Kiemelt hírek

 • Titkok, érdekességek II. Lajos udvarából
  Közel ötszáz éve történt, hogy szerencsétlen sorsú II. Lajos királyunk anyukájának, Candale-i Anna (1484-1506) magyar, horvát és cseh királynénak, II. Ulászló (1456-1516) harmadik feleségének volt egy udvarhölgye, egy bizonyos Wass Angelitha. Róla szól a mai história.
 • Ha farsang, akkor Csokonai és Dorottya
  Az idén jó későn lesz vége a Vízkeresztkor kezdődött farsangi szezonnak: 2020-ban február 25-éig tart. Ha farsang, akkor természetesen kihagyhatatlan Csokonai és Dorottya...
 • Takaró 65 az Újszínházban
  Takaró Mihályról természetesen eddig is tudtuk, hogy nemcsak irodalomtudós és -történész, hanem költő is. Verseit azonban jobbára csak hírből ismertük. Tegnap azonban az Újszínházi beszélgetések című műsorsorozatában – mellyel egyúttal a teátrum a Magyar Kultúra napját is köszöntötte – Takaró Mihályt költőként ismerhettük meg. Őszintén szólva: meglepő volt.
 • A csehek agyát már kimosták
  A csehekkel sem kell már sokat bíbelődniük a másságot propagáló lobbistáknak, a régióban szinte már csak a lengyeleket és a magyarokat kell betörni. A héten tették közzé a legújabb közvélemény-kutatás eredményeit, ami szerint a csehek körében tovább nőtt az LMBTQ jogok támogatása.
 • Egy nyitrai szatócsfiúból lett a Tungsram atyja, Újpest városának hív gyámja, a xerox dajkája…
  Ha a feszültséget szítjuk, abból sosem lesz megbékélés. Beszéljünk hát egy olyan férfiúról, akinek élettörténetét bár torzsalkodásra is felhasználhatnánk – de megközelíthetjük a békesség építésére is. Nézzük ilyen szemmel!
 • Jakab Péter: Ideológiától függetlenül minden embert meg akarunk szólítani
  Jakab Péter frakcióvezetőt választották a párt elnökévé a Jobbik szombati budapesti tisztújító kongresszusán. Mondjuk más jelölt nem is volt.