HunHír.info

2019. Napisten hava 18. nap, Viola napja.

Úzvölgye után Csíksomlyó jön?

csiksomlyoi-bucsu-500.jpgAz úzvölgyi magyar katonai temető körül kialakult cirkusz a romániai magyarságot ért verbális, jogi és fizikai atrocitások látlelete. Az elmúlt harminc évben ugyan nem ez volt a legsúlyosabb magyarellenes merénylet – és ahogy a román hatalom kétségbeesett vergődéseit nézzük, jönnek hamarosan újabb és újabb próbálkozások –, a mostani történet egy dologra mégis rávilágít: az erdélyi magyar közösség a többségi román hatalom kiszolgáltatottja. Az amerikai érdekbarátság árnyékában Románia számára jelenleg nincs semmiféle nemzetközi visszatartó erő, ami megálljt parancsolhatna a minden szinten elharapódzott magyarellenességnek.

Kiszelly Zoltán: Macron A és B terve

2019. június 17. 17:27

macron-250.jpgEmmanuel Macron támogatná Angela Merkelt, ha a német kancellár indulna az Európai Bizottság elnöki székéért. Ez nem a francia elnök zsenijét, hanem kétségbeesettségét mutatja. Berlin az Európai Stabilitási Mechanizmust (ESM) alakítaná át – uniós szerződés módosítása nélkül – egy Európai Valutaalappá (EMF), amely a megszorításokat strukturális reformokat, például a nyugdíjkorhatár emelését, finanszírozná délen. A 750 milliárd euróval feltöltött ESM élén most egy német bankár áll...

Szélsőségesen magyargyűlölő oláh „tudósnak” hálálkodott az MTA elnöke

2019. június 17. 16:56

olah-taplo.jpgJúnius 14-én az erdélyi Kolozsváron járt Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke a vállaltan magyarellenes Ioan-Aurel Pop, a Román Tudományos Akadémia elnöke és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) rektoránál. Popot még a saját kollégái is kritizálják a XIX. századi stílusú nacionalizmusa, a sovinizmusa, illetve a szélsőségesen magyarellenes nézetei miatt, de Lovász ezeket nem tette meg, helyette hálálkodott neki.


Novák: Mansfeld Péter és Biszku Béla minden áldozata forog a sírjában

2019. június 17. 15:55

biszku.jpgMicsoda szemfényvesztés! "Indul az 56-ot követő megtorlások feltárása" - adja hírül a kormánypárti média, miközben Biszku Bélát ugyanúgy futni hagyták, mint a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő ügyészt, Mátsik Györgyöt; mindketten halálukig kapták az MSZP- és Fidesz-kormányoktól a kommunista luxusnyugdíjakat, immár csak a Mi Hazánk Mozgalom követeli azok megvonását a fogyatkozó érintettektől is...

Kaszával, vasvillával, láncokkal és botokkal támadott a cigány banda

2019. június 17. 09:48

ciganybunozes250.jpgA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást V. S. 38 éves, V. S. 20 éves, V. L. 19 éves, V. S. 18 éves nyírbátori, valamint K. F. 25 éves nyírgyulaji lakosok ellen – olvasható a megyei főkapitányság közleményében.


Mégsem nyert Görlitzben az AfD polgármester-jelöltje - inkább az oláh bevándorló, mint a német hazafi

2019. június 17. 08:44

valasztas250.jpgAz első forduló megnyerése után veszített a második fordulóban a kereszténydemokraták (CDU) jelöltjével szemben az AfD jelöltje, így mégsem szerezte meg első polgármesteri széket Görlitzben Sebastian Wippel, annak ellenére, hogy a migrációellenességre építő AfD kiemelten népszerű a városban. A voksoláson a szövetségi kormány nagyobbik tagja, a CDU színeiben indult Octavian Ursu nyert.

Németországban továbbra is lehet burkiniben pancsolni

2019. június 17. 08:09

burkini-250.jpgA saría-kompatibilis fürdőruha tilalmát a Rajna-vidék-Pfalz tartomány felsőbb közigazgatási bírósága vonta vissza, miután a bíró úgy döntött: a tilalom megsértette az alkotmányt. A burkini-tilalmat január elsejétől vezették be. Egy szíriai migráns azonban a tilalom megszüntetését kérvényezte, ugyanis egészségügyi okokból szeretett volna fürdőbe menni, de vallása miatt nem vehetett fel mást csak burkinit.


Friss híreink

A jászvásári polgármester 11 hónapos fia 250 ezer euróért vásárolt egy telket házzal

2019. június 17. 10:31

Alig töltötte be a 11 hónapot tavaly augusztusban a jászvásári polgármester fia, máris sikerült 250 ezer euróért vásárolnia magának egy 836 négyzetméteres telket, rajta egy 136 négyzetméteres házzal, amely 5 hálószobát, két fürdőszobát, két konyhát és négy előszobát, valamint két pincehelyiséget, és egy 18 négyzetméteres garázst is tartalmaz - számolt be az esetről az Adevărul weboldala a helyi reporteris.ro cikkére hivatkozva

A kormányzati felhatalmazással bíró pártoknak nagyobb szava lesz az EP frakcióiban

2019. június 17. 10:25

A folyamatok közepén vagyunk, még azt sem lehet tudni, hogy a legnagyobb európai politikai képződmény, az Európai Néppárt, amely most is a legtöbb képviselői helyet szerezte, együtt marad-e – vélekedett Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában.

"Karácsonynak lenne a legtöbb esélye megszorongatni Tarlóst"

2019. június 17. 09:42

Elkezdett olvadni Tarlós István népszerűsége – derült ki a Publicus Intézetnek a Népszava megbízásából készített közvélemény-kutatásából. A lap által ismertetett felmérés szerint Tarlóst a budapestiek 48 százaléka tartja alkalmasnak arra, hogy vezesse a fővárost, míg ez a szám 2018 decemberében 59 százalék volt.

Jakab Pétert választották a Jobbik új frakcióvezetőjének

2019. június 17. 09:38

Mától hivatalosan is Jakab Péter vezeti a Jobbik parlamenti frakcióját. Az ellenzéki képviselőcsoport egyhangúlag választotta meg vezetőjének legnépszerűbb politikusát. A Jobbik az eddiginél is nagyobb lendülettel vág neki a parlamenti munkának, a magyar emberek érdekképviseletének


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000166 kep000089 kep000243 kep000014

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat