Kiemelt hírek

 • Isten áldja Magyarországot, Vesszen Trianon!
  Hogy milyen lesz ez a SZÁZAS nap, azt most, hajnalban még nem tudhatjuk. Nekem mindenesetre olyan érzésem van, hogy nem lesz olyan ütős, mint amilyennek – úgy húsz éve – elképzeltük.
 • Consummatum est
  Mi halálos csendben néztük a térképet és az előtte álló, szürkülő hajú cisztercita papot, amint feje egyre lejjebb esett a mellére ás a kívülről behallatszó harangzúgás által még inkább kimélyített csendben inkább magának, mint nekünk, ennyit mondott: »Consummatum est«
 • Trianon emlegetése sérti a Facebook közösségi alapelveit
  Több trianoni megemlékezéssel kapcsolatos bejegyzésünk miatt a Facebook korlátozta szerkesztőink szabad véleménynyilvánítási jogát.
 • G. Kirkovits István: Nem, nem, soha!
  Trianon fáj, ha rápillantunk a fejfákra, a kövekre, a Napra, valamint a Holdra. E két égitest akkor is ott volt az égen, amikor hazatértünk, s akkor is ott volt, amikor a kerítésen kívülre irányítottak bennünket. A Nap és a Hold akkor is ott lesz az égen, amikor talán majd egyszer úgy omolnak le a határok, hogy a nyelv, az épület és a tulajdonjog megmarad.
 • Wass Albert: Jönnek!
  A rádió mellett ültünk és vártuk a híreket. Sem kezünk, sem agyunk nem foglalkozott semmivel. Csak éppen ültünk és néztünk magunk elé, mint ilyenkor mindig, egy képre, vagy a szőnyeg valamelyik mintájára akasztva tekintetünket, azzal a fásult apátiával, melyet mint vastag kérget aszalt körénk a fölénk súlyosodó történelem fülledt várakozása.
 • Trianon 100: Irány a Kossuth tér!
  Toroczkai László is beszédet mond Trianon 100. évfordulóján a budapesti Kossuth téren, a Magyarok Világszövetsége és a Trianon Társaság által közösen meghirdetett megmozduláson.