HunHír.info

2018. Álom hava 19. nap, Bodony napja.

Izraeli szonda indul a Holdra - ki nem találnák, mi a küldetése

izraelzaszlo500.jpgAz utolsó földi rendszerpróbáknál tart az izraeli Beresit (Teremtés) űrszonda. Hamarosan az Egyesült Államokba szállítják, ahonnan február elején a SpaceX cég Falcon-9 típusú hordozórakétájával indul az űrbe. A tervek szerint a szonda február 13-án száll le a Holdon. Ezzel Izrael a negyedik ország lesz, amely sikeresen juttat automata eszközt egy idegen égitestre.

Rálőttek az MTVA székházára

2018. december 19. 07:51

fegyver.jpgRongálás miatt indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozást ismeretlen tettes ellen, miután vasárnapról hétfőre virradó éjszaka az MTVA Kunigunda útjai központjának egyik ablakán belőtt valaki - írja a Magyar Idők. A feljelentést az MTVA vezetése tette. A lap szerint a tüntetők közül néhányan megdobálták az épületet, viszont az egyik ablakon látható lyuk nem dobálásból származik, hanem lövésnyom.

Tordai: egy lapon vannak az ellenzéki pártok, már közösen gondolkoznak a 2019 végéig tartó stratégián

2018. december 19. 07:28

uj-vilagrend-250.jpgAz ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, aki többek között az utóbbi napokban kialakult ellenzéki összefogásról beszélt. Tordai elmondta, hogy a legkevésbé sem eddig tartott az összefogás, már vidéken is szerveződnek a megmozdulások, a pártok előre látnak a következő hetekre, és már közösen gondolkoznak a 2019 végéig tartó stratégián


Vegyes fogadtatásban részesült Gyurcsány Ferenc a tüntetésen

2018. december 19. 07:22

GYF-petos.jpgAz ellenzéki politikusok a hatalomért bármire képesek, akár erőszakra és a közintézmények elfoglalására is – erről beszélt a Fidesz frakció szóvivője. Halász János szerint árulkodó Gyurcsány Ferenc hétfői nyilatkozata. A volt kormányfő arról beszélt, hogy a mostani tüntetések már nem valamelyik törvény ellen zajlanak, hanem az a cél, hogy megbukjon a rendszer – közölte az M1 Híradója.

Dán miniszter az élősködő szomáliai négereknek: menjetek haza és építsétek a saját országotokat

2018. december 19. 07:16

neger-bevandorlok-250.jpgDánia bevándorlásügyi minisztere, Inger Stojberg felhívást intézett az országában tartózkodó szomáliai néger élősködőknek: mivel a dán kormány Szomália több részét is biztonságosnak ítélte, ezért szerinte az onnan származó betolakodóknak haza kell térniük, hogy újra felépítsék országukat.


Migránsriasztás, holokausztot relativizálás = ezek a főbűnök ma Európában

2018. december 19. 06:59

arabok-tamadnak-nemetorszagban-iszlam-allam-zaszlajaval-250.jpgKét év és tíz hónap börtönnel sújtotta kedden a berlini tartományi bíróság azt a férfit, aki a „migránsriasztó” (Migrantenschreck) elnevezésű, Magyarországról működtetett portálján keresztül adott el illegálisan fegyvereket a többi között Németországba. Azonkívül ő állhat bizonyos „uszító honlapok” mögött, amelyek a holokausztot relativizáló tartalmakat terjesztenek.

A muszlimveszélyről írt a volt pénzügyminiszter, kizárnák a pártjából

2018. december 18. 20:37

muszlim-ima-250.jpgA muszlim európai hatalomátvételéről írt könyve miatt kizárná a soraiból Thilo Sarrazin volt tartományi pénzügyminisztert a berlini koalícióban részt vevő Szociáldemokrata Párt. A szerző adatokkal támasztja alá, hogy az Európában és ezen belül Németországban élő muszlimok elsöprő többsége nem tekinti magát a nyugati társadalom részének, mentalitásukkal formálják a rendszert, és ha idővel kellőképpen megnő a számuk, átveszik majd a társadalom irányítását is.


Friss híreink

A tüntetésről hazafelé gyulladt ki a Vas megyei rendőrök teherautója

2018. december 19. 13:09

A túlóratörvény múlt szerdai megszavazása óta több tüntetés is volt Budapesten, a rendőrség minden eseményen jelentős létszámban képviseltette magát. A fővárosi állomány erre egymagában nem elég, így Vas megyéből is rendeltek fel egyenruhásokat – írja az Ugytudjuk.hu.

„A migrációs útvonal ugyan most nem Magyarországon keresztül vezet"

2018. december 19. 13:05

„A migrációs útvonal ugyan most nem Magyarországon keresztül vezet, de ez csak a kerítésnek és a határozott határvédelemnek köszönhető”

Milliós károk az Országház épületében

2018. december 19. 12:35

Több millió forintnyi kár keletkezett az elmúlt hét tüntetései nyomán az Országház épületében és a Kossuth Lajos téren - közölte az Országgyűlés sajtófőnöke szerdán.

A római, a bécsi és a budapesti tüntetések célja a kormányzat ellen hangolás

2018. december 19. 12:06

Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető kutatója szerint a Rómában, Bécsben és Budapesten tartott tüntetések hasonlóak, mert az a céljuk, hogy a kormány ellen hangoljanak.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000225 kep000091 kep000248 kep000070

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat