2019.11.17.

Isten éltessen, magyarok fővárosa!

Pest, Buda és Óbuda egyesítésével 1873. november 17-én jött létre a világ legszebb nagyvárosa, Budapest.
2019.11.17.

Igyunk kicsit! Ezek lettek Székelyföld legjobb pálinkái

Az uzoni szilvapálinka és a csíkdelnei málnapálinka lett Székelyföld legjobb pálinkája.
2019.11.17.

Roppant elmék a Horthy-ellenes tüntetők

Az alábbiakban az elemi.hu összeállításán lehet borzadni. A megszólalók a november 16-ai, Gellért téri ellentüntetés résztvevői.
2019.11.17.

Lázár János nem félt kiállni Horthy mellett

A kormány tavaly lefokozott embere, Lázár János fideszes körökben merész tettre vetemedett. Lázár szombaton Kenderesre látogatott, és virágot vitt Horthy Miklós sírjára.
2019.11.17.

Tiltakozik a rabbi – Elárverezik Goebbels és Göring személyes tárgyait

Adolf Hitler müncheni lakásának bérleti szerződése, Hermann Göring bekeretezett képei és ezüst étkészlete, Joseph Goebbels levelei, ilyen és ehhez hasonló — összesen 147 — tárgyat készül eladásra kínálni egy berlini aukciós ház november 20-án. A lépés ellen Menachem Margolin, az Európai Rabbinátus vezetője tiltakozását fejezte ki, és levélben arra kérte a Hermann Historica munkatársait, hogy töröljék a kiárusítást.
2019.11.17.

Wass Albert után már csak egy ugrás volt Horthy

Karácsony Gergely, mindannyiunk Karácsonya, mindenki Budapestjének első embere nem tarthatta magában újabb kiközösítő erejű, kettős mércés hozzáállását. Komoly kutatómunka után arról számolt be a szombat esti Horthy-emlékmenet kapcsán, hogy undorodik és megveti a megemlékezőket.
2019.11.17.

Ferenc pápa megint gerjeszti a hangulatot

Ferenc pápa elítélte a melegellenes diszkriminációt, és egy, a történelem során ismertté vált „gyűlölet kultúrához”, a nácizmushoz hasonlította.
2019.11.17.

Berlinnek járt már az arab adó

Úgy látszik, nem iszlámosodik elég gyorsan a németek fővárosa. Arab nyelvű rádióadóval szolgálja 130 ezer arab lakóját Berlin. A német médiatanács nagyon örül, hogy a sokféleség jegyében végre arab nyelven is lesz egy adó, ami értékes műsorokat szolgáltat. Persze az is fő szempont lehet, hogy megértsék, mi zajlik körülöttük.
2019.11.16.

Vonyarcvashegyen tüntettek a Balatonért

Míg délelőtt faültetésen szorgoskodtak, délután a Szent Mihály kápolnánál több mint ezer ember tiltakozott egy újabb, most Balatongyörökre tervezett tájseb ellen.
2019.11.16.

A kárpátaljai magyarok szovjet lágerekbe hurcolására emlékeztek Szolyván

Gyászünnepséggel és félezer fős emlékmenettel emlékeztek meg szombaton Kárpátalján arról, hogy 75 évvel ezelőtt deportálták a sztálini lágerekbe a vidék magyar férfilakosságát a megszálló szovjet hatóságok.
2019.11.16.

Horthy 100 – Fáklyás vonulás a Gellért térre (videó)

Horthy Miklós kormányzó 100 évvel ezelőtti bevonulására emlékeztek a Mi Hazánk mozgalom szervezésében megrendezett lovas, fáklyás menettel Budapesten. A Gellért térre érkezőket a Hunhír.info a Gellért téren várta, ahonnan élőben közvetítette a méltóságteljes múltidézést némi aktuálpolitikai felhanggal fűszerezve.
2019.11.16.

Máért: Jár az autonómia

Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár bejelentette: 2020-ban a kormány által meghirdetett tematikus év az erős magyar nemzeti közösségek éve lesz.
2019.11.16.

Meggyalázták a szentléleki temetőt

Csütörtök este értesítették a kézdivásárhelyi rendőröket, hogy egy férfi több sírkövet és keresztet megrongált a kézdiszentléleki templom kertjében.
2019.11.16.

Segítsünk a veterán Pumának!

A 96 esztendős Frankó Endre "Puma" veterán repülő főhadnagy rövidtávú memóriája és hallása már nem az igazi. "Pártfogója", Hochstein András szerette volna ezt a folyamatot lelassítani, ezért elvitte őt hallásvizsgálatra. Mint kiderült, Bandi bácsi egyik fülére már szinte teljesen elveszítette hallását, de a másik még használható.
2019.11.15.

Horthy ellen tüntetnek szombaton a drága szép testvérek

Szervezkednek a drága szép testvérek a rettentő hírre, hogy Horthy Miklós 100 évvel ezelőtti bevonulására emlékezik fáklyás menettel szombat délután 16 óra 30 perctől a Mi Hazánk a Gellért téren. A cigányok 16 órára jönnek össze a Zsinagógánál, hogy tüntessenek és vonuljanak a "náci eszmék" ellen.
2019.11.15.

Osszad őket, András!

A Momentum EP-képviselője azt kérte az amerikai kongresszustól, hogy a NATO vállaljon szerepet a magyar jogállamiság normáinak kikényszerítésében. Schiffer András, az LMP egykori társelnöke egészen másképp látja, és szerencsére nem is tartotta magában. Schifferek kellenének az ellenzékbe.
2019.11.15.

Rotschild Klára, az arisztokraták és bolsik szabója

Személyes tárgyakon, archív fotókon, mozgóképeken, valamint ruhákon keresztül mutatja be Rotschild Klára (1903-1976) magyar divattervező életét és munkásságát a Magyar Nemzeti Múzeum szombattól látható új időszaki kiállítása Budapesten a Geraldine-házban és a múzeum főépületében.
2019.11.15.

Így örül Viktor

Hajrá magyarok! - köszönti a Puskás Arénát videóbejegyzésével Orbán Viktor.
2019.11.15.

Átadják a Puskás Arénát – Forgalomkorlátozások

Forgalomkorlátozásra kell számítani ma Budapesten, a Puskás Aréna környékén. A stadion megnyitójára, a Magyarország-Uruguay mérkőzésre mintegy hetvenezer szurkolót várnak. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a metró és az 1-es villamos igénybevételét javasolja.
2019.11.15.

Ibafa, a pipás operettfalu

A hagyomány úgy tartja, hogy Hangai (Schreier) Nándor, aki 1864-től 1905-ig volt a falu plébánosa, nagyon szeretett pipázni.
2019.11.14.

Szobrot állít a Mi Hazánk Horthy Miklósnak

Horthy Miklós budapesti bevonulásának 100. évfordulóján fáklyás, lovas felvonulással tiszteleg a kormányzó emléke előtt a Mi Hazánk. Az eseményen szobrot is avatnak.
2019.11.14.

Tőkés tovább küzd a Secusokkal a nevéért

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke még európai parlamenti képviselőként indított pert az 1989-es rendszerváltozásban betöltött szerepét elvitató, őt hazaárulónak és felbérelt diverzánsnak, ügynöknek és kémnek nevező volt Securitate-tisztek ellen.
2019.11.14.

Légiósoknál razziázott a rendőrség

A Légió Hungária több vezetőségi tagjánál tartott házkutatást a rendőrség november 13-án, a hajnali órákban. Az összehangolt akció után gyanúsítottként hallgatták ki a légiósokat. A hatóságok szerint a kihallgatottaknak közük lehet az október 23-ai, Auróra Klubnál történt zászlóégetéshez és graffitizéshez, mely cselekményeket csoportosan elkövetett garázdaságként minősítettek.
2019.11.14.

Buzuljatok, argentinok! Annyira jó, hogy a Sprite sem marad ki a melegágyból

Nem vagy egyedül – így ünnepli a pride-ot ünnepli a Sprite reklámja Argentínában.
2019.11.14.

Várhelyi: Nincs magyar és európai – közös érdek van

Nem kell választani a nemzeti és az európai uniós érdekek között, a közös jóért kell dolgozni, miután a végső cél egy erős és sikeres közösség megteremtése - jelentette ki csütörtöki európai parlamenti meghallgatásán az uniós biztosnak jelölt Várhelyi Olivér.
2019.11.13.

A félelem

Amikor kisgyerek voltam, nagyon féltem a sötétben. Először a „Bubustól” aki elvisz, ha rossz leszek. Ahogy azonban telnek az évek, megint félek. Már messze nem a Bubustól, a Gólyabácsitól, vagy magától a sötétségtől.
2019.11.13.

Életveszélyesen megfenyegettek a pozsonyi cigányok egy házaspárt

Még májusban két tizennyolc éves fiatal súlyosan bántalmazott egy ötven körüli házaspárt. Most bíróság előtt felelnek tetteikért. A pozsonyi 83-as vonal pár évvel ezelőtt új buszokat kapott. Az eset azonban még egy régi, kamerával nem felszerelt járaton történt.
2019.11.13.

Hadházyékra már ki kellett találni valamit

Kitiltás és akár egyéves fizetésmegvonás járhat a renitens parlamenti képviselőknek – írta az Index cikkére hivatkozva a Mandiner, Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő Facebook-posztja alapján. Szabó azt […]
2019.11.13.
A kép illusztráció

Tarthatatlan a migrációs nyomás Boszniában

A boszniai határőrség képtelen megküzdeni az ország keleti, Szerbiával közös határán tapasztalható migrációs nyomással, amely egyre fokozódik, és akár az ország törékeny politikai stabilitását is veszélyeztetheti - hangsúlyozta Zoran Galic, a boszniai határőrség vezetője a Nezavisne Novine című szarajevói napilap internetes kiadásának szerdai beszámolója szerint.
2019.11.13.

A kommün vége, a nemzeti ellenforradalom győzelme – Fehér retorziók Kecskeméten és az országban

A Hunhír.info oldalain a korábbi hónapokban felvázoltuk az 1918 októbere és 1919 augusztusa közötti eseményeket, vagyis az Osztrák-Magyar Monarchia katonai vereségétől kezdve, az őszirózsás forradalom, a Tanácsköztársaság időszakát, egészen a kommün 1919 augusztusának elején bekövetkezett bukásáig.
2019.11.13.

Terrorista a bíróság előtt

Haszan F. ellen terrorizmus és emberiesség elleni bűncselekmények miatt indult büntetőper.
2019.11.13.

A kassai vértanúk emlékére mutat be misét Erdő

A négyszáz éve mártírhalált halt kassai vértanúkra emlékezik a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a magyar szentek és boldogok emléknapján. Tiszteletükre Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét szerda este hat órakor Budapesten, a Magyar Szentek templomában.