HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Azonos nevű jelöltet indítanak az ukránok Brenzovics László ellen Kárpátalján

2019. június 22. 15:14
Hunhír.info

ukran-tank-250.jpgAzonos nevű ukrán jelölt indításával igyekeznek rontani ellenfelei Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökének képviselőjelölti esélyeit a 2019. július 21-i előrehozott ukrán parlamenti választásokon a Nagyszőlős központú egyéni választókörzetben. Az azonos nevű ukrán jelölt 1977-es születésű jelölt munkanélküli, a Nagybereznai járás eldugott hegyi településén, Havasközön (Ljuta) lakik.

Magyar Menedék - Grandpierre

Újságírók kiderítették, hogy rendezetlen körülmények között, majdhogynem hajléktalanként él.

A Kárpátalján nagy feltűnést keltett üggyel kapcsolatban Brenzovics László elmondta, felháborítónak tartja, hogy a deklaráltan az Európai Unióba tartó Ukrajnában ismételten megtörténhetnek hasonló dolgok.

Az egész az állam politikájából ered, amely minden eszközzel próbálja megakadályozni, hogy a kárpátaljai magyarság képviselője bekerülhessen a parlamentbe -tette hozzá.

Kijev sokadik alkalommal utasította vissza mondvacsinált okokra hivatkozva olyan egyéni parlamenti választókerület kialakítását, amelyben többséget képeznének a magyar nemzetiségű választópolgárok, ezzel is akadályozva a magyar érdekképviseletet parlamenti szinten -mutatott rá. A magyar politikus hangsúlyozta, nyilvánvalóan riválisai folyamodnak egy azonos nevű ukrán jelölt állításának alantas eszközéhez.

Korábban a kárpátaljai magyarság képviselőjelöltjével szemben már alkalmazták ezt a módszert, amikor 2002-ben Kovács Miklós akkori KMKSZ-elnök ellen állítottak azonos nevű jelöltet az ellenfelei, és ezáltal annyi szavazatot vontak el tőle, hogy – csalással is megtetézve – minimális arányban, alig 390 szavazattal elvesztette a voksolást -emlékeztetett. Brenzovics László arra hívta fel a kárpátaljai magyar választókat, hogy ne dőljenek be a piszkos trükknek, a voksoláskor nagyon figyeljenek oda, kinek a neve mellé teszik az ikszet az ukrán nyelvű szavazólapon. Jelezte, a KMKSZ a választások előtt tájékozatni fogja a szavazókat a tudnivalókról.

Az ukrán Központi Választási Bizottság (CVK) hivatalosan június 18 jegyezte be egyéni képviselőjelöltként Brenzovics Vaszil Ivanovicsot a Nagyszőlős központú egyéni parlamenti választókerületben. Az azonos nevű ukrán jelölt 1977-es születésű jelölt munkanélküli, a Nagybereznai járás eldugott hegyi településén, Havasközön (Ljuta) lakik. Újságírók kiderítették, hogy rendezetlen körülmények között, majdhogynem hajléktalanként él.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat