2020.01.26.

Jakab Péter: Ideológiától függetlenül minden embert meg akarunk szólítani

Jakab Péter frakcióvezetőt választották a párt elnökévé a Jobbik szombati budapesti tisztújító kongresszusán. Mondjuk más jelölt nem is volt.
2020.01.26.

Trianon 100: Szabadegyetemet alapított a Mi Hazánk – Ezeket az előadásokat hallgathatjuk

A ma 120 éve született íróról elnevezve Fekete István Szabadegyetem néven új intézményt alapított a Mi Hazánk Mozgalom Trianon 100. évében, igazgatónak dr. Popély Gyula felvidéki történészt, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, a Károli Gáspár Református egyetem korábbi rektorhelyettesét kértük fel.
2020.01.26.

Toroczkai évet értékelt és irányt is mutatott

A Mi Hazánk Mozgalom több küldetését is felvázolta Toroczkai László pártelnök, aki évértékelő beszédében az elmúlt egy-másfél év elemzése mellett meghatározta pártja rövidebb és hosszabb távú teendőit is.
2020.01.25.

Göncz Árpád titkos crédója: idegen nyelven – idegen szívvel

Annak kapcsán, hogy a budapesti városvezetésben felmerült az ötlet: közterületet kellene elnevezni Göncz Árpádról, a Magyarok Világszövetsége egyfajta misszióként sorozatban foglalja össze, mi szól a balliberális oldal által futtatott 56-os Göncz dicsőítése ellen.
2020.01.25.

Üdvözli az erdélyi MPP és EMNP egyesülését a Mi Hazánk

Üdvözli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) egyesülését, értékelvű nemzeti összefogását a Mi Hazánk Mozgalom.
2020.01.25.

RMDSZ-esek egymást közt: Magyar büntetett magyart Erdélyben

Magyar nyelvű facebook-bejegyzés miatt büntette meg a Országos Diszkriminációellenes Tanács a kézdivásárhelyi polgármestert.
2020.01.25.

Az enyészeté az Ártézi gőz- és kádfürdő

A kunszentmártoni Ártézi gőz- és kádfürdőről készült képeslap 1909-ból. A képeslap egyik érdekessége, hogy a képet Sáray Szabó Albert fényképész készítette, azonban nem ő maga adta ki képeslapként (ekkoriban a fényképészek nagy része saját fényképeket használt erre a célra).
2020.01.25.

Európa katolikus püspökei Auschwitzre fókuszálnak

Európa katolikus püspökei az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából közleményt adtak ki szombaton Varsóban, amelyben elítélik az antiszemitizmust és az igazság manipulálását politikai célból.
2020.01.24.

Nyájak, csordák, szellemek

Úgy aggatjuk a sztereotip jelzőket, mintha kötelező lenne. Nincs átmenet, nincs gondolkodás, csak rekedt, unalmas, egyhangú bégetés.
2020.01.24.

Mátyás, a király. Miképp is volt a királyválasztás?

Drága magyar véreim, örvendjetek, ha ma, Mátyás napon, bármily farkasordító hidegre is ébredtek, mert úgy jobban eszetekbe jut az a fenséges, bő félezer évvel ezelőtti nap (1458), amikoron is minden idők legszeretettebb uralkodója, Corvin Mátyás a befagyott Duna jegén királlyá választatott.
2020.01.24.

Délvidéki rendszer, magyar váltás

Délvidéki rendszer, magyar váltás címmel jelent meg Domonkos László új könyve. A téma érdekes, különösen azoknak, akik már megjárták a Délvidéket, s tapasztalhatták,hogy a magyar és a szerb nemzet ottani kapcsolata bizony még köszönőviszonyban sincs azzal az állapottal, amelyről a diplomáciai hírek szólnak.
2020.01.23.

Gábor Áron rézágyúit Turóczy Mózes műhelyében öntötték

Kézdivásárhelyen járva, egy Gábor Áron rézágyú mellett egy ottani atyafi a fülem hallatára mítoszt rombolt, mikor is azt mondta.
2020.01.23.

A nőről, különösen esztétikai szempontból… Születésnapi meghökkentés Madách Imrétől

Háromféle hús kell a boldogságomhoz! Disznóhús az asztalra, öszvérhús utazásra, nőhús az ágyba... Óh, dehogy vagyok olyan bátor, hogy ilyesmit leírjak! E sommás megállapítás egy sinai (kínai) filozófiskola fejétől eredeztethető, s aki számunkra tolmácsolta nem más, mint a nagyszerű Madách Imre.
2020.01.23.

Macron: Zsidók, kifelé!

A francia elnök nehezen viselte, hogy a jeruzsálemi Óvárosban található Szent Anna templomba, amely a francia kormány tulajdona, bementek az őt kísérő izraeli rendőrök is. Az esetről készült felvételen jól látható, ahogy kiabál a rendőrökkel és kiküldi őket az épületből – számolt be az izraeli sajtó és a nemzetközi hírügynökségek.
2020.01.23.

Életbe léphet a Brexit

Lezárult szerda este a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás törvénybe iktatását célzó tervezet tárgyalása a brit parlamentben.
2020.01.23.

Gyűlöletbeszédért megbüntették Marosvásárhely polgármesterét

Súlyos, 10 ezer lejes bírságot kapott Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere gyűlöletbeszéd miatt a román Országos Diszkriminációellenes Tanácstól, miután a városi elöljáró egy közösségi oldalon tett bejegyzésben javasolta, hogy az állam szabályozza a gyereknemzést a roma közösség körében.
2020.01.23.

Megerőszakolt egy szomáliai oltalmazott egy fiatal lányt

Oltalmazotti státuszban Magyarországon élő 30 éves férfi a megalapozott gyanú szerint bántalmazott, majd megerőszakolt egy lányt Budapesten - közölte honlapján a rendőrség.
2020.01.22.

Mikes Kelemen – a másik

Mikes Kelemen (1690-1761) nevét mindannyian ismerjük – ő volt II. Rákóczi Ferenc, a Nagyságos Fejedelem íródeákja, ő írta Rodostóból a híres leveleket az ismeretlen P. E. grófnénak. De a történelem a „zágoni”-n kívül ismer még egy másik Mikes Kelement is, ő a gróf zabolai Mikes család sarja – ez a gróf később élt, 1820-1849 között.
2020.01.22.

Borkai Zsolt utódját keresik

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Győrben, miután az október 13-án megválasztott Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-val lemondott tisztségéről - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője.
2020.01.22.

A magyar kultúra napja van

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte a magyar kultúra napját.
2020.01.22.

Historikus párhuzamok

Krisztus után 220-ban a kínai Han-dinasztia császárai megépítették az első Kínai Nagy Falat, mert a mongolok – gazdasági menekültként- szerettek volna átjutni Kínába, egy magasabb életszínvonal […]
2020.01.22.

Mi erősebb: az ellenség szava, vagy a barát hallgatása?

Vajon egy vélt sérelem útjába állhat-e a több éves barátságoknak? Irányíthatja-e egy buta sértettség az emberek kapcsolatát? Irányíthatja-e egy harmadik (hivatalos) féltől való félelem a barátságokat?
2020.01.21.

Gyúlékony elmeosztályok

Két éven belül másodszor gyullad ki a debreceni kórház pszichiátriai osztálya, egy ott kezelt beteg komoly sérüléseket is szenvedett a tűzben. Ritka esetnek gondolhatnánk, hogy az elmeosztály tüzet fogjon, mégis meglepően sok hasonló példa volt rá az elmúlt két évtizedben Magyarországon.
2020.01.21.

A filozófus, aki kikelt az új baloldal ellen – Roger Scruton halálára

Súlyos, rákos betegségét követően január 12-én távozott Sir Roger Scruton, a nemzetközi hírű, ismertségű angol konzervatív filozófus. Scruton 1944-ben született, középiskoláit Royal Grammar School Wycombe intézetben, majd egyetemi tanulmányait Cambridgében, a Jesus Collegében végezte. Érdeklődése már korán a filozófia felé irányult.
2020.01.20.

Több mint tíz éve húzódik a Budaházy–Hunnia-ügy

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) kezdete óta kiemelt figyelemmel kíséri és Budaházy György és 16 társa ellen terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt még a Gyurcsány-Bajnai rendszerben, már több mint egy évtizede indított koncepciós eljárást, illetve egyes ügyvédeik védőként is eljárnak a büntetőeljárásban.
2020.01.20.

Palesztin állam mellett lobbizott a luxemburgi külügyér

Minden népnek, így a palesztinoknak is joguk van ahhoz, hogy saját országuk legyen. Csak így biztosítható tartós béke a Közel-Keleten - jelentette ki Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter Brüsszelben hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos találkozását megelőzően.
2020.01.20.

Ilyen sok busó még sosem volt

Minden eddiginél több, 1750 maskarással űzik a telet az egy hónap múlva kezdődő mohácsi busójáráson, amelyre a szervezők kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.
2020.01.20.

Putyin új főügyészt akar

Igor Krasznov, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) helyettes vezetőjének főügyésszé kinevezését kezdeményezte hétfőn az orosz parlament felsőházánál Vlagyimir Putyin orosz elnök.
2020.01.20.

750 éve halt meg Boldog Özséb

Alapítójára, Boldog Özsébre emlékezik halála 750. évfordulója alkalmából egy éven át a Magyar Pálos Rend. Az emlékévet Erdő Péter bíboros, esztergom-budaesti érsek nyitotta meg hétfőn a budapesti Szent István-bazilikában szentmise keretében.
2020.01.20.

Nemzetközi emléknapot a kommunizmus áldozatainak! – Gyöngyöspatai barátját védte a váci református püspök

A kommunista diktatúrák halálos áldozatainak száma világviszonylatban 100 millióra tehető, ezért is kötelességünk, hogy megemlékezzünk e kegyetlen diktatúrák által kioltott ártatlan életekről - mondta Rétvári Bence vasárnap a kismarosi katolikus templomban tartott ünnepi szentmise utáni beszédében.
2020.01.20.

20 szakma, ami idén tanulható utoljára

Az idén életbe lépő új Országos Képzési Jegyzékben jelentősen lecsökkent a választható szakmák száma, a korábbi 760 OKJ szakmából kevesebb, mint 200 maradt. Több népszerű szakma teljesen kikerült a jegyzékből, több pedig csak iskolarendszerű képzésben lesz majd megszerezhető. Az érettségire épülő szakképzéseket mostantól csak iskolai rendszerben lehet majd tanulni.
2020.01.19.

Vedd vissza a jövőd! – Így prájdolnak idén

A Budapest Pride Fesztiválnak idén már huszonötödszörre ad otthont a kirekesztő magyarok fővárosa. A július 4-én megrendezendő Pride egyébként egy egyhónapos fesztivál csúcspontja lesz "a szabadság és az egyenlőség jegyében".