HunHír.info

2017. Földanya hava 24. nap, Zobor napja.

Uszítás Németországban: „óvakodjunk a vidám, szőke családoktól, mert szélsőjobboldaliak lehetnek”

ver-500.jpgKülönös "ismeretterjesztő" cikk bukkantak fel egy német egészségnevelési kiadványban, amely Németország-szerte ingyenesen hozzáférhető a patikákban. A "Baba és család" című kiadvány tanácsokat ad, hogyan kerülhetjük el, hogy gyermekünk "xenofób, rasszista" emberek hatása alá kerüljön. A legfőbb javaslat pedig az, hogy kerüljük a szőke hajú, vidám családok társaságát, mert ők bizony rasszisták, nácik.

Magyarok a kerítés túloldalán

2017. szeptember 23. 17:53

hatarzar250.jpgHorgos mellett, az ásotthalmi határátkelőnél fekvő Királyhalom polgármestere, Katona Róbert vasárnap ebédidőben fogadott bennünket készséggel. Őszintén osztotta meg velünk húsba vágó tapasztalatait és gondolatait az elmúlt rettenetesen kemény évekről. Hosszasan mesélte a történeteket a civil szervezetekről, a szervezett embercsempészetről, a magyar birtokok kifosztásáról.

Magyarul beszélt a kislány a suliban, megtámadták, bántalmazták az oláh férgek Besztercén

2017. szeptember 23. 17:37

roman-zaszlo-250.jpgÖtödikes kislányra támadt két vele egykorú fiú a besztercei Andrei Mureșanu Főgimnáziumban. A szünetben barátnőivel magyarul beszélő kislányt szeptember 21-én, csütörtökön bántalmazta a két román tagozatos hatodikos diák.


Centenáriumi megemlékezés-sorozattal idézi fel a KMAT a trianoni döntéshez vezető eseményeket

2017. szeptember 23. 16:10

trianon-3-250.jpgCentenáriumi megemlékezések egész sorozatával készül felidézni a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) azokat a jelentős történelmi eseményeket, amelyek megelőzték a trianoni békediktátumot - jelentette be Tőkés László EP-képviselő, a KMAT elnöke szombaton, a kisebbségben élő magyar közösségek politikai szervezeteit tömörítő szervezet nagyváradi ülését és kétnapos autonómiakonferenciáját összegző sajtóértekezleten.

Nem üldözik otthon a négereket, mégis menekültesdit játszanak

2017. szeptember 23. 15:13

neger-bevandorlok-250.jpgAz Olaszországban tavaly benyújtott menedékkérelmek hatvan százalékát elutasították, mivel nem "igazi" menekültek, hanem gazdasági bevándorlók nyújtották be, akik azóta is Olaszországban maradtak - írta a Corriere della Sera olasz napilap szombaton.


”Az oktatási rendszer felszámolása a kárpátaljai magyarság megsemmisítését jelenti”

2017. szeptember 23. 10:22

vereckei-hago-karpatia.jpgAz oktatási rendszer felszámolása a közösség megsemmisítését jelenti, különösen kisebbségben – jelentette ki Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Olyan jogot vonnak meg, amely még a Szovjetunióban is létezett – mutatott rá a KMKSZ elnöke. Elmondta, hogy Ukrajnában a kisebbségi jogokban egyértelműen visszafejlődés tapasztalható.

Ami az enyém, avval azt csinálok, amit akarok - ugye, Fidesz?

2017. szeptember 23. 10:06

arany250.jpgPlakátok helyett, köztéri hirdetési felületeket vásárolt a Jobbik, így a jövőben nem kell bérelniük senkitől ezeket a helyeket. A Jobbikra a hirdetőfelületek tulajdonosaként már nem vonatkozik a Fidesz plakáttörvénye. A lépésről a Jobbik szóvivője, Jakab Péter számolt be a Magyar Nemzetnek.


Friss híreink

Magyar győzelem a román iskolabotrányban - már 27 éve ezt kellett volna csinálni

2017. szeptember 23. 18:47

Liviu Dragnea, a román kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szombaton egy közösségi oldalon tudatta: arról biztosította Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy Románia megoldja a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium helyzetét.

Merényletet követtek el a donyecki szakadár kormány egyik minisztere ellen

2017. szeptember 23. 13:23

Merényletet követtek el szombaton a szakadár Donyecki Népköztársaság (DNR) egyik minisztere ellen, a politikus állapotáról ellenmondásos hírek jelentek meg az orosz hírügynökségekben. A DNR hivatalos honlapján megjelent szűkszavú közlemény szerint robbantásos merénylet történt a város egyik központi kereszteződésénél, és nyolc ember sebesült meg. A merénylet helyszínét lezárták.

Kapcsoljuk be Magyarországot Európa vérkeringésébe

2017. szeptember 23. 12:22

Az észt EU-elnökséghez kapcsolódó, Tallinnban megtartott tagállami bizottsági találkozón ismét kiálltunk hazánk érdekeiért. Kelet-Közép-Európa és Magyarország joggal követeli az EU-tól, hogy a közlekedéspolitika alakításánál ne feledkezzen meg erről a térségről sem. Jelenleg ugyanis azt látjuk, hogy a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére fordított euró milliárdok rendre elkerülik hazánkat, és ami mégis ide csörgedezik, az a kormányközeli oligarchák zsebében landol.

Tilos lesz burkában vezetni Németországban

2017. szeptember 23. 11:51

A németországi parlament felsőháza megszavazta, hogy nem lehet olyan öltözékben vezetni, ami részben vagy teljesen eltakarja az arcot. A Bundesrat úgy döntött, hogy a sofőrök nem viselhetnek olyan öltözéket, ami eltakarja az arcukat, azaz többek között nem hordhatnak sem burkát, sem nikábot.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000110 kep000005 kep000193 kep000240

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Auschwitz parancsnoka voltam - Martin BroszatAuschwitz parancsnoka voltam
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Istenek DNS-e - Zecharia SitchinAz Istenek DNS-e
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat