Kiemelt hírek

 • Itt bújhatsz be egy fa belsejébe, anélkül, hogy bántanád
  Öko Zsibongót rendeznek a Fűvészkertben. Ökológiailag tiszta alapanyagok, növények, glutén-, laktóz- és cukormentes élelmiszerek, valamint interaktív programok várják az érdeklődőket szeptember 26-án a Füvészkertben, a második alkalommal megrendezett Öko Zsibongón.
 • Vándorkiállítás a vérbe fojtott szabadságról
  A Civil Összefogás Fórum a Nemzeti Jogvédő Szolgálattal közösen “Vérbe fojtott szabadság” címmel 2021. szeptember 18-án az indította útjára a 2006 őszi gyurcsányi terrorról szóló vándorkiállítását az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója alkalmából.
 • Egyenlő bánásmód
  Két hírrel is sokkolta a magyar keresztyén társadalmat a közelmúltban a világsajtó. Az egyik a transznemű püspök kinevezése Amerikában, a másik pedig az, hogy egy svéd evangélikus meleg lelkész, demonstrálva saját álláspontját, nem ad össze heteroszexuális párokat.
 • A világ legbefolyásosabb emberei között az LMBTQ-mesekönyv egyik kitalálója
  A TIME beválasztotta Rédai Dorottyát 2021-ben a világ 100 legbefolyásosabb emberének éves listájára.
 • Transznemű püspök: ez már nem a kereszténység
  A magyar olvasóközönség is tudomást szerezhetett róla, hogy Amerikában beiktatták az első transznemű püspököt.
 • Filozófia, életsors, irodalom
  Az olasz és az egyetemes irodalomtörténet fontos évfordulója érkezett el: szeptember 21-én lesz 700. évfordulója Dante Alighieri, a legnagyobb olasz költő halálának. E rövid írásban kitekintünk egy közel 700 évvel ezelőtti sorsra, egyéniségre, szellemi alkotásaira, költészetére. Művei tartalmaznak irodalmi, emberi nagyságot, filozófiai gondolatokat, iránymutatást.