HunHír.info

2018. Földanya hava 20. nap, Kál napja.

Tagadja, hogy az oroszoknak kémkedett volna a volt jobbikos Kovács Béla

kovacs-bela-tuntetes-14-02-28-3.jpgFél órás késéssel érkezett meg az egyebek mellett kémkedéssel vádolt Kovács Béla büntetőperének kezdetére a Budapest Környéki Törvényszékre, a Jobbik volt EP-képviselője kihallgatásán jelezte, az ügyében szereplő minősített adatokon kívül készséggel válaszol az ügyészség és a bíróság összes kérdésére. Kovács továbbra is tagadja a vádiratban a terhére rótt bűncselekményeket, korábbi állításai szerint mindössze lobbitevékenységet végzett az EU érdekében. Kovács csütörtökön határozottan kijelentette: sem ő, sem a felesége nem dolgozott soha az orosz titkosszolgálatoknak, és Vlagyimir Putyint sem ismeri személyesen, ahogy az a vádiratban szerepel.

Új fegyvert szerzett be a Hezbollah - Izrael mindent megtett ennek megakadályozására

2018. szeptember 20. 18:40

zsid-csillag.jpgÚj, precíziós rakétákra tett szert a Hezbollah, annak ellenére, hogy Izrael mindent megtett ennek megakadályozására – jelentette be televíziós beszédében csütörtökön a libanoni székhelyű síita szervezet vezetője, Haszan Naszrallah sejk. Naszrallah a bejelentésében nem tért ki a rakéták típusára, hozzátette azonban, hogy minden okuk megvan az elégedettségre, mert az új fegyvereknek köszönhetően a térség erőegyensúlya immár megváltozott.

Vérlázítóan enyhe, nevetséges börtönbüntetésre ítélték a szír terroristát

2018. szeptember 20. 12:20

terroristat-keresnek-szakallas-250.jpgJogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla. A táblabíróság a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként, állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek másodfokon a Cipruson élő szír férfit.


A televízió ostroma csapdahelyzet volt

2018. szeptember 20. 11:29

tvostrom1.jpgTizenkét éve, szeptember 19-én Budapesten és más városokban a tömeg Gyurcsány Ferenc azonnali távozását követelte. Tüntetők egy csoportja megrohamozta a Magyar Televízió akkori, a budapesti Szabadság téren álló székházát. Simon János politológus, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tudományos tanácsadója, a közelmúlt kutatójaként a hirado.hu-nak nyilatkozott a 2006-os őszi eseményekről.

Veszélyes járványt titkoltak el Romániában - cigányok között terjed a hepatitis A vírus

2018. szeptember 20. 09:43

virus250.jpgKözel 200 ember fertőződött meg Bihar megyében hepatitis A vírussal. A gócpont Élesd városban és egy közeli faluban jelent meg. Az első eseteket még januárban jelezték az Élesd és Ürgeteg közötti cigány telepen. A Bihoreanul.ro szerint a járványt mindeddig titokban tartották, annak ellenére, hogy a betegség nagyon fertőző, nem csupán a helyi lakosokra, hanem az átutazókra is veszélyt jelent.


Már bontják is a színpadot Kúrcsányiék - eddig tartott az egyfogú degeneráltak, gerontozombik forradalma

2018. szeptember 20. 07:15

GYF-petos.jpgVasárnap, a közös ellenzéki tüntetésen hirdetett kormánybuktató tüntetést Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke arra hivatkozott, hogy diktatúrát nem lehet parlamentáris eszközökkel megbuktatni, csak az utcán. „A népnek mostantól kezdve nem csak joga, hanem kötelessége, hogy a sorsát a kezébe vegye, és megfutamítsa ezt a rendszert” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Az EU liberális demokráciája pont olyan, mint a szovjet népi demokrácia volt

2018. szeptember 20. 06:57

eu_nem.jpgMagyarország és az Európai Unió vitájában Csehországnak a saját érdekében ki kell állnia Magyarország mellett - írta szerdán a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap. A cseh újságban Testvéri segítség a magyaroknak címmel írt jegyzetében Pavel Matocha rámutatott: bár a Szovjetunió vezette egykori keleti blokkban a nemzeti politikai rendszereket "népi demokratikusnak" nevezték, mindenki tudta, hogy ezt a kifejezést "antidemokratikusnak" kell értelmezni.


Friss híreink

A sunyi alkesz szeszkazán azt javasolta, hogy zárják ki a Fideszt a Néppártból

2018. szeptember 20. 19:33

Visszadobták a tagállami vezetők az uniós határőrizeti javaslat Magyarország által is kifigásolt részét - nyilatkozta telefonon csütörtökön az MTI-nek Rogán Antal. Orbán Viktor azzal a szándékkal érkezett, hogy világossá tegye, Magyarország nem engedi át a határőrizet jogát Brüsszelnek és a Frontexnek - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Egy korszak vége: nem gyártanak több Negro cukorkát Magyarországon

2018. szeptember 20. 19:12

A gyártó átteszi a Negro cukorkák gyártását a törökországi Gebzében található üzemébe jövő év június végéig. Ezzel megszűnik a győri cukorkagyár működése.

Újabb cigány-magyar „szóváltásba keveredésről” regél a rendőrség honlapja

2018. szeptember 20. 18:21

A Jászberényi Rendőrkapitányság eljárást indított garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt F. Tamás és F. Ferenc jászapáti lakosok ellen - írják a Police.hu-n. A 27 éves és 30 éves cigányok 2018. szeptember 19-én 13 óra körül Jászapáti egyik utcáján leszólítottak két másik fiatalembert, akikkel "szóváltásba keveredtek" (rendőrnyelven ez azt jelenti, hogy beléjük kötöttek - Badacsonyban is "szóváltás alakult ki" a kékruhás észlények közleménye szerint - a szerk.), majd bottal és késsel is bántalmazták őket.

Gyümölcsökbe rejtettek tűket, egy fiatal fiút fogott el a rendőrség

2018. szeptember 20. 17:48

Napok óta rettegnek a vásárlók Ausztráliában, mert egyre több, szupermarketekben árusított gyümölcsben találnak tűket. Új-Dél-Walesben, ahol legalább húsz esetről tudnak, a minap őrizetbe vettek egy, a hírekben csak fiatal fiúként körülírt gyanúsítottat, aki bevallotta bűnét.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000033 kep000136 kep000065 kep000006

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat