Kiemelt hírek

 • Wiesenthalék újabb véres kardja: 101 éves náci toronyőrt ítéltek el
  Öt év börtönbüntetésre ítélte kedden a Brandenburg an der Haveli bíróság Josef Schuetz 101 éves volt SS-koncentrációs táborőrt gyilkosságért. Schützöt azzal vádolták, hogy részt vett 3518 ember meggyilkolásában a Berlintől északra található sachsenhauseni koncentrációs táborban 1942-45 között.
 • A román lufi elszáll, de a székely marad
  A Nép Útja (Calea Neamului) nevű nackóromán szervezet vezére, Mihai Tîrnoveanu pár nappal ezelőtt bejelentette: a nemzeti lobogó ünnepnapján (június 26., idén vasárnap) sárkányt óriástrikolórt fognak eregetni Sepsiszentgyörgy kellős közepén. Hogy miért pont ott? Hát mert ott kell ilyen performanszokat csinálni, ahol a legnehezebb románnak lenni a rétor szerint, vagyis Székelyföld szívében.
 • Nagyot hibázott az ukrán elnök. Mi lesz így az EU-s pénzekkel?
  Nem gondolkodott az ukrán elnök tanácsadója, amikor deviánsoknak tartotta a melegeket.
 • A török rendőrség nem félt feloszlatni a Pride-ot
  A török rendőrség vasárnap feloszlatta az isztambuli pride felvonulásra összegyűlt tömeget, és több tucat résztvevőt letartóztatott, köztük újságírókat is, állítólag azért, hogy megakadályozza őket az esemény rögzítésében – számol be az eseményről a EuroNews.
 • Brunszvik Teréz volt a „halhatatlan kedvese”?
  Brunszvik Teréz többek szerint nőként ő volt gróf Széchenyi István egyik szellemi párja, a “legnagyobb magyar” – nő. (Persze el nem vitatva például Zrinyi Ilona érdemeit.) A kiindulás: gróf korompai Brunszvik Teréz (1775-1861) magyar grófnő, az első magyarországi óvodák megalapítója.
 • Újabb ferde mesékkel fertőz a Disney
  A Strange World című közelgő Disney animációs filmben a stúdió egyik, produkcióért felelős munkatársa szerint “először lesz nyíltan meleg tinirománc”.