Kiemelt hírek

 • Az uniónak nem számítanak a határon túli magyarok
  A Mi Hazánk Mozgalom megdöbbenve értesült arról, hogy az Európai Bizottság nem indít jogalkotási eljárást a Minority Safepack kapcsán. A kezdeményezés célja, amely során 1 123 422 aláírás gyűlt össze, hogy az Európai Unió jogszabályi keretek között ismerje el és garantálja a jogait annak a mintegy 50 milliónyi őshonos európainak, akik valamely nemzeti vagy nyelvi kisebbséghez tartoznak.
 • Hiába gyűlt össze több mint egymillió aláírás, ez EB elutasította a nemzeti kisebbségvédelmet
  Döntésével a Bizottság hátat fordított az őshonos kisebbségeknek, az aláíró polgároknak, a nagy többséggel támogató határozatot elfogadó Európai Parlamentnek, több támogató nemzeti kormánynak és régiónak, értékeltek – fogalmazta meg az EB január 14-ei döntésével kapcsolatban az RMDSZ.
 • Mr. Barack Obama, ki Maga?
  Vagyis, kinek képzeli magát, hogy nincs jobb dolga, mint ráérő idejében felelőtlenül, alaptalanul és meggondolatlanul sértegetni Magyarország választott miniszterelnökét, áttételesen a magyar népet, nemzetet?
 • Itt az idő feloldani a kijárási tilalmat! Online aláírásgyűjtésbe kezd a lezárások ellen a Mi Hazánk
  A Mi Hazánk Mozgalom síkra száll a lezárások oldásáért, és hogy ennek nyomatékot adjunk, online aláírásgyűjtésbe kezd különösen a vendéglátóhelyek, a sportcsarnokok-edzőtermek, az uszodák, a színházak és más szórakozóhelyek újranyitásáért.
 • Anya és apa helyett egyes és kettes szülő
  Visszakerül az olasz személyi igazolványokba az egyes és kettes szülő megnevezés, amelyet a volt belügyminiszter Matteo Salvini törölt el 2019-ben – közölte az olasz sajtó csütörtökön.
 • Nem a szivárványcsaládokra. A normalitás mellett döntöttek a csehek
  Elutasította a cseh alkotmánybíróság a prágai kerületi bíróság törvénymódosítási javaslatát, amely lehetővé tette volna külföldön házasságot kötött azonos nemű párok számára cseh gyerekek örökbefogadását.