HunHír.info

2018. Fergeteg hava 23. nap, Alirán napja.

A hazajárást nem lehet megunni - Interjú Moys Zoltánnal, a Hazajáró író-rendezőjével

moys-zoltan-prima-500.jpgAkik a természettel barátságban vannak, és akiktől a magyar történelem sem áll távol, előttük bizonyára nem ismeretlen a köztévén futó Hazajáró című műsor. Az előtérben álló műsorvezetők mindig nagyobb nyilvánosságot kapnak, az ő munkájukat is elismerve és nem kisebbítve, mi most a háttérben bújó író-rendezőt kerestük meg, aki nemrégiben vehette át a Hazajárónak járó Prima Primissima Közönségdíjat. Kíváncsiak voltunk a szellemiség hátterére és az indíttatásra, és egy kellemetlen(kedő) témára is kitértünk. Moys Zoltánnal G. Németh Éva beszélgetett.

Som Lajosra emlékeznek a Piramis nagykoncertjén

2018. január 23. 21:15

som-lajos-piramis-250.jpgTöbb év után, 2018 márciusában ismét nagy koncertet ad a magyar rock zene legendás zenekara, a Piramis. Az eseményen megemlékeznek az egykori zenésztársukról, Som Lajosról, aki az egyik alapítója volt a zenekarnak. A repertoárban több olyan dal is felcsendül, ami hozzá köthető. Többek között a "Dal", "Ha volna két életem", "Másnap olyan hatalmas lett a világ, stb.

Margat Thatcher idegengyűlölő volt és utálta a négereket...

2018. január 23. 18:56

neger-rabszolgak-250.jpgMargaret Thatcher korábbi brit miniszterelnök egy olyan Dél-Afrikáról álmodozott, ahol csak fehér emberek élnek. Azt akarta, hogy Dél-Afrika annak 1910 előtti állapotához tér vissza, amikor az országnak kizárólag csak fehér lakossága volt. Mindez Sir Patrick Wright egykori diplomata főnök naplójából derült ki.


Kiderült, kik gyilkoltak meg száz embert a kijevi Majdanon: a fősodratú média hallgat

2018. január 23. 16:58

ukran-tank-250.jpgNégy évvel az oroszbarát Viktor Janukovics ukrán elnök bukása után egy olasz újságíró kinyomozta azon mesterlövészeknek az azonosságát, akik a Majdan-téri tömegmészárlást végrehajtották. A négy közül három grúz. Gátlás nélkül mondják el, mi történt. A három tömeggyilkos neve: Koba Nergadze, Szalog Kvarackelia és Alexander Revasisvili.

„Áldja meg Magyarország dicsőséges lelkű Kormányzóját”

2018. január 23. 11:21

besztercebanya-tompo-cikk-250.jpg„Áldja meg Magyarország dicsőséges lelkű Kormányzóját, hogy bölcselmével és lángoló szívvel irányíthassa hazánk hajóját vágyaink révébe. Oh, hogy ennek a drága földnek minden lakója önzetlen munkával, testvéri megértéssel szolgálhassa hazánkat. Gyűlölet helyett szeretetet, félreértés helyett megértést, széthúzás helyett összefogást, szenvedés helyett jólétet küldj, oh Istenünk…”


Az ulraliberálisok hatalomátvevő taktikája

2018. január 23. 09:04

anarchia.jpgHatvanoldalas tanulmányban bírálja a Helsinki Bizottság és több, Soros György támogatását is élvező szervezet az „illiberális államokat” – írja a Magyar Idők. Soros kitartottjai a kevesek liberális uralmát különféle, a kommunizmusból már jól ismert módszer alapján valósítanák meg, mint például a hálózatiasodással, a politikusok megkörnyékezésével, belső bomlasztással.

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

2018. január 23. 07:25

migrans-kispocs-bemutat.jpgMiközben a kormány évek óta támadja Soros Györgyöt, illetve az általa létrehozott Nyílt Társadalom alapítványok hálózatát, lapunk megtudta, hogy egy olyan civil szervezet is költségvetési támogatásban részesült, amely tagja a hálózatnak.


Friss híreink

Tolószékes terrorista robbantotta fel magát Szíriában

2018. január 23. 21:05

Attól még, hogy látszólag az összeomlás szélén van az Iszlám Állam, a propagandagépezete teljes fordulatszámon pörög. A terrorszervezet által legutóbb közzétett felvételeken látni, ahogy egy mozgássérült dzsihadistát raknak be egy robbanószerrel telepakolt autóba, majd az belehajt egy épületbe és felrobban.

Terroristáknak kikiáltva (videó)

2018. január 23. 19:35

Egy film, amelyben megszólalnak a Hunnia-ügy eddig a sajtónak nem nyilatkozó vádlottjai. Egy film, amelyből kiderül, hogy nem bűnözők vagy erőszakos alakok, hanem értékes emberek.

Ankara további szíriai hadműveletet is kilátásba helyezett

2018. január 23. 19:31

Ankara egy további szíriai hadműveletet is kilátásba helyezett, ezúttal a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia által ellenőrzött Manbídzs térsége ellen. Erre Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter utalt a Habertürk török hírportál által kedden közölt interjújában.

Összetört borotvapengét nyelettek volna osztálytársukkal

2018. január 23. 18:41

Bíróság elé állították kedden Békéscsabán azt a két általános iskolást, akik egy összetört borotvapengét tettek osztálytársuk kulacsába – írja a Beol.hu. Nem ez volt az első eset, hogy a két gyerek, László és András bántották a sértettet, Istvánt. Volt, hogy megpofozták, megrugdosták, de István szülei nem tettel feljelentést, hogy elkerüljék a konfliktust.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000216 kep000236 kep000237 kep000002

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat