HunHír.info

2018. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Etnikai konfliktusok 1848-ban, a zalatnai tragédia

nyiri-erdo-1848-500.jpgSzinte minden iskolás gyermek ismeri nemzeti gyászünnepünk mártír, Kazinczy ezredessel és Lenkei tábornokkal inkább 15 főre tehető aradi vértanúi nevét. Talán azt is tudják, hogy Haynau aradi, pesti, szebeni hadbíróságai 110 végrehajtott halálos ítéletet hoztak. Ismeretes az is, hogy 1848-49 közel 50.000 főnyire tehető embervesztesége mintegy fele elesett honvéd volt, azonban azt kevesen tudják, hogy e szám közel másik fele ártatlan civilként, terrorisztikus események következtében vesztette életét. Így októberben, az aktuális évfordulók kapcsán őket is meg kell említeni.

Izraeli ZSIDÓ emberjogi vezető: Hősök azok a palesztinok, akik az izraeli megszállás ellenére kitartanak

2018. október 19. 17:41

palesztin-fiu.jpgA Bselem izraeli emberi jogi csoport vezetője, Hagai El-Ad csütörtökön az ENSZ Biztonsági Tanácsában Izrael palesztinokkal szemben alkalmazott politikáját az apartheid-korszakbeli Dél-Afrikáéhoz hasonlította, és a nemzetközi közösség közbelépését sürgette. Danny Danon Izrael ENSZ-nagykövete reagálva a kritikára kollaboránsnak nevezte El-Adot.

Jobbik: minden idők legnagyobb támadássorozatát éli a párt

2018. október 19. 13:33

jobbik250.jpgMirkóczki Ádám kommunikációs igazgató szerint "minden idők legnagyobb támadássorozatát" éli meg a napokban a Jobbik. Az ellenzéki politikus erről a most indított, heti rendszerességűnek ígért Rágalominfó című sajtótájékoztató-sorozatukon beszélt pénteken Budapesten. Azt mondta, a mentálisan és politikai tekintetben kiállt megpróbáltatások megerősítették a Jobbikot, "ezek után nem tudok elképzelni olyan szituációt, amit ne tudnánk túlélni".


Szimbolikus gesztus a kommunizmus áldozatainak

2018. október 19. 12:38

avo_terror_250.jpgA kommunista rendszer megyei, járási és városi pártfunkcionáriusainak karrierpályáit összesítő internetes adatbázis egy szimbolikus gesztus a kommunista diktatúra áldozatai számára – mondta Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) elnöke a Kossuth Rádióban. A Párt-Állam-Párt címmel létrehozott nyilvános internetes adatbázis, amely az 1948 és 1989 közötti időszakot öleli át, lefedi a teljes vidéki Magyarországot, és mintegy háromezer megyei, járási és városi pártfunkcionárius karrierpályáira vonatkozó adatokat tartalmaz – ismertette.

Európa több mint 140 milliárd dollárt költött a szíriai menekültekre

2018. október 19. 10:47

szir-menekult-250.jpgAz európai országok az elmúlt három évben több mint 140 milliárd dollárt költöttek el a szíriai menekültek befogadására és letelepítésére - írta Mihail Mizincev vezérezredes, a menekültek visszaköltöztetéséért felelős orosz kormányközi bizottság vezetője a Rosszijszkaja Gazeta pénteki számában megjelent cikkében. A tábornok szerint a kiadások folyamatosan nőnek: 2016-ban elérték a 43,2, tavaly a 49,5, idén pedig az 52,3 milliárd dollárt.


Halmos Béla Program-napot tartanak november 4-én az A38-on

2018. október 19. 10:30

szem.jpgIngyenes Halmos Béla Program-napot tartanak november 4-én vasárnap az újbudai A38 hajón. A délutántól estig tartó rendezvényen több fotókiállítással, filmbemutatóval, valamint koncertekkel, beszélgetésekkel, szakmai programokkal és táncházzal várják az érdeklődőket - közölte a Halmos Béla Programiroda pénteken az MTI-vel. Az esemény szervezésében részt vesz az NKA Halmos Béla Program ideiglenes kollégiuma, a Hagyományok Háza és a Táncház Egyesület is.

Ukrajnában Soros emberei szervezik a magyarok elleni kampányt

2018. október 19. 10:13

soros-ceu-250.jpgCsak keresni kell, könnyű megtalálni Soros Györgyöt Ukrajnában. A tőzsdespekuláns uralma alá hajtotta az ukrán kormányt, saját embereit ültette politikai és gazdasági kulcspozíciókba. Ahogy arról korábban is írtunk, a jelenlegi ukrán vezetést már a hatalomba is Soros György és hálózata segítette. Soros itt nem állt meg, az ukrán kormányt a hozzá közvetlenül is köthető emberekkel pakoltatta tele. De nemcsak a politikát hódította meg, hanem az üzleti szféra kulcspozícióit is igyekezett megszerezni.


Friss híreink

Líbia és szomszédai továbbra sem akarnak BETOLAKODÓKAT táboroztatni

2018. október 19. 19:32

Líbia és észak-afrikai szomszédai továbbra sem egyeznek bele, hogy az Európai Unió a területükön "menekült"központokat hozzon létre – közölte Mohammed Táher Sziala líbiai külügyminiszter bécsi hivatalos látogatásán pénteken. „Ebbe a megoldásba nem egyezik bele egyetlen észak-afrikai ország sem” – hangsúlyozta Sziala a Die Presse című osztrák napilapnak tett nyilatkozatában.

Fegyverekkel tömték ki a németek Szaúd-Arábiát

2018. október 19. 17:29

Németország csaknem félmilliárd euró értékben adott el fegyvereket Szaúd-Arábiának az idén - derült ki a német gazdasági minisztérium egy dokumentumából, amelybe betekintést nyert a dpa német hírügynökség. Rijád egész pontosan 416 millió euró (134,5 milliárd forint) értékben vásárolt német fegyvereket január 1. és szeptember 30. között - tudatta a minisztérium egy német ellenzéki törvényhozó kérdésére válaszolva.

Nem lesz egyszerű a hosszú hétvégén Budapesten közlekedni

2018. október 19. 16:59

Nemzeti ünnepünkön, az 1956. október 23-i forradalom évfordulóján és az azt megelőző napon több fővárosi helyszínen tartanak megemlékezéseket: 22-én, hétfőn délután a Műegyetem rakparton és a Bem József téren, 23-án, kedden délelőtt a Kossuth Lajos téren, délután pedig a Terror Háza múzeumnál. Az említett helyszínek környékén forgalomkorlátozásokra kell számítani, ezért változik az érintett közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje is – írja a BKK.

A kötelező kvóták kérdése lekerült a napirendről

2018. október 19. 15:19

Jó hír, hogy a "menekültek" befogadásával kapcsolatban a kötelező kvóták kérdése végre lekerült a napirendről, és mindenki megértette, nem lesznek kötelező kvóták - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben, az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) szünetében magyar újságíróknak adott nyilatkozatában.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000143 kep000099 kep000186 kep000245

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat