Kiemelt hírek

 • A fasizmus emlékmúzeuma Rómában? Budapesti áthallások
  Róma közgyűlésében a többségi olasz kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (Movimento Ciquestelle) három képviselője javaslatot tett arra, hogy hozzanak létre az olasz fővárosban, egy, a fasizmus korszakával (ventennio-20 év 1922-43 között) foglalkozó múzeumot, elsősorban az oktatási igények illusztrálása, és a történelem iránt fogékonyak érdeklődése kielégítése céljából. Az ötlet sokak támogatását tudta elnyerni, azonban várható volt, hogy a javaslat éles ellenállást is kiválthat.
 • Béla királyunk megannyi lánya és a sok-sok bánság históriája
  A minap Szent Margitunk kolostorának romjai közt sétálgattam, s próbáltam felidézni a kort, a tatárjárást, IV. Bélát, termékeny házasságát, az Aranybullát, a világ első alkotmányát, amelyet derék, nem túl magyarbarát oktatáspolitikusaink nemrégiben nullára írtak, amikor is törölték az érettségi tételek közül.
 • Báthori Erzsébet sosem fürdött tót szüzek vérében
  Hanem azt tudjátok-e, hogy ma van ecsedi Báthori Erzsébet (1560-1614) magyar grófnő 460. szülinapja. Igen, igen, ő volt a csejtei rém, aki tót szüzek vérében mosdott, hogy szebb legyen. Sőt: úgy mondják, még ivott is a vérükből, kezdetben elegánsan aranyserlegből – majd később barbáran közvetlenül a testükből.
 • 11 éve pengeti az égi húrokat Cseh Tamás
  Ma tizenegy éve, hogy 66 évesen elhunyt Cseh Tamás (1943-2009) Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, előadóművész, rajztanár.
 • A Bárka és a vadlibák
  Egy megszívlelendő analógia a vadlibákról, ha beszállsz ebbe a mai bárkába!
 • Demográfiai földprogramot szorgalmaz a Mi Hazánk
  Demográfiai földprogramot szorgalmaz a Mi Hazánk Mozgalom az ez iránt fogékony fiatal párok földhöz juttatása érdekében, miután ezt hiába hirdette meg a kormány a Nemzeti Vidékstratégia […]