HunHír.info

2018. Földanya hava 26. nap, Balassa napja.

A magyarok elleni hangulatkeltés volt a kettős állampolgárság körüli ukrán hisztéria

ukran-tank-.jpgÍgy kommentálta az utóbbi napok történéseit Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke. Brenzovics Lászlót azzal összefüggésben kérdezték kedden az M1 aktuális csatornán, hogy a múlt héten megjelent egy rejtett kamerával készült felvétel, amelyen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek Magyarország beregszászi konzulátusán.

Egy ukrán határőr készítette a konzulátusi felvételt, aki maga is letette az esküt

2018. szeptember 26. 12:15

ukran-katonak-250.jpgAz Állami Határőrszolgálat aktív állományú alkalmazottja készítette a botrányt okozó felvételt a beregszászi magyar konzulátuson, aki maga is letette a magyar állampolgársági esküt – jelentette ki Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója a 112 UA hírtelevízió kedd esti műsorában. A műsorvezető kérdésére válaszolva a kormányzó nem zárta ki, hogy a határőr beépített ügynökként cselekedett.

A Jobbik XV. kerületi képviselője is kilép a pártból

2018. szeptember 26. 11:38

jobbik250.jpg...Elfogadhatatlannak tartom, hogy párttársam a fővárosi közgyűlésben megszavazta a Nelson Mandela teret. Én hittem abban, hogy egy radikális jobboldali párt tagja vagyok, és visszatérünk az eredeti útra. A tisztújítás óta elég sokszor elhangzott, hogy hűek maradunk az Alapító nyilatkozatunkhoz. Abban én biztosan nem olvastam olyat, ami indokolttá tenné, hogy akármilyen közterületet nevezzünk el egy kommunista terroristáról...


Na végre: Rálőttek egy betolakodókkal teli csónakra

2018. szeptember 26. 07:57

menekultek-csonak-250.jpgTüzet nyitott egy idegen betolakodókkal teli motorcsónakra a marokkói haditengerészet kedden. Marokkó állítása szerint a haditengerészet kénytelen volt tűz alá venni a kontinensfoglalók járművét, amely többszöri felszólításra sem állt meg. A közlés szerint a motorcsónakot egy spanyol állampolgár vezette. Az incidens nem messze történt a marokkói Tanger kikötővárosától.

Veczán Zoltán: Kivétel nélkül

2018. szeptember 26. 07:40

cigany__250.jpg...Addig nincs integráció, amíg a többségi társadalom él félelemben, és nem a bűnözők, s amíg potenciálisan az életét kockáztatja az, aki a szabályok betartására szólítja fel a renitenseket. S egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy akár segély, akár eltűrt bűnözés formájában akármilyen védelmi pénzt fizessünk azért, amit a társadalom minden más tagjától „ingyen” várunk el...


Izrael folytatni fogja Irán-ellenes szír műveleteit

2018. szeptember 26. 06:45

netanjahu250.jpg„Továbbra is meg fogjuk akadályozni, hogy az iráni hadsereg beássa magát az országban, emellett folytatjuk az izraeli és az orosz hadsereg közötti katonai műveletek összehangolását” – jelentette be kedden Benjámin Netanyahu izraeli miniszterelnök az ENSZ-közgyűlés ülésszakának általános vitája előtt, miután Moszkva úgy döntött, hogy Sz-300-as légvédelmi rakétarendszereket ad át a vele szövetséges damaszkuszi vezetésnek.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett mocskos büdös bolsevik aggódik a demokratikus alapelvekért

2018. szeptember 26. 06:33

kommun_aldozatai.jpgAntónio Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek. A portugál származású ENSZ-főtitkár az 1974-es portugál szegfűs forradalom idején kezdte politikai pályafutását, nem sokkal ezután a portugál szocik vezetője lett, 1999-től 2005-ig pedig a Szocialista Internacionálé elnöki pozícióját töltötte be.


Friss híreink

Mi a hazaárulás, kik a hazaárulók?

2018. szeptember 26. 17:16

„Abba kellene hagyjuk az állandó pánikolást, nyafogást, siránkozást és merjük kimondani a gyerekeink, fiataljaink előtt, hogy ennyi cipőnk, ruhánk soha nem volt, és őseinknek sem volt az elmúlt ezer év alatt, és azt is mondjuk el, hogy ilyen mennyiségű élelmiszer, információ, luxuscikk soha nem volt még a Kárpát-medencében. Nehéz a magyar ember sorsa? Igen, vagy 10-20 kilóval átlagban valóban nehezebb a kelleténél, és ezért kell fogyókúrázzunk. Ennyi kövér ember, megműveletlen föld, leszüreteletlen almafa, megkapálatlan szőlőtőke soha nem volt itt a Kárpát-medencében!”

10 milliárddal hitelezi Tiborcz projektjeit a Gránit Bank és a Takarékbank

2018. szeptember 26. 17:01

A Tiborcz István-féle ingatlanérdekeltségek összes hitele megközelíti a 10 milliárd forintot, a két nagy donor az épp összefonódó Gránit és Takarékbank – írja az Átlátszó

Kezdődik a fűtésszezon

2018. szeptember 26. 16:20

A katasztrófavédelem közleményt bocsátott ki, amelyben tájékoztatja az állampolgárokat, hogy mire figyeljenek a fűtés során, illetve mely intézkedésekkel kerülhetek el a kéménytüzek, mind a szén-monoxid-mérgezések.

Moszkva szerint hidegháborús állapotokat állítana vissza egy esetleges amerikai bázis Lengyelországban

2018. szeptember 26. 16:16

Komolyan árthat Európa biztonságának, ha Lengyelország engedélyt ad amerikai katonai bázis létesítésére az ország területén, Oroszország pedig kénytelen lenne megerősíteni a saját védelmi rendszerét – mondta Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes szerdán a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek New Yorkban.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000216 kep000204 kep000038 kep000236

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat