2021.04.07.

Petry és a sokszínűségi charta

Nem elég jól focizni, jól működő termékeket gyártani, jó szolgáltatásokat nyújtani, kell még hozzá világnézeti elkötelezettség is.
2021.04.06.

A Szabadság-szobor térdepeltetése

Az Antifa és a Black Lives Matter politikai mozgalmak teljes rendszerváltozást akarnak, fel akarják forgatni a nemzeti kultúrákat és a normalitást mindenütt.
2021.04.03.

Vesszen április 4. is!

Felszabadulásnak nevezték ezt az eseményt azok a vörös talpnyalók, a nemzetgyalázó csürhe szolgálatába szegődtek.
2021.04.03.

Várakozás

Mindenki siet, valami nagyon fontosat még el kell intéznie, még vásárolni, még az asztalra valóért szaladgálunk.
2021.04.02.

Húsvét az evilági üdvösség kritikája

Mit kezdjen ma húsvéttal a nyugati világ? Van abban valami abszurd, hogy itt van egy történet, a Jézus feltámadásának a története, egy kétezer évvel ezelőtti esemény, amely a máig elér, olyannyira, hogy a közösségi emlékezet ünnepként tartja számon, de az általános gondolkodás, a mentalitás, a hétköznapi tudat már nem nagyon tud vele mit kezdeni.
2021.04.01.

Második húsvét, második lehetőség

Ez a második húsvét, hogy a kereszténység legnagyobb ünnepét próbálja beárnyékolni a bezártság, a lelki megpróbáltatás. A második, hogy mélységében beleássuk magunkat az örömnap valódi mögöttesébe.
2021.03.27.

Homoszexuális szentek az egyházban? A progresszív teológia végzetes tévedése

Ennek az írásnak az apropóját az adta, hogy a Felszabter.blog.hu-n a közelmúltban megjelent egy cikk, amely azzal a ki nem mondott céllal íródott, hogy a homoszexuális kapcsolatok egyházi megáldása mellett kampányoljon.
2021.03.24.

A fóbiákról

Nem tudom, megfigyelte-e a tisztelt olvasó, hogy napjaink világnézeti küzdelmeiben a fóbia fogalma vált egyes meggyőződések magyarázatának kulcsszavává. Magyarán, ha valaki valamivel nem ért egyet, akkor annak a magyarázata szimplán a fóbia.
2021.03.23.

Covid-önkéntes medikus beszámolója

A vörös zónába belépni olyan, mint besétálni egy állóháború közepébe. Fülsüketítő a kontraszt a rendezett, csendes zsilip és az ajtó túloldalán száguldó szervezett fejetlenség között. Odabent mindenhol betegek, sérültek küzdenek a levegőért, szorongatják az oxigénpalackjaikat, családtagjaikat hívják, miközben űrruhás orvosok, ápolók rohannak el mellettük
2021.03.22.

Túl a valóságon

Az egész körülöttünk levő világ szépen, lassan, nagyjából egy évvel ezelőtt elkezdett valamiféle szürreális rémálomra, nagyon elfuserált thrillerre hasonlítani. Az emberekbe beköltözött a félelem, mely aztán helyenként és helyzetenként váltakozva párosul a lázadással, a tagadással is. Ettől pedig a kép annyira elvarázsolt lesz, hogy Alice Csodaországa ehhez képest kispályás babamese.
2021.03.20.

Küzdelem a „keresztény” jelzőért

Donald Tusk, a Néppárt elnöke a Fidesznek a Néppártból való kilépése kapcsán azt találta mondani a Twitteren, hogy a „Fidesz elhagyta a kereszténydemokráciát. Valójában sok évvel ezelőtt elhagyta.”
2021.03.15.

A sokszínűség mázának szürke árnyékából a hit választhatja ki a nemzet színeit

Isten és a nép, Isten és a haza szétválaszthatatlan egységet alkot, hogy a magyarságunk Isten ajándéka, amelynek a megőrzése és megélése Istentől ránk bízott feladat és küldetés.
2021.03.15.

Szabadság-kérdések március 15-én

Tartalmilag március 15-nek talán az az egyik legfontosabb, ma is aktualizálható üzenete, hogy nemzet és szabadság összetartozik. Nincs szabad egyén szabad, önrendelkezésre képes nemzet nélkül.
2021.03.11.

Kinek, milyen hősei is vannak?

Nagy vihart kavartak az utóbbi napokban Puzsér Róbert publicista a magyarok hősei kapcsán tett kijelentései. A szerző nem szerencsés kifejezéseket használ, ez sokaknál kiverte a biztosítékot. Írása kapcsán felmerülhet, milyenek a magyarok, milyen a nemzeti identitás- és történelemképük, kik is férhetnek bele a magyar Pantheonba, európai mérlegre helyezve?
2021.03.11.

Kályhahívó nagyböjt idején

Szeretetdeficitben él a világ, Budapesttől Brüsszelig, a Fehér Háztól a Fehér Házig és a nagy sárga-szürke-rózsaszínű házaktól a pici fehér házikókig, az ülésterem egyik sorától a másikig, a vöröstől a narancsig, a zöldtől a kékig, férfitól nőig, szülőtől gyermekig és testvértől testvérig... Embertől emberig.
2021.03.10.

Tudta-e, hogy Jézus nembináris volt?

Megtudhatja a tisztelt olvasó, innen az elmaradt mucsai vidékről, hogy a messzi Amerikában, a haladás fényes birodalmában egyes tudós emberek, elmélyült bibliatanulmányozást folytatva és tanítva arra a fantasztikus felfedezésre jutottak, hogy Jézus nembináris volt.
2021.03.05.

A szexuális útkeresés rendszerszintű tünet

Jobboldali-konzervatív-keresztény körökben elterjedt egy vélekedés, miszerint a szexuális identitások és a család körüli mai felhevült és sokszor hisztérikus közbeszéd mögött valójában csak egy nagyon erős érdekérvényesítő képességgel rendelkező, de valójában szűk lobbi aknamunkáját kell látni. Tehát szimpla propagandáról van szó. De van egy rossz hírem.
2021.03.04.

Sabin és az ő meg a mi vakcináink

1993. március 3-án hunyt el Albert Sabin lengyel származású amerikai mikrobiológus, a gyermekbénulás elleni VAKCINA feltalálója.
2021.03.02.

Alföldi Róbert a szeretettel zsarolja a kereszténységet

Az ismert színész-rendező megejtően hangzatos kérdéssel fordul a „mélyen hívő, igazi” keresztényekhez: vajon rendben van-e az, hogy a családokért felelős tárca nélküli miniszter dönti el, hogy mi a szeretet? A keresztényekhez pedig nyilván azért fordul, mert a kereszténység ugyebár a „szeretet vallása”.
2021.02.27.

A beteg

Zavarba ejtően hálás a kiszolgáltatott beteg. Pedig milyen riasztó számára az új és szokatlan környezet, amikor vízszintesen fekszik valahol lenn és fölé emelkednek nagy tudású doktorok, gondos nővérek.
2021.02.25.

A bolsevizmus áldozataira emlékezünk – Gyújts egy gyertyát, magyar!

A bolsevik diktatúrák áldozataira kell emlékeznünk, köztük a sok százezer agyonvert, megkínzott, internált, kirabolt magyarra, akiket a zsidó helytartó, Roth Manó uralkodása alatt, vagy a nagy elődök, a zsidó patkányköztársaságosok rémuralma idején különböztettek meg, és számoltak le velük csak magyar származásuk és nemzeti elkötelezettségük miatt.
2021.02.18.

Cancel culture

Semmi kétség, a cél a régi identitáskeretek, a vallás, a nemzet, a család teljes felszámolása, a tulajdonságok nélküli ember (Musil) megteremtése. S mindez megspékelve valamiféle émelyítően inkvizítori moralizmussal.
2021.02.15.

A konyha

A konyhában megkopott zománcos edények és csak várakozol, hogy újra meséljenek.
2021.02.10.

A diófák

„Azért kell taerhesen diót verni, mert akkor jövőre még több fog teremni, mert a gyaereket váró asszony beolcsa a fa jövő évi jó termését”.
2021.02.04.

Absolut hülyeség

Minden szerelem lehet szerelem, és minden szerelem lehet közönséges is.
2021.02.02.

Dr. Lenkei birkákkal kampányol a birkák ellen

Amikor ma szembejött velünk a facebookon ez a kép, a villamoson ücsörgő, kitűzős hölgyről, még sejtelmünk sem volt, mi is ez. Azóta kiderítettük.
2021.02.01.

Miért nem támogathatja egy keresztény az azonos neműek házasságát?

Márkus Tamás református lelkész igen részletes és igényes írásában a keresztény ember egyéni felelősségére mutat rá az azonos neműek házasságának megítélésében.
2021.01.31.

A semmiből jött ember uralma, avagy mi a baj a keresztséggel?

Tudtam, hogy eljön ez is. Mármint az, hogy egyszer valaki szóvá fogja tenni a gyermekkeresztség intézményét – természetesen jogi alapon. S láss csodát, itt van egy harcos ateista, Békés Gáspár, aki egyenesen betiltaná a keresztséget.
2021.01.30.

Tisztelt Orbán Viktor Legfőbb Polgártárs!

Hálátlan a Cassandrák szerepe, de én most ezt mégis megteszem, hogy ne mondhassa, Önnek senki nem szólt, hogy a végzete felé vezető úton halad.
2021.01.28.

George Spöttle: Esti mese – Los Angeles, 2024

A két királyfiról, akik összeházasodtak, vagy a transznemű kiscicáról, azt mindig is nagyon szeretted. Most komolyan, transznemű kiscica, ki talál ki ekkora marhaságot.
2021.01.25.

Híres találkozásaim – Emory (Imre) Friedmann

Az ősz úr szélesen elmosolyodott és valami rettentő melegséggel a szemében megkérdezte: netán nem magyar vagyok? Igen válaszomra már „Kezét csókolom” volt a válasz magyarul.
2021.01.22.

A hála nem történelmi kategória

Mi kell Európának? A fogyasztói biomassza, mely polkorrekt frázisokat fúj, legfeljebb a felfújt „rasszizmus” ellen mozgósítható. Érdekes, hogy a felvetést elutasító Vera Jurova többek között a magyarországi kisebbségek „jogaiért” is aggódik. Ugyan kikre gondolhat?