2020.07.07.

Újabb román provokáció Úzvölgyében

A dormánfalvi polgármester elvitte Úzvölgyébe a Le Monde újságíróit, hogy Trianonról és a román hősökről beszélgessenek.
2020.07.07.

1113 éve született a legfényesebb magyar győzelem

907-ben ezekben a napokban (az adatok szerint július 4. és 7. között) zajlott le magyarság egyik legfontosabb katonai ütközete, a pozsonyi csata.
2020.07.07.

A gyűlölködőknek

Régi élettapasztalatom, hogy attól igazán soha nem leszünk kisebbek, ha azoknak is bocsánatot kínálunk, akik – talán butaságból, talán emberi gyarlóságból – megbántanak bennünket. Becsületünkbe gázolnak, megrágalmaznak, oktalanul.
2020.07.07.

Prédikációforradalom

A Covid-járvány alatt az éteren keresztül lehetett hallgatni egyházi prédikációkat. Először kívülről mutatták a templomokat az ég felé törő kereszttel, vagy éppen csillaggal, majd a díszesebb, vagy puritánabb templombelsőt, attól függően, hogy melyik felekezet hirdette az aznapi Igét.
2020.07.07.

NAV adatszolgáltatás: 3 hiba, amivel mulasztási bírságot kockáztatnak a cégek

Július 1-én hatályba lépett a jogszabály, amely szerint minden belföldi adóalany részére kiállított számlát rögzíteni kell a NAV Online Számla rendszerében. Nem árt a buktatókra is odafigyelni, hogy garantáltan elkerüljük a NAV mulasztási bírságot.
2020.07.07.

Szivárványos zászlóba törlik lábukat az oroszok

Oroszországban az államilag is támogatott hagyományos családmodell mellett kiállva férfiak egy csoportja akciózott. A moszkvai amerikai nagykövetség épülete előtt kiterített egy szivárványzászlót majd sorra lábukat törölték benne.
2020.07.06.

Holobiznisz: Zsidó támad zsidót

Megdöbbentő bejegyzést tett közzé nyilvános Facebook-profiljával Fináli Gábor mazsihiszes rabbi - figyelt fel rá a Neokohn.
2020.07.06.

A lengyel elnök alkotmányban rögzíti az egynemű párok örökbefogadásának tilalmát

Andrzej Duda előterjeszti azt az alkotmánymódosító javaslatot, amely megtiltja az örökbefogadást az azonos nemű párok esetében. Lépése nem független attól, hogy jövő vasárnap tartják az elnökválasztást második fordulóját, ahol a varsói polgármesterrel ketten maradtak versenyben.
2020.07.06.

“Addig el nem mennek, még agyon nem verik a két magyart” – Magyarirtás Kisnyégerfalván (16. rész)

Volt, aki elment megkeresni, amit elloptak tőle, megpróbált legalább annyit visszaszerezni, amivel pár hétig túlélhet. Olyan is volt, aki megtalált egyet s mást, nehezen visszakapott néhány holmit, de olyanok is voltak, akik merészségükért majdnem az életükkel fizettek.
2020.07.06.

Putyin reakciója az amcsik szivárványos zászlajára

Oroszország több mint 200 ponton módosított alkotmányába bekerült, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő köteléke, így az egyenlő házasság intézményét ezentúl tiltott.
2020.07.06.

Kárpátia 2020

Trianon 100. évfordulója önmagában is elég szomorú alkalom. Nem gondoltam volna, hogy nemzetünk sorsa miatt érzett szomorúságom még egy megrázó zenei élménnyel fokozható. Az szinte biztosra vehető volt, hogy a hazai nemzeti rock élő legendája nem hagyja szó nélkül a gyászos évfordulót.
2020.07.05.

“Ki a székely himnuszt a Parlamentből, le a székely zászlót a Parlamentről!”

Saját Facebook-oldalán ismerte el tettét az a nő, aki vörös festékkel öntötte le Horthy Miklós szobrát Budapest belvárosában.
2020.07.05.

Raffay Ernő ügynök? Nem!

Aki 1989-ben abban reménykedett, hogy most már aztán tényleg itt a baloldali történetírás alkonya, bizony nagyot tévedett. Megerősödött. Bizonysága ennek, ahogyan Raffay Ernővel elbánnak régi-új képviselői.
2020.07.05.

A végrehajtó maffiáról… (videó)

Sok száz millió forint nettó árbevételt érnek el évente a végrehajtók, akik cégszerűen működve teszik tönkre az embereket. Mit lehet ellenük tenni? Hogyan lehet megállítani a maffiaszerűen működő végrehajtó-hálózatot? Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke legújabb tényfeltáró videója.
2020.07.03.

Meggyalázták Horthy szobrát

Biztonsági kamera előtt, fényes nappal, pénteken kora délután megtámadták gátlástalanul a Szabadság téri református templomot, illetve Horthy Miklós szobrát, vörös festékkel komoly rongálást okozva.
2020.07.03.

A fehér Jézus-ábrázolások is rasszisták

Az Alapjogokért Központ legújabb KözpontInfó kisvideója, amelyben a jogi elemző- és kutatóintézet munkatársai az Egyesült Államokbeli zavargások hátterét mutatják be.
2020.07.03.

Becsípődött a rasszizmus a hollandoknak

Eljárást indít az ügyészség, öt holland rendőr ellen, akik a WhatsApp telefonos alkalmazáson keresztül rasszista üzeneteket osztottak meg egymással - írja pénteken a helyi sajtó.
2020.07.03.

Elmebaj: Rasszista hal

Ismeretlenek megrongálták a Hans Christian Andersen meséjéből ismert kis hableánynak a koppenhágai tengerpartnál álló szobrát, és azt írták a talapzatára, hogy rasszista hal.
2020.07.03.

Óriási előrelépés a hazai gyártású koronavírus-vakcina kifejlesztésében

Új COVID-19 immunológiai diagnosztikát mutattak be. A CMC Déli Klinika szoros együttműködésben a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel kifejlesztette a hazai páciensekre hitelesített, megbízható, pontos és költséghatékony koronavírus immunológiai diagnosztikát.
2020.07.02.

Ennyit kapott a sólyi gyerekgyilkos

Jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a fiatalkorú bűnözőt, aki 2018 májusában megölt egy nyolcéves kislányt Sóly határában - közölte a táblabíróság szóvivője.
2020.07.02.

Stasi 2.0 – Nácivadászat indul

Online nyomozókat keresnek „nácivadászatra”. Hogy ki a náci azt ugye ők döntik le, ergo mindenki, aki nem ért egyet a liberális tébollyal, amely most folyik.
2020.07.02.

Jókai hagyatéka – és a valóság

Négy idős fehérlevelű (magyar) hárs is nőtt az épület előtti domboldalon, a svábhegyi Jókai villában. Az író kívánsága szerint ezek alá kellett volna őt temetni.
2020.07.02.

Kötelességünk, hogy nemzetünk, hazánk sorsáról is gondoskodjunk

Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.
2020.07.02.

Céltalanul, alvajáróként járkáltak a hazatértek – Magyarirtás Kisnyégerfalván (15. rész)

Hogy vége lett az „ünnepi” gyilkolásoknak, rablásoknak, lassanként elkezdtek hazaszállingózni az emberek. Kit a kétségbeesés, kit a remény, mást pedig az övéi utáni vágy hozott haza. A rémület, a kilátástalan reménytelenség úrrá lett mindenkin, de az élni akarás mindennél erősebb volt.
2020.07.01.

Megint imádkozhatnak magyar nyelvű miséért a csángók

Nem tarthatták meg a június végi bákói magyar miséjüket a moldvai csángók – írta kedd délután a Maszol.ro portál.
2020.07.01.

Leverik a kereszteket a templomokról

Több mint 500 keresztet távolítottak el a kínai hatóságok templomokról a keleti Anhuj tartományban április óta – közölte kedden a Kathpress katolikus hírügynökség az UCANews ázsiai katolikus hírügynökség hongkongi tudósítójára hivatkozva.
2020.06.29.

Kolumbusz helyett transznemű hősnek akarnak szobrot

Kolumbusz szobra helyett egy régi nagy buziikont öntenének szoborba amerikai észlények.
2020.06.29.

Cigányság és a ketyegő bomba (videó)

2034-ben már több cigány gyermek fog születni Magyarországon, mint magyar, és már megjelentek a szeparatista elképzelések is. Kik uszítják a cigányságot a magyarság ellen?
2020.06.29.

Ujjait törték az orvosnak a cigányok

Védelmet kérnek a gyergyószentmiklósi kórház sürgősségi osztályán dolgozók, miután pénteken hajnalban egy beteg hozzátartozói bántalmaztak egy orvost és egy asszisztenst.
2020.06.28.

Ferencz Ferdinánd – ő lett volna a király IV.Károly helyett…

Íme, Habsburg–Lotaringiai Ferencz Ferdinánd (1863-1914), Ferencz József király tervezett trónörököse – csakhogy egy anarchista diák Szarajevóban kioltotta életét. Ezzel a gyilkossággal kezdődött az első világháború 1914-ben.
2020.06.28.

Ki volt Vidor Ferike?

Ma van Vidor Ferike (1889-1970) színésznő születésnapja. A Ferike keresztnéven a mai embernek természetesen azonnal megakad a szeme, hisz a Ferike valójában férfinév. Vagy legalábbis elsőre annak tűnik.
2020.06.27.

A magyar néplélek egyik legfontosabb királya: Szent László

Nevét ismerjük, de ne intézzük el ennyivel, tegyük fel magunknak a kérdést: mit tudunk történelmünk e legendás és igen kiemelkedő alakjáról? Aki úgy érzi, hogy van tanulnivalója, de legalábbis van mit felelevenítenie, az bátran tartson velünk, s ma, László napon, próbáljuk meg együtt felidézni a legendás lovagkirály dicső alakjának történetét, de legalább a morzsáit.