Kiemelt hírek

 • Az utolsó magyar ellentengernagy
  Százhárom éve, 1918. február 27-én nevezték ki Horthy Miklóst ellentengernaggyá és több, rangban felette álló sorhajókapitányt és tengernagyot megelőzve a császári és királyi flotta parancsnokává.
 • Hollandia: Népirtás zajlik
  A holland parlament nem kötelező érvényű határozatot fogadott el, amelyben népirtásnak minősítette azt, ahogy Kína az ujgur muszlim kisebbség tagjaival bánik. Ez az első határozat, amelyet egy európai ország parlamentje elfogadott az üggyel kapcsolatban.
 • A beteg
  Zavarba ejtően hálás a kiszolgáltatott beteg. Pedig milyen riasztó számára az új és szokatlan környezet, amikor vízszintesen fekszik valahol lenn és fölé emelkednek nagy tudású doktorok, gondos nővérek.
 • Gulácsi felszólalt a “gyűlölet” ellen
  Gulácsi Péter magyar válogatott labdarúgó, a német RB Leipzig kapusa Facebook és Instagram-bejegyzésben állt ki a családok sokszínűsége mellett. A focista meghatározó tagja volt az egyiptomi 2009-es U20-as labdarúgó-világbajnokság U20-as magyar labdarúgó-válogatott keretének, amely bronzérmet szerzett.
 • Elképesztő a genderpropaganda hatása: Minden hatodik fiatal más az USA-ban
  A Gallup közvélemény-kutatásából kiderül, hogy az USA lakosságának és az egyes korosztályoknak hány százaléka sorolja magát a heteroszexuális és az LMBT kategóriába, illetve utóbbin belül az egyes alkategóriákba.
 • A rokkant vitézekhez
  Zichy gróf első világháborús sérült katonákhoz, hadirokkantakhoz írt levele 1917. február 26-án jelent meg. Zicsi és vásonkői gróf Zichy Géza (1849-1924) író, drámaíró, színműíró, zeneszerző, zongoraművész, belső titkos tanácsos, császári és királyi kamarás, főrendiházi tag. Alig 14 esztendősen egy vadászbaleset során elveszítette jobb karját (saját puskája roncsolta szét jobb kezét).