HunHír.info

2018. Földanya hava 19. nap, Ovola napja.

Gyurcsány és a szabadkőművesség

szabadkomuves-500.jpgGyurcsány Ferenc Orbán Viktor miniszterelnöki beszédére való reagálásnak szánt otrombaságait hallgatva csak hálát adhat az ember a Magasságosnak, hogy április 8-án végre oda került, ahová való. (Illetve azért mégsem teljesen, hiszen még mindig helyet foglalhat az Országgyűlésben.) Csak rombolásra alkalmas tevékenységének persze nem nehéz meglelni szabadkőműves gyökereit.

Erdély „román lett” 1600-ban

2018. szeptember 19. 13:29

erdely250.jpgA nacionalista román felfogás szerint Mihály vajda egyesítette először a három román vajdaságot, Erdélyt, Moldovát és Havaselvét. Mesebeszéd, elmondjuk, hogyan történt. A vajda „uralma” távolról sem volt az akkor még gondolatban sem létező Románia első egyesítése, hanem csak egy felelőtlen, kalandor politikus ámokfutása, rövid sikere.

Lelepleződtek: Brüsszel évek óta át szeretné venni a határőrizetet a nemzetállamoktól

2018. szeptember 19. 12:04

hatarvadasz-250.jpgEgy 2015-ös Financial Times cikk bizonyítja, hogy Brüsszel évek óta arra készül, hogy átvegye az Európai Unió külső határainak védelmét a Frontex révén. „Azok az államok, amelyeknek külső határuk van, nemzeti hatásköröket adnak át annak érdekében, hogy a Frontexet (az EU határvédelmi ügynökségét) valóban átfogó hatáskörökkel ruházzuk fel.


Oroszországnak és Izraelnek sem érdeke, hogy kiéleződjön a konfliktus

2018. szeptember 19. 10:08

izraeli_f_15-250.jpgA lelőtt orosz gép után a Külügyi és Külgazdasági Intézet InfoRádiónak nyilatkozó vezető kutatója diplomáciai csörtére számít, de hosszútávú következményekre nem. Oroszországnak rendkívül éles hangon és határozottan el kell ítélnie ezt a lépést, hiszen, ha valóban elbújtak az izraeli gépek az orosz felderítőgép radarképe mögé, az nem volt egy korrekt eljárás, mivel ez a gép személyzetének életébe került.

Dúró Dóra: támogatni fogom szavazatommal a Sargentiti-jelentést elítélő határozati javaslatot

2018. szeptember 19. 09:41

duro-dora.jpgAmikor külső támadás éri a hazánkat, aminek a következményeit ráadásul a magyar embereknek kellene viselniük, akkor nincs helye politikai taktikázgatásnak vagy szőrszálhasogatásnak: minden nemzeti érdeket szem előtt tartó képviselőnek ki kell állnia Magyarország mellett.


Soros nélkül éhen halnának álcivil szervezetei

2018. szeptember 19. 07:47

helsinki-bizottsag-250.jpgMég a gyorséttermek által kedvezményesen kínált sajtburgerre sem igazán telne a Soros György által finanszírozott álcivil szervezeteknek, ha a magyar adófizetők adományaiból kellene megélniük.Egy friss adat szerint a Soros-Sargentini-jelentésben forrásként hivatkozott Transvanilla Transznemű Egyesület számára mindössze 35-en ajánlották fel adójuk egy százalékát, de az Amnesty Internationalnak is csak 281 ember érzett késztetést arra, hogy az egyéves munkájával megkeresett pénz adójának egy századát odaadja.

Nem utalta el a pénzt az EU a magyar határvédelemre

2018. szeptember 19. 07:33

hatarzar250.jpgMagyarország egyelőre még nem kapta meg azt az összeget az Európai Bizottságtól, amellyel az unió a határvédelem magyar kiadásaihoz járulna hozzá. A támogatás pedig nem jönne rosszul: a friss adatok szerint hazánk 2015 vége óta több mint 370 milliárd forintot áldozott a magyar és egyben az uniós határ oltalmazására.


Friss híreink

Már kabátot is váltott a labanc...

2018. szeptember 19. 12:46

Rákérdeztek Sebastian Kurz osztrák kancellárnál arra, hogy az Európai Parlament szavazásának eredménye hatással lehet-e a Fidesz néppárti tagságára.

Röhejes módon próbált meg elbújni a rendőrök elől egy körözött feltörekvő

2018. szeptember 19. 12:33

Nem túl átgondolt módszerrel akart elbújni a debreceni rendőrök elől a körözött "fiú", így nem is sikerült neki a „nagy” terv.

Korkedvezményt javasol a rászorulóknak a Jobbik

2018. szeptember 19. 12:06

A férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását lehetővé tevő és a korkedvezményes nyugdíjat a rendszerbe visszavezető javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a Jobbik – jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt egyik parlamenti képviselője.

Parkolóhelyért verték agyon a családapát

2018. szeptember 19. 11:58

Először kómába esett, majd meghalt egy családapa, miután egy parkolóhelyért két férfi agyonverte. Az eset Tours városa mellett, Franciaországban, egy bevásárlóközpont parkolójában történt. Egy szemtanú aludni sem tud azóta, amióta látta a tragédiát.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000189 kep000148 kep000223 kep000019

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat