Kiemelt hírek

 • Putyin új főügyészt akar
  Igor Krasznov, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) helyettes vezetőjének főügyésszé kinevezését kezdeményezte hétfőn az orosz parlament felsőházánál Vlagyimir Putyin orosz elnök.
 • 750 éve halt meg Boldog Özséb
  Alapítójára, Boldog Özsébre emlékezik halála 750. évfordulója alkalmából egy éven át a Magyar Pálos Rend. Az emlékévet Erdő Péter bíboros, esztergom-budaesti érsek nyitotta meg hétfőn a budapesti Szent István-bazilikában szentmise keretében.
 • Belebukott Goebbels-be a kultuszminiszter
  Roberto Alvim brazil kulturális miniszter egy bejelentésében szinte szó szerint az egykori náci propagandaminiszter szavait ismételte meg, miközben egy Wagner-opera szólt a háttérben. Ez verte ki a biztosítékot.
 • Blaha Lujza: A forradalom színészgyermeke, a Nemzet Csalogánya
  1926. január 18-án hunyt el Blaha Lujza színésznő. Elmondhatjuk, hogy a Nemzet Csalogánya - tessenek csak utánaszámolni - a forradalom színészgyermeke volt.
 • Színész volt és ikonfestő: Agárdy Gáborra emlékezünk
  Már tizennégy esztendeje: ezen a napon hunyt el Agárdy Gábor (1922-2006) színművész, a Nemzet Színésze. Charles Aznavour francia énekes, zeneszerző és színész szülei és Agárdy Gábor (alias Arcalian Gabriel) szabómester foglalkozású édesapja egykoron, a múlt századelőn, ugyanabból a messzi örmény faluból indult.
 • Honnan jöttek Gundelék? Mikszáth volt a legkedvesebb vendége…
  Kezdjük az egészet Ádámnál és Évánál, azaz esetünkben azzal, hogy 1844-ben a bajorországi Ansbachban megszületett Gundel János. A mi Jánosunk Magyarországra érkezéséről csak annyit tudunk, hogy vagy gyalogosan, vagy postakocsival, vagy hajóval történt.