HunHír.info

2018. Földanya hava 19. nap, Ovola napja.

Gyurcsány és a szabadkőművesség

szabadkomuves-500.jpgGyurcsány Ferenc Orbán Viktor miniszterelnöki beszédére való reagálásnak szánt otrombaságait hallgatva csak hálát adhat az ember a Magasságosnak, hogy április 8-án végre oda került, ahová való. (Illetve azért mégsem teljesen, hiszen még mindig helyet foglalhat az Országgyűlésben.) Csak rombolásra alkalmas tevékenységének persze nem nehéz meglelni szabadkőműves gyökereit.

Most tüntet, 12 éve pedig szétverette a tüntetőket!

2018. szeptember 19. 17:56

GYF-petos.jpgTragikomikus, hogy Gyurcsány Ferencék szinte napra pontosan 12 évvel azután vonulnak az utcára, hogy 2006-ban ezrek követelték a lemondását – mondta Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő a TV2 Tények című műsorában. A demonstrációkat akkor, 2006-ban erőszakkal verték szét, méghozzá Gyurcsány Ferenc utasítása alapján – jelentette ki a jogász-politikus.

Erdély „román lett” 1600-ban

2018. szeptember 19. 13:29

erdely250.jpgA nacionalista román felfogás szerint Mihály vajda egyesítette először a három román vajdaságot, Erdélyt, Moldovát és Havaselvét. Mesebeszéd, elmondjuk, hogyan történt. A vajda „uralma” távolról sem volt az akkor még gondolatban sem létező Románia első egyesítése, hanem csak egy felelőtlen, kalandor politikus ámokfutása, rövid sikere.


Lelepleződtek: Brüsszel évek óta át szeretné venni a határőrizetet a nemzetállamoktól

2018. szeptember 19. 12:04

hatarvadasz-250.jpgEgy 2015-ös Financial Times cikk bizonyítja, hogy Brüsszel évek óta arra készül, hogy átvegye az Európai Unió külső határainak védelmét a Frontex révén. „Azok az államok, amelyeknek külső határuk van, nemzeti hatásköröket adnak át annak érdekében, hogy a Frontexet (az EU határvédelmi ügynökségét) valóban átfogó hatáskörökkel ruházzuk fel.

Oroszországnak és Izraelnek sem érdeke, hogy kiéleződjön a konfliktus

2018. szeptember 19. 10:08

izraeli_f_15-250.jpgA lelőtt orosz gép után a Külügyi és Külgazdasági Intézet InfoRádiónak nyilatkozó vezető kutatója diplomáciai csörtére számít, de hosszútávú következményekre nem. Oroszországnak rendkívül éles hangon és határozottan el kell ítélnie ezt a lépést, hiszen, ha valóban elbújtak az izraeli gépek az orosz felderítőgép radarképe mögé, az nem volt egy korrekt eljárás, mivel ez a gép személyzetének életébe került.


Dúró Dóra: támogatni fogom szavazatommal a Sargentiti-jelentést elítélő határozati javaslatot

2018. szeptember 19. 09:41

duro-dora.jpgAmikor külső támadás éri a hazánkat, aminek a következményeit ráadásul a magyar embereknek kellene viselniük, akkor nincs helye politikai taktikázgatásnak vagy szőrszálhasogatásnak: minden nemzeti érdeket szem előtt tartó képviselőnek ki kell állnia Magyarország mellett.

Soros nélkül éhen halnának álcivil szervezetei

2018. szeptember 19. 07:47

helsinki-bizottsag-250.jpgMég a gyorséttermek által kedvezményesen kínált sajtburgerre sem igazán telne a Soros György által finanszírozott álcivil szervezeteknek, ha a magyar adófizetők adományaiból kellene megélniük.Egy friss adat szerint a Soros-Sargentini-jelentésben forrásként hivatkozott Transvanilla Transznemű Egyesület számára mindössze 35-en ajánlották fel adójuk egy százalékát, de az Amnesty Internationalnak is csak 281 ember érzett késztetést arra, hogy az egyéves munkájával megkeresett pénz adójának egy századát odaadja.


Friss híreink

Bulgária megvétózza Magyarország megbüntetését

2018. szeptember 19. 20:21

„A bolgár kormány egyhangúlag úgy határozott, hogy elő kell készíteni a Magyarországot megvédő állásfoglalást" – közölte egy Szófiában kiadott nyilatkozatban Kraszimir Karakacsanov miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter. Bármilyen büntető lépés Magyarország ellen „veszélyes precedenst teremtene" – tette hozzá a miniszter, aki szerint szankciók célpontjává válhat Bulgária is.

Sargentini-jelentés elindult a Magyarországgal szembeni eljárás

2018. szeptember 19. 18:26

Megkapta kedden az EU soros osztrák elnöksége az Európai Parlament elnökének levelét, amelyben a képviselőtestület a 7. cikk szerinti eljárás megindítását kezdeményezi Magyarország ellen – írja a Bruxinfo az európai ügyekért felelős osztrák miniszter közlése alapján.

A hétvégén erős hidegfront mögött zúdul ránk a hideg levegő

2018. szeptember 19. 18:23

Péntekig folytatódik a nyárutó 30 fokot megközelítő hőmérsékleti értékekkel, de már látszik ennek is a vége: hétvégén erős hidegfront mögött zúdul ránk a hideg levegő, majd második hullámban a jövő hét elején újabb hidegbetörés valószínűsíthető - közölte az Országos Meteorológiai Intézet.

Halálra ítélték Irakban az Iszlám Állam egyik alvezérét

2018. szeptember 19. 17:01

Halálra ítélte az Iszlám Állam terrorcsoport egyik alvezérét szerdán egy iraki bíróság - közölték törvényszéki források. "Iszmáíl al-Iszávít a bagdadi bíróság kötél általi halálra ítélte - jelentette be a bírósági szóvivő.Az iraki származású al-Iszáví az Iszlám Állam elleni 2017-es iraki offenzíva elől az akkor még a szervezet kezén lévő szíriai területre menekült, ahol a helyi törzsek vezetőivel jó kapcsolatokat ápolt.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000225 kep000028 kep000189 kep000055

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Abszurditások világa - Bogár LászlóAbszurditások világa
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat