HunHír.info

2018. Fergeteg hava 18. nap, Piroska napja.

Pontosan 99 éve kezdődtek meg a Magyarország keresztre feszítését előidéző trianoni terrortárgyalások

trianon-hvim-2016-500.jpgHabár a kimondott cél a nemzeti önrendelkezés és önálló nemzetállamok létrehozása volt, a trianoni békekonferencián valójában az vezérelte a feleket, hogy Magyarország területéből minél nagyobb részt szerezhessenek meg. Napra pontosan kilencvenkilenc éve kezdődtek a trianoni "béketárgyalások".

Jön a hajnal, jön a napfelkelte, mert ez az élet rendje

2018. január 18. 09:54

szekely_zaszlo.jpgKegyetlen ez a januári esős, ködös idő, de kegyetlen a helyzet is – mondta Gazda Zoltán, a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke tegnap az általa vezetett szervezet rendezésében tartott sepsiszentgyörgyi tiltakozó megmozduláson, amelyen Mihai Tudose leköszönt miniszterelnök múlt heti, székely népet és székely zászlót gyalázó kijelentései miatt tiltakoztak az egybegyűltek.

Soros-ÁFA: megadóztatják a külföldről fizetett ügynökszervezeteket

2018. január 18. 09:35

kem.jpgA kormány egy új törvényjavaslata szerint a külföldről finanszírozott ügynökszervezetek támogatásaik 25%-át be kellene fizessék az állami költségvetésbe. Több százmilliós összegekről van szó, amit akár a felforgatás elleni hatósági fellépésre is lehet fordítani.


Bogár László: Eszdéesztelenségek

2018. január 18. 07:46

bogar-laszlo.jpg...Bár mélységes mély a múltnak kútja, ezért teljesen önkényes bármilyen „kezdőpont” kiválasztása e paranoia genezisét illetően, de talán induljunk ki abból a harminc évvel ezelőtti pillanatból, amikor a „rendszerváltás” fedőnevű akciósorozat fontos epizódjaként az erre a célra létrehozott „inkubátorokban” életre kelnek a „rendszerváltás” pártjai. E pártok lényegében kivétel nélkül Aczél György és Soros György, vagyis a „lokális SZDSZ” és a „globális SZDSZ” intim liezonjából születtek...

G. Soros kiseprűzhető hazánkból? Azért a szervezeteivel is kéne valamit kezdeni...

2018. január 18. 07:34

soros-ceu-250.jpgA bevándorláspárti milliárdos magyargyűlölő világléptékű felforgató G.Soros az Origo információi szerint nincs magyar útlevele, és ezért nem tudja igazolni, hogy magyar állampolgár, vagyis, ha ezt nem tudja igazolni, akkor kitiltható.


Donald Trump Hamis Hírek Díjat adott sok ultraliberális világmédiumnak

2018. január 18. 07:26

donald-trump-250.jpgDonald Trump amerikai elnök Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak, közte a CNN hírtelevíziónak, a The New York Times, vagy a The Washington Post című lapok munkatársainak szerdán. A "kitüntetettek" listáján szerepel Paul Krugman közgazdász, a The New York Times publicistája, akiről a honlap felemlegeti: "a Trump elnök elsöprő győzelmét hozó választások éjszakáján azt írta, hogy a gazdaság ezután soha nem tér magához".

A idegen betolakodó muzulmán „tiszteletet” követelt, s egyből leszúrta az őslakost...

2018. január 18. 07:21

keselo-250.jpgSzokatlan módját választotta a problémamegoldásnak a brandenburgi Cottbus város vezetése: felszólítottak egy 15 éves "fiatalt" és apját, hogy költözzenek el a városból, miután a "fiú" részt vett egy késeléses támadásban. A bevándorlóbűnöző és két társa pénteken egy bevásárlóközpontban megkéselt egy 51 német éves férfit.


Friss híreink

Elhunyt Páll Ágoston fazekasmester

2018. január 18. 11:48

Korond egyik jelképe volt. Évtizedeken át azon munkálkodott, hogy az ősöktől rátestált hagyatékot továbbadja. Autentikus és továbbgondolt edényeivel, kisplasztikáival az elmúlt évtizedekben számos kiállításon és vásáron megfordult. Munkásságát a Kárpát-medencében, s azon is túl sokfelé becsülték. Számos elismeréssel jutalmazták, többek között UNESCO- és Magyar Örökség-díjban részesült.

Kinek halmozza fel a történelmi vagyont a miskolci önkormányzat?

2018. január 18. 11:18

Lassan két hónapja várják a miskolci tömegközlekedési dolgozók, hogy a fideszes önkormányzat bértárgyalásokat kezdjen velük azok után, hogy a folyamatos létszámhiány miatti törvénytelen túlóráztatásért a közlekedési céget már a kormányhivatal is elmarasztalta. A türelemmel várakozó munkavállalók eddig mindössze annyi választ kaptak, hogy jelöljék meg, miből adjon az önkormányzat több fizetést.

A belgákat az bosszantja, hogy bántalmazzák otthon a visszaküldött négereket...terrorista? Nem számít...

2018. január 18. 11:07

Jelenleg 44 olyan személy tölti jogerős büntetését a belga börtönökben, aki Szíriából vagy Irakból tért vissza, miután az Iszlám Állam kötelékeiben harcolt. Őket elvileg másoknál is szigorúbban őrzik, és folyamatosan figyelik, hogy változnak-e szélsőséges nézeteik, esetleg megpróbálnak-e másokat befolyásolni.

Robbanás volt egy malmői rendőrőrsnél - nem Molotov, kézigránát...

2018. január 18. 10:45

Erős robbanás történt egy malmői rendőrőrs közelében. A detonációban senkinek sem esett baja, a rendőrség szándékosságot gyanít, és két embert őrizetbe vett – írták csütörtök reggel svéd lapok internetes felületeiken


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000219 kep000021 kep000090 kep000164

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat