2020.09.24.
A kép illusztráció

Georg Spöttle az új migrációs csomagról

Ursula von der Leyen bejelentette az új "migrációs csomagot". Ha jobban belemegyünk a textúrába, annyira azért nem új és nem tartalmaz forradalmian új megoldásokat, mint például az uniós határok teljes védelme/lezárása az illegális bevándorlók elől. Megint közös/szolidáris megoldást emlegetett, egyedi, nemzeti lépések helyett (ergo a jó 5 éves sláger, amit már a Retro rádió is játszik).
2020.09.24.

Hogy is hangzott az ígéret? Ki beszél ma a Vaskeféről meg a gellérthegyi Sörnyitóról?

A Citadella és az ott álló Sörnyitó (Szabadság-szobor) ellenségeink szándékosan ellenünk irányuló jelképe. Utoljára Makovecz Imre emelt szót ellene – azt mondta: el kellene távolítani a Gellért-hegy tetejéről.
2020.09.23.

LMBTQ-propaganda mesekönyv ellen tiltakoznak – Petíció indult

A napokban jelent meg a Labrisz Leszbikus Egyesület homoszexuális és transzgender történeteket tartalmazó, Meseország mindenkié című mesekönyve.
2020.09.23.

A párizsi csőcselék eszeveszett tombolásásáról

A történet a francia forradalom idején játszódik, tehát azon események alatt, melyekről egész életünkben azt tanultuk, hogy haladó szelleműek voltak.
2020.09.23.

Egy magát gyógyíthatatlannak HITT betegnek (ÜZENTEM VOLNA, HA…de ő másként döntött)

Erről beszélni kell, mert fontos téma! Vezethet-e az élet megtagadása céltalan és értelmetlen végállomáshoz akkor, ha valaki nem is próbál meg semmit sem tenni, próbálkozni, világosan látni a saját ismeretlen, feltáratlan helyzetét?
2020.09.21.

Ferenc pápa és az LMBTQ-lobbi

LMBTQ gyerekek szüleit fogadta a Vatikánban szeptember 16-án, szerdán Ferenc pápa. A 40 vendég mind az olasz Tenda di Gionata szervezet tagja, amely olyan vallásos szülőket tömörít, akik LMBTQ gyermeket nevelnek.
2020.09.21.

Új honfoglalók (videó)

Miközben állítólag migráns-mentes ország vagyunk, valójában nem csak a hagyományos migránsok, hanem a Romániából, Ukrajnából érkező "újmigránsok" betelepülése ellen is tehetetlenek az önkormányzatok. Sőt, mintha a bevándorlóknak több joga lenne, mint a magyaroknak – állítja legújabb videójában Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.
2020.09.21.

Ütközet a Porta Pia előtt – 150 éve szűnt meg a Pápai állam

A szocialista Francesco Nitti szintén kiállt hazánk mellett, az olasz politika következő évtizedeiben azonban leginkább Benito Mussolini tett lépéseket a magyar igazság érvényesüléséért.
2020.09.21.

Vácott nem tudják fiú-e a lány

Vác anyakönyvi híreiből minden előzmény nélkül eltűnt a „fiú” és a „lány” kifejezés, hirtelen mindenki „gyermek”-ké változott.
2020.09.18.

A politikai korrekt leváltása józan paraszti észre

A PC-beszédben nincs cigány, nincs néger, nincs zsidó, nincs nő vagy férfi, nincs se béna, sem egészséges, nincs homoszexuális (pláne buzi), nincs kövér, nincs utcaseprő, nincs törpe – stb.
2020.09.18.

Szigorítások a vendéglátásban – Nyílt levél Orbán Viktornak

Szeretném felhívni figyelmét arra, hogy pártja elvesztette a 2022-es választásokat. Mivel 23 órakor bezáratja a szórakozóhelyeket, ezért sok százezer szavazó, akik a vendéglátásból élnek, még akkor is Önök ellen fog szavazni, ha eddig masszív Fidesz-szavazó volt.
2020.09.17.

Okos gabonaszondát fejlesztett egy magyar startup

Technológiai újdonsággal segítenek megoldani a raktári kártevők problémáját. A világon egyedülálló okos gabonaszondát dobott piacra egy magyar fejlesztőkből álló startup.
2020.09.16.

Lemond az amerikai nagykövet

David Cornstein már Donald Trumppal is közölte döntését – írja a hvg.hu.
2020.09.16.

Újra kiverte a biztosítékot liberáliséknál J. K. Rowling

Az NBC News beszámolója szerint Rowling ismét a másvédők ingergüszöbét feszegeti. Legújabb regényében ugyanis a Harry Potter írónője azt találta ki, hogy a főszereplő egy olyan sorozatgyilkos után nyomoz, aki férfi létére női ruhákba bújva cserkészte be áldozatait.
2020.09.16.

Festékszórós korhatárbesorolás a deviancia ellen (videó)

A fővárosi önkormányzat tulajdonában álló mozik homoszexualitást és más devianciákat népszerűsítő propagandafilmjeinek elmulasztott korhatárbesorolására figyelmeztetett kedden Novák Előd. A Mi Hazánk alelnöke a gyermekek egészséges fejlődése érdekében festékszóróval pótolta ezt a hiányosságot.
2020.09.16.

Cigányintegrációra kidobott milliárdok helyett szegregációt szorgalmaznak

Leállítaná a cigány integrációs programok finanszírozását a Mi Hazánk. A párt szerint a fehérgalléros, cigány bűnözők által vezetett szervezetek – mint például a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vagy az Országos Roma Önkormányzat – támogatását meg kell szüntetni.
2020.09.15.

Fehér vagyok, hetero és hiszek Istenben. A liberalizmusban nem

Benkő Péter Jászai Mari-díjas színművész nyílt levele a Színház és Filmművészeti Egyetem körül zajló hisztéria kapcsán.
2020.09.14.

Utcaszínház. Vándorcirkusz (videó + képek)

Az SZFE egyetemfoglaló hallgatói kitalálták, hogy megmutatják, békeidőben hogyan zajlik a képzés az intézményben. Ezért vasárnap nyílt napot tartottak, persze szigorúan az utcán, hiszen az épületbe senki nem léphet be, csak akit ők beengednek. Ezért hat utcai helyszínen, öt órán át tartott a nyílt napnak nevezett majális, programokkal, zsúrral.
2020.09.12.

Ki segít a turizmuson?

A turizmus védelmében tüntettek pénteken Budapesten.
2020.09.12.

Vírus-, maszk- és kormányellenes tüntetést tartottak Budapesten (videók, képek)

Az ország vírusrettegőkre és vírustagadókra oszlott ketté, és pár sikerre éhes ember – akik közül némelyiknek teljesen véletlenül pártja is van – politikai hancúrozásba kezd egy alig ismert vírus okán, másik felük pedig saját bizniszét akarja előtérbe tolni némi immunerősítésre fogott vitaminüzlet okán.
2020.09.11.

Nem szavazta meg az önkormányzat az ARC plakátkiállítást Újbudán

Nem szavazta meg az újbudai önkormányzat az ARC plakátkiállítás arcátlan közterület-használati kérelmét a Mi Hazánk Mozgalom tiltakozása és heves vita után, amit az illetékes gazdasági bizottságban kezdeményezett Novák Előd a gátlástalan, 31 millió forintos támogatási javaslat ügyében.
2020.09.11.

Félnek a koronától az MSZP-sek, ezért egyelőre nem lesz jegyescsomag a “melegpároknak” Terézvárosban

A Pride hetében kezdeményezte Soproni Tamás momentumos polgármester, hogy az ötvenezer forint értékű jegyescsomagot, amely minden friss házasnak jár a kerületben, az elfogadás és az egyenlőség jegyében a regisztrált élettársi kapcsolatot frissen bejegyeztetett azonos nemű párok is megkaphassák
2020.09.10.

Az elnyomás alatt nyögő orosz nép és az automata postaláda, avagy az állatorvosi ló esete

Az megvan, ugye, hogy állatorvosi lóhoz szokás hasonlítani egy jelenséget vagy intézményt, ha az összes elképzelhető hiba, betegség, tünet kimutatható rajta. Nos, Hadházy Ákos baráti köre hűen példázza a tipikus állatorvosi ló esetét. Pedig szegénynek – állatorvosként – illene tudnia, mit nem illik.
2020.09.10.

Nadrágszíjával akasztotta fel magát Sisi gyilkosa

Luigi Lucheni egy bizonyos Lucheni Lujza olasz asszony törvénytelen gyermekeként született Párizsban – a mama ide menekült várandósága alatt.
2020.09.10.

Hova csatolták hajdan a Lajtabánságot– és hová került végül…

A mai nap króikája szerint 1919-ben e napon az antant hatalmak aláírták Ausztriával a békeszerződést a franciaországi Saint-Germain-en-Laye kastélyában. Ennek értelmében a Lajtabánság Burgenland néven Magyarországtól Ausztriához kerül. Ez azért nem volt ilyen egyszerű...
2020.09.10.

Ha jó, ha rossz, csak kisebbségi közreműködésért jár az Oscar

Sarkítva, de ez a feltétele az Oscar-díjak elnyerésének ezentúl. 2024-től vezeti be a új rendszert az amerikai filmakadémia.
2020.09.09.

Leégett a balhés menekülttábor

Több tűz is kiütött szerdára virradóra a Leszbosz szigetén található Moria menekülttáborban Görögországban. Sajtójelentések szerint több lakókonténer kigyulladt, emiatt a hatóságok elrendelték a létesítmény kiürítését.
2020.09.09.

Osztie Zoltán: Gyűlölnek mindent és mindenkit

Addig provokálták az embereket, a természet- és emberellenes bűntettek mára odáig fajultak, hogy nem lehetünk szelídek, nem vonulhatunk vissza, nem hallgathatunk, mert vétkesek közt cinkos, aki néma. Én eldöntöttem: nem fogok tovább hallgatni – mondta a Demokratának Osztie Zoltán atya, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosa.
2020.09.09.

Feltaláltuk-e a helikoptert? Vagy ez is csak egy kommunista trükk?

Mi tagadás, általában hajlamosabb vagyok múltunk egy-egy történelmi vagy tudományos eseményét nemzeti szempontból inkább fölül-, semmint alulértékelni – ma azonban mégis valamiféle "szobordöntögetésre" készülök.
2020.09.06.

A Parlament előtt tüntettek az egyetemisták

A Színház- és Filmművészeti Egyetem vasárnap délután háromra hirdetett tüntetést és élőláncot, hogy kifejezzék, nem értenek egyet többek között Vidnyánszky Attila kinevezésével. Elhangzott az is, hogy hétfőn nem indul meg a tanítás, változik a tanrend: egy héttel tolják a tanév kezdetét, csúszik a beiratkozás határideje.
2020.09.06.

Toroczkai válasza Tasnádi Péternek. Fenyegetőzik a politikai alvilág

Egy egész videót szentelt Toroczkai Lászlónak Tasnádi Péter. A videójában azt is elmondta, hogy valamilyen módon meg kell Toroczkait állítani, és a Mi Hazánk elnöke közlése szerint számos rágalom is szerepel a videóban. Ezek cáfolata mellett arra a körre mutat rá alábbi videójában Toroczkai, amely már a kilencvenes évek óta igyekszik befolyása alatt tartani a politikai életet, hol a balliberális oldalon, hogy a Fidesz soraiban. Alább a két videó.
2020.09.06.

Fertő a liberális tojásrakókban?

Az újabb demonstrációt valójában azért tartották, mert egy friss döntés értelmében a hátrányos helyzetű diákokkal foglalkozó iskoláik eddigi többlettámogatásának felét, jövőre pedig egészét elvonja a kormány.