HunHír.info

2018. Földanya hava 22. nap, Senyő napja.

Őszintén a Sargentini-jelentésről (mert a kormány és az ellenzék is mellébeszél)

alkotmanymod.jpg...A kormány valóban uralni próbál minden intézményt és az igazságszolgáltatást is, éppen úgy, ahogy a korábbi balliberális kormányok tették. Az EU-t az nem zavarta, hogy az elmúlt évtizedekben a magyarországi bírói kar befolyásos bírái jelentős részben a kommunista diktatúrából érkeztek, s az ítélkezési gyakorlat kifejezetten balliberális politikai elfogultságot sugallt. Ennek megfelelően a törvény maximális szigorával sújtott le egy szélsőjobboldalinak titulált politikai áldozatára, miközben a született bűnözőkkel szemben (különösen, ha nem magyar bűnözők) meglehetősen liberális, megengedő ítéletek születtek és születnek a mai napig...

Magyarországnak és a zsidó államnak, Izraelnek nem kellenek a „menekültek”

2018. szeptember 21. 16:03

menekultek-tamadnak-250.jpgKijött egy friss kutatása a PEW Research Centernek, ami a világ egyik legkomolyabb közvélemény-kutató cége. Ebből az derül ki, hogy három évvel a menekültválság csúcsa után az európai közvélemény nagy része alapvetően továbbra is támogatja a "menekültek" befogadását.

Éveken át erőszakolta gyermekeit a magyar rendőrgyilkosságért lecsukott férfi

2018. szeptember 21. 12:29

borton250.jpgHihetetlen ügyben emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség: a rendszerváltás előtti, úgynevezett „Soós-ügy”, azaz az 1979-ben Soós Lajos és társai által elkövetett rendőrgyilkosság III. rendű vádlottja a szabadulása utáni években az új vád szerint gyerekeket erőszakolt, mégpedig saját kisgyermekeit egy lakatlan, romos házban. A Blikk úgy tudja, arról a férfiről van szó, aki két embert is meggyilkolt, életfogytiglant kapott, és csak a kora miatt nem akasztották fel a rendszerváltás előtti időszakban megszületett ítélet után.


Marokkói gyerek rablóbandák tartják rettegésben Párizst

2018. szeptember 21. 11:10

migrans-kispocs-bemutat.jpgA Barbés-Rochechouart metróállomás (Párizs 18. kerülete, itt van többek közt a Sacré Coeur bazilika is) mozgólépcsőjén egy elmosódott körvonalú fiatalkorú ereszkedik le, narancsszínű pólójában. Egy idős nő mögé áll, óvatosan hátranéz, majd rátámad, fejénél fogva rántja le a nyugdíjast. Elrohan a zsákmánnyal, ami egy értékes nyaklánc.

Ezt akár egy mérsékelt jobboldali is írhatta volna - még szerencse, hogy mi nem vagyunk azok...

2018. szeptember 21. 10:47

hit_gyulekezete_izraelt elteti.jpg...Az európai, főleg a kelet-európai tagországok azonban nem akarnak még erőteljesebb integrációt, hanem inkább nemzeti önállóságuk megőrzését hangsúlyozzák, amelyet a nyugati országokkal való szoros és partneri együttműködés keretében képzelnek el; valamint ezek az országok ragaszkodnak keresztény tradícióikhoz is, és emiatt szemben állnak az ultraliberalizmus kulturális forradalmával...


Robbant a bomba Németországban: előretört a bevándorlás-ellenes párt

2018. szeptember 21. 10:03

merkel-muss-weg-250.jpgMegelőzte a szociáldemokratákat az Alternatíva Németországnak (AfD) a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint. A migrációt ellenző, radikális jobboldali párt országosan a szavazatok 18 százalékára számíthatna, ha ma lennének a választások, és ezzel a második helyet szerezné meg. Kelet-Németországban pedig már az AfD a legerősebb párt: a választók 25 százaléka voksolna rájuk.

Mit akar még ez a büdös szájú rossz francia? Nagyobb tahó, mint Brezsnyev volt...

2018. szeptember 21. 09:20

macron-250.jpgEmmanuel Macron francia elnök a salzburgi EU-csúcson arról beszélt, hogy ki kellene zárni a schengeni övezetből azokat a tagországokat, amelyek nem mutatnak szolidaritást a migráció kérdésében – írja a Politico. Az uniós vezetők tanácskozása után megtartott sajtótájékoztatón Macron úgy fogalmazott: "Azok az országok, amelyek nem kérnek a Frontexből vagy a szolidaritásból, elhagyják a schengeni övezetet


Friss híreink

Mi az uzsora, kik az uzsorások?

2018. szeptember 21. 22:18

Mi is az uzsora? „Más megszorultságának kihasználása a felek kölcsönös szolgáltatásai közt mutatkozó nagy aránytalanság által. Ily értelemben uzsora az ártúllépés, áruuzsora, árdrágítás (lánckereskedés), áruelvonás, árukicsempészés, munkabér-uzsora.”

A lengyel igazságügyi reform a kommunista rendszer maradványaitól tisztítaná meg a bírósági rendszert - EZ VERI KI A BIZTOSÍTÉKOT EUOROPÉERÉKNÉL

2018. szeptember 21. 20:04

Az európai uniós bíróság elé utalja hétfőn az Európai Bizottság a legfelsőbb bíróságra vonatkozó új lengyel törvény miatt korábban megindított kötelezettségszegési eljárást - közölték bennfentes források. Névtelenséget kérő tisztségviselők tájékoztatása szerint a brüsszeli testület már szerdán meghozta az erről szóló döntést, de a bejelentését elhalasztották, hogy ne zavarja meg az aznap Salzburgban kezdődött informális EU-csúcstalálkozót.

Öngyilkos lett a fertőrákosi túszejtő

2018. szeptember 21. 18:24

Megverte az édesanyját és rálőtt annak az élettársára egy 38 éves férfi Fertőrákoson. Mint írtuk a nő a szomszédhoz menekült, az élettársát viszont foglyul ejtette a férfi a házukban.

Az erdélyi magyarok elsöprő többsége szerint az azonos nemű párok nem alkothatnak családot

2018. szeptember 21. 18:22

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) arra buzdítja szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a család alkotmányos meghatározásának a módosításáról október 6-7-én tartandó romániai népszavazáson, és szavazzanak a lelkiismeretük szerint.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000186 kep000079 kep000106 kep000148

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat