Kiemelt hírek

 • Műveletlen horvát vendéglősöknek
  HHorvátország második városa hovatartozását (2% olasz és pár ezrelék magyar lakossal) ma senki sem kérdőjelezi meg. A magyar múlt értékeihez azonban ragaszkodnunk kell. És ettől műveleten horvát vendéglősök kijelentései sem tántoríthatnak el.
 • „A románok térjenek vissza a magyar impérium alá, mert ott nem lesz nekik rossz dolguk”
  Ötvenhat éve, 1966. május 26-án hunyt el Tamási Áron, a gyakran szatírával és játékos humorral, néhol balladai homályossággal elegyített székely mitologikus góbéábrázolás mestere. Tamásira az elmúlt évtizedekben elhallgatott nyilatkozata felidézésével emlékezünk.
 • A hrasinai égi csoda
  Égi csoda történt 1751. május 26-án vasárnap délután 6 órakor a korzózó közönség szeme láttára, Zágrábtól északra, Varasd vármegyében, Hrasina község mellett. (Emlékeztetőül: a színhely Horvátországban van, ami akkoriban a Magyar Királyság társországa volt még.)
 • Embargó
  Érdemes lenne kissé eltöprengeni azon, hogy vajon miért gyorsulhatott így fel Európa rituális öngyilkossága.
 • Novák Katalin: „Itt leszünk ezer év múlva is”
  Nekem egy ilyen mondat felér egy vérátömlesztéssel. Annyira unom már a kereszténység-siratást, azt a senki által nem igazolt jóslatot, hogy az úgynevezett történelmi haladás szükségszerűen hozza el a keresztény civilizáció lassú elhalását.
 • Elkészült a Biden-bukta. Az elnök fia több mint 11 millió dollárt keresett kínai, ukrán ügyletekből
  Az NBC új jelentése, miután végre átnézték a hírhedt laptop adatait, amelyről először a New York Post számolt be 2020 októberében, részletesen bemutatja Hunter Biden 2013-18 közötti bevételeit.