HunHír.info

2019. Jégbontó hava 22. nap, Küne napja.

Az emberi jogok félremagyarázása elképesztő következményekkel jár

menekultek-500-.jpgElképesztő következménnyel jár, ha - valószínűleg szándékosan - félremagyarázzák az emberi jogokat - mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatornán pénteken, utalva arra a kártérítési igényre, amit 41 BETOLAKODÓ nevében egy római ügyvédi iroda nyújtott be Matteo Salvini belügyminiszter ellen csütörtökön.

A nácizmus „6 millió” halott, a kommunizmus meg legalább 100 millió...

2019. február 22. 20:30

gulag-halottak-250.jpgSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával. A legfőbb probléma Soros Magyarországra és Európára vonatkozó víziójával van, de zsidó származásával nincs – mondta a tekintélyes izraeli lapnak adott interjújában Szijjártó.

Azt írta a szomáliai NÉGER ÉLŐSKÖDŐKRE, hogy lusták, ezért pénzbírságot kellett fizetnie

2019. február 22. 18:59

neger-bevandorlok-250.jpgEgy 70 éves embernek kellett a bíróság elé állnia, mert azt írta a Facebookon, hogy "a szomáliaiak lusták és nem akarnak dolgozni." A bíróság elítélte az idős férfit a tette miatt. A hatóságok szerint a férfi kijelentése megsértette a szomáliaiak jó hírnevét.


Európai értékek? Azok meg micsodák? Még több buzi, még több behatoló?

2019. február 22. 13:44

eu-eg-250.jpgA legújabb magyar kormányzati plakátkampánnyal összefüggésben a német Zöldek vezetője arra szólította fel pénteken Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjét és csúcsjelöltjét a tavaszi EP-választáson, hogy zárják ki a néppártból a nagyobbik magyar kormánypártot. Maga Weber a pénteki Süddeutsche Zeitungban megjelent nyilatkozatában a plakátkampányban Junckerrel szemben megfogalmazott állításokat elfogadhatatlannak nevezte.

Miért nem jár a táncos szekér?

2019. február 22. 09:17

erdely250.jpgA farsang ünnepe vízkereszt és hamvazószerda közé esik, és számtalan népi hagyomány, rítus és hiedelem kapcsolódik hozzá. A legtöbb ember ma bálozással, a jelmezbe bújással, mulatságokkal azonosítja a farsangot, az alapvetően pogány eredetű szokások nagy része az évek során a homályba veszett. Sőt ma már több az olyan település, ahol egyáltalán nem szerveznek farsangi mulatozást.


Már csak egyetlen irodából áll a Jobbik vagyona

2019. február 22. 09:11

szabo-gabor.jpgHa az újabb, összesen több mint 270 millió forintos Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott büntetés után a Jobbik nem kap részletfizetési lehetőséget, akkor nem csupán az EP-kampányra nem marad semmi pénze, az adóhatóságnak sem tudja törleszteni a parlamenti választás előtt kiszabott másik számvevőszéki büntetés miatt fennálló tartozását.

A zsidó külügyér nem bánja a lengyelek antiszemitizmusáról mondott szavait - és csodálkoznak, hogy...

2019. február 22. 07:31

antiszemita.jpgNem bánta meg az izraeli ügyvezető külügyminiszter, amit a lengyelek antiszemitizmusáról mondott, dacára annak, hogy amiatt elmaradt a Visegrádi Négyek és a zsidó állam jeruzsálemi csúcstalálkozója, mivel Lengyelország lemondta részvételét. "Sok lengyel vett részt és működött együtt a nácikkal a holokausztban, és széleskörű volt az antiszemitizmus a második világháború előestéjén és alatt Lengyelországban"- közölte Kac.


Friss híreink

Márciusban hozhatnak ítéletet az Esterházy-kincsek ügyében

2019. február 22. 20:38

Márciusban hozhat ítéletet a Fővárosi Törvényszék az Esterházy-kincsek tulajdonjogát tisztázó peres eljárásban, amelyet felperesként az osztrák Esterházy Magánalapítvány indított a magyar állammal szemben.

"Szakvélemény": az első emberek nyelve a román volt

2019. február 22. 19:26

Nem minden akadémia pazarolja a közpénzt nemzetépítési szempontból haszontalan okoskodásra. Andrei Groza, a moldovai Közigazgatási Akadémia főrektorhelyettese, a történelemtudomány doktora jutott arra a következtetésre, hogy az első nyelv, amit a Földön emberek beszéltek, a román volt. A felfedezést a Főtér.ro portál ismerteti.

Telefonra vágyott K. Ricsike - most nem jött össze

2019. február 22. 19:16

A rendőrség honlapján azt írja, a 28 éves budapesti K. Richárd 2019. január 21-én a 17-es villamoson ki akarta venni az egyik utas kezéből a mobiltelefonját. A magyar nő nem engedte el a telefont, ezért amikor a villamos megállt a Zsigmond téri megállónál, a "férfi" lerángatta a sértettet a járműről

Illegális bevándorlás - Meghosszabbította a válsághelyzetet a kormány

2019. február 22. 19:06

Újabb fél évvel meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fenntartását. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000075 kep000032 kep000170 kep000197

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat