Kiemelt hírek

 • Vidéki Pride-sorozat: Pécs kezdi a sort
  Nem tétlenkednek a másság népszerűsítői: amíg korábban elég volt évente egyszer felvolniuk Budapesten, idén már vidéki toborzókörutakat szerveznek.
 • Kiállt a pápa a normalitás mellett – Már hápognak odaát
  A melegséget betegségnek tekintő püspököt nevezett ki Ferenc pápa, ami felháborította az LMBTQ-közösséget.
 • Ne csak őrizd, gyűlöld is!
  Mi, a rendszer ellenségei. Kommunista táborvilág Magyarországon című rövidfilm a Nemzeti Emlékezet Bizottsága megemlékezéssorozatához készült. A recski kényszermunkatábor létesítésének hetvenedik évfordulójához kapcsolódóan indul útjára a mai […]
 • Minden ötödik német egyetemi tanár zsidó-, minden negyedik iszlámellenes
  A Kereszténydemokrata Unió (CDU) által fenntartott Konrad Adenauer Alapítvány által végzett kutatás során 1106 egyetemi oktatót kérdeztek meg a felsőoktatási intézményekben megvalósuló szólásszabadságról. A megkérdezett professzorok és oktatók ötöde elutasítja Izrael létezését, 27 százaléka iszlámellenes nézeteinek adna hangot a katedrán.
 • Amikor a prolik diktálnak
  Fiatalabbak már nem, idősebbek még emlékeznek Bacsó Péter filmremekére, „A Tanú”-ra, s nyilván nem véletlenül idéznek belőle ma is, különösen 2019. október 13-a óta – noha azért nem a filmben megörökített Rákosi-rendszerben élünk már ugyebár. Mégis, miért?
 • Jól emlékszik Hitlerre. Hát ezeket a zsidó matrónákat még a demencia is elkerüli
  Életben van Hitler egykori zsidó szomszédja, és a legjobb, hogy mindenre emlékszik. Ahogy múlnak az évtizedek, minden kis hírmorzsát meg kell becsülni, főleg, ami első kézből származik. A nagy hatású birodalmi vezér a legkeresettebb történelmi személy. Ezért is lehet, hogy Hitlerrel mindent el lehet adni, és ha valaki már csak egyszer is látta, érdeklődésre tarthat számot. Pláne, ha zsidó túlélő. Hát ilyen is van, na. Így történt ez most is, megint van valaki, aki igaz, semmi extra, de mégis lehet írni róla. Pedig nem is egy Marlon Brando vagy Elvis Presley.