HunHír.info

2018. Földanya hava 22. nap, Senyő napja.

Mi az uzsora, kik az uzsorások?

aranyrudak_500.jpgMi is az uzsora? „Más megszorultságának kihasználása a felek kölcsönös szolgáltatásai közt mutatkozó nagy aránytalanság által. Ily értelemben uzsora az ártúllépés, áruuzsora, árdrágítás (lánckereskedés), áruelvonás, árukicsempészés, munkabér-uzsora.”

A filmalap „posztkomcsi” káderei bohózatot csinálnak a Hunyadi-filmből is?

2018. szeptember 22. 07:16

filmtekercs.jpgBetelt a pohár a magyar filmszakma a nemzeti sorskérdések iránt fogékony, mindmáig elnyomott köreiben, amikor kiderült: a sok éve megálmodott történelmi eposzt, azaz a Nándorfehérvár diadalát a művészileg egyre terméketlenebb, ellenben a jobboldalt minden sajtónyilatkozatában gyalázó, mindenhova nyilasokat vizionáló Spielberg-epigonnak: Szász Jánosnak adták.

Ukrajna kiutasítja a beregszászi magyar konzult, ha a magyarok nem hívják vissza

2018. szeptember 22. 07:03

ukran-katonak-250.jpgUkrajna kész kiutasítani a beregszászi magyar konzult, ha Magyarország nem hívja vissza őt – hangsúlyozta az ukrán külügyminiszter egy péntek esti kijevi rádióinterjúban.A magyarok vagy visszahívják a beregszászi konzulátuson történt állampolgársági eskütételről rejtett kamerával készült videofelvételen szereplő konzuljukat, vagy Ukrajna utasítja ki - mondta Pavlo Klimkin a Novoje Vremja Rádiónak nyilatkozva.


Ellenállás Soros-módra - még ez a Haraszti is előmászik a a szabaddemokrata mocsokból

2018. szeptember 22. 06:44

helsinki-bizottsag-250.jpgOrosz, lengyel, ír és zsidó NGO-kat képviselő vendégekkel elemezteti a Helsinki Bizottság az illiberális demokráciákkal szembeni ellenállás lehetőségeit. Korábban külön kiad­ványt is szenteltek a témának. Hogyan álljunk ellen az illiberális demokráciának? – ezzel a címmel szervez panelbeszélgetést – angol nyelven – október 2-ára a Magyar Helsinki Bizottság.

Liberális szellemiség az új Nat-tervezetben - a szemétdombra vele

2018. szeptember 22. 06:37

lib.jpgA Magyar Bálint-féle alaptanterv szellemisége köszön vissza az új Nat tervezetéből a lapunknak nyilatkozó irodalom- és történelemtanárok szerint. Aggodalmaikat alátámaszthatja, hogy a liberális szakértők már elkezdték dicsérni a dokumentumot. A nemzeti identitás alapszövegeit meg kell ismertetni a tanulókkal. Ha elmarad, megszűnik a közös kánon, ami összetart, megszűnik az egység – figyelmeztetnek a szaktanárok


Czeglédi kilépett a Jobbikból, s vitte magával a zuglóiakat

2018. szeptember 22. 06:06

jobbik250.jpg...2004 óta számos alkalommal kaptam bizalmat a Jobbik tagságától hol budapesti elnökként, hol alelnökként, illetve fővárosi közgyűlési képviselőként is dolgozhattam a radikális változásért az előző ciklusban. Sok érthetetlen és nehezen vállalható változás zajlott a Jobbikban az elmúlt két évben, majd a tisztességtelen tisztújítás, a Toroczkai László és Dúró Dóra ellen azóta is folyó, hazug lejáratás korábban arra késztetett, hogy részt vegyek a platformjuk alapításában, most pedig kilépésemmel tiltakozom...

Magyarországnak és a zsidó államnak, Izraelnek nem kellenek a „menekültek”

2018. szeptember 21. 16:03

menekultek-tamadnak-250.jpgKijött egy friss kutatása a PEW Research Centernek, ami a világ egyik legkomolyabb közvélemény-kutató cége. Ebből az derül ki, hogy három évvel a menekültválság csúcsa után az európai közvélemény nagy része alapvetően továbbra is támogatja a "menekültek" befogadását.


Friss híreink

Rosenstein meg akart buktatni Trumpot - de milt szólnak ehhez az izraeliek?

2018. szeptember 22. 09:22

Rod Rosenstein zsidó származású amerikai igazságügyi miniszterhelyettes Donald Trump elnök elmozdításán munkálkodott és azt akarta, hogy titokban rögzítsék az elnök szavait - közölte péntek délután internetes oldalán a The New York Times

Lövöldözés volt egy iráni katonai parádén, többen meghaltak

2018. szeptember 22. 09:13

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak, és több ember lelőttek egy katonai parádén a délnyugat-iráni Ahváz városában - közölte az állami televízió. A híradás szerint több mint 20 sebesültje is van a lövöldözésnek. A támadók a parádé közelében lévő parkból lőttek, és katonai egyenruhát viseltek - írja a BBC.

Itt a vég: A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

2018. szeptember 22. 08:09

A brit kormány által nyilvánosságra hozott adatok szerint a tavalyi esztendőben meredeken emelkedett a Muhammadre keresztelt újszülöttek száma. Annyira elterjedőben van ez a név, hogy 2017-ben ez a keresztnév a legnépszerűbb Londonban, valamint Yorkshire megyében, továbbá West Midlandsben és Humberben, országos átlagban még az Oliver vezet egyelőre.

Be­ke­mé­nyít az idő­já­rás, itt csap le ma elő­ször a durva vihar

2018. szeptember 22. 06:23

Szombat reggel északnyugat felől hidegfront érkezik erős, viharos széllel, esővel, záporokkal. A front előtt keleten záporokkal, esetleg egy-egy zivatarral telhet a délelőtt - írja az Időkép. A reggelhez képest sokfelé napközben még hidegebb lehet, egyedül délkeleten mérhetünk még 22-24 fokot. Este dél, délkelet felé távozik a csapadék.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000101 kep000188 kep000071 kep000171

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat