Kiemelt hírek

 • Szent László unokája, azaz Szent Piroska fia, Mánuel a bizánci trónon
  Közel kilencszáz éve április 8-án lépett bBizánc trónjára I. Mánuel császár. – Na és – kérdezhetné valaki –, hát ő meg ki volt?
 • A koronavírus és a propagandaháború
  Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke videója a koronavírusról és a nyomában kialakult propagandaháborúról.
 • Vasarely és a csontsovány manökenek
  Ma van Vásárhelyi Győző, azaz Victor Vasarely (1906-1997) festő születésnapja. De szó lesz a zebratanról és a csontsovány manökenekről is.
 • Koronavírus: Már csaknem másfél millió fertőzött
  Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma csütörtök reggel fél kilencre 53 ezerrel, 1 484 811-re nőtt a világon. A Covid-19 nevű betegségben 88 538-an vesztették életüket, az utóbbi egy napban 6393-an, a gyógyultak száma 329 876, ami 28 459-cel több, mint egy nappal korábban - olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés 184 országban van jelen.
 • Pósa Lajos rajongója volt Bródy Sándor, sőt Hermann Ottó Nobel-díjra akarta jelölni
  Ma van Pósa Lajos (1850-1914) költő, meseíró, dalszerző születésnapja. Szegény sorsú tanárembernek indult – miközben szegedi évei alatt kezdetben melankolikus hangulatú verseket írt szerelemről, csalódásokról. Utóbb egykori iskolatársa, Mikszáth Kálmán ösztönzésére érdeklődése fokozatosan a gyermekköltészet felé fordult. A legkisebbeket akarta tanítani becsületre, hazaszeretetre, a természet szépségének szeretetére, a szép versek élvezetére.
 • Száz éve hunyt el báró Eötvös Loránd
  Száz éve hunyt el báró vásárosnaményi Eötvös Loránd Ágoston (külföldön gyakran: Roland Eötvös 1848-1919) fizikus, politikus, akadémikus, egyetemi tanár és hegymászó.