HunHír.info

2019. Ígéret hava 23. nap, Szabolcs napja.

Vitatott megyehatár, kétségbe vont történelem – bár Csíkszentmárton része, a románok temetőstül maguknak követelik Úzvölgyét

uz-volgye-500.jpgHárom hete tartja izzásban a román–magyar kapcsolatokat, hogy Székelyföld és Moldva határán a hegyek közt fekvő Úzvölgye osztrák–magyar katonai temetőjében a moldvai Dormánfalva polgármesteri hivatala állami támogatással létrehozta a román hősök parcelláját. Úzvölgye Trianon előtt Magyarország egyik legkeletibb települése volt. A favágótelepülést a Moldva felé folyó Úz medrében, egy tisztáson hozták létre, pár kilométerre az egykori államhatártól.

Darák Péter: Gyenge jellem kemény nyomás alatt

2019. május 23. 07:25

lib.jpgKarriercéljai elérése érdekében állhatott a Kúria elnöke a rendszerkritikus, illetve baloldali kötődésű bírák oldalára a Tűzfalcsoport informátorai szerint, akik azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy Darák Péter csúnyán elszámította magát, amikor átlépett a Rubicon, ahonnan viszont már nincs számára visszaút. – A Péter mindig visszafogott volt és jellemző rá egyfajta puritánság

Antifasiszták csaptak össze rendőrökkel Bolognában - meddig randalírozhatnak még Európában ezek a mocskok?

2019. május 23. 07:18

antifa250.jpgÖsszecsapások voltak Bolognában "antifasiszta tüntetők" és rendőrök között. Az észak-olasz város hagyományosan a baloldali erők egyik központja Olaszországban, ide hirdetett meg gyűlést egy radikálisnak mondott, jobboldali szervezet. Emiatt vonultak utcára az antifasiszta hulladékok, akik végül összetűzésbe kerültek a rendőrökkel – hangzott el az M1 Híradójában.


Nem bír ma­gá­val a bu­da­pesti bör­tön­ben a szír F. Has­san: az ISIS hó­hérja na­gyon ag­resszív

2019. május 23. 07:12

borton250.jpgNem bír magával a börtönben F. Hassan, a minősített emberöléssel, terrorcselekménnyel és terrorcselekmény előkészületével gyanúsított szír férfi. A szír ter­ro­rista fo­lya­ma­to­san pro­vo­kálja az őrö­ket. De persze ezt is a totális demokráciában lehet megtenni. A Kádár-diktatúrában semmi perc alatt kezes báránnyá változtatták volna...Még azt is megbánta volna, amit nem követett el! Csak úgy zubogott volna testén, fején a Kádár-kolbász!

Török Gábor: A Fidesz elsöprő győzelmet fog aratni

2019. május 23. 06:44

valasztas250.jpgA 2019-es EP-választás előtt a korábbiaknál talán világosabban lehet látni, hogy Magyarország politikai értelemben sziget lett az Európai Unióban – írta honlapján közzétett elemzésében Török Gábor. A politológus szerint nincs még egy ország, ahol ennyire lefutott, belpolitikai értelemben szinte tét nélküli lenne a választás, ahol akkora fölénnyel nyerne a győztes, mint ahogy itt fog.


Több kilométernyi kábelt loptak el, rajtuk ütöttek a rendőrök - de ugye nincs c. bűnözés!

2019. május 23. 06:33

rezkabel-250.jpgA Békés megyei rendőrök elfogtak három "férfit", akik a gyanú szerint több ezer méternyi kábelt loptak el Mezőkovácsházán és a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön.A rendőrök szerdán Jászkiséren fogták el a férfiakat, akik a gyanú szerint március 23-án, Kiskőrösön egy utcán két szerelőaknába másztak le, majd a bekötési pontoknál elvágták és kihúzták az ott futó rézkábelt. Azután május 14-e és 17-e között Mezőkovácsházán hasonló módon loptak el közel 2 ezer méternyi kábelt.

Tommy Robinson diktatúrának nevezte az Európai Uniót

2019. május 23. 06:18

eu-eg-250.jpgOrbán Viktor Európa legerősebb vezetője, nem Angela Merkel vagy Emmanuel Macron – mondta a Pestisrácok.hu-nak Tommy Robinson brit politikai aktivista. Szerinte Magyarország a múltban többször is Európa védelmezője volt, most pedig minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy Magyarország és a V4-ek „megvédjék a kontinenst az inváziótól” – közölte az M1 Híradója.


Friss híreink

Bölcs meglátás államtitkár asszony: az EU egy uszító közösségg

2019. május 23. 10:04

Azt hittük a teljes szabadság és jólét világa jön el, ehelyett a kommunizmus kódolt nyelve helyett a politikailag korrekt kódolt brüsszeli nyelvet kéne megtanulnunk - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Varga Judit az EU-csatlakozási reményeiről, és az azt követő kiábrándulásról.

Ötből négy magyar megy a Balatonra nyaralni

2019. május 23. 09:55

Az MTI-nek küldött csütörtöki tájékoztatás szerint a legforgalmasabb időszak július 15-28 között lesz, a legtelítettebb nap július 21. Az előfoglalások alapján számos szálláshely már most 70-80 százalékos telítettségű a nyáron, Siófok és Balatonfüred szálláshelyei között pedig már most is nehéz elérhetőt találni – írták. A legkedveltebb strandok Balatonalmádi és Zamárdi, a legnépszerűbb úti célok toplistáját pedig Siófok, Balatonfüred és Hévíz vezeti

Lopott autóban csempészett Magyarországra egy török férfit egy bolgár sofőr

2019. május 23. 09:48

Egy lopott autóban elrejtve csempészett Magyarországra egy török férfit egy trélert vontató bolgár sofőr, az ügyészség indítványozta letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Az Eurovíziót sem kedvelte minden zsidó Jeruzsálemben

2019. május 23. 07:47

Haredi férfiak demonstráltak Jeruzsálemben a hétvégén, amiért szerintük az Eurovízió záróadása megszentségtelenítette a szombatot. A jeruzsálemi rendőrség nagy erőkkel próbálta megfékezni az ultra-ortodoxok demonstrációját szombaton, amikor váratlan segítséget kaptak a negyedben lakóktól. A helyszínen ugyanis félmeztelen nők jelentek meg.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000027 kep000005 kep000187 kep000068

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat