2020.04.03.

Búcsú Chrudinák Alajostól

Hű voltál, rendíthetetlen. Jó volt sokat beszélgetni Veled, sok mindent tanultam tőled! Köszönöm Ali! Albumomból néhány képpel emlékezem most rád , a jellegzetes mozdulataidra, a közös álmodozásokra, a Téged figyelő hallgatóságra.
2020.04.02.

A székely nép tisztelgése – Megcsókolta a halott Tamási Áron kezét

Áron napja alkalmából különös megemlékezést hallgathatnak meg Tamási Áron író haláláról: egy rövidke részletet az Újszínházi beszélgetések-sorozat ide vonatkozó előadásából.
2020.04.01.

Prohászka Adyról: „Lekicsinyel mindent, ami magyar”

Kilencvenhárom éve, 1927. április 2-án szenderült jobblétre Prohászka Ottokár. Nem túl kerek ugyan az évforduló, de egész pályája jelentősége okán-jogán sohasem lehet eléggé és elégszer reá […]
2020.04.01.

A koronavírus haszonélvezői

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnökének videója a koronavírus haszonélvezőiről.
2020.04.01.

Koronavírus: Telefonálhassanak ingyen a nyugdíjasok

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese arra kérte a miniszterelnököt, hogy a telefonálást tegyék ingyenessé a nyugdíjasoknak a veszélyhelyzet idején, hogy elmagányosodásukat legalább mérsékeljük, segítve ezzel is, hogy valóban otthon tudjanak maradni.
2020.04.01.

Gondolatok a koronavírus tragédiájáról

Pár hete még el sem tudtuk képzelni, hogy Európába, hazánkba is elérkezhet az eddig ismeretlen, főként az idősebb generációra, vagy a legyengült immunrendszerű, esetleg valamely alapbetegségben szenvedő embertársainkra halálos veszélyt hordozó vírus. Az európai gócpontokból rendkívüli gyorsasággal továbbterjedő betegség sajnos hazánkban is megjelent, a többi európai országhoz hasonlóan az egészségügy dolgozói, az orvosok hősies küzdelmet vívnak ellene.
2020.04.01.

Ki volt vitéz Sónyi Hugó?

 A Felvidék és Kárpátalja felszabadítójára, a Kossuth téri Rákóczi-szobor avatási ceremóniáját vezénylő tábornokára emlékezünk. Hány, de hány vitéz katonánk lehet, akinek a neve a kommunizmusban “elfelejtődött”, […]
2020.03.31.

Álmodozás, realitás, vírus

Álmodozó gyerekek voltunk, mert a gyerekek mindig és mindenütt a világon álmodoznak. Akár békében, akár nehézségben, nyomorban vagy gazdagságban, a gyermekek bizony álmodoznak. Aztán ahogy telnek az évek, egyre több ismeret és még több emberismeret rakódik belénk és ránk és a csendes képzelgést felváltja a mind tudatosabb szemlélődés. A világra nyíló szemet és fület megcsapja, majd birtokba veszi a realitás.
2020.03.30.

Egymilliót ad a bűnös városnak Soros

Karácsony Gergely főpolgármesterségével végre Soros György számára is támogatható irányba indult el Budapest. A normális kirekesztése, a multikultúra építése, a nemzeti eltörlése utat tört magának és már titkolni sem kell a finanszírozót.
2020.03.29.

Jót is hoz a koronavírus: Nem vonaglanak az utcán

A világjárvány egyik hozadékaként elmaradnak országszerte a pride-felvonulások. A szomorú hírről az egyik LMBTQ-portál számolt be.
2020.03.29.

Nem érti a zsidó a maradj otthont

A koronavírus-korlátozásokat be nem tartóknak súlyos szankciókat helyezett kilátásba Bill de Blasio, miközben Trump elvetette a New York-i karantén bevezetésének ötletét.
2020.03.29.

A nászéjszakák kötelezettsége: a házasságot el is kell hálni (A katolikus egyház itt konkrétan a dugásra koncentrál)

Báthory Zsigmond (1573-1613) 1595-ben házasságot kötött Habsburg Mária Krisztierna osztrák főhercegnővel (1574–1621). Igenám, de ők a házasságukat sohasem hálták el, így a frigyet VIII. Kelemen pápa 1599-ben felbontotta. "El nem hált házasság" – ezen fogalom mostanság már nem igazán ismeretes. Főleg nem valós válóok. Azaz: a fene se tudja.
2020.03.29.

Egyirányú közlekedés a zárt jelenben

Ha hátrafelé nézel, az ott mind emlék, mert magad után hagytál mindent. Pedig most felettébb hasznos dolog, ha hátrafelé is tekintgetünk, kigyomláljuk a szép emlékeket, s bár az idő halad, de egy pillanatra mégis elidőzünk a színeken, eseményeken, illatokon, képeken, hiszen annyira, MOST annyira zárt a jelen.
2020.03.29.

Kottanner Jánosnéről, a Szent Korona elrablójáról

1464 ezen a márciusi napon koronázták magyar királlyá Hunyadi Mátyást. Mátyást a bárói ligák szegedi egyezménye értelmében már 1458 januárjában megválasztották királynak, ám a Szent Korona nélkül hatalma vitatható volt. De miért is volt később a koronázás?
2020.03.29.

A tíz legszebb magyar szó

Ma van nemeskosztolányi Kosztolányi Dezső István Izabella (1885-1936) író, költő születésnapja. A minden képén igazán jól öltözött, elegáns férfiemberről említsük meg, hogy igen jó délvidéki családba született: nagypapája nemeskosztolányi és felsőlehotai Kosztolányi Ágoston bankpénztáros volt.
2020.03.29.

Újra megnyílik a somoskőújfalui határátkelő

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodott Richard Sulík szlovák gazdasági miniszterrel, hogy a két ország újranyitja a - koronavírus-járvány miatt lezárt - somoskőújfalui határátkelőt, így mindazok a magyarok és szlovákok, akik a határ másik oldalán dolgoznak, ezen az átkelőn tudnak munkába járni. Szijjártó Péter ezt a Facebook-oldalán közölte vasárnap.
2020.03.29.

Legyen a lipicailó-tenyésztés a világörökség része

Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.
2020.03.27.

Nem vagy egyedül a karantén alatt sem, ingyenesen segítenek a szakemberek

A koronavírus által kialakult helyzetben az összefogás, egymás segítése, fizikális és mentális védelme váltak a legfőbb feladatokká.
2020.03.26.

Gondolatok a Turulról

Az erre hivatott cég, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősítette a Turul utónevet, így a keresztségben ez is felvehető, illetve adható.
2020.03.26.

Palesztinok gyújtottak fel egy menekülttábort Leszboszon

A görög hatóságok letartóztattak három palesztint, amiért gyújtogattak Leszbosz szigetén — írta a Jerusalem Post.
2020.03.25.

Polgárság a romokon? Kérdések 1990 után…

Magyar szempontból és a volt csatlósok értelmiségi rétegeiben meghatározó baj, hogy a vegyes összetételű középosztálybeli társadalom amnéziája, illetve történetírásunk és még inkább médiánk mulasztásai következtében az emberek többsége nem tudja, hogy mi volt a kommunizmus. De azt sem, hogy mi a polgár.
2020.03.25.

Irigység? Volt, van és lesz!

Iskarioti Júdásról jut ma eszembe, hogy a modern Júdások is hamisan csókolnak, elárulnak, eladnak, kiárusítanak és irigykednek.
2020.03.23.

A héten megkezdik a potenciálisan vírusellenes hatóanyagok tesztelését

A héten megkezdi a már rendelkezésre álló, potenciálisan vírusellenes hatóanyagok tesztelését a koronavírus-kutató akciócsoport - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn az MTI-vel.
2020.03.23.

Átírták a Varga-féle Európa-dalt: Nincs más út, az Istennel haladj! (+videó)

Számos online programot kínálnak a kulturális intézmények a koronavírus-járvány idejére.
2020.03.23.

Fenyő-gyilkosság: Vádat emeltek a volt főügyész ellen

Hivatali visszaélés bűntette miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Ihász Sándor volt fővárosi főügyész ellen, akit azzal vádolnak hogy a Fenyő-gyilkosság ügyében bizonyítékokat tárolt a hivatalában, amelyeket nem adott át a nyomozóhatóságnak.
2020.03.23.

Megérkeztek a védőfelszerelések Kínából

Hétfő reggel a behavazott ferihegyi repülőtéren leszállt az a Wizz Air gép, amely Kínából hozott védőfelszereléseket és orvosi eszközöket.
2020.03.23.

Merkelt már rég el kellett volna zárni

Angela Merkel karanténba vonult, de nincs olyan szerencsénk, hogy visszavonuljon.
2020.03.23.

A trianoni idők kormányfőjének születésnapjára

Másfélé száz éve született Simonyi-Semadam Sándor (1864-1946), aki mindössze négy hónapig volt miniszterelnök, ám az bizonyos, hogy Magyarország leggyászosabb napjaiban: 1920 márciusa és júliusa között.
2020.03.23.

Óriási online tudásanyagot adnak ingyen a vállalkozók kezébe

Az elmúlt hetek történései a gazdaság egyetlen szegmensét sem kímélték. Nincs ez másképp a webáruházakkal sem: vannak, akik a koronavírus hatására kezelni sem tudják az óriási keresletet, míg mások eladásai visszazuhantak. Az M. I. Solution Kft. most ingyenesen elérhetővé teszi a tudásközpontját, hogy hatékonyan kezelhessék a kialakult helyzetet.
2020.03.21.

FankaDeli karanténdala: “Itt most mindenki egy fegyvertelen katona”

Az otthonmaradásra buzdít Csak együtt megy című legújabb számában FankaDeli. Az erőltetett, nyálas, vérciki dalok után üde színfolt a Kőházy Ferenc-féle legújabb karanténdal.
2020.03.21.

Rúzsa Magdival indult a Maradj otthon! fesztivál (+videó)

Rúzsa Magdolna és Szakos Krisztián feldolgozásdalával elindult a Maradj otthon! fesztivál.
2020.03.21.

Emlékezz, magyar! 61 éve gyilkolták meg Mansfeld Pétert

Ma 61 éve juttatták bitóra az akkor még csak pár napja 18. életévét betöltött Mansfeld Pétert mint a népi demokrácia javíthatatlan ellenségét.