HunHír.info

2018. Újkenyér hava 22. nap, Ella napja.

Trump újra találkozna Kim Dzsongunnal

donald-trump-500.jpgWashington semmilyen engedményt nem hajlandó tenni Törökországnak, hogy kieszközölje az ott fogva tartott amerikai lelkipásztor elengedését – közölte az amerikai elnök a Reuters hírügynökségnek adott interjúban, amelyben arról is beszélt, hogy valószínűleg ismét találkozni fog Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel, és hajlandó lenne fontolóra venni az Oroszország ellen bevezetett szankciók feloldását.

A Kalifátus unokái

2018. augusztus 21. 17:40

isis-gyerek-250.jpgA Szíriai Arab Hadsereg 1. Páncélos Hadosztálynak az ISIS terrorszervezet megmaradt sejtjei elleni, térségbeli sivatagi műveletei során a hadsereg egy előretolt alegysége ISIS terroristák egy csoportján ütött rajta és mindegyiket élve elfogta. Ebben a csoportban egy 10 éves kisfiú szintén a szíriai katonák foglya lett. Először a katonák úgy vélték, hogy a fiú az ISIS terroristák túsza és különleges elbánásban részesült.

Most pihenhettek végre, Baurer Sándor és Mózes Márton

2018. augusztus 21. 16:25

langok.jpgMarek Kuchcinski lengyel házelnök kedden megemlékezett Csehszlovákiának a Varsói Szerződés csapatai által végrehajtott megszállása 50. évfordulójáról, s ennek kapcsán a tiltakozásul önmagukat felgyújtó magyar mártírok, Bauer Sándor és Mózes Márton emlékét is felidézte.


Egy amerikai zászló miatt verték össze saját társukat az antifák

2018. augusztus 21. 15:23

antifa250.jpgPaul Welch egy önmagát progresszívnek valló portlandi férfi, aki augusztus elején kiment tüntetni a Patriot Prayer nevű jobboldali csoport felvonulása ellen, majd azért került bajba, mert amerikai zászlót is vitt magával, ez pedig nem igazán tetszett a többi baloldali haladónak, akik fasiszta szimbólumnak nevezték a zászlót – írta meg a 444.hu

Ma van a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja

2018. augusztus 21. 15:07

avo_terror_250.jpgAugusztus 23-án tartják a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapját, arra emlékezve, hogy 1939-ben ezen a napon írták alá a Molotov-Ribbentrop-paktumot. Az emléknapot először 2011-ben tartották meg. A soros EU-elnök Lengyelország fővárosában, Varsóban egy uniós kormányzati szintű konferencián abban egyeztek meg, hogy több országot átfogó hálózatot állítanak fel a totalitárius rendszerek kutatására.


Állítólag lemondott Szél Bernadett az LMP éléről

2018. augusztus 21. 13:17

LMP.jpgInformációink szerint Szél Bernadett lemondott a Lehet Más a Politikában (LMP) betöltött összes vezetői pozíciójáról, konkrétan a társelnöki posztjáról és szeptember 15-i hatállyal a frakcióvezetőségről is – írta meg a Borsod24. A 444 blog érdeklődésére az LMP-s politikusnő nem cáfolta a sajtóértesülést.

Adózni kell a bevándorlást támogató Soros-dollárok után

2018. augusztus 21. 11:23

soros-ceu-250.jpgAz adóhatóság felkészült a bevándorlási különadó szabályainak betartatására – nyilatkozta a MagyarIdők.hu-nak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetője. Sors László hozzátette, a támogatott szervezetnek az adóhivatallal közölnie kell a támogatást nyújtó szervezet nevét, levélcímét, más, ismert azonosító adatait, valamint a támogatás összegét. Az adó mértéke 25 százalék.


Friss híreink

A nyílt utcán ölte meg a nőt Németországban a muszlim arab

2018. augusztus 21. 20:02

Düsseldorban, a nyílt utcán öltek meg egy nőt. Az elkövető migrációs hátterű – hangzott el az M1 Híradóban.
A feltételezhetően 44 éves iráni születésű férfit a rendőrség nagy erőkkel keresi. A gyilkosság kora délután történt a nyílt utcán, a rendőrséget egy szemtanú hívta, és mutatta meg nekik, hogy merre menekült az elkövető, közölte az M1 berlini tudósítója.

Szerbiában újra bevezetnék a sorkatonaságot

2018. augusztus 21. 19:03

Három, vagy hat hónapos lenne a kötelező sorkatonaság. Akik leszolgálták idejüket, a tervek szerint előnyt kapnának a köztulajdonú cégek munkaerő-felvételén.

Komoly lehűlés közeleg - Nézze, mikor

2018. augusztus 21. 18:58

Egyelőre még másodfokú riasztás is érvényben van az ország egy részére a hőség miatt, és a következő pár napban sem lesz ez másként, de péntek estétől elindul az a változás, ami elviselhetőbb hőmérsékleteket hoz magával – na, meg olyan zivatarokat, amelyekben nem biztos, hogy sok köszönet lesz

Szél Bernadett már Márki-Zay Péter felé kacsintgat

2018. augusztus 21. 18:53

Az LMP társelnöke lemondott minden pozíciójáról, már nem társelnök és nem frakcióvezető. Tette mindezt azért, mert így vállal szolidaritást azokkal, akiket a koordináció miatt megbüntetett az LMP etikai bizottsága. Szél Bernadett lemondását egy Magyar Hang-interjúban jelentette be, az LMP-s vezetőknek pedig hosszú levélben magyarázta, mit miért tesz, ez a hvg.hu-hoz is eljutott. „Nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák"


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000156 kep000143 kep000119 kep000150

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat