2022.10.01.

Müncheni egyezmény a remélt béke érdekében

A I. világháború után aláírt trianoni területrablás a szomszédos államoknak juttatta Magyarország területének kétharmadát, a magyar népesség egyharmadát. A magyar politika fő célja ezután a területi revízió lett, ennek érdekében a harmincas évektől a versailles-i békerendszer megváltoztatásában szintén érdekelt Olaszországgal és Németországgal épített ki szoros kapcsolatokat.
2022.10.01.

Budaházy György bilincsben is a normalitás mellett állt ki. Elnöki kegyelmi döntésre vár (+videó)

Budaházy György lefogyva, láthatóan meggyötört állapotban egy 4 évvel ezelőtti nyilvános rendezvényen való jelenlét miatt LMBTQ-személyek által indított magánvádas büntetőeljárásban állt bíróság elé tanúként szeptember 17-én.
2022.09.27.

80 éve nevezték ki honvédelmi miniszterré Nagybaczoni Nagy Vilmost

Az MTI korabeli magyar sajtóban közzétett rövid közleménye szerint 1942. szeptember 24-én, a Várban Kállay Miklós kormányfő és Perényi Zsigmond koronaőr előtt letette a hivatali esküt Nagybaczoni Nagy Vilmos magyar királyi vezérezredes, a Bartha Károly vezérezredest felváltó új honvédelmi miniszter.
2022.09.21.

A Magyar Dráma és a Székely Kultúra Napját ünnepeljük

Ma van a Magyar Dráma Napja. 1883. szeptember 21-én mutatták be a pesti Nemzeti Színházban Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményét, erre emlékeztet az ünnep. Ma van Székely Kultúra Napja is, annak emlékére, hogy a jeles író, Tamási Áron e napon született.
2022.09.21.

Vissza a Felvidéket!

Százezrek vonultak fel 84 éve, 1938. szeptember 21-én a Hősök terére, hogy a felvidéki magyarság felszabadításáért tüntessenek.
2022.09.19.

A Pécs Pride kordonja volt a Légió Hungária

Néhány száz, főként külföldi résztvevővel zajlott le a Pécs Pride. A Légió Hungária "kordonként" volt jelen az eseményen.
2022.09.16.

Budaházynak a kegyelem az egyetlen esélye

A Budaházy–Hunnia-ügyben újabb megdöbbentő bírósági döntés született.
2022.09.16.

2006 hősei is búcsúznak Wittner Máriától

A nemzeti jogvédő közösség megrendüléssel értesült Wittner Mária ’56-os szabadsághős haláláról.
2022.09.14.

Megküzdötte halálra ítélt életét. Elhunyt Wittner Mária

Az 56-os hősök égi táborába költözött Wittner Mária, az 1956-os forradalom és szabadságharc emblematikus Corvin közi hősnője.
2022.09.06.

Irán nem teketóriázik. Biztos kell nektek ez a sok migráns?

Az iráni Urmia városának bírósága halálra ítélte a 31 éves Zahra Sediqi Hamedanit és a 24 éves Elham Choubdart “romlottság terjesztéséért a Földön“, ami Iránban magába foglalja az erkölcsi romlottságot. Homoszexualitás népszerűsítésével, a kereszténység terjesztésével és iszlámellenesnek nyilvánított médiumokkal való kapcsolattartással vádolták meg őket.
2022.09.05.

Édes Erdély hazatért

A Magyar Királyi Honvédség szeptember 5-15. között vonult be kijelölt sávonként az észak-erdélyi területekre. A magyar lakosság diadalkapukkal, virágesővel fogadta a honvédeket.
2022.09.05.

Hillary Clinton is örülne Meloninak

Az európai politikai színtéren történő jobbra fordulást várók reménnyel tekintenek Olaszországra, ahol szeptember 25-én tartják a parlamenti választásokat. A Fratelli d’Italia vezetője, Giorgia Meloni nemzetpolitikai szempontból is követendő munkásságával a Hunhír.info oldalain többször is foglalkoztunk, most pedig a liberális Hillary Clinton megnyilvánulására hívjuk fel a figyelmet. A feminizmus legyőzi a szabadkőművességet?
2022.09.02.

Ki volt az első tudatos török öngyilkos merénylő?

Osztrák csapás: Budavár visszavétele számunkra halálos győzelem volt.
2022.09.02.

Kolozsvárra és Marosvásárhelyre repül az Aeroexpress Regional

Szeptember 5-étől két hónapon át, heti háromszor közlekedhetünk az Aeroexpress Regional légijáratain, melyek Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Marosvásárhellyel és Kolozsvárral kötik össze.
2022.09.02.

Iskolák és szeptemberek

Indigókék füzet- és könyvborítók, vignetták. Emlékeztek-e? Az iskola is a szülőföld része. A szülőföldet átszelő, a mélyből a felszínre törő, örökké bennünket kísérő szellemi forrás. Eredet, csobogás, folyam, csak az idős, vagy az aggkor által megállított mélységes víztükör.
2022.09.02.

Gőg és alázat

A minap valaki – amúgy a tekintélyére igen gőgös fiatalember – egy másik ember becsületbeli ügyének önvédelmekor puszta hiúsági kérdésként aposztrofálta azt. Mondhatnám, el sem tudta képzelni, hogy a másikat nem a saját gőgje, hanem az igazságérzete iránti, éppen hogy alázata vezérli. Alázni, támadni kezdte az illetőt, fennhéjázón, felülről lekezelve, durván.
2022.09.01.

Török győzelem, örmény és görög tragédia

Egy nemzet tragikus körülmények között megvívott, elszánt és hősies küzdelme tárulhat fel az olvasó előtt e rövid összegzés keretében. Ez a nemzet megtalálta a világtörténelmi súllyal rendelkező vezetőjét, akit követve elindulhatott a felszabadulás majd a nemzetépítés és felemelkedés útján.
2022.08.25.

Magyarellenesség az UEFA előtt

Aleksander Ceferinnek címzett levélben tájékoztatta a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) arról, hogy a Sepsi OSK kolozsvári és az FK Csíkszereda bukaresti mérkőzésein „intenzív magyarellenes magatartás” történt a sportlelátókon.
2022.08.25.

“Rasszisták!” Feljelentette a román Kelemen Hunorékat

Dan Tanasa, a Románok Egyesüléséért Szövetség Maros megyei képviselője feljelentette az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál Kelemen Hunort és Zakariás Zoltánt, mert szerinte az RMDSZ két politikusa egyetértőleg nyilatkozott Orbán Viktor egyesek által „rasszistának” nevezett tusnádfürdői kijelentéseiről.
2022.08.20.

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott Gidó!

Kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült többek mellett Gidófalvy Attila zenész, zeneszerző, a Beatrice alapító tagja, a Karthago zenekar billentyűse és a Lord együttes volt tagja.
2022.08.20.

Herczeg Ferenc: Szent István

Aligha tudtunk volna méltóbb vezércikkírót találni augusztus 20-ára Herczeg Ferencnél. A Magyar Tudományos Akadémia által többször is irodalmi Nobel-díjra jelölt író e dolgozatában ráadásul a már akkor is oly idegen főváros és vidék egymáshoz közeledésével foglalkozott – ráadásul a kereszténység segítségével. Hát most mindezekre igazán szükségünk van! A bőrünkön érezhetjük...
2022.08.20.

Fajok keveredése a Kárpát-medencében

Az európai liberális és szabadkőműves véleményterror azonnal kiforgat szinte minden neki nem tetsző kifejezést. Így a magyar kormányfő szavait is, pedig csak a nem európai népekkel történő tömeges keveredés elkerülésére tett utalást.
2022.08.18.

Budaházy György: Három év

Most augusztus közepe van, így pont 5 hónapja sínylődök igaztalanul bezárva erre a poloska tanyára (már közeledek a 200 csípéshez). Viszont ez egyben egy másik évfordulót is jelent, ugyanis ezzel éppen 3 évet töltöttem már börtönben ebben az átkozott koncepciós ügyben, amely a maximális idő jelenleg Magyarországon, amit ítélet nélkül letartóztatásban lehet tölteni.
2022.08.15.

A Jobbik visszaköveteli Jakab mandátumát

A Jobbik Országos Választmánya is visszaköveteli Jakab Péter képviselői mandátumát.
2022.08.15.

A politikai üldözöttek szent emlékére

"A szovjet megszállás és az azt kiszolgáló kommunista diktatúra idején itt szenvedett politikai üldözötteknek szent emlékére állította a Politikai Elítéltek Közössége a millennium évében, 2000. augusztus 15-én"
2022.08.13.

Átadták a kolozsvári Szent Mihály-templomot

Ünnepélyesen újranyitották és megáldották a kolozsvári Szent MIhály-templomot a 13. Kolozsvári Magyar Napok keretében, augusztus 13-án.
2022.08.12.

Száz éve hunyt el a Székely Himnusz zeneszerzője

A nemzeti jellegű ünnepek/események gyakran a Székely Himnusz eléneklésével zárulnak – nagyon helyesen, hisz ezzel is folyamatosan emlékeztetjük magunkat, hogy édes hazánk még mindig elviselhetetlenül csonka. Hogy nemzeti Himnuszunknak ki a szerzője, azt (remélhetőleg…) mindenki tudja, alkalmasint a Szózatét is, de vajon ki, illetve kik a szerzői a Székely Himnusznak?
2022.08.12.

Hét újságíró halála

Hatalmas gyászkeretes első oldallal jelent meg 1938. augusztus 12-én az Ujság: „Debrecen közelében egy kirándulókkal telt repülőgép lezuhant. Tizenkét utasa szörnyet halt."
2022.08.02.

Volt egyszer egy gödöllői dzsembori

1933-ban augusztus 2-án kezdődött meg Gödöllőn a máig is legendás hírű cserkész világtalálkozó, a dzsembori.
2022.07.29.

Történetfilozófia, geopolitika, Ukrajna

Közel negyedszázada, talán önámítás és önbecsapás nélkül azt hihettük, hogy Európában végleg beköszönt az örök béke korszaka. Február 24. óta azonban olyan szívszorító képsoroknak lehetünk szemtanúi, […]
2022.07.26.

Földről és vízről üzentek a deviánsoknak

A normalitás védelmében tüntetett a Légió Hungária a Budapest Pride július 23-án megszervezett felvonulásával egy időben.
2022.07.18.

Terjed a holokauszttagadás

A holokauszt eltorzítása és tagadása minden közösségi médiaplatformon jelen van, de a moderálás és az oktatás szerepe jelentősen csökkentheti ezt – áll az UNESCO és az ENSZ mérföldkőnek számító jelentésében.