Kiemelt hírek

 • Jót is hoz a koronavírus: Nem vonaglanak az utcán
  A világjárvány egyik hozadékaként elmaradnak országszerte a pride-felvonulások. A szomorú hírről az egyik LMBTQ-portál számolt be.
 • Nem érti a zsidó a maradj otthont
  A koronavírus-korlátozásokat be nem tartóknak súlyos szankciókat helyezett kilátásba Bill de Blasio, miközben Trump elvetette a New York-i karantén bevezetésének ötletét.
 • A nászéjszakák kötelezettsége: a házasságot el is kell hálni (A katolikus egyház itt konkrétan a dugásra koncentrál)
  Báthory Zsigmond (1573-1613) 1595-ben házasságot kötött Habsburg Mária Krisztierna osztrák főhercegnővel (1574–1621). Igenám, de ők a házasságukat sohasem hálták el, így a frigyet VIII. Kelemen pápa 1599-ben felbontotta. "El nem hált házasság" – ezen fogalom mostanság már nem igazán ismeretes. Főleg nem valós válóok. Azaz: a fene se tudja.
 • Egyirányú közlekedés a zárt jelenben
  Ha hátrafelé nézel, az ott mind emlék, mert magad után hagytál mindent. Pedig most felettébb hasznos dolog, ha hátrafelé is tekintgetünk, kigyomláljuk a szép emlékeket, s bár az idő halad, de egy pillanatra mégis elidőzünk a színeken, eseményeken, illatokon, képeken, hiszen annyira, MOST annyira zárt a jelen.
 • Kottanner Jánosnéről, a Szent Korona elrablójáról
  1464 ezen a márciusi napon koronázták magyar királlyá Hunyadi Mátyást. Mátyást a bárói ligák szegedi egyezménye értelmében már 1458 januárjában megválasztották királynak, ám a Szent Korona nélkül hatalma vitatható volt. De miért is volt később a koronázás?
 • A tíz legszebb magyar szó
  Ma van nemeskosztolányi Kosztolányi Dezső István Izabella (1885-1936) író, költő születésnapja. A minden képén igazán jól öltözött, elegáns férfiemberről említsük meg, hogy igen jó délvidéki családba született: nagypapája nemeskosztolányi és felsőlehotai Kosztolányi Ágoston bankpénztáros volt.