Kiemelt hírek

 • „Hargita, Kovászna – román föld!” Persze, hogy Kézdire mentek a román sovének
  Az esemény javában zajlott, amikor megérkeztek a Calea Neamului szervezet által az ország több részéről toborzott magyargyűlölő aktivisták, élükön Mihai Tîrnoveanuval, az említett szervezet vezetőjével, aki az esemény nagy részét végigtelefonálta, illetve interjút is adott.
 • A magyarellenességből a gyerekeknek is jut
  „Ők magyarok. Március 14-én ünnepelnek, az anyjuk keresztjét!”
 • Provokáció Erdély elrablásának évfordulóján
  A Légió Hungária erdélyi divíziója mélységesen felháborítónak tartja, hogy 2022 végén és gyakorlatilag a harmadik világháború küszöbén, egyes magukat megtévesztő módon nacionalistának valló szervezetek, mint a Noua Dreapta vagy a Calea Neamului számára még mindig a magyarellenesség, az uszítás, a provokáció tevékenységük elsődleges iránya.
 • Törökbecsére visszaszállhat a Turulmadár
  A magyarellenes békediktátumok meghaladásának gyógyírja a cselekvő hazafiságban rejlik. Ez volt gróf Széchenyi István hitvallása is.
 • Petőfi-likőr és Pilvax-szelet készült Bács-Kiskunban
  A Petőfi 200 Emlékévhez kapcsolódóan gasztronómiai kuriózumok születtek az elmúlt hónapokban Bács-Kiskun vármegyében. Mivel a történelmi szaklapokban egyértelmű utalás van arra, hogy a márciusi ifjak, köztük Petőfi Sándor a forradalom kirobbantása előtt a Pilvax Kávéházban kávélikőrt fogyasztottak, így Kiskőrösön elkészítették annak a költő nevével fémjelzett változatát, aminek felhasználásával Soltvadkerten egy csodálatos ízvilágú süteményt álmodtak meg.
 • 2006-osok fegyelmi eljárást kezdeményeztek a bíró ellen
  A 2002 és 2010 közötti rendőri, ügyészi és bírói jogtiprások áldozatait képviselő Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete fegyelmi eljárás megindítását kezdeményezte a Főváros Törvényszék elnökénél dr. Ignácz György törvényszéki bíróval szemben. A Budaházy György és társai ellen indult büntetőügy március 16-ai nyilvános tárgyalásán az ítélethirdető a feljelentők szerint súlyosan etikátlan magatartást tanúsított, illetve eljárási szabálysértéseket vétett. Azt is kérték, vizsgálják ki, nem követte-e el a hivatali visszaélés bűntettét.