HunHír.info

2017. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

A holokauszttúlélők unokája lopni jár Auschwitzba

auschwitz2011.jpgEgy izraeli diáklány azt állította, hogy auschwitzi koncentrációs táborból lopott tárgyakat állított ki főiskolai vizsgakiállításán, de később módosította állítását, és azt mondta, hogy csak a tábor mellől szerezte azokat - jelentette a Háárec című újság honlapja.

Brit levéltári adatok szerint London elengedte volna Hesst, de Moszkva nem hagyta - ez a nagy átverés!

2017. július 20. 15:03

naci_nurnberg250.jpgFrissen nyilvánosságra hozott brit levéltári dokumentumok tanúsága szerint London már az 1960-as években szabadon engedte volna Rudolf Hesst, de a Szovjetunió nem járult hozzá a brit kezdeményezéshez. Akkor miért gyilkolták meg nyugati titkosszolgák pont akkor, mikor Gorbacsov szovjet vezér hajlott az ajánlata? Hess túl sokat tudott ahhoz, hogy szabadon engedjék bármikor is.

Olimpiai bajnok vízilabdázó indul a Jobbik színeiben

2017. július 20. 13:51

steinmetz-adam-250.jpgSteinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó is erősíti majd a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjeinek sorát. A kiváló sportoló a Somogy megyei 3. számú országos egyéni választókerületben méretteti meg magát 2018-ban.


Jobbik: A Fidesz felső vezetése Európa legsúlyosabb kémbotrányában

2017. július 20. 11:37

kem.jpgA Fidesz csak szavakban és túlárazott óriásplakátokon harcol Brüsszellel és a nyugati pénzvilággal. Valójában a Fidesz legfelsőbb vezetésének bizalmi emberei kémkednek és adnak át pénzügyi információkat az IMF-nek és az Egyesült Államoknak - vélekedik a Jobbik.

Kiderült, ki lesz a felelős Magyarországért a Trump-kormányban

2017. július 20. 07:57

donald-trump-250.jpgWess Mitchell, a Center For European Policy Analysis (CEPA) nevű washingtoni think-tank vezetője fogja majd felügyelni egyebek mellett a magyar ügyeket Donald Trump elnök kormányában – írja az Index. Mitchell szakértőnek számít közép-európai ügyekben, a CEPA egyik legfontosabb elemzési területe az orosz propaganda és dezinformáció, illetve az ellene való küzdelem.


Ez a lényeg: még mindig nem zárult le maradéktalanul a „zsidó kárpótlás”

2017. július 20. 07:00

zsid-csillag.jpgSzerda este a Dohány utcai zsinagógában Orbán Viktor magyar és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök közösen emlékezett meg a "holokauszt áldozatairól" a Mazsihisz meghívására. Heisler András, a szövetség elnöke is felszólalt, aki szóvá tette Orbán korábbi Horthyt méltató kijelentéseit is.

Totális pálfordulás a jenkiknél: a CIA beszünteti a szíriai nyugat-barát terroristák támogatását

2017. július 20. 06:41

szir-lazado.jpgAz amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) beszünteti a Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányzata ellen lázadó fegyveres csoportok támogatását - értesült a The Washington Post című lap. A négy éve kezdett program csak korlátozott eredményeket hozott, főként azután, hogy 2015-ben orosz erők kapcsolódtak be a konfliktusba Damaszkusz oldalán - mondták a nevük elhallgatását kérő, bennfentes információkkal rendelkező amerikai illetékesek a lapnak.


Friss híreink

Téglával dobta meg a rendőrt, büntetőtáborba küldik - Oroszországban

2017. július 20. 21:08

Egy moszkvai bíróság csütörtökön két és fél év büntetőtáborra ítélt egy orosz ellenzéki aktivistát, aki a Kreml-kritikus Alekszej Navalnij politikus által szervezett március végi tiltakozásokon téglával megdobott egy rendőrt - jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

Közös erővel a 26-osért!

2017. július 20. 19:15

Az elmúlt években több ígéret is elhangzott már a 26-os elkerülő szakaszának megépítésével kapcsolatban. Hiába. A tettek elmaradtak. Az elmúlt 27 év politikája cselekvés helyett csak a mellébeszélésről szólt.

15 perc alatt leszedték a Netanjahunak kirakott Free Palestine

2017. július 20. 17:49

Csütörtök délelőtt három aktivista palesztin zászlót, valamint egy Free Palestine feliratú molinót helyezett el a Clark Ádám téren. A feliratok a budai Váralagút Lánchíd felé eső részének mellvédjén voltak láthatók. Az időzítés egybeesett azzal, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök éppen azokban az órákban hagyta el hazánkat.

Gyalogosok közé hajtott a részeg ukrán aranyember

2017. július 20. 17:47

Egy Jaguár sofőrje Kijevben, a Holoszijevi kerületben elgázolt két gyalogost, majd megpróbált elmenekülni. Letartóztatása során a férfinál fegyvert is találtak.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000032 kep000237 kep000099 kep000135

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szerencsénk volt, túléltük... - Nógrádi GyörgySzerencsénk volt, túléltük...
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Férfienergia - Bedő ImreFérfienergia
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok hódításai és Attila birodalma - Edward GibbonA hunok hódításai és Attila birodalma
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat