Kiemelt hírek

 • Nyílt levél Magyarország bíróságai számára
  A Nyíregyházi Járásbíróság 1 év – végrehajtásában - 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki egy tiszanagyfalui férfire, miután az ittas állapotban bántalmazta, majd egy bálamadzagból készített hurokkal a gerendára akasztotta egyéves tacskó kutyáját. A férfi ezt követően az elpusztult állatot egy zsákba tette, majd egy közeli ingatlan udvari árnyékszékébe rejtette.
 • Miért mindig Anna Frank? A II. világháború két fiatal olasz áldozatának tragédiája
  A tragédiákat nem lehet letagadni. A II. világháború története számos tragikus, egyéni sorstragédiával emlékeztet arra, hogy nem lehet általánosságokban, vagy szubjektív megközelítésben véleményeket formálni.
 • Esze Tamás brigadéros halálára
  Esze Tamás, a kuruc sereg legendás brigadérosa 1708. május 27-én egy belviszály áldozatává vált. Halála évfordulóján a Rákóczi-szabadságharcot előkészítő tiszaháti felkelés vezéralakjára emlékezünk.
 • Sztálin bírálója hazatért…
  Alekszandr Szolzsenyicin, Sztálin bírálója, a Gulág borzalmainak bemutatója 1994-ben e napon térhetett vissza Moszkvába amerikai száműzetéséből.
 • Az egész országból Deák tér lesz?
  A Mi Hazánk Mozgalom elvárja az ügyészségtől és a bíróságtól, hogy példát statuáljon a Deák téri gyilkosság ügyében és a jelenleg kiszabható legmagasabb büntetési tételt alkalmazza.
 • A cigányság rengeteget tett negatív megítéléséért -Cigány vlogger őszintén a mészárlásról
  Ábrahám György cigány származású vlogger őszinte és objektív véleményét osztotta meg a Deák téri mészárlás kapcsán. A ritka, szembesítő hang talán elér a cigány közösségekhez is és elindulhat valami magába nézés, önismere