HunHír.info

2018. Földanya hava 23. nap, Pöszke napja.

Mi az uzsora, kik az uzsorások?

aranyrudak_500.jpgMi is az uzsora? „Más megszorultságának kihasználása a felek kölcsönös szolgáltatásai közt mutatkozó nagy aránytalanság által. Ily értelemben uzsora az ártúllépés, áruuzsora, árdrágítás (lánckereskedés), áruelvonás, árukicsempészés, munkabér-uzsora.”

Badacsonyban nem fütyült a betyárok talpa alatt a szél...

2018. szeptember 22. 19:43

betyarok250.jpgToroczkai László és Tirityán Zsolt vezetésével betyárok "szállták meg" Badacsonyt a nemrégiben történt borász kivégzése miatt. Elmondásuk szerint minderre azért van szükség, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy ez az ok nélküli erőszak nem mehet tovább nem csak Badacsonyban, hanem az ország további olyan részein, ahol ez az erőszakos szubkultúra elszaporodott.

Dicsőség a hősöknek!

2018. szeptember 22. 17:23

kitores-1945.jpgA Honvéd Díszzászlóalj katonai tiszteletadásával koszorúztam ma a kitörés hőseire is emlékezve a Budaörsi Német Katonai Temetőben, ahol több mint 16300 német és 800 magyar katona nyugszik. A hazájukat védő honvédek és a szövetséges német katonák áldozatáról lehet történelmi vitákat folytatni, egy azonban biztos: a hódító szovjet csapatokkal szemben életüket adó katonák hősiessége megkérdőjelezhetetlen.


Egy ukrán liberálsoviniszta oldalra kirakták a magyar állampolgársággal rendelkezők adatait

2018. szeptember 22. 14:10

jobb-szektor-250.jpgEgy ukránsiviniszta weboldal elkezdte feltölteni nyilvános adatbázisába magyar állampolgársággal rendelkező kárpátaljaiak nevét és címét - jelentette szombaton az UNIAN ukrán hírügynökség. A Mirotvorec (Béketeremtő) nevet viselő ukrajnai portál a Facebookon is értesítette arról a követőit, hogy a Csisztiliscse (Tisztítótűz) nevű adatbázisában rögzítette az első öt kárpátaljai személy adatait, akik második (magyar) állampolgárság megszerzésével törvénysértést követtek el.

Már megint százmilliókat kapnak a cigányok

2018. szeptember 22. 14:05

ciganypecsenye250.jpgAz idei 140 millió forintról jövőre 550 millió forintra emelkedik a roma szakkollégiumi hálózat költségvetési támogatása - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombaton Tatán a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tanévnyitó konferenciáján.


Rosenstein meg akart buktatni Trumpot - de milt szólnak ehhez az izraeliek?

2018. szeptember 22. 09:22

netanjahu250.jpgRod Rosenstein zsidó származású amerikai igazságügyi miniszterhelyettes Donald Trump elnök elmozdításán munkálkodott és azt akarta, hogy titokban rögzítsék az elnök szavait - közölte péntek délután internetes oldalán a The New York Times. Az amerikai alkotmány 1967-ben elfogadott 25. kiegészítése értelmében a kormány tagjainak többsége vagy egy kongresszus által kijelölt testület az alelnök vezetésével alkalmatlanná nyilváníthatja az elnököt a feladatai ellátására.

A filmalap „posztkomcsi” káderei bohózatot csinálnak a Hunyadi-filmből is?

2018. szeptember 22. 07:16

filmtekercs.jpgBetelt a pohár a magyar filmszakma a nemzeti sorskérdések iránt fogékony, mindmáig elnyomott köreiben, amikor kiderült: a sok éve megálmodott történelmi eposzt, azaz a Nándorfehérvár diadalát a művészileg egyre terméketlenebb, ellenben a jobboldalt minden sajtónyilatkozatában gyalázó, mindenhova nyilasokat vizionáló Spielberg-epigonnak: Szász Jánosnak adták.


Friss híreink

Két településen rendeznek időközi önkormányzati választást

2018. szeptember 23. 07:23

Két településen rendeznek vasárnap időközi önkormányzati választást: Bihartordán polgármestert, Kelevíz községben polgármestert és képviselőket is választanak

Itt számítson ma útlezárásokra a fővárosban - már megint futkoznak...

2018. szeptember 23. 07:14

Egy futóverseny miatt a forgalomkorlátozások mellett a tömegközlekedés menetrendje is módosul ma délelőtt.
Változik az 5-ös és a 16-os autóbusz, valamint a 19-es és a 41-es villamos közlekedése 10 óra és várhatóan 13:30 között. Ekkor lesz ugyanis a Történelmi Váltófutás, illetve a Budapest Futófesztivál – NATO Futás rendezvény is- olvasható a BKK közleményében.

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék - olyan ez a lény, mint a mostani Európa, semmilyen...

2018. szeptember 23. 06:03

Miután holland zöldpárti EP-képviselő, Judith Sargentini elvégezte dolgát, vagyis megírta a tőzsdespekuláns által kért hazugsággyűjteményt, a Soros-Sargentini-jelentést, nem sokkal később közölte: leteszi a lantot jövő májusban. Ezzel kiderült: Sargentini kiesésével a zöldek elveszítik az egyik "emblematikus figurájukat".Most szombaton viszont a Europe Elects Facebook-oldalról kiderült: Petra De Sutter személyében egy transznemű politikus lesz az Európai Zöld Párt csúcsjelöltje.

Az utcán lőt­tek le egy 19 éves fiút Lon­don­ban

2018. szeptember 23. 05:48

A kelet-londoni Vallentin Roadra riasztották a rendőrséget, ahol egy 19 éves férfit meglőttek. A barátai nem várták meg a mentőket, ők maguk rohantak vele a kórházba, a fiú életét azonban már nem lehetett megmenteni.
A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, ám egyelőre nem tartóztattak le senkit, várják a szemtanúk jelentkezését.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000183 kep000106 kep000098 kep000047

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat