Kiemelt hírek

 • Eleven fáklyaként hirdették a kommunizmus gazemberségét
  Így voltunk mi, tizenéves belvárosi fiúk: mintegy dőzsöltünk a kádári langymelegben, amikor januárban jött a hír, hogy Prága központjában egy 21 esztendős egyetemista felgyújtotta magát, hogy önkéntes tűzhalálával eleven fáklyaként hirdesse a kommunizmus gazemberségét.
 • Még többet akar a másságból az Unilever
  A Magyarországon és Romániában is jelentős globális cégcsoportnak számító Unilever ma bejelentette, hogy ezentúl jobban elkötelezi magát az LMBTQ, a transzneműek és a bevándorlók mellett.
 • Jézus húsvétkor született?
  Egy ingyenes napilap üzletláncok kínálathirdetéseivel máris húsvétra készül. Csak egy mondat belőle: „Kapkodni persze nem kell, hiszen még hónapok választanak el minket Jézus születésének ünnepétől.”
 • Historikus párhuzamok
  Hogy mit is gondolok a morális mocsárról? Valami nagyon természetelleneset. A legnagyobb bűnök az emberi jogok.
 • Igazság és hazugság
  No, lám: vannak olyan hazai balliberálisok, akik az új amerikai elnök hivatalba lépésével az igazság győzelmét ünneplik a hazugság felett. Eszerint a választásokon nem pusztán az egyik politikai világkép győzedelmeskedett egy meghatározott időre, hanem egyenesen új világkorszak köszöntött be.
 • Sértik a fogyasztók jogait a leszbik
  A fogyasztóvédelemi hatóság szerint sérti a fogyasztók jogait és érdekeit, hogy a Labrisz Leszbikus Egyesület a Meseország mindenkié című mesekönyvben nem tünteti fel: a műben a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták jelennek meg. A döntés miatt bírósághoz fordul az egyesület a Háttér Társasággal karöltve.