HunHír.info

2019. Újkenyér hava 18. nap, Ilona napja.

Frusztrált nagyrománok

2019. augusztus 08. 08:41
Hunhír.info

roman-magygyulolok.jpgMegszokott jelenség, hogy vannak ilyen-olyan vezető tisztségeket betöltő román emberek, akik a hatalom feltétel nélküli védettségét élvezik: tegyenek bármit, kövessenek el bármilyen törvénytelenséget, hajuk szála sem görbül. Mindez elsősorban Erdélyre jellemző, különösen a magyarok által is sűrűn lakott vidékekre. Bárki kérdezhetné: miért ez a velünk szembeni ellenséges magatartás, elszántság a barátainknak aligha nevezhetőkben?

Menedék - Baráthosi

A minap számolt be a helyi magyar média, hogy rövid „száműzetés” után visszakerült a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség élére a „székely ízeket” tagadó, egyébként magyarellenes intézkedéseiról elhíresült Mircea Diacon. Lemondását a háromszéki magyar politikai vezetők kérték, mert rendszeresen túllépte a hatáskörét, ittasan előbb kocsmai verekedést kezdeményezett, majd balesetet okozott, az ügyészség azonban nem emelt vádat ellene. „Barátunkat” múlt év decemberében mozdították el a háromszéki fogyasztóvédelem igazgatói székéből, de inkább felfelé buktatták, semmint eltávolítsák a „rendszerből”. Több mint valószínű, eszük ágában sem volt a magyar lakosság zaklatásában kiváló érdemeket szerzett „szakembertől” megszabadulni. Rövid brassói és besztercei kitérő után most újra Sepsiszentgyörgyről zaklathatja a magyarokat.

A másik eset azé a Sebastian Cucoș főrendőré, aki a csendőrség vezérkari főnökeként személyesen irányította a június 6-ai úzvölgyi eseményeken a pogromban résztvevő románokra vigyázó rendfenntartó erőket. Sőt, emberünk a helyszínre érkező –irányított, szállított – focihuligánokkal is kiválóan szót értett. Akárhonnan is nézzük, kulcsszerepet játszott – kinek a megbízásából? – az eseményekben. Mint ahogyan a tavaly augusztusi bukaresti tüntetés kíméletlen szétverésében is.

Az eddigiekből is kitűnik, vannak, akik kiemelt szerepet játszanak a magyarok megfélemlítésében, közvetve szülőföldjükről való elűzésében. Mielőtt bárki is elhamarkodott következtetések levonásával, felelőtlen általánosítással vádolhatna, hadd emlékeztessek: jövőben lesz harminc esztendeje, hogy az ismert szekus eszközökkel – diverziókeltés, a magyarellenes hangulat felsrófolása, stb. – kirobbantották a marosvásárhelyi pogromot, amelynek következményeként egyesek szerint 1o, míg mások szerint 15 ezer magyar hagyta el a „frontvárost”, zömük az anyaországban keresett és talált menedéket.

Hogy például a magyar szimbólumok és nyelhasználat ellen keresztes hadjáratot folytató Dan Tanasa mögött kik állnak, kik szolgáltatják neki a muníciót, azaz az információkat, és kik látják el számtalan perében a jogi képviseletet, az is jól sejthető.

Bárki kérdezhetné: miért ez a velünk szembeni ellenséges magatartás, elszántság a barátainknak aligha nevezhetőkben? Talán akkor járunk a legközelebb az igazsághoz, ha azt mondjuk: a sovénnacionalista románok körében elfogadhatatlan, hogy száz esztendővel utána, hogy Erdélyt Romániához csatolták, mi még közel másfél milliónyian itt vagyunk. Mi több, magyarul beszélünk, érzünk.

Impresszum
Erdélyi levelek Kapcsolat: sztgyorgyi@yahoo.com

PSblog, a PestiSrácok.hu blogtere

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat