HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Nyári napfordulót a délvidéki Aracson töltöttük

2019. június 27. 20:24
Hunhír.info

A magyarság az egyetlen nemzet, melynek a történelem során sikerült tartósan egy országban egyesíteni a Kárpát-medencét. Ez az ország – ha megtépázva is – több, mint 1100 év óta fennáll. Ez olyan dicső múlt, melyhez hasonlóval kevés európai nemzet dicsekedhet, és amelyre méltán lehet büszke minden magyar.

Magyar Menedék - Raffay

A Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány által életre hívott Turán Szövetség – a legnagyobb Kárpát-medencei magyar hagyományőrző szervezet – 10 éve azon fáradozik, hogy ezt a múltat minél több magyar emberrel ismertesse meg a Kárpát-medencében. A közös történelmi múlt a nemzetet összekötő kapcsok egyike, és ennek megismerése segítheti a magyar nemzet határokon átívelő kulturális újraegyesítését.

Ennek jegyében, Link Lajos, a Turán Szövetség délvidéki vezetőjének szervezésében idén harmadik alkalommal került megrendezésre az aracsi piknik.

Az esemény a nyári napforduló megünneplésével kezdődött. Másnap egy igazi középkori forgatag várta a látogatókat. A programban az immár hagyományos főzőverseny mellett hadi hagyományőrző bemutatókat is láthattak a látogatók. A rendezvényen a délvidéki és erdélyi magyar hagyományőrzők mellett az anyaországiak is képviseltették magukat.

Napfordulo

Aracs számunkra az ezeréves magyar történelem egy darabkája, mely már csak ezért is szakrális hely. Egyszerre jelképezi a magyarság megmaradását, és -a hagyományőrzők által közösen megvalósított szép ünnep által- annak egységét is. Történjen bármi, mi egy vérből valók vagyunk!

A szép rendezvény az aracsi pusztatemplom mellett került megrendezésre. A templom a délvidék egyik legrégebbi építészeti emléke. A templom máig fennmaradt formája az 1200-as évek elején épülhetett – átépítéssel - mert egyes fellelt építő elemek ennél jóval régebbiek. Az un. “aracsi kő”, mely egy faragott síremlék kő, 1100 körül készült. Az aracsi romtemplom - a trianoni tragédia után – a délvidéki magyarság kultikus központjává, kulturális emlékhelyévé vált.

kurultáj

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Eredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS! - Czakó GáborEredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS!
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat