Kiemelt hírek

 • Takaró 65 az Újszínházban
  Takaró Mihályról természetesen eddig is tudtuk, hogy nemcsak irodalomtudós és -történész, hanem költő is. Verseit azonban jobbára csak hírből ismertük. Tegnap azonban az Újszínházi beszélgetések című műsorsorozatában – mellyel egyúttal a teátrum a Magyar Kultúra napját is köszöntötte – Takaró Mihályt költőként ismerhettük meg. Őszintén szólva: meglepő volt.
 • A csehek agyát már kimosták
  A csehekkel sem kell már sokat bíbelődniük a másságot propagáló lobbistáknak, a régióban szinte már csak a lengyeleket és a magyarokat kell betörni. A héten tették közzé a legújabb közvélemény-kutatás eredményeit, ami szerint a csehek körében tovább nőtt az LMBTQ jogok támogatása.
 • Egy nyitrai szatócsfiúból lett a Tungsram atyja, Újpest városának hív gyámja, a xerox dajkája…
  Ha a feszültséget szítjuk, abból sosem lesz megbékélés. Beszéljünk hát egy olyan férfiúról, akinek élettörténetét bár torzsalkodásra is felhasználhatnánk – de megközelíthetjük a békesség építésére is. Nézzük ilyen szemmel!
 • Jakab Péter: Ideológiától függetlenül minden embert meg akarunk szólítani
  Jakab Péter frakcióvezetőt választották a párt elnökévé a Jobbik szombati budapesti tisztújító kongresszusán. Mondjuk más jelölt nem is volt.
 • Trianon 100: Szabadegyetemet alapított a Mi Hazánk – Ezeket az előadásokat hallgathatjuk
  A ma 120 éve született íróról elnevezve Fekete István Szabadegyetem néven új intézményt alapított a Mi Hazánk Mozgalom Trianon 100. évében, igazgatónak dr. Popély Gyula felvidéki történészt, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, a Károli Gáspár Református egyetem korábbi rektorhelyettesét kértük fel.
 • Toroczkai évet értékelt és irányt is mutatott
  A Mi Hazánk Mozgalom több küldetését is felvázolta Toroczkai László pártelnök, aki évértékelő beszédében az elmúlt egy-másfél év elemzése mellett meghatározta pártja rövidebb és hosszabb távú teendőit is.