2022.05.23.

Novák Katalin: „Itt leszünk ezer év múlva is”

Nekem egy ilyen mondat felér egy vérátömlesztéssel. Annyira unom már a kereszténység-siratást, azt a senki által nem igazolt jóslatot, hogy az úgynevezett történelmi haladás szükségszerűen hozza el a keresztény civilizáció lassú elhalását.
2022.05.20.

Elkészült a Biden-bukta. Az elnök fia több mint 11 millió dollárt keresett kínai, ukrán ügyletekből

Az NBC új jelentése, miután végre átnézték a hírhedt laptop adatait, amelyről először a New York Post számolt be 2020 októberében, részletesen bemutatja Hunter Biden 2013-18 közötti bevételeit.
2022.05.20.

Már nagyon hiányzott: Végre a svéd vodka itthon is szivárványba bújik

A svéd vodka elbírja a szivárványt, és 14 év után kis hazánkban is kapható lesz a liberálisoknak hála a szivárványos palackba bujtatott ital.
2022.05.20.

A nagy francia forradalom követői liberális eszmerendszerükkel Magyarország, így Európa sírásói voltak

Ma van Martinovics Ignác (1755-1795) ferences rendi szerzetesnek, teológiai doktornak, a magyar jakobinus mozgalom fő szervezőjének Vérmezőn történt kivégezésének évfordulója. Martinovics és társai megítélése mindmáig nincs tisztázva.
2022.05.20.

A Lindbergh-bébi elrablása – és halála

Annak idején az egész világ Linberghről beszélt, azaz a Linbergh-bébiről. Charles Lindbergh (1902-1974) amerikai pilóta, író, feltaláló, felfedező és környezetvédelmi aktivista. De nem ez, ezek voltak, amitől hősünk híressé lett.
2022.05.18.

Erdélyben lesz a NATO-harccsoport központja

Erdély felkerül a NATO-térképre, egyúttal valószínűleg az oroszok is más szemmel fognak a területre nézni. A katonai szövetség ugyanis ide telepíti annak az új közös harccsoportnak a nagy részét, amely azért jött létre, hogy Oroszországot elrettentse attól, hogy esetleg valamely NATO-tagállamot is megtámadja.
2022.05.18.

A magyarokat gyalázni megengedett, a székely himnuszt énekelni bűn

Feljelentést tesz a FCU Craiova és a Sepsi OSK közötti mérkőzésen elhangzott magyarellenes rigmusok miatt az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP).
2022.05.18.

Több száz ukrán acélműi katona adta meg magát (videó)

Több száz ukrán katona adta meg magát a bekerített mariupoli Azovsztal acélműben – közölte szerdán Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.
2022.05.16.

Szinte mindenki ukrán

Egy 8. osztályos ukrán tankönyv szerint a franciák, spanyolok portugálok, törökök, de még a zsidók ősei is Ukrajnából származnak.
2022.05.15.

Az önazonosság bátorsága. Néhány szó Novák Katalin beiktatásáról

Novák Katalin, Magyarország új elnöke istentiszteleten mondta ki, hogy ő keresztény és magyar. Ez az önazonosság bátorsága.
2022.05.12.

Szexuális visszaéléssel vádolják a homoszexuális reform rabbit

Walter Homolka, nyíltan homoszexuális reform rabbi, a németországi Potsdam Abraham Geiger Kollégium társalapítója és rektora úgy döntött, hogy lemond minden tisztségéről, miután a Die Welt című német lap részletes cikket közölt, amelyben a vezető reform rabbi és férje szexuális zaklatásról és visszaélésekről szóló állításokat tett közzé.
2022.05.11.

Kun Béla titkárnőjét, Ilust, közokirathamisítással is vádolják

A letartóztatott magyar kommunisták között a legérdekesebb egyéniség Kun Béla magántitkárnője, a fiatal Breuer Ilona.
2022.05.10.

Már a horvátok is attól félnek, hogy visszakérjük a tengerünket

A horvátokat kiakasztotta a miniszterelnök azon félmondata, miszerint „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle”.
2022.05.09.

Késsel akarta elvágni iskolatársa torkát – tényleg nincsenek no-go zónák hazánkban?

Taktaharkányban az utcán támadta meg iskolatársát késsel egy fiatal azért, mert focizás közben összeütköztek.
2022.05.07.

Visszásságok a Budaházy-Hunnia ügyben

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) a patrióta jogvédő tevékenysége keretében a Budaházy György és 16 társa ellen immár 13. éve tartó, politikai motívumokat sem nélkülöző büntetőeljárást évek óta figyelemmel kíséri, sőt egyes terheltek büntetővédelmét az NJSZ egyes együttműködő ügyvédjei látják el. A szervezet már többször felhívta a figyelmet az ügyben rendszeresen tapasztalható súlyos ügyészségi és bírósági visszásságokra.
2022.05.07.

Antiszemitákról neveznek el utcákat Ukrajnában

Golda Meirtől hírhedt antiszemitákig sokan számíthatnak arra, hogy a nevüket viselik majd a jelenleg oroszokról elnevezett utcák. Izrael és a Jád Vásem tiltakozik – írja a Haaretz nyomán a zsido.com.
2022.05.07.

Saját életének áldozata lett

A képen Radnóti Miklós. Ő az, akiről érdemes beszélni. Történt közben, hogy ma meghalt valaki, egy ismertség, akit sajnál az ember, mert minden kettétört élet tragédia. Ám az, hogy hirtelen hőssé avatják sokan, azért még sincs rendben.
2022.05.07.

Brüsszel kezdi a szivárványsort

Két év kihagyás után ismét tartanak pride felvonulást a belga fővárosban. A május 21-én a brüsszeli esemény nyitja a sort Európában.
2022.05.04.

Csak összeáll az ukrán fejekben, hogy nem a magyar az ellenség

Két hónap telt el az orosz-ukrán háború kirobbanása óta. A kárpátaljai magyarok a riogatások ellenére két hónapja már, hogy kitartanak, és ha egyre fáradtabban is, de nem fásultan látják el a hozzájuk érkező ukrán menekülteket. A háborús területekről otthonukat elhagyókat pedig elképesztő indulattal ijesztgették, hogy a magyarok megölik őket, ezért hozzájuk még véletlenül se menjenek.
2022.05.02.

Ki volt Kada Elek?

1852 május-2-án született Kecskeméten Kada Elek, a századforduló kora kiemelkedő várospolitikusa. Szeretett édesanyját tragikus módon vesztette el, egy részeg randalírozó gimnazista lelőtte. Édesapja Kada Endre a városban nagy tekintélynek örvendő orvos volt.
2022.04.30.

Gidóék rekorderek

A Karthago tagjai, Szigeti Ferenc, Takáts Tamás, Gidófalvy Attila, Kiss Zoltán Zéró és Kocsándi Miklós 1979 óta alkotnak egy csapatot változtatás nélkül, amely egyedülálló a magyarországi könnyűzene történetében.
2022.04.30.

Oroszbarát tüntetés Budapesten

Oroszország mellett tüntettek ma Budapesten, a Szabadság téren. A megjelentek alacsony számához hozzájárult, hogy a tüntetés eseményét a Facebook többszöri alkalommal is törölte, illetve a hazai és nemzetközi viszonylatban is jellemzően nem merik kimondani, hogy az oroszok jelen esetben nem egyértelműen a rosszfiúk.
2022.04.29.

Ukrán vendégmunkások garázdálkodtak Jászberényben

Az elmúlt hét folyamán futószalagon érkeztek panaszok a MÖM jászberényi tagjaihoz a városban tartózkodó ukrán vendégmunkásokkal kapcsolatban.
2022.04.28.

Lesz szivárványos dacvonaglás

2022-ben 27. alkalommal lesz Budapest Pride Felvonulás július 23-án. A szervezők szerint fel kell vonulnia mindenkinek, aki egy szabad, elfogadó és demokratikus országban szeretne élni.
2022.04.26.

“Patkányról” neveznek el teret Szombathelyen

A tiltakozások ellenére valószínűleg Göncz Árpád nevét fogja viselni egy szombathelyi tér.
2022.04.25.

Idén is lefoglalták az LMBTQP-felvonulás elől az Andrássy utat és más közterületeket

Idén is sikeres volt a július 23-ára már januárban meghirdetett LMBTQP-propagandafelvonulás tavalyihoz hasonló beelőzése és kiszorítása az Andrássy útról és számos szimbolikus közterületről
2022.04.25.

Újhelyi esélyes kaspója

„Immár nem apró javításokra, hanem teljes átalakításra van szükség. El kell fogadnunk, hogy az MSZP brandje avíttá vált, megkopott, az elmúlt évtizedek alatt elhasználódott” – logikázta össze Ujhelyi István a legújabb ellenzéki kudarc kapcsán, hogy hát akkor az lehetne talán még egy megoldás, ha átneveznék az MSZP-t.
2022.04.25.

Az Apponyi Geraldine történet: 21 ágyúlövéssel megkezdődtek Tiranában a királyi esküvő ünnepségei

Tirana, április 25. A gazdagon fellobogózott albán fővárosban ma kezdődtek meg a király és Apponyi Geraldine grófnő esküvője alkalmából rendezett ünnepségek.
2022.04.24.

Georg Spöttle: Egy színész hálójában

Az sem érdekli Kijevet, hogy mi látjuk el ukránok százezreit, akik hozzánk menekültek. A színésznek semmi sem szent, láthatóan minél több országot bele akar rángatni a saját konfliktusába és még egy harmadik világháborút is megreszkírozna.
2022.04.23.

Csak az a nő, aki annak születik – egy óramárka reklámja felvette a harcot a transzlobbival

Az Egard Watches óramárka nemet mondott a szélsőséges agendára. Legújabb reklámfilmjükben a nőiesség témakörét járják körül, felhívva a figyelmet arra, hogy a transzlobbi módszeresen pusztít el mindent, amit a nők elértek az egyenjogúságukért folytatott harcban az elmúlt századok során.
2022.04.22.

Budaházy újabb börtönlevele

Az átlagember valószínűleg nem tudja, hogy a köztársasági elnökhöz beadott kegyelmi kérvényeink előrehaladásának adminisztratív irányítása a hatályos törvények alapján szintén a velünk ellenséges, elfogult bíró kezében van, így nem meglepő módon az is alig halad.
2022.04.21.

Elmebajosok: Kizárta soraiból a Csajkovszkij-versenyt a Nemzetközi Zenei Versenyek Szövetsége

A Nemzetközi Zenei Versenyek Szövetségének (WFIMC) tagjai szavazással döntöttek a nagy múltú, de az orosz kormány támogatását élvező moszkvai Csajkovszkij Nemzetközi Zenei Verseny kizárása mellett.