HunHír.info

2018. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

„Az élet szinte minden területén felerősödött Romániában a magyarellenesség”

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat 2017-es jelentése azt tükrözi, hogy az élet szinte minden területén felerősödött Romániában a magyarellenesség: a közösségi médiában, a hagyományos médiában, a sportban, illetve a politikai diskurzusban egyaránt – ismertette pénteki sajtótájékoztatóján Benkő Erika parlamenti képviselő.

Dúró döntött: együtt kíván dolgozni a Sneider-féle pártvezetéssel

2018. május 25. 20:50

duro-dora.jpgLáttam Gyöngyösi Márton különböző nyilatkozatait, de nem szeretnék beállni abba a sorba, hogy egy-egy nyilatkozatot elkezdjek kommentálni – mondta Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Mint emlékezetes, Dúró elnökhelyettes-jelöltként indult a Jobbik legutóbbi tisztújításán Toroczkai László oldalán.

Szét akarja verni Berlint a migránspárti németországi antifa

2018. május 25. 20:43

antifa250.jpgMájus 27-én az Alternatíva Németországért (AfD) párt Berlinben „Németország jövője" névvel tüntetést akar szervezni. A szélsőbalosok ezzel szemben mozgósítanak, és azzal fenyegetnek, hogy teljesen szétrombolják a várost. A hatóságok által engedélyezett tüntetést Guido Reil AfD politikus szervezi ezzel a mottóval: „A leszámolás napja a felelőtlen német politikával".


Mozgássérülteket ápoló központban bújtatják azokat az agresszív idegen betolakodókat, akiket Magyarország hivatalosan befogadott tavaly

Kivágni mindet!

2018. május 25. 20:33

migrans-kispocs-bemutat.jpgAfgán és pakisztáni behatolók élnek Budapesten a Marczibányi téri Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában (MEREK) – fedezte fel a Célpont. A Hír TV tényfeltáró műsorának az egyik afgán család férfi tagját, aki elmesélte, hogy Németországig jutottak, és azután kerültek Magyarországra, hogy onnan kiutasították őket. Egy hónapja élnek a MEREK-ben, együtt étkeznek a mozgássérült gyerekekkel és felnőttekkel.

Izraeli felszólítás: Ne adjon pénzt az EU az Izrael-ellenes bojkottra felhívóknak

2018. május 25. 17:52

zsid-csillag.jpgA zsidó állam arra szólította fel az EU-t, hogy állítsa le több mint egy tucat olyan európai és palesztin civil szervezetnek a támogatását, amelyek előmozdítják az Izrael elleni bojkottot, mert érvelése szerint ezzel Brüsszel megszegi az Izrael elleni bojkottot ellenző uniós politikát.


Egymilliós óvadék ellenében már szabadon is engedték Weinsteint

2018. május 25. 17:13

eroszak250-.jpgVádemelés után egymillió dollár óvadék ellenében egy New York-i bíróság pénteken szabadon engedte Harvey Weinsteint, akit a nap folyamán tartóztattak le nemi erőszak, szexuális bántalmazás és más bűncselekmények miatt. A bíróság elrendelte, hogy a filmrendezőnek elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot

A Jobbik határozott nemet mond a gazdag migránsokra is

2018. május 25. 07:57

jobbik250.jpgAmíg a kormány szavakban évek óta a bevándorlás ellen küzd, sikerült 20 000 migránst letelepedéshez juttatniuk pénzért. Noha a letelepedési kötvények 2013-as bevezetése óta csak a visszásságokról, a korrupcióról és nemzetbiztonsági kockázatokról lehetett hallani, mégis védték azt foggal-körömmel, mondván mennyire megéri az országnak.


Friss híreink

Öngyilkos lett egy magyar tűzoltó, a mélybe vetette magát

2018. május 25. 20:46

Nem bírta tovább a rá nehezedő terheket, így a tömlőszárító toronyból a mélybe vetette magát N. Lajos.

Szombaton felhőszakadás, heves zivatar is várható

2018. május 25. 20:28

Országszerte felhőszakadás, több megyében heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat

Ne adjátok fel soha!

2018. május 25. 19:03

A csíkszeredai Venczel József faipari szakközépiskola végzős diákjait köszöntötte röviden Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke, csíkszeredai önkormányzati képviselő:

Általános iskolában lövöldözött egy diák az USA-ban

2018. május 25. 18:55

Két sérültet szállítottak kórházba egy indianai általános iskolából, ahol az egyik fiúdiák tüzet nyitott, írja az AP. Egy tanár és egy diák sérült meg, az állapotuk nem életveszélyes. A rendőrök elfogták a lövöldöző diákot az Indianapolistól 30-35 km-re lévő Noblesville iskolájában, ahol egyébként 1300-an tanulnak.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000126 kep000001 kep000093 kep000006

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat