HunHír.info

2018. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

”A liberalizmus ugyanúgy el fog bukni, mint a fasizmus és a kommunizmus”

communism500.jpgPatrick J. Deneen, a Notre Dame Egyetem politikatudományok professzora legújabb könyvében (Why Liberalism Failed) a liberalizmus ideológiájának bukásáról ír, melyre a Századvég Alapítvány egy recenzió formájában hívta fel a magyar olvasók figyelmét. A szerző szerint a liberalizmus az elmúlt 400 év legjobban teljesítő ideológiája volt, mára azonban a végnapjait éli. Deneen szerint mindez azért következett be, mert az alapvető értékei és vezérelvei olyan ellentétes, illetve visszafordíthatatlan változásokat hoztak létre a társadalomban, melyek gyökeresen átalakították a politikai és a gazdasági viszonyokat, a technológiát és tudományt, továbbá a társas kapcsolatokba is teljes mértékben belefolytak.

Újabb nagyszabású kibertámadás: rengeteg kórházi gépet feltörtek a hackerek

2018. április 26. 07:55

2_serverrack.jpgLassan elfelejtjük, hogy hackerek zsarolóvírussal támadtak meg - többek közt magyar - kórházakat is korábban, most azonban újabb fenyegetéssel kell szembenézni az egészségügyben. Hackerek elkezdték támadni a röntgeneket, MRI-ket és más gyógyászati eszközöket, az ezeket vezérlő számítógépeken keresztül - jelentette a Symantec.

A szerbek Sorossal egyezkednek Orbán háta mögött? A KULCSSZÓ A „ROMATÉMA”

2018. április 26. 07:07

ciganytelep.jpg“Alexander Soros úrral beszéltünk Szerbiának az Európai Unióhoz vezető útjáról, a vállalkozói kedv ösztönzéséről, a romák helyzetéről Szerbiában,” – adta tudtul Aleksandar Vučić szerb elnök irodája arról a találkozóról, amelyet a szerb elnök folytatott Alexander Sorossal, a Nyílt Társadalom Alapítványok alelnökével, Soros György fiával.


Több tabu is megdőlt az idei választáson

2018. április 26. 06:49

valasztas250.jpgAzt gondolták, a mérések torzítanak, ezért vezet ennyire a Fidesz – szakértők szerint emiatt becsülték alá a Fidesz előnyét a közvélemény-kutatók. Emellett több tabu is megdőlt az idei választáson, ráadásul az ellenzékiek taktikai szavazása is nehezítette a pontosabb előrejelzések készítését.

Összeomlott nukleáris telep - ezért ülhetett le tárgyalni Kim Dzsongun

2018. április 26. 06:28

Atomkatastrophe-in-Japan-Schlimmer-als-Tschernobyl_250.jpgA legfőbb észak-koreai nukleáris kísérleti telep, a Mantap-hegy gyomrába vájt alagútrendszer nem biztonságos többé, s nem használható további tesztekhez, mert összeomlott az atomrobbantások következtében a felette húzódó hegy - hozta nyilvánosságra a Kínai Tudományos és Műszaki Egyetem. Politikai elemzők szerint azonban az észak-koreai vezető nem emiatt jelentette be, hogy felfüggesztik az atomrobbantásokat.


Identitás Generáció: Nem csökken a migrációs nyomás

2018. április 25. 21:14

migransmenet-keletibol-2015-09-04-250.jpgNyilatkozott az M1-nek az a férfi, aki egy nemzetközi önkéntes csoport tagjaként a hétvégén lezárt egy hágót a Francia-Alpokban, az egyik észak felé vezető bevándorlási útvonalon. Arra akarták felhívni a figyelmet, hogy mindenképpen lépnie kell Európának, mert ha nem sikerül megállítani az illegális bevándorlókat, akkor a jelenleginél is nagyobb bajba kerül az Unió.

Gál Kinga: Az EP rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

2018. április 25. 19:27

menekultek250.jpgAz Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését - jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő.


Friss híreink

Megerőszakoltak egy beteget az esztergomi pszichiátrián

2018. április 26. 09:57

Egy Esztergom kertvárosában található pszichiátriai otthonban az egyik beteg megerőszakolta a betegtársát - írta meg a Blikk. Az eset két hete történt, azt az ápolók vették észre. A rendőrség megerősítette az értesülést.

Balog Zoltánt az Áder utáni köztársasági elnöknek építik fel?

2018. április 26. 09:36

Balog Zoltánt, aki távozik az EMMI éléről és a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke lesz, az Áder János utáni köztársasági elnöknek szeretnék felépíteni – tájékoztatták az atv.hu-t szerda este a Fidesz elnökségi ülése után.

Fenyő-gyilkosság: tételesen cáfolja a gyanúsítást a volt főügyész

2018. április 26. 09:32

Ihász Sándor szerdán hivatalosan benyújtotta a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát - mondta a volt főügyész ügyvédje csütörtökön az MTI-nek. Papp Gábor hangsúlyozta, a részletes vallomásban védence nem csupán visszautasítja a gyanút, "hanem olyan tényekkel is szolgál, amelyek önmagukban is cáfolják a gyanúsítást".

A józsefvárosi putriban fogták el a drogdíler B. Gyuszikát és élete párját, L. Angélát

2018. április 26. 09:02

Egy józsefvárosi lakásban fogták el a 36 éves budapesti B. Gyulát és élettársát, a 43 éves szintén budapesti L. Angélát. A pár a gyanú szerint kábítószert árult a VIII. kerületi lakásukban. A rendőrök a házkutatáskor 54 gramm kábítószergyanús fehér port és közel félmillió forint készpénzt találtak.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000158 kep000231 kep000202 kep000080

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat