2019.12.12.

Árpád-kori szentek és boldogok vetélkedőre lehet jelentkezni iskolásoknak

Háromtagú, általános és középiskolás csapatok jelentkezhetnek az Árpád-kori szentek és boldogok címmel meghirdetett Kárpát-medencei történelmi vetélkedőre - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.
2019.12.12.

Lépjen végre a kormány a Tiszáért!

10 ezer tonna hulladékot és uszadékfát állítottak meg, termeltek ki és dolgoztak fel a kiskörei vízlépcsőnél.
2019.12.12.

Magyar Kulturális Intézet nyílt Szöulban – Csepregi Éva kellett oda

Magyar Kulturális Intézet nyílt Szöulban csütörtökön. A megnyitón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: 30 évvel ezelőtt új Európa született azzal, hogy a közép-európai országok visszanyerték szabadságukat.
2019.12.12.

Így szól Cipő dala a 67-esen

Szita Károly, Kaposvár polgármestere kipróbálta a 67-es út új szakaszát, amelynek egy részén a Republik A 67-es Út című számának egy részlete hangzik fel.
2019.12.12.

Dörner György és az Újszínház zaklatása

Az a bizonyos szint, ami fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá. Azonban íróemberként luxus lenne, ha nem vetném papírra véleményemet, gondolataimat akkor, amikor annak szükségét érzem.
2019.12.12.

Választanak a britek

Megkezdődött csütörtök reggel az előrehozott parlamenti választás az Egyesült Királyságban.
2019.12.12.

Itt az új tb-törvény

Egyszerűsíti az adórendszert, csökkenti a közterheket és segít az adóelkerülők kiszűrésében a szerdán délelőtt elfogadott új társadalombiztosítási törvény, amely 2020. július 1-jén lép életbe - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára.
2019.12.12.

Ilyen az amerikai demokrácia és szólásszabadság: Büntetéssel akarja megkedveltetni Izraelt a hallgatókkal Trump

Donald Trump amerikai elnök az egyetemi Izrael-ellenes jelenségek és az antiszemitizmus visszafogását célzó rendeletet írt alá szerdán.
2019.12.11.

Jogerős Győrkös életfogytiglanija

Jogerősen is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Győrkös Istvánt hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és lőfegyverrel visszaélés miatt szerdán a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla.
2019.12.11.

Zorrót játszott az ellenzék a színháztörvény megszavazásakor

A parlament 115 igen, 53 nem és 3 tartózkodó szavazattal jóvá hagyta a kormány kulturális törvénycsomagját, amely állami, önkormányzati és közös fenntartású színházak létrejöttét teszi lehetővé.
2019.12.11.

Másodfokon nem kém Tőkés

Másodfokon megnyerte a rágalmazás miatt indított pert Tőkés László azok ellen a volt titkosszolgálati vezetők ellen, akik egy televíziós műsorban magyar kémnek nevezték, és azt állították, hogy Tőkés László az 1989-es temesvári ellenállása során pénzt kapott a magyar titkosszolgálattól.
2019.12.11.

„Borsóhús” a közétkeztetésben: mennyire ízlik a gyermekeknek?

Mikulás napján 265 gyermek kapott húsmentes bolognai spagettit, melyet a hús helyett teljes egészében borsófehérjéből állítottak elő. Néhány étterem étlapján már fellelhetőek hasonló készítmények, de a szigorú minőségi követelmények okán a gyermekétkeztetésben eddig egyedülálló a kezdeményezés.
2019.12.11.

Kínában is rácsodálkoztak a magyar porcelán ékszerekre

Az elmúlt hónapokban több nemzetközi kiállításon és divatbemutatón is osztatlan sikert arattak a magyar indentitású, ZEMA Porcelán és Ékszerház darabjai. A kerámiaipar legnemesebb anyagának hazájában, Kínában is valósággal körberajongták a termékeket, de Rigában, Moszkvában és Kolozsváron is rengetegen érdeklődtek az egyedülálló ékszerek iránt.
2019.12.11.

Lövöldözés a zsidónegyedben – 6 halott

Lövöldözés tört ki kedden este a New York városához közeli Jersey Cityben, hatan meghaltak és többen megsebesültek.
2019.12.11.

Magyar szabadalom az ovisok új készségfejlesztő játéka

Mivel tudnánk a legkisebbeket kimozdítani a tablet és a tévé képernyője elől, hogy valóságos játékkal töltsék az idejük minél nagyobb részét? A Bind & Bery egyedi tervezésű, magyarok által szabadalmaztatott és megalkotott építményeibe van, aki be akar költözni, míg más gyerekek az építési kedvet vagy a rombolási vágyat élik ki rajtuk. A játék eközben egy sor olyan létfontosságú képességet fejleszt, ami a monitor előtt ülve elsikkadna.
2019.12.11.

Helyettes államtitkár lehet a 22 éves egyetemista

A parlament keddi ülésén a kormánypárti többség 134 szavazattal elfogadta a kormányzati igazgatásról szóló törvény módosítását, amivel lehetővé vált, hogy a Novák Katalin által kijelölt, 22 éves egyetemista, Rácz Zsófia az Emmi helyettes államtitkára lehessen.
2019.12.11.

Az árulók jussa

Az árulók ma szinte mindig röhögnek a markukba, a kurucvilágban azonban már a gyanúnál sem volt pardon...
2019.12.10.

Kéretik évente egyszer elmenni tüdőszűrésre!

Korányi Frigyes (1828-1913) 48-as forradalmár, későbbi kórház- és szanatóriumalapító születésnapját üljük. A nagykállói fiatalember tehetős izraelita orvoscsaládba született – nyolc további testvérével együtt. Előbb a szatmárnémeti piaristáknál, majd a pesti egyetem orvosi karán tanult.
2019.12.10.

Emlékezzünk Bem apóra!

Ma van Bem apó (1794-1850) elhunytának évfordulója. Józef Zachariasz Bem, azaz felvett – muszlim nevén Murád lengyel származású magyar honvéd altábornagy majd oszmán pasa volt, ő székelyek Bem apója.
2019.12.09.

Temesvári forradalom 30

A temesvári forradalom 30. évfordulójára emlékeznek december 21-én Mosonmagyaróváron egy pódiumbeszélgetésen.
2019.12.09.

A szlovák nyelvtörvény és a kisebbségi jogok Szlovákiában

Nyelvi jogok a nemzetközi és szlovák jogi normák útvesztőjében cím alatt tartott előadást Fiala-Butora János jogász és kisebbségi jogi szakértő a pozsonyi Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán december 5-én.
2019.12.09.

Keresik a legszebb hímzett Házi áldásokat

A „Hímezz magyarra” program már várja a hímzett Házi áldásokról készült fotókat frissen meghirdetett tehetségkutató pályázatában. A legszebb kézimunkákat Budapesten az OTP Galériában mutatják be 2020-elején, majd a pályaművek elindulnak az elszakított területeken és külföldi országokban található kiállítótermek felé. A szervezők célja, hogy megismertessék a nagyvilággal a népi iparművészeinket, egyben szeretnék, ha a tehetségeket lelkes amatőrök követnék a hímzés szeretetében.
2019.12.09.

Elhunyt a liberális történész

Életének 90. évében meghalt Ormos Mária Széchenyi-díjas történész - közölte a Magyar Tudományos Akadémia.
2019.12.09.

Érzékenyítsünk, mire való az ünnep – Szomorú LMBTQ-karácsony

A Pantene hajápolási márka összefogva a GLAAD-del készített egy új karácsonyi reklámot, amelyben rávilágítanak arra, milyen nehéz is lehet az LMBTQ közösség tagjainak hazatérni a családi fészekbe, hogy együtt ünnepeljenek.
2019.12.09.

Rákóczi Szövetség: idén még százötvenen érkeznek Magyarországra a diaszpóraprogram keretében

Idén decemberben százötven Ausztráliában és Dél-Amerikában élő magyar fiatal érkezik Magyarországra az adventi időszakra a Rákóczi Szövetség diaszpóraprogramjának keretében.
2019.12.09.

Kultúrdiktatúra: Ki akar bedarálni kit?

A héten négy színházvezetői pályázatról döntött a balliberális fővárosi vezetés. Karácsony Gergelyék az Örkény és a Kolibri vezetőjét meghagyták, a Bábszínházban pedig a nyugdíjba készülő eddigi vezető helyettesét nevezték ki. Viszont személyesen a főpolgármester érvénytelenítette a szabadtéri színházakat irányító szervezet igazgatói pályázatát, valami zagyva indokkal.
2019.12.09.

Liberális tünti dobja fel a mai napot

A színházakat érintő törvénymódosítás ellen tüntetnek ma Budapesten. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Városháza elől a Madách térre helyezték át a demonstrációt. Az esemény Facebook-oldalán hétfő reggelig 6 ezer ember jelezte részvételét a megmozduláson.
2019.12.09.

Trump: Soha nem volt Izraelnek olyan jó barátja, mint ő

Donald Trump szombaton Floridában beszélt az Israeli-American Council (IAC) rendezvényén. Az elnök 4000 ember előtt fejtette ki véleményét Barack Obama rossz kormányzásáról, a demokratákról és saját Izrael-barát tevékenységéről — számolt be a The Jerusalem Post.
2019.12.08.

Zaklatás az Újszínházban is?

Egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész lehet az érintett, míg a vélt áldozat az intézmény nem színész alkalmazottja.
2019.12.08.

Harminc éve Grósz Karcsi nagyot álmodott

30 évvel ezelőtt, 1989. december 7-én Grósz Károly egy miskolci pártgyűlésen azt javasolja: szervezzék meg az MSZMP rendezőgárdáját Borsod megyében, mert politikai hibának tartja a munkásőrség felszámolását.
2019.12.08.

Vona Gábor a Jobbikról, Jakabról, Trianonról

Mit szól ahhoz, hogy nem lett Jobbik-elnök Jakab Péter? És miért szavazna a győriek helyében az ott elinduló budapesti vloggerre? Az újabb törvényjavaslatot kezdeményező ex-Jobbik-elnök Vona Gábor erre mind válaszolt az Azonnalinak.
2019.12.08.

Migránsalagút: Kamu vagy valóság?

Ásotthalom mezőőre elmondja az igazságot a migránsalagutakról.