2023.03.27.

Jeltelenül elföldelve – 70 éve történt

1953. március 24-én jogerősen halálra ítélték Ferenczi Pált. A csatolt kivégzési jegyzőkönyv szerint aláíratták vele a megjelenési jegyzőkönyvet, Olti Vilmos tanácsvezető bíró felolvasta előtte az ítéletet, és az igazságügyminiszter értesítését, hogy az ítélet végrehajtható.
2023.03.26.

Mea culpa: nem szeretem Hófehérkét!

Legyünk szókimondóak, Hófehérke egy önkényes, jogcím nélküli lakásfoglaló. Igaz, lelkesen mos, főz, takarít a törpékre, akik a kényeztetést elfogadják és sorban állnak a bálványuk előtt a rájuk lehelt csókért.
2023.03.24.

Nem indulhatnak női nemzetközi versenyeken transzneműek

Az Atlétikai Világszövetség megtiltotta a transznemű női sportolóknak, hogy a nemzetközi versenyeken női kategóriában induljanak – adta hírül a BBC.
2023.03.22.

Padlóra kerültek a románok Nagy-Magyarország miatt

Tömeghisztiben törtek ki a románok, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az UEFA jóváhagyása alapján engedélyezte a történelmi Magyarország térképét ábrázoló molinók bevitelét a válogatott mérkőzéseire. […]
2023.03.20.

Keresztényüldözés Izraelben

Atallah Hana, a görög ortodox egyház jeruzsálemi érseke kijelentette, hogy Izrael állam veszélyezteti a keresztények létét a Szentföldön.
2023.03.20.

Végre: Aszex Pride-on is vonulhatnak a feltűnési viszketők

Lassan tényleg túlcsordul a karácsonyi magaslatokon Budapest. Történemi felvonulásra készülnek ugyanis április15-én, szombaton az aszexuálisok.
2023.03.20.

Petőfi Sándor kutyája néhány éve még BKV-zni is megtanult

A költőóriás 200 éve született, és az emlékév kapcsán már rengeteg újdonság, attrakció született. A legfrissebb, hogy a virtuális valóságot segítségül hívva megelevenednek Petőfi életének fontosabb helyszínei.
2023.03.17.

Pazarlott és élvezett, majd vértanú lett az első alkotmányos magyar miniszeterelnök

Németújvári gróf Batthyány Lajos államférfi, Magyarország első alkotmányos miniszterelnökét 1848-ban ezen a napon bízta meg V. Ferdinánd király az első magyar minisztérium megalakításával.
2023.03.15.

Csak a nemzet

"Mi csak magyarként tudunk létezni, mert ha magyarként nem létezhetünk, akkor sehogyan sem létezhetünk. Mert mi ezt kaptuk Istentől..Ez a mi sorsunk. Lehet, hogy ez sokaknak magától értetődő, pedig nem az."
2023.03.14.

Ők kaptak idén Kossuth-díjat

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott.
2023.03.14.

Román magyargyűlölők: Megakadályozzuk a betonkeresztek lebontását

Dormánfalva polgármesteri hivatala megfellebbezi a román legfelsőbb bíróságon az úzvölgyi katonatemető ügyében hozott jogerős ítéletet - jelentette be kedden Sepsiszentgyörgyön Mihai Tirnoveanu, a Nemzet Útja román szervezet vezetője.
2023.03.14.

Béketüntetés a Pilvax közben

Béketüntetéssel egybekötött megemlékezést tart a budapesti Pilvax-közben március 15-én a Mi Hazánk, a NATO-bővítés vétóját is követelve.
2023.03.14.

1848-49 az európai idő és tér viszonylatában

Magyarország már nem az abszolút monarchiák nyílt és brutális, hanem a nyugati demokráciák képmutató zsarnokságával áll szemben, melyek a legkirívóbb igazságtalanságokat a civilizáció, az emberi jogok, stb. csomagolásában közvetítve képviselik, megtévesztve a humánus embereket, a széplelkeket.
2023.03.13.

Forintos Álmos könyvélménye. Marilynne Robinson: Gilead

Az olvasásra ajánlott családtörténet egy lelkész tollából üzenetnek szánt gondolati végrendelet, amely az erős teológiatartalmú kibeszélésekkel az istenközelségbe igyekvő ember csendes önkifejeződéseit fűzi sorba gyermekének szellemi hagyatékául. A megszólalás, a „belső én világának” sodrásában az emberi sorskérdésekre keres választ az öröklét lelket megfordító bizonyosságával.
2023.03.11.

Uralkodói hajószemle 106 éve

IV. Károly király egyik hadihajónk fedélzetén. Ifjú uralkodónk trónörökös korában több ízben szemlét tartott hadiflottánk felett is, amelynek azóta, mint legfőbb hadúr, átvette a főparancsnokságát.
2023.03.11.

Ennyit a székely szabadságról: Még a vágyakozás gondolatát is kiirtanák a románok

Mellékutcákra terelték és járdára szorították a csendőrök a székely szabadság napi felvonulást pénteken délután Marosvásárhelyen.
2023.03.11.

40 éve történt – Egy szerelmes (?) punk ügynöknő

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára igazi kincset bányászott elő 40 évvel ezelőttről a közelgő márciusi évfordulóra. A szigorúan titkos jelzéssel ellátott dokumentumban az ügynök beszámol a barátai öngyilkossági kísérletéről, a Bölcs Bagoly és a Fiatal Művészek Klubja látogatóiról.
2023.03.09.

