HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

A szlovák parlamenti házelnök nagyobb zászlórudat akar Pozsonyba, mint ami Budapesten van - kretén múlt nélküli tótok...

2019. július 17. 18:16
Hunhír.info

Andrej Danko (SNS) szlovák házelnök harmincméteres zászlórudat tervez felállítani a pozsonyi parlament épülete elé. Nem titkolt célja ezzel túlszárnyalni a magyar nemzeti lobogó árbócát Budapesten.

Menedék - Atilla

A fővárosba érkezők egy ideje megfigyelhették, hogy a szlovák parlament épülete előtt nagy munkálatok zajlanak. Andrej Danko (SNS) házelnök kezdeményezésére ugyanis egy harminc méter magas zászlórudat készülnek bebetonozni – írja a Sme napilap. Hasonló méretű zászlórúd Szlovákia szomszédos országai közül csak Budapesten található (27 méter). Jól tudja ezt Andrej Danko, éppen ezért külön kérte, hogy az ő „rúdjuk” még ennél is magasabb legyen. „Andrej Danko házelnök kérése volt egy olyan zászlórúd, amely magasabb, mint a Budapesten található” – mondta el Tomáš Kostelník, a Nemzeti Tanács Hivatalának szóvivője.

A pozsonyi parlament épülete elé kerülne a budapestit túlszárnyaló méretű – természetesen szlovák – zászlórúd és lobogó.

A munkálatok befejezése szeptemberre várható. Danko ugyanis szeptember elsején, a Szlovák Alkotmány napján szeretné kitűzni a szlovák nemzeti zászlót, amely így nem sokára harminc méterről loboghat Pozsonyban. Arról, hogy mennyibe is kerül az új zászlórúd felállítása a Szlovák Nemzeti Tanács Hivatala nem kívánt nyilatkozni.

ma7.sk

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat