HunHír.info

2018. Jégbontó hava 25. nap, Solt napja.

Márfi Gyula veszprémi érsek: a pániszlamizmus és a kozmopolita globalizmus korát éljük

uj-vilagrend-500.jpgA Keresztény értelmiségiek Szövetségének veszprémi ülésén felszólalt Márfi Gyula veszprémi érsek is, aki komoly aggodalmának adott hangot a muszlim vallás előretörése és az iszlamizálódás okán. A püspök meglátása szerint a földgolyó déli része megindult elfoglalni az északit, de ezúttal nem fegyverrel, hanem amit ki is mondanak, az asszonyok méhével. Márfi Gyula – ahogy nevezte – a pániszlamizmust, valamint a nyugati világban egyre nagyobb teret nyerő kozmopolita globalizmust a korábbi totalitárius diktatúrákhoz hasonlította. Mint mondta, a totalitárius diktatúrák között nagyon sok a hasonlóság.

Aki a gulágon nőtt fel

2018. február 25. 07:56

gulag-halottak-250.jpgNagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Göncről. Az akkor mindössze tizennégy éves kislány nem értette, mi rosszat tett, miért történik vele mindez. Rózsa a gulágon nőtt fel. A forradások az ujján máig őrzik a kínvallatások nyomait. A tizennégy éves lányból kemény, erős és kitartó asszony lett, aki csak nagyon ritkán érzékenyül el. A szocializmus majdnem negyven év hallgatásra ítélte

”Tegnap még partizánok, ma már anti-fasiszták”

2018. február 25. 07:17

antifa250.jpgOlaszország több nagyvárosában is tüntetéseket tartottak péntek este és szombaton. A beszámolók szerint több demonstráció is erőszakos megmozdulásba fordult át. Pisában, Milánóban és Rómában a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk, mert a dühödt szélsőbaloldali tüntetők kockakövekkel kezdtek el dobálózni.


Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

2018. február 25. 06:52

valasztas250.jpgHárom településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Hódmezővásárhelyen polgármestert, Rózsafán településvezetőt és képviselő-testületet, Kiskunhalason pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak. A Csongrád megyei Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) halála miatt kellett kiírni az időközi polgármester-választást. A megyei jogú városban hárman indulnak a posztért: a Fidesz-KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán alpolgármester, továbbá függetlenként Hernádi Gyula és Márki-Zay Péter.

Vonatra váró olasz kisfiút próbáltak megerőszakolni pakisztáni kontinensfoglalók Olaszországban

2018. február 25. 06:14

sinek250.jpgKét pakisztáni bevándorlót tartóztattak le az olasz hatóságok, miután azok megpróbáltak megerőszakolni egy kisfiút a dél-olaszországi Brindisi városában – írja a 888. A 29 éves Rab Nawazt és társát, a 28 éves Ali Imramot nem sokkal azután vették őrizetbe a hatóságok, miután egy kiskorú fiút megpróbáltak megerőszakolni egy vasútállomáson.


Orr- és koponyatörés: megtámadták a Fradi-szurkolókat Montenegróban

2018. február 25. 06:02

szurkolok250.jpgBajnokok Ligája-mérkőzést játszott szombat este a montenegrói Podgoricában az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabda-csapata a helyi Buducsnoszt ellen. A találkozó 12-12-es félidő után 24-23-as magyar győzelmet hozott, így továbbra is megvan az esélyük arra a budapesti zöld-fehéreknek, hogy csoportjukban a 2. helyen végezzenek.

Cigány maffiózókkal szövetkezett a Fidesz a romák szavazataiért, főpróba Hódmezővásárhelyen

2018. február 24. 15:30

arany250.jpgHatmilliárdos költségvetési csalás cigány elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek – derítette ki a Hír TV Célpont című műsora. Úgy tudják, a milliárdos cigány maffiózók politikai védettségért cserébe azt ígérték a pártnak, hogy a csongrádi romák és a cigánysorokon élő szegények a Fideszre szavaznak majd a parlamenti választásokon.


Friss híreink

Választási plakátokat és szórólapokat sem lehet impresszum nélkül terjeszteni

2018. február 25. 08:00

A választási kampány idején a kampánykiadványokat engedély és bejelentés nélkül lehet előállítani és terjeszteni, de azokon minden esetben szerepelnie kell az impresszumnak. A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány végéig a jelölőszervezetek és a jelöltek engedély és bejelentés nélkül előállíthatnak és terjeszthetnek plakátokat.

Február 25 - A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

2018. február 25. 07:38

Soha nem felejtjük el, hogy az MSZP és szatelit pártocskái annak az MSZMP-nek az utódpártjai, amely párt, ilyen gyalázatos módszerekkel bitorolta Magyarországon a hatalmat!

A demokraták is nyilvánosságra hozták a maguk FBI-feljegyzését

2018. február 25. 07:23

Donald Trump amerikai elnök lehetővé tette, hogy nyilvánosságra hozzák a képviselőház hírszerzési bizottságának demokrata párti tagjai által készített feljegyzést arról, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hogyan figyelte meg az elnök választási kampánytörzsének kapcsolatát Oroszországgal, így a feljegyzés szombaton napvilágot látott.

Riasztást adtak ki: itt lesz a leghidegebb

2018. február 25. 07:07

Riasztást adott ki több északnyugati járásra hófúvások veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Az extrém hideg miatt több megyére van érvényben figyelmeztetés.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000048 kep000234 kep000191 kep000164

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A célkeresztben: Magyarország - Frank FürediA célkeresztben: Magyarország
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 610 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar környezet atlasza - Faragó ImreA magyar környezet atlasza
Térkép - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat