HunHír.info

2018. Ígéret hava 24. nap, Vidorka napja.

Trump: Az amerikai haderő készenlétben van

donald-trump-500.jpgWashington folytatja a maximális nyomásgyakorlást Észak-Koreára – hangoztatta az amerikai elnök csütörtökön a Fehér Házban, miután lemondta a Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel tervezett csúcstalálkozóját

Elfogták a nizzai merényletet vállaló terroristát

2018. május 24. 19:03

isil2-250.jpgAz amerikai támogatású kurd-arab ernyőszervezetnek, a Szíriai Demokratikus Erőknek (SDF) a tagjai a szíriai Rakkában elfogták a francia Adrien Guihalt, aki a 2016-os nizzai terrortámadás elkövetését vállalta az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet nevében - közölte az SDF csütörtökön. A franciaországi férfit feleségével együtt fogták el a dzsihadista szervezet korábbi szíriai fellegvárában, amelyet az SDF tavaly nyáron szabadított fel.

Bannon a politikai korrektség ellen lép fel

2018. május 24. 16:24

alt-right-250.jpgA régi politikai és gazdasági elitek nem tudták megfelelően kezelni az elmúlt évek kihívásait - Magyarics Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára szerint egyebek mellett ez volt a fő üzenete az amerikai elnök egykor tanácsadója, Stephen Bannon előadásának az Európa jövője című budapesti konferencián.


Németország nem tartja magát az amerikai szankciókhoz

2018. május 24. 15:50

merkel-iszlam250.jpgAngela Merkel német kancellár kijelentette; Németország annak ellenére is tartja magát az iráni atomprogram kapcsán kötött egyezményhez, hogy az Egyesült Államok felmondja azt. Merkel elmondása szerint ez az állapot “igen távol áll az ideálistól”, de az egyéb alternatívák kevésbé garantálják a stabilitást, emiatt Németország továbbra is tiszteletben tartja az egyezményt.

”Több niggert Budapestre!” Még csak ez hiányozna!

2018. május 24. 15:43

negerek250.jpg"Ez az ember a barátod! Több niggert Budapestre!" - áll azon a plakáton, melyet a 444 egyik olvasója fotózott le a Blaha Lujza téren.


Németországban továbbra is nagy a terrortámadások veszélye

2018. május 24. 14:48

bomba.jpgAz Iszlám Állam nevű terrorszervezet gyengülésének ellenére továbbra is nagy az iszlamista terrortámadások veszélye Németországban - mondta a német szövetségi bűnügyi hivatal vezetője egy csütörtöki lapinterjúban. Holger Münch a Bild című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy az Iszlám Állam már majdnem minden területét elveszítette a Közel-Keleten, de sokan megvannak még azok közül, akik a térségbe utaztak, hogy harcoljanak érte.

Több ezer új lakást tervez építeni Izrael a zsidók által megszállt Ciszjordániában

2018. május 24. 09:33

zsido-telepek-250.jpgKétezer-ötszáz lakás építését jelentette be az izraeli védelmi miniszter az 1967-ben Jordániától elfoglalt Ciszjordániában. Avigdor Liberman Twitter-bejegyzését a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet ismertette csütörtökön. Liberman közölte: a jövő héten kéri a ciszjordániai legfelsőbb tervezési bizottság jóváhagyását 2500 új lakás létesítésére, közülük 1400 azonnali felépítésére.


Friss híreink

Buszra vártak az asszonyok, villám csapott beléjük Győr-Moson-Sopron megyében

2018. május 24. 19:27

Villámcsapás miatt kellett négy embert kórházba vinni a Győr-Moson-Sopron megyei Zsiráról. Szerencsére a villám nem beléjük vágott, de így is égési sérüléseket és halláskárosodást szenvedtek.

Kizárták az LMP-ből Sallai R. Benedeket – Hadházy viszont megúszta

2018. május 24. 19:12

A PestiSrácok.hu úgy értesült, hogy az LMP fegyelmi bizottsága kizárta a pártból Sallai R. Benedek volt országgyűlési képviselőt, amiért közrehatására Hadházy Ákos fölborult a székével. Sallai portálunknak elmondta: hivatalos értesítést még nem kapott, de egy tagtársától ő is úgy tudja, hogy ez a döntés született. Eközben a hvg.hu azt írta: ugyanez a fegyelmi bizottság Hadházyt két évig eltiltotta a párttisztségek viselésétől.

Bangóné: Fodor Gábor gerinctelen, Molnár Gyulának pedig nincsen helye a pártban

2018. május 24. 18:51

“Fodor Gábornak el kellene gondolkodni, hogy van-e még gerince egyáltalán, és hogy folytatnia kell-e a politikai pályafutását, vagy ideje befejezni” – mondta a HírTV Egyenesen c. műsorában a szocialisták országgyűlési képviselője. Bangóné Borbély Ildikó szerint a választók már nem kíváncsiak a politikai botrányokra

Trump bejelentette, hogy elmarad a csúcstalálkozója Kim Dzsong Unnal

2018. május 24. 16:20

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy elmarad a június 12-re Szingapúrba tervezett találkozója Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel. Döntését az amerikai elnök egy Kim Dzsong Unhoz intézett levélben jelentette be, amelyet a Fehér Ház hozott nyilvánosságra csütörtökön. Indoklásában Donald Trump arra a "borzasztó dühre és nyílt ellenségességre" hivatkozik, amely szerinte az észak-koreai vezető legutóbbi nyilatkozatából kitűnik.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000015 kep000098 kep000092 kep000104

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat