Kiemelt hírek

 • Állandó bizonytalanságban élnek a marosvásárhelyi magyar hallgatók
  Aggasztó a marosvásárhelyi orvosi tagozat helyzete, ezért egy dokumentumban 150 diák foglaltak állást a magyar tagozat ügye mellett a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) első Erdélyi közgyűlésén, szombaton - mondta Murai László, a HÖOK elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.
 • Ma a melegek a menő lázadók
  Nagyot változott a világ, a klasszikus értékeket felváltották a szexuális irányultságra vonatkozó kérdések és álproblémák. Menő kirekesztésre hivatkozva lázadozni az iskolában, az utcán, a médiában. Ennél nagyobb problémát jelent ugyanakkor, hogy a jogorvoslati retorzióktól, megbélyegzéstől, kirekesztettésgtől tartva lassan senki nem mer kiállni a szabadosság ellen, hogy tizenéves lányok ne kérkedjenek szexuális beállítottságukkal.
 • Drogteszt alá vetné a politikusokat a Mi Hazánk
  A meglepetés erejére alapozó, szúrópróbaszerű drogtesztet vezetne be a parlamenti képviselőknek, kormánytagoknak és polgármestereknek a Mi Hazánk Mozgalom, mondván, tiszta tudatra van szükség a tiszta közélethez.
 • Orbán így vélekedik Borkai dolgairól
  A miniszterelnök a Borkai-üggyel kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta a parlament mai ülésén, hogy beteg dolognak tartja, ha valaki saját maga készít vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről.
 • Eltérő migránskultúra: Nem akart férjez menni kislány, majdnem meg is ölték
  A fiatal lánynak az volt a bűne, hogy nem akart hozzámenni az unokatestvéréhez, akit a családja szemelt ki neki. A kényszerházasság elutasításával úgy érzete a család, hogy szégyent hozott rájuk a lány, amit a bátyja úgy akart megbosszulni, hogy meg akarta öletni.
 • Párizsi terrortámadás: Lezárult a nyomozás
  Lezárult a nyomozás a 2015. november 13-i 130 áldozatot követelő párizsi merényletsorozat ügyében, amelynek pere leghamarabb egy év múlva kezdődhet el - közölte hétfőn a francia terrorelhárítási ügyészség.