HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

2019. július 16. 19:46
Hunhír.info

David Mackereth a brit egészségügyi szolgáltatónál dolgozott (NHS) egészen 2018. június 25-éig, amikor elbocsájtották állásából. A több mint 26 éve praktizáló orvos nem volt hajlandó a pácienseket a választott nemük alapján kijáró személyes névmással megszólítani. David Mackereth ugyanis abban hisz, hogy a nemet a biológia és a genetika határozza meg, mint ahogy a Bibliában is az szerepel, hogy Isten az embereket nőnek és férfinak teremtette.

Menedék - Atilla

A négy gyermeket nevelő orvosnak a személyzeti osztály írt egy e-mailt, amelyben az állt, hogy a a páciensekkel való kapcsolatfelvétel során a páciensek által választott nemnek megfelelő névmással kell megszólítani őket, ellenkező esetben a kapcsolatfelvételt zaklatásnak minősíti a 2010-es egyenlőségi törvény. A főnöke, James Owen azt kérdezte, ha egy 180 centiméter magas szakállas férfi azt kérné tőle, hogy az angol „he” névmás helyett annak női verzióját a „she”-t használja, valamint Mrs-nek szólítsa őt, akkor megtenné-e. Az orvos azt válaszolta, hogy nem. Elmondása szerint közölték vele, hogy nagyon valószínű, hogy el fogja veszíteni a munkáját, amennyiben nem változtat a véleményén. Így is lett, ezért a munkaügyi bírósághoz fordult.

Az 56 éves orvos szerint egy téveszme a transzneműség, amivel egyáltalán nem ért egyet.

A jelen politikai környezetben, néhány ember, köztük azok, akik úgy gondolják, hogy ők transzneműek, támadásként értékelik a nézeteimet. Azonban egy szabad társadalomban, ez nem elég indok arra, hogy cenzúrázzák a nézeteimet és arra kényszerítsenek, hogy a saját világképemmel ellentétesen cselekedjek – írta dr. Mackereth közleményében. Megjegyezte, hogy tisztában van azzal, hogy egyes férfiak és nők úgy gondolják, hogy csapdába estek egy idegen testben, és nem kérdőjelezi meg az őszinteségüket, azonban a transzneműségre csak nem rég tekintenek normális értékként, ami politikai nyomás eredménye, nem pedig tudományos bizonyítékoké.

Az ügyet illetően azonban még nem született döntés, a tárgyalás jövő héten folytatódik, melyben a Keresztény Jogi Központ (CLC) nyújt segítséget David Mackereth-nek. Az 56 éves férfi szerencsére hamar talált munkát, azóta sürgösségi orvosként dolgozik Shropshire-ben.

888.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Eredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS! - Czakó GáborEredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS!
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat