2022.12.03.

„Hargita, Kovászna – román föld!” Persze, hogy Kézdire mentek a román sovének

Az esemény javában zajlott, amikor megérkeztek a Calea Neamului szervezet által az ország több részéről toborzott magyargyűlölő aktivisták, élükön Mihai Tîrnoveanuval, az említett szervezet vezetőjével, aki az esemény nagy részét végigtelefonálta, illetve interjút is adott.
2022.12.03.

A magyarellenességből a gyerekeknek is jut

„Ők magyarok. Március 14-én ünnepelnek, az anyjuk keresztjét!”
2022.12.01.

Provokáció Erdély elrablásának évfordulóján

A Légió Hungária erdélyi divíziója mélységesen felháborítónak tartja, hogy 2022 végén és gyakorlatilag a harmadik világháború küszöbén, egyes magukat megtévesztő módon nacionalistának valló szervezetek, mint a Noua Dreapta vagy a Calea Neamului számára még mindig a magyarellenesség, az uszítás, a provokáció tevékenységük elsődleges iránya.
2022.12.01.

Törökbecsére visszaszállhat a Turulmadár

A magyarellenes békediktátumok meghaladásának gyógyírja a cselekvő hazafiságban rejlik. Ez volt gróf Széchenyi István hitvallása is.
2022.12.01.

Petőfi-likőr és Pilvax-szelet készült Bács-Kiskunban

A Petőfi 200 Emlékévhez kapcsolódóan gasztronómiai kuriózumok születtek az elmúlt hónapokban Bács-Kiskun vármegyében. Mivel a történelmi szaklapokban egyértelmű utalás van arra, hogy a márciusi ifjak, köztük Petőfi Sándor a forradalom kirobbantása előtt a Pilvax Kávéházban kávélikőrt fogyasztottak, így Kiskőrösön elkészítették annak a költő nevével fémjelzett változatát, aminek felhasználásával Soltvadkerten egy csodálatos ízvilágú süteményt álmodtak meg.
2022.12.01.

2006-osok fegyelmi eljárást kezdeményeztek a bíró ellen

A 2002 és 2010 közötti rendőri, ügyészi és bírói jogtiprások áldozatait képviselő Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete fegyelmi eljárás megindítását kezdeményezte a Főváros Törvényszék elnökénél dr. Ignácz György törvényszéki bíróval szemben. A Budaházy György és társai ellen indult büntetőügy március 16-ai nyilvános tárgyalásán az ítélethirdető a feljelentők szerint súlyosan etikátlan magatartást tanúsított, illetve eljárási szabálysértéseket vétett. Azt is kérték, vizsgálják ki, nem követte-e el a hivatali visszaélés bűntettét.
2022.11.30.

Angol kereszteslovagok Katarban

Messze nem vagyok Nagy-Britannia története és kultúrája szimpatizánsa, ugyanakkor meg kell állapítani, hogy a 65 milliós hajdani világhatalom kultúrája, politikai kultúrája, hagyományápolása rendkívül tagolt, sokszínű, és azt sem tagadhatjuk, hogy képvisel jelentős értékeket is.
2022.11.29.

Kanada is túltolja a toleranciát

Homofóbia miatt kéreti be Kanada az orosz nagykövetet. Mélanie Joly kanadai külügyminiszter kérésére bekéreti Oleg Sztyepanov orosz nagykövetet a szövetségi kormány, mivel a kanadai orosz nagykövetség folyamatosan normalitást védő tweeteket posztol.
2022.11.29.

Szivárványzászlós zavarkeltés a katari vb-n

Tüntető futott be hétfőn a pályára a Portugália és Uruguay közötti világbajnoki csoportmérkőzésen, kezében szivárványzászlóval, rajta PACE, azaz béke felirattal. Kék Superman-póló volt rajta, amelynek elején a “SAVE UKRAINE”, hátulján pedig a “RESPECT FOR IRANIAN WOMAN” felirat volt olvasható – számol be az AP News.
2022.11.27.

Novák Katalin Kijev után Kárpátaljára tartott

„Itt van velem lélekben tizenötmillió magyar ember” – hangsúlyozta Novák Katalin magyar köztársasági elnök kárpátaljai látogatásának első helyszínén, a beregszászi református templomban tartott adventi ünnepi istentiszteleten és kijelentette, kiváltságként éli meg, hogy a kárpátaljai magyarokkal közösen gyújthatja meg az adventi koszorú első gyertyáját.
2022.11.21.

Cigányság felülnézetben: A tárgyilagosság, a realitásérzék hiánya

Minden rendszer, kormányzat megfogalmaz bizonyos történetpolitikai preferenciákat, vagyis az általa támogatott, bázisának tekintett társadalmi csoportokat, azok történetét, múltbeli szerepét megpróbálja szinte kizárólagosan pozitívan beállítani. E szempontokat természetesen a múltra is visszavetítik. A történelem különböző ideológiai előjelű politikai rendszereire is rávetül e szelektív megközelítés.
2022.11.16.

Megfigyelték az autonómia egyik székely éltetőjét

Elismerte a belügyminisztérium és a román rendőrség, hogy szeptember 19-én követték és megfigyelték Izsák Balázst, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnökét.
2022.11.16.

A Hadikok vitézségeiről

A Hadik név bizonyára többeknek ismerős, ami nem véletlen: Hadik Ágostonnak András nevű nagyapja a magyar hadtörténet egyik legderekabb huszárja volt, s alighanem ő hajtotta végre minden idők leghuncutabb huszárcsínyét.
2022.11.15.

A Magyar Szórvány Napja van

Az Országgyűlés döntése szerint 2015-től kezdődően minden év november 15-e, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem születésének és halálának évfordulója a Magyar Szórvány Napja.
2022.11.15.

Meseíró pályázatot hirdet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

A családi és emberi kötődés és gondoskodás erősítése céljából a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) meseíró pályázatot hirdet Gyermekeink ajánlják - nagycsaládosok meséi II. címmel.
2022.11.10.

A Sándor-palotánál állt meg a fáklyás menet

Miután hónapok óta hiába várja a Mi Hazánk, hogy a konkrét javaslataiknak megfelelően “ne a magyar néppel fizettesse meg a politika által okozott gazdasági válság árát […]
2022.11.10.

Magyar képek magyarul: Jön Mándoki új albuma

Az albumon 19 különleges dal található mely igen komoly témákat dolgoz fel, a szövegei aktuálisabbak mint valaha, társadalmi mondanivalója, az aktuális globális helyzeten gondolkodtat el, kiemelve az emberi értékeket.
2022.11.07.

Isten, áldd meg Erkel Ferencet! Ördög, vidd a NOSZF-ot!

November 7-én évtizedeken át egy ostoba, sőt minden idők leggyilkosabb világrendjének születését kellett ünnepelnünk – egyebek közt ahelyett, hogy szót ejtettünk volna Erkel Ferenc (1810-1893) születésnapjáról. Kétségtelen, hogy a bolsevizmus internacionalizmusa (ma globalizmusnak nevezzük) egy csöppet sem kedvezett a mi Erkelünk művészetének.
2022.11.05.

Bűnös a Horthy-szobrot meggyalázó nő

A Fővárosi Törvényszék nemrég kézbesített másodfokú írásbeli ítélete szerint társadalomra veszélyes a Budapest Szabadság Téri Egyházközség Hazatérés Temploma előtt felállított, Horthy Miklós kormányzót ábrázoló szobor megrongálása.
2022.11.01.

Száznégy éve nagy reményekkel került kormányra az utókor minősítése szerint bolond vagy vörös gróf, Károlyi Mihály

Bár a Pesti Napló cikke még lojálisnak is mondható, ám a józanul gondolkodók szinte egy percet sem álltak a bolond gróf mellett – Károlyi mégis elkezdhette történelmi ámokfutását: Magyarország megkezdte legszörnyűbb útját.
2022.10.31.

Miheztartás végett… Magyar nemzeti emlékhelyet adtak át Ojtoz felé

Szombaton több száz, Magyarországról és Erdélyből összesereglett zarándok jelenlétében szentelték meg és adták át közhasználatra a Biró Erika szörcsei református lelkipásztor által megálmodott, Biró Attila és Miklós Barna cselekvő segítségével, valamint magyar összefogással megvalósított nemzeti emlékhelyet a Felsőlemhény fölé magasodó Poszkár-tetőn.
2022.10.31.

Ha helytállunk, megmaradunk

Gazda Zoltán arra is felhívta a figyelmet: az anyaország hihetetlen erővel felkarolta a Trianon által elcsatolt nemzetrészeket, és a sosem látott mértékű támogatások, befektetések egyik nemkívánt hatása a székely közösség elkényelmesedése lett.
2022.10.31.

Magunkat reformálni, másokat formálni – Ez a feladat

Az utóbbi évek következménye, hogy Európát elárasztják a migránsok, a keleti vallások, melyek az évezredes keresztény civilizáció eltörlésének veszélyét jelenthetik. E folyamat ma még megállítható. Nagyobb baj azonban a hazánkban is tömegek gondolkodását meghatározó posztmodern, önző életfelfogás, az élvezetvallás.
2022.10.31.

A reformáció ünnepe és a halottak napja (naptári útmutató)

Az előttünk álló napok – a mi kultúrkörünkben – a halálról, azaz a halottainkról való megemlékezésről szólnak, jóllehet a halottak napja (november 2.) eredetileg keresztény, pontosabban katolikus ünnep, de ökumenikusan, együtt gondol ilyenkor eltávozott szeretteire katolikus és protestáns, hívő és nem hívő.
2022.10.30.

Kárpát-medencei őrtüzek az autonómiáért

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) 2015-ben meghozott határozatának értelmében október utolsó vasárnapja a Székely Autonómia Napja. Ezen alkalomból Székelyföld-szerte, de Magyarországon és Felvidéken is mintegy 80 helyszínen gyújtanak őrtüzeket. A kezdeményezők össznemzeti imádságra és őrtüzek gyújtására szólítják fel Kárpát-medence lakosságát, felhívva a nagyvilág figyelmét Székelyföld autonómiájának igényére.
2022.10.30.

Küzdelem a Bibliával

Vajon lehet-e ma a reformációnak olyan értelmezése, amely túlmutat szorosan vett egyháztörténeti jellegén, kilép a felekezettörténeti kontextusból, s általános érvényű üzenetet fogalmazhat meg a mai ember számára?
2022.10.30.

Csintalan kiakadt, Budaházy válaszol

"Csintalan úr lendületbe jött, és a Magyar Hangnak tett nyilatkozatában már átlépte azt a határt, amit szó nélkül hagyhatok."
2022.10.28.

Nagyító alatt a fasizmus – Száz éve történt a Marcia su Roma

A szociál-liberális oldalon, vagy a kritikátlan cigány-, és a történetietlenül egyoldalú cionista fajvédelem képviselői között néhányan ma is számosan szitokszóként dobálóznak a fasizmus fogalmával, anélkül, hogy fogalmuk lenne, hogy mit is jelent.
2022.10.27.

Igen, igen, igen! Budaházy félig kiszabadult

Örömmel tudatjuk, hogy a Kúria dr. Somogyi Gábor bíró vezette tanácsa 2022. október 27-én kelt másodfokú végzésével megszüntette Budaházy György idén március 16-a óta tartó letartóztatását és vele szemben otthonában töltendő bűnügyi felügyeletet rendelt el – tudatta Hunhír.infóhoz is eljuttatott közleményében Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője.
2022.10.25.

1956-2006: Wittner, Budaházy, éhségsztrájk

Budaházy György nemzeti emléknapunkra újabb levelet írt, amelyben bejelentette: éhségsztrájkba kezd az őt ért igazságtalanság miatt. A hazafi testvére, Budaházy Edda által a Hunhír.infóhoz eljuttatott üzenetet az alábbiakban közöljük.
2022.10.25.

Bizottság alakult Budaházyért

Kondor Katalin kezdeményezésére megalakult a Budaházy Bizottság az Igazságtételért, amelynek nemzeti elkötelezettségű közéleti személyiségei felismerve a drákói ítélet mélységes igazságtalanságát és nemzeti érdekeket sértő, káros jellegét rövidesen eljárnak az illetékeseknél a kegyelmi döntés mielőbbi meghozatala érdekében.
2022.10.23.

Kitiltás a Turulért

A Corvin közben emlékezett meg idén is 1956 hőseiről a forradalom 66. évfordulóján a Mi Hazánk Mozgalom. A jobboldali ellenzéki párt elnöke, Toroczkai László a balliberálisok által megtámogatott pedagógusdemonstrációkra utalva leszögezte: Nem adják át az utcát a baloldali csürhének.