Kiemelt hírek

 • Meggyalázták Horthy szobrát
  Biztonsági kamera előtt, fényes nappal, pénteken kora délután megtámadták gátlástalanul a Szabadság téri református templomot, illetve Horthy Miklós szobrát, vörös festékkel komoly rongálást okozva.
 • A fehér Jézus-ábrázolások is rasszisták
  Az Alapjogokért Központ legújabb KözpontInfó kisvideója, amelyben a jogi elemző- és kutatóintézet munkatársai az Egyesült Államokbeli zavargások hátterét mutatják be.
 • Becsípődött a rasszizmus a hollandoknak
  Eljárást indít az ügyészség, öt holland rendőr ellen, akik a WhatsApp telefonos alkalmazáson keresztül rasszista üzeneteket osztottak meg egymással - írja pénteken a helyi sajtó.
 • Elmebaj: Rasszista hal
  Ismeretlenek megrongálták a Hans Christian Andersen meséjéből ismert kis hableánynak a koppenhágai tengerpartnál álló szobrát, és azt írták a talapzatára, hogy rasszista hal.
 • Óriási előrelépés a hazai gyártású koronavírus-vakcina kifejlesztésében
  Új COVID-19 immunológiai diagnosztikát mutattak be. A CMC Déli Klinika szoros együttműködésben a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel kifejlesztette a hazai páciensekre hitelesített, megbízható, pontos és költséghatékony koronavírus immunológiai diagnosztikát.
 • Ennyit kapott a sólyi gyerekgyilkos
  Jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a fiatalkorú bűnözőt, aki 2018 májusában megölt egy nyolcéves kislányt Sóly határában - közölte a táblabíróság szóvivője.