Kiemelt hírek

 • A szlovák nyelvtörvény és a kisebbségi jogok Szlovákiában
  Nyelvi jogok a nemzetközi és szlovák jogi normák útvesztőjében cím alatt tartott előadást Fiala-Butora János jogász és kisebbségi jogi szakértő a pozsonyi Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán december 5-én.
 • Érzékenyítsünk, mire való az ünnep – Szomorú LMBTQ-karácsony
  A Pantene hajápolási márka összefogva a GLAAD-del készített egy új karácsonyi reklámot, amelyben rávilágítanak arra, milyen nehéz is lehet az LMBTQ közösség tagjainak hazatérni a családi fészekbe, hogy együtt ünnepeljenek.
 • Kultúrdiktatúra: Ki akar bedarálni kit?
  A héten négy színházvezetői pályázatról döntött a balliberális fővárosi vezetés. Karácsony Gergelyék az Örkény és a Kolibri vezetőjét meghagyták, a Bábszínházban pedig a nyugdíjba készülő eddigi vezető helyettesét nevezték ki. Viszont személyesen a főpolgármester érvénytelenítette a szabadtéri színházakat irányító szervezet igazgatói pályázatát, valami zagyva indokkal.
 • Liberális tünti dobja fel a mai napot
  A színházakat érintő törvénymódosítás ellen tüntetnek ma Budapesten. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Városháza elől a Madách térre helyezték át a demonstrációt. Az esemény Facebook-oldalán hétfő reggelig 6 ezer ember jelezte részvételét a megmozduláson.
 • Trump: Soha nem volt Izraelnek olyan jó barátja, mint ő
  Donald Trump szombaton Floridában beszélt az Israeli-American Council (IAC) rendezvényén. Az elnök 4000 ember előtt fejtette ki véleményét Barack Obama rossz kormányzásáról, a demokratákról és saját Izrael-barát tevékenységéről — számolt be a The Jerusalem Post.
 • Zaklatás az Újszínházban is?
  Egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész lehet az érintett, míg a vélt áldozat az intézmény nem színész alkalmazottja.