Ítélet született a Hunnia-perben

Tizenhárom éves eljárás után március 9-én megszületett a másodfokú ítélet Budaházy Györgyöt és 16 társa ügyében, akiket azzal vádoltak meg, hogy 2007-ben és 2008-ban támadásokat intéztek politikusok ellen. A zsúfolásig megtelt tárgyalóteremben kihirdetett ítéletben a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottak többségét terrorcselekmény elkövetésében.
2023.03.08.

Vessünk véget a gyurcsányi örökségnek!

Március 9-én hirdetnek ítéletet a Hunnia-perben. Dr. Gaudi-Nagy Tamás – ügyvéd, jogvédő gondolatai Budaházy György és társaival szembeni jogi meghurcoltatások kapcsán.
2023.03.01.

Idén is felvonulnak a kormány ellen a mások

Július idusán rendezik meg a 28. Budapest Pride felvonulást. A “Vedd vissza a jövőd!” szlogennel futó eseménysorozat szervezői arra kérnek mindenkit, “aki egy szabad, elfogadó és demokratikus országban szeretne élni”, hogy csatlakozzon a felvonuláshoz.
2023.02.28.

Budaházy ítélethirdetés előtt (videó)

Budaházy György és dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője értékelik gyurcsányi koncepciós Hunnia terrorper megismételt másodfokú eljárásában eddig történteket és latolgatják az eljárás, illetve kegyelem esélyeit.
2023.02.27.

Antifák, anarcho-kommunisták – és a háttér

A magyar történelemben, a magyar politika történetében nemigen volt jelen sem az anarchizmus, sem pedig az anarcho-kommunizmus. Legfeljebb csekély létszámú, szűkebb körök, csoportok főként elméleti tevékenysége jelent meg hazánkban. Nyugati segítőik révén az utóbbi napok folyamán nálunk is színre léptek, egy-két brutális atrocitással hívva fel magukra a figyelmet.
2023.02.25.

Kérjenek bocsánatot a hazai zsidóság vezetői a kommunizmus bűneinek emléknapján!

Magyarország szovjet megszállását követően következett be Magyarország igazi vészkorszaka, amikor a jobbára zsidó származású országveszítők és ÁVO-s vezérek kegyetlen és embertelen körülmények közé kényszerítették a korábbi rendszer közép-, és felsőbb osztályának tagjait, de a szavát felemelő kisember is a kínzókamrák mélyén találta magát.
2023.02.25.

In memoriam a hűségbe zárt fájdalom

A második Nagy háború idején történt… Volt egy ifjú pár, szerelemben, igaz, egymásra talált élet, költemény. Néhány napos hét után a férjnek megjött a SAS-behívó. Sürgős, azonnal, siess! Elköszönni sem volt idő, zokogni kívül is, belül is lehetett, integetni vérző szívvel, és elmenni elszántan kegyetlenül.
2023.02.25.

Bolsevikok! Nem, Nem, Soha – Főhajtás a kommunizmus áldozatai előtt (+videók)

A szentéletű magyar, Mindszenty József bíboros brutális megkínzásáról, börtönbe vetéséről, kommunista diktatúrák százmillió, benne a magyarokat érintő több milliós áldozatáról, a bolsevik, illetve judeobolsevik rendszer rémtetteiről, a bebörtönzöttekről, megkínzottakról, elhurcoltakról emlékezünk meg minden év február 25-én, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján.
2023.02.24.

Mikszáthék két különös házassága

Házasságuk férje írói sikertelenségei és súlyos anyagi gondjai miatt rövid időn belül felbomlott. 1882-ben azonban, rögtön az első sikerek után, újra egybekeltek.
2023.02.24.

Szent Mátyás, a 13. apostol

Mátyást Jézus feltámadása után, még pünkösd előtt választották apostollá Júdás helyett. Rá emlékezünk ünnepén, február 24-én.
2023.02.22.

Tüntetésre készül a Mi Hazánk

A debreceni Helyi Választási Bizottság arra hivatkozva, hogy nem egyértelmű a feltett kérdés, illetve, hogy maga a kérdés alapjogokat sért, elutasította a Mi Hazánk Mozgalom debreceni akkumulátorgyár építésével kapcsolatos népszavazási kezdeményezését.
2023.02.21.

Trump: harmadik világháborúhoz vezethet Biden Ukrajna-politikája

Donald Trump volt amerikai elnök hétfőn Floridában egy támogatói csoport előtt beszélve kijelentette: amennyiben újraválasztják elnöknek, fel fogja hívni Vlagyimir Putyin orosz államfőt és Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt az ukrajnai helyzet gyors megoldása érdekében.
2023.02.21.

Alapjogokért Központ: Az “ártatlan”, “szivárványos dumcsi” korának véget kell vetni!

Pedofil bűncselekmények rázzák meg a hazai iskolákat. A nyílt társadalom hálózata által finanszírozott "civilek" uniós forrásokkal megtámogatott évtizedes agymosása mindeközben zakatol.
2023.02.21.

Btk.-módosítással a pedofília ellen

A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezte Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője annak érdekében, hogy a jelenlegi 14 helyett ismét 18 év legyen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat esetében a beleegyezési korhatár.
2023.02.21.

Ma van az anyanyelv nemzetközi napja

A magyar nyelv eredetisége igazi tünemény, aki ezt megfejti, isteni titkot boncolgat, annak is az első tételét...