HunHír.info

2019. Ígéret hava 27. nap, Ede napja.

EP-választás: Magasan győzött a Fidesz, a DK nagyot ugrott, Gyöngyösi utazik

euparl.jpgA Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az arra jogosultak 43,36 százaléka ment el voksolni a vasárnapi EP-választáson. A Fidesz toronymagasan nyert, 52,14 százalékot ért el, így 13 fővel indulnak, meglepetésre szemkilövető Gyurcsány Ferencék pártja 4 emberét tudja kiküldeni Brüsszelbe az elért 16,26 százalékukkal. A Momentum átvette a Jobbik helyét, 9,92 százalékot szerzett, két képviselőt küldhetnek az EP-be. A futottak még kategóriáját erősíti az MSZP-Párbeszéd 6,68 százalékkal és a Jobbik 6,44 százalékkal. Ők egy-egy politikust delegálhatnak Európába.

Most már nyugodtan ki lehet lépni ebből a néppárt nevezetű szutyokból

2019. május 27. 05:34

eu-kiszaradva-250.jpgSzélsőséges pártokkal nem hajlandó együttműködni az Európai Néppárt csúcsjelöltje, elég mandátumot szereztek az Európai Parlamentben. Az Európai Néppárt saját győzelmi ünnepsége után az Európai Parlament sajtótermébe is széles mosollyal érkezett Manfred Weber, a különbség csak annyi volt, hogy itt nem szólt zene, miközben a színpadra lépett.

Elbúcsúzik az LMP vezetése

2019. május 26. 22:22

LMP.jpgLemond az LMP-s elnökség. A vártnál rosszabb EP-választási eredmény miatt így döntött a párt elnöksége - jelentette be Keresztes László Lóránt társelnök a párt sajtótájékoztatóján.


A Nemzet már tudja: Nagyot ugrott a DK

2019. május 26. 22:20

valasztas250.jpgA Magyar Nemzet értesülései alapján 98 százalékos feldolgozottságnál 52,3 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP az EP-választáson, ez 13 EP-képviselőt jelentene a kormányzópártoknak.

Történelmi csapást mértek a választók Merkel bevándorláspárti koalíciójára

2019. május 26. 19:27

merkel-iszlam250.jpgNémetországban 18 óráig tartott a szavazás, az első exit pollok alapján a bevándorláspárti kormánypártok, az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Szociáldemokrata Párt (SPD) történelmi vereséget szenvedtek el. A CDU 27,7 százalékos „eredményt” ért el, ami első helynek felel meg, az SPD pedig csupán 15-15,6 százalék körül végezhetett, amivel a harmadik „erőnek” számít – írja a ZDF nevű német közszolgálati csatorna.


A magyarokat szidalmazta egy büdös bocskoros oláh véglény Porcsalmi Bálint nyilatkozata közben

2019. május 26. 16:16

olah-taplo.jpgAlpári módon szidalmazta a magyarokat egy "román fiatalember", miközben Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke a sajtónak nyilatkozott Kolozsváron a szavazata leadása után. A politikus arról beszélt az újságíróknak: azért szavazott az EP-választásokon, hogy a magyar közösségnek erős képviselete legyen Európában.

Megdöbbent az izraeli államfő azon, hogy nem javasolják a kipa viselését Németországban

2019. május 26. 14:50

zsid-csillag.jpgReuven Rivlin izraeli államelnök vasárnap megdöbbenését fejezte ki, hogy Németországban már hivatalosan sem javasolják a zsidóknak a kipa nyilvános viselését – jelentette vasárnap a Jediót Ahronót című újsg honlapja, a ynet. Egy szombati lapinterjúban Felix Klein, Németország antiszemitizmus elleni kormánybiztosa az antiszemitizmus erősödése miatt nem javasolta a hazájában élő zsidóknak zsidóságuk nyilvános vállalását a kipa viselésével.


Friss híreink

A Brexit Párt győzött, a Liberális Demokraták előretörtek, a konzervatívok „megsemmisítő” vereséget szenvedtek

2019. május 27. 06:20

Nigel Farage alig másfél hónapja indult, radikálisan EU-szkeptikus Brexit Pártjának győzelmét, a Liberális Demokraták jelentős előretörését és a kormányzó Konzervatív Párt példátlanul súlyos vereségét jelzik a brit európai parlamenti választások hétfő hajnalban ismertetett, csaknem végleges eredményei.

Cseh kormányfő: át kell alakítani az Európai Uniót

2019. május 27. 06:16

Az Európai Unió átalakítását és az Európai Bizottság tevékenységének politikamentessé tételét jelölte meg a közeljövő legfontosabb feladatának az európai uniós politikában Andrej Babis cseh kormányfő, az ANO mozgalom elnöke, amely a hét végén megnyerte a csehországi EP-választást.

A bevándorlást ellenző Janez Jansa pártja nyerte az EP-választást Szlovéniában

2019. május 27. 05:47

A legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) és a Szlovén Néppárt (SLS) közös listája kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi európai parlamenti választásokon. A Janez Jansa volt miniszterelnök vezette migrációellenes párt és a SLS 26,48 százalékos eredményével három képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

Görögországban belebukott a kormány az EP-kudarcba

2019. május 27. 05:44

Előrehozott parlamenti választásokat jelentett be vasárnap este Alekszisz Ciprasz görög kormányfő, miután pártja, a baloldali Sziriza vereséget szenvedett az ellenzéki, konzervatív Új Demokrácia (ND) párttól az európai parlamenti (EP-) választásokon.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000120 kep000197 kep000037 kep000176

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2019 - Szabó György - a bükki füvesemberGyuri bácsi egészségnaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat