HunHír.info

2018. Földanya hava 25. nap, Szübál napja.

Már az egyik gyilkos ügyvédje is elismerte: volt fegyver a badacsonyi lincselés helyszínén

Eddig csak a fiatal borászt agyonverő cigányokat visszatartó biztonsági őrök beszéltek arról, hogy fegyvert találtak a támadóknál, most viszont az egyik gyanúsított ügyvédje is beszélt erről a Blikknek. A portál szerint a fegyvert a nyomozók találták meg helyszínen, de azt még mindig nem sikerült beazonosítani, hogy kié. Állítólag azt is vizsgálják, hogy került a fegyver a helyszínre, volt-e célja vele az elkövetőknek, korábban használhatták-e bűncselekmény során, illetve, hogy történt-e valamilyen átalakítás a pisztolyon.

Jézus ukrán volt, és borscsot evett az utolsó vacsorán - beszámoló Kárpátaljáról

2018. szeptember 25. 07:05

ukran-tank-250.jpgKárpátalja jelenleg Ukrajna fennhatósága alá tartozik, Beregszász pedig az utolsó magyar többséggel bíró városka. Az emberek békésen éltek itt mindig egymás mellett, gazdálkodtak, földet műveltek, az országok határainak változásaira nem figyelve. Egy idősebb kárpátaljai akár öt ország állampolgára is lehetett anélkül, hogy elhagyta volna otthonát. Magyarország, Csehszlovákia, Magyarország, Szovjetunió váltották egymást, jelenleg Ukrajna a határ menti város gazdája.

Európában kereshetnek „menedéket” a Szíriából elűzött terroristák

2018. szeptember 25. 06:45

terrorista-250.jpg A migránsok nem járkálnak fegyverrel – jelentette ki Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1 Ma este című műsorban. Hozzátette: amikor mégis, az veszélyre utalhat. Amióta megkezdődött Szíriában a dzsihadisták elleni offenzíva, olyan területeket szabadítottak fel az országon belül, amit körülbelül 6-7 éve a dzsihadista, iszlamista terrorista szervezetek foglaltak el – fejtette ki a szakértő.


Frank Füredi: A szuverenitás hangsúlyozása miatt lett Magyarország a legfőbb pária

2018. szeptember 25. 06:39

magyar-katona-250.jpgVan valami, ami a migráció kérdésénél is hangsúlyosabb Magyarország megítélésénél, ez pedig a szuverenitáshoz való ragaszkodás – mondta a Hír TV műsorában Frank Füredi, szociológus professzor, aki könyvet írt Magyarországról. „A keresztes háborúkat megidéző kegyetlen kultúrharc zajlik most Európában, és ennek keresztjében van Magyarország” – írja könyvében Füredi.

Tőkés László ki akart lépni az Európai Néppártból a Sargentini-jelentés miatt

2018. szeptember 25. 06:11

tokes-laszlo.jpgTörténelmi párhuzammal élve az az érzésem, mintha a honfoglalás korát élnénk, amikor tűzzel-vassal próbálták elüldözni a magyarokat a Kárpát-medencéből. Csak azért nem léptem ki az Európai Néppártból, mert lojális vagyok nemzetstratégiai szövetségeseinkhez és Orbán Viktor barátomhoz – jelentette ki az Origónak adott interjújában Tőkés László európai parlamenti képviselő. - írja a Krónika


Az Európában élő muszlimok 60 százaléka az iszlám vallásjog szerint élne

2018. szeptember 25. 05:58

muszlim-ima-250.jpgFelmérések szerint az Európában élő muszlimok több mint hatvan százaléka inkább az iszlám vallásjog szerint élne, mint a befogadó ország fennálló jogrendje szerint - közölte a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója.Európában a muszlimok beilleszkedése során "komplikációk merültek fel" az elmúlt ötven évben, és olyan párhuzamos társadalmak jöttek létre, ahol a muszlimok a saját szabályaik szerint próbálnak élni" – mondta Incze Nikolett kutató.

899 szept. 24. – A Brenta menti csata – Az itáliai hadjárat legfényesebb győzelme

2018. szeptember 24. 15:37

hun-harcos.jpg1119 éve a Brenta folyó mentén – ezekben a szeptemberi napokban - elődeink hatalmas csatában legyőzték az egyesült itáliai hadsereget. Ez a kiemelkedő hadtörténelmi esemény a korszak egyik fontos ütközete volt, amely jól rávilágít a magyarok 9-10. századi hadászati fölényének tényére. A csatára való emlékezésen kívül érdemes ismét feltenni néhány kérdést, a mai magyar történelemszemlélettel, oktatással kapcsolatban.


Friss híreink

Székelyföld terrorvád - Az ítélet indoklását sürgetik

2018. szeptember 25. 06:31

Tudorel Toader igazságügyi miniszternek és Iulia-Cristina Tarceának, a legfelsőbb ítélőszék elnökének írt levelet Kulcsár-Terza József háromszéki parlamenti képviselő, magyarázatot kérve arra, hogy a székelyföldi terrorperben 5–5 év börtönre ítélt Beke István és Szőcs Zoltán ügyében miért késik a bírósági döntés indoklása.

"Ti magyarok vagytok a legősibb nemzet - mondta a zsidó rabbi

2018. szeptember 25. 06:05

"Ti magyarok vagytok a legősibb nemzet, minden ma élő nemzet közül. Ezt mi, zsidók, nagyon jól tudjuk. Még a kivonulás előtt, Egyiptomban, már ott is megjelentek lovasaitok, és tudtuk rólatok, hogy már ősidők óta léteztek"

Sorra kezdeményeznek eljárásokat hazánk ellen a Soros-féle szervezetek

2018. szeptember 25. 05:46

Szerepel a parlament igazságügyi bizottságának napirendjén, így a testület mai ülésén tárgyal a Migration Aid nevű szervezet párttá alakulásáról. Korábban a fideszes Czunyiné Bertalan Judit kezdeményezte a törvényességi kérdések tisztázását, Vejkey Imre elnök pedig lapunknak nyilatkozva megerősítette, támogatja a javaslatot.

Késsel és sörösüveggel támadtak meg egy taxist Budapesten a romániaiak -

2018. szeptember 25. 05:36

Ittas állapotban támadtak meg egy taxist vasárnap hajnalban a Rákóczi úton. A vita azért alakult ki, mert a román rendszámú autó belement a pirosnál szabályosan várakozó taxiba, ám a balesetért való felelősséget nem voltak hajlandóak elismerni. Kiugrottak a kocsijukból, hogy egy sörösüveggel fejbe vágják a sofőrt, akinek még időben sikerült kivédeni az ütést, majd segítséget hívott - írja a Blikk.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000243 kep000201 kep000218 kep000142

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Önéletrajz - Bruce DickinsonÖnéletrajz
Könyv - Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 599 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat