HunHír.info

2019. Újkenyér hava 25. nap, Koppány napja.

Országos 25 órás feolvasás Wass Albert és más szellemóriásaink műveiből

2011. február 04. 19:09
Hunhír.info

25 órás országos felolvasást tartanak Wass Albert és más szellemóriásaink műveiből 2011. február 18-án, pénteken, 18 órától.

Menedek - Engdahl

Idézzük meg tankönyveinkből hiányzó íróink hagyatékát a magyar irodalom többi kincsével együtt - hangzik a meghívás a budapesti helyszínre (VI., Bajcsy-Zsilinszky u. 59. EMI-klub). A szervezők szeretettel várnak minden épülni vágyót felolvasóként és hallgatóként egyaránt. Érdeklődni és jelentkezni a lovasijasz@gmail.com e-mail címen lehet, vagy a 20/46-33-432, 30/382-94-44 telefonszámokon. A belépés ingyenes. Részletek a www.wassalbertfelolvasas.huhonlapon.

A 2011-es Wass Albert-felolvasás hívó szava és a ráhangoló gondolatok

A negyedik országos Wass Albert-felolvasás 2011. február 18-án este 6 órakor (Erdélyben és Kárpátalján este 7 órakor) kezdődik a kiváló író és a többi szellemóriásunk műveiből. A már csatlakozott helyszínek listáját, és elérhetőségeit ezúttal is a www.wassalbertfelolvasas.hu oldalon közöljük, illetve az új csatlakozók is itt találják a tudnivalókat és a címeket a csatlakozáshoz. Várjuk szeretettel a résztvevőket szerte a Kárpát-medencéből és a nagyvilágból! Az idei ráhangolódásba nemzeti sorshelyzetünk rövid áttekintését is bevontuk, a cikk végén pedig néhány újításunkról olvashatnak annak érdekében, hogy a felolvasó közösségek közeledhessenek egymáshoz, és hogy az író, mellőzött társaival együtt, bekerüljön végre az oktatásba.

Ahogy közeledünk a szokásos februári maratoni felolvasáshoz, úgy hangzik el egyre többször szerte a Kárpát-medencében Wass Albert neve vagy éppen Tamási Áron, Nyírő József, Mikszáth Kálmán, Móricz Zsigmond és más nagy írónk neve, ahogy kiváló költőink neve és műveiknek címe is. Szerveződnek a február 18-án, pénteken este kezdődő műsorok, - eddig 17 település csatlakozott - egy irányba összpontosulnak a különböző erőfeszítések.

Nagyon fontos, hogy megtapasztaljuk az egyfelé ható energiák gyümölcseit. És nem csupán az irodalmunk segítségével közösen véghezvitt lélekemelésnél. Fontos ezeket megélni a többi épülést, segítséget, összefogást hozó tevékenységnél is nap, mint nap, mert ezekből válik világossá, hogy sorsunk kizárólag tőlünk függ! Rendre beigazolódik, nagyon nem mindegy, hogy az emberek miről beszélgetnek, miről gondolkodnak, miért imádkoznak, miről leveleznek egymás közt, mert a vonzás törvényének megfelelően ilyenné alakítják a holnapjukat.

Ezekbe a közös elképzeléseinkkel, álmainkkal alkotott „holnapokba” már be is léptünk, álljon itt néhány példa: egyre több épülő és építő közösség van a Kárpát-medencében; mindenki számára elérhetővé vált és egyre terjed valódi történelmünk, ősi tudásunk, élő-éltető hagyatékunk; egyre többen ismerik és használják varázsos rovásírásunkat; éled a kapcsolat a velünk rokon ázsiai népekkel; egyre népszerűbbek a magyar termelőktől származó, egészséges termékek; egyre többen keresik a természetes gazdálkodás lehetőségeit; egyre többen keresik, kutatják a Földanyával összhangban levő élet elemeit...

Egyre többen keresik egymás kezét.

Ezek a változások azonban nem állnak meg a kertkapuban, vagy a szomszéd utca sarkán. Szép lassan egymásba fonódnak, és egymásba ölelkezve felsorakoznak a Parlament körül. A Szent Korona fénye ragyog rájuk, akinek jó szimata, éber érzékelése van, már most is tapasztalhatja jelenlétüket, ha átsétál a Kossuth-téren… Hamarosan be kell oda lépniük, és törvényekké, országot vezető akarattá kell válniuk. Ugyanúgy ahogy eddigi útjukon, most is szívünk, szeretetünk és közösen kinyilvánított tiszta szándékunk fogja őket segíteni ebben.

A folyamat már zajlik, hiszen az idei év első napjától újra magyar állampolgárrá válhat a Kárpát-medence összes magyarja.

A Rákóczi Szövetség néhány hete kelt leveléből kiderül, hogy az oktatási tárca a rovásírás-tanítás nemzeti alaptantervbe kerüléséről tárgyalt két kiváló tanítónkkal, Szakács Gáborral és Friedrich Klárával.

A magyar kormány több intézkedése is hatalmas felhördülést váltott ki az egyébként semmilyen élhető jövőképpel nem rendelkező pénzvilág főszereplőiből.

A minap az egyik újság szerkesztőségében amiatt aggódtak a szerkesztők, hogy képtelenek 20 százalékra leszorítani az erőszak különböző formáit részletesen tárgyaló (a kereskedelmi csatornák által eddig nagy előszeretettel tálalt) bűnügyi híreket… Nincs könnyű dolguk, hiszen a külföldi források még a halálhírterjesztő gépezet részei, őket nem igazítja a magyar médiatörvény… (A történet biztos forrásból való.)

A jelek biztatóak, de az útnak még csak az elején járunk. S nem szabad feledni, hogy a Szent Korona országában a nemzet és az uralkodó kizárólag együtt, egymást kiegyensúlyozva tudja működtetni az országot. Egyik sem válhat egyeduralkodóvá a másik rovására, ahogy ezt a Szent Korona-tan alaptétele is kimondja. Ez viszont azt jelenti számunkra, hogy valódi nemzetként kell működnünk, a mindenkori magyar kormányt a megfelelő irányba segítő - ha kell békés eszközökkel kényszerítő - (valódi én)tudatos nemzetként kell tevékenykednünk.

Sorshelyzetünk áttekintése végén e fenti gondolatnál tudunk visszatérni a Wass Albert-felolvasáshoz. Hiszen nemzetünk közös kincseit készülünk most megidézni, ez pedig az egyik legbiztosabb, leghatékonyabb építője a fentiekhez kellő, felelős, értékalapú gondolkodásnak.
Lényeg, hogy mindenki a szívéhez legközelebb eső részleteket és verseket hozza el az írótól és a többi szellemóriásunktól a felolvasásra, mert így adódik össze leginkább a sok-sok lélekerő, és így kapjuk meg egymástól a legbiztosabb irányokat! És keressünk, hozzunk mindig számunkra újakat is, hogy ne maradjon érintetlen terület.

Ez immáron a negyedik Wass Albert-felolvasás, és az e cikkben leírt helyzetből is kitűnik, ideje újra elővenni a kezdettől fogva velünk levő igényt: az írónak, más mellőzött társaival együtt találjuk meg végre a helyét az oktatásban!

Ennek érdekében azt tervezzük, hogy a felolvasásokban eddig részt vevő települések szervezőit egy találkozóra hívjuk össze, ahol megtervezzük és megindítjuk a közös fellépést annak érdekében, hogy a megújuló nemzeti alaptantervből adódóan minden magyar gyerek találkozzon tanulmányai során a jelenleg mellőzött kincsekkel.

További tervünk, hogy e találkozó után havonta egy-egy település szervezzen egy újabb maratoni felolvasást, ezáltal egész évben napirenden tartanánk a kérdést, miközben az (állandóan változó) irodalmi műsor bejárná a Kárpát-medencét. Ezen felolvasásokra értelemszerűen a többi helyszínről, vagy máshonnan is bárki ellátogathatna, ezáltal bővülnének a kapcsolatok.

Utóbbi célt szolgálja egy további újításunk. Eszerint az idei felolvasáson minden csatlakozó településtől kérünk egy rövid bemutatkozást, amely tartalmazza adott közösség főbb értékeit, tapasztalatait, céljait és akár fontos üzeneteit a többi közösség számára - ezen írásokat szétküldjük a helyszíneknek, és ott tetszés szerinti sorrendben óránként egyet-egyet felolvashatnak a helyi résztvevőknek.

Hegedűs Gergely András - kezdeményezőNemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat