Kiemelt hírek

 • Müncheni egyezmény a remélt béke érdekében
  A I. világháború után aláírt trianoni területrablás a szomszédos államoknak juttatta Magyarország területének kétharmadát, a magyar népesség egyharmadát. A magyar politika fő célja ezután a területi revízió lett, ennek érdekében a harmincas évektől a versailles-i békerendszer megváltoztatásában szintén érdekelt Olaszországgal és Németországgal épített ki szoros kapcsolatokat.
 • Budaházy György bilincsben is a normalitás mellett állt ki. Elnöki kegyelmi döntésre vár (+videó)
  Budaházy György lefogyva, láthatóan meggyötört állapotban egy 4 évvel ezelőtti nyilvános rendezvényen való jelenlét miatt LMBTQ-személyek által indított magánvádas büntetőeljárásban állt bíróság elé tanúként szeptember 17-én.
 • 80 éve nevezték ki honvédelmi miniszterré Nagybaczoni Nagy Vilmost
  Az MTI korabeli magyar sajtóban közzétett rövid közleménye szerint 1942. szeptember 24-én, a Várban Kállay Miklós kormányfő és Perényi Zsigmond koronaőr előtt letette a hivatali esküt Nagybaczoni Nagy Vilmos magyar királyi vezérezredes, a Bartha Károly vezérezredest felváltó új honvédelmi miniszter.
 • A Magyar Dráma és a Székely Kultúra Napját ünnepeljük
  Ma van a Magyar Dráma Napja. 1883. szeptember 21-én mutatták be a pesti Nemzeti Színházban Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményét, erre emlékeztet az ünnep. Ma van Székely Kultúra Napja is, annak emlékére, hogy a jeles író, Tamási Áron e napon született.
 • Vissza a Felvidéket!
  Százezrek vonultak fel 84 éve, 1938. szeptember 21-én a Hősök terére, hogy a felvidéki magyarság felszabadításáért tüntessenek.
 • A Pécs Pride kordonja volt a Légió Hungária
  Néhány száz, főként külföldi résztvevővel zajlott le a Pécs Pride. A Légió Hungária "kordonként" volt jelen az eseményen.