2020.10.16.

Ősember nem alsó hangon

Az emberi civilizáció tulajdonképpen az ősember dühöngésével kezdődött. De nem ám úgy, hogy mérgében agyoncsapta a másikat, leterítette egy hatalmas bunkósbottal, hanem amikor artikulálatlanul üvöltözni kezdett, ordítozva fenyegetőzött.
2020.10.16.

Fogalommagyarázat a liberális mainstream hirdetőinek, a populizmus Latin-Amerikában

A liberális komprádor kapitalizmus, az éjjeliőr állam propagandistái rendszeresen szitokszóként alkalmazzák a populizmus fogalmát, nem ismerve annak másik értelmezését.
2020.10.13.

Gondolati kényszerzubbonyok

Te megelégszel a penetráns szürkeséggel, csakhogy meg ne szóljanak és a gyalázkodás dohosságát elkerülendő, kitessékelsz még egy besettenkedő fénycsíkot is az elméd önállóságából, hogy nyugton hagyjanak...
2020.10.05.

Modern kori Júdások

Munkás életünk során nehézségekkel küzdve, mostoha és sokszor ellenséges környezetben vállalt háborúzásokban a bőrünket vásárra szállítjuk, védjük, segítjük, szolgáljuk a ránk bízottakat.
2020.10.05.

Köntös László: Mese

A Labrisz és a hozzá hasonló műhelyek, valamint az őket támogató lobbik valódi célja messze túlmegy a megértés, a közeledés munkálásán, és az előítéletek elleni küzdelmen.
2020.09.30.

Fluor Tomi a kőkorban él

Miután Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese ledarálta az LMBTQ-ideológiát propagáló mesekönyvet, beindult a deviánslobbi. Toroczkai László írása.
2020.09.23.

Egy magát gyógyíthatatlannak HITT betegnek (ÜZENTEM VOLNA, HA…de ő másként döntött)

Erről beszélni kell, mert fontos téma! Vezethet-e az élet megtagadása céltalan és értelmetlen végállomáshoz akkor, ha valaki nem is próbál meg semmit sem tenni, próbálkozni, világosan látni a saját ismeretlen, feltáratlan helyzetét?
2020.09.21.

Ütközet a Porta Pia előtt – 150 éve szűnt meg a Pápai állam

A szocialista Francesco Nitti szintén kiállt hazánk mellett, az olasz politika következő évtizedeiben azonban leginkább Benito Mussolini tett lépéseket a magyar igazság érvényesüléséért.
2020.09.18.

A politikai korrekt leváltása józan paraszti észre

A PC-beszédben nincs cigány, nincs néger, nincs zsidó, nincs nő vagy férfi, nincs se béna, sem egészséges, nincs homoszexuális (pláne buzi), nincs kövér, nincs utcaseprő, nincs törpe – stb.
2020.09.18.

Szigorítások a vendéglátásban – Nyílt levél Orbán Viktornak

Szeretném felhívni figyelmét arra, hogy pártja elvesztette a 2022-es választásokat. Mivel 23 órakor bezáratja a szórakozóhelyeket, ezért sok százezer szavazó, akik a vendéglátásból élnek, még akkor is Önök ellen fog szavazni, ha eddig masszív Fidesz-szavazó volt.
2020.09.12.

Vírus-, maszk- és kormányellenes tüntetést tartottak Budapesten (videók, képek)

Az ország vírusrettegőkre és vírustagadókra oszlott ketté, és pár sikerre éhes ember – akik közül némelyiknek teljesen véletlenül pártja is van – politikai hancúrozásba kezd egy alig ismert vírus okán, másik felük pedig saját bizniszét akarja előtérbe tolni némi immunerősítésre fogott vitaminüzlet okán.
2020.09.10.

Az elnyomás alatt nyögő orosz nép és az automata postaláda, avagy az állatorvosi ló esete

Az megvan, ugye, hogy állatorvosi lóhoz szokás hasonlítani egy jelenséget vagy intézményt, ha az összes elképzelhető hiba, betegség, tünet kimutatható rajta. Nos, Hadházy Ákos baráti köre hűen példázza a tipikus állatorvosi ló esetét. Pedig szegénynek – állatorvosként – illene tudnia, mit nem illik.
2020.09.03.

Komfort-tünetés rulez

Úgy tűnik, hogy a „free SZFE” harcias ifjoncai némileg összekeverik az oktatási intézményeket az idén elmaradt, de az ifjak által oly nagyon szeretett fesztiválokkal, esetleg tán Ozorával. Az sem kizárt, hogy némi időutazást élnek meg, és éppen Woodstockba vizionáljak magukat, némi – felmondott – tanári emlék-nyomásra vagy befolyásra.
2020.09.02.

Ítélet-merengő

Az igazi ítélet a végítélet. A végítélet kivonja magát az emberi ítélkezés alól, bár ez nem mindig nyújt vigaszt annak, akit ember ítél meg, főleg ha az illetőt tévesen ítélik meg.
2020.09.01.

Iskolák és szeptember elsejék

Az iskola is a szülőföld része. A szülőföldet átszelő, a mélyből a felszínre törő, örökké bennünket kísérő szellemi forrás. Eredet, csobogás, folyam, csak az idős, vagy az aggkor által megállított mélységes víztükör.
2020.08.30.

Elhangzott a szó… A magyar igazság győzelme

1940. augusztus 30-án, 14 óra 50 perckor hirdették ki a Belvedere palotában Ribbentropp német és Ciano olasz külügyminiszter a II. Bécsi döntést, melynek értelmében Észak-Erdély és Székelyföld 43000 négyzetkilométernyi, 2,5 milliós lakosságú területe visszatért Magyarországhoz. E hírt a budapesti rádióból pár perc múlva megtudta Erdély magyarsága.
2020.08.30.

Szembenézés a világ brutális valóságával, avagy néhány szó az Orbán-beszédről

Az Orbán-beszéd azért alapvető, mert problémafelvetésben túlnő a szokványos politikusi beszédek keretein, s a figyelmet sorskérdésekre irányítja.
2020.08.27.

Szivárványos semlegesség

Ez úgy van a liberális mérce szerint, hogy a liberalizmus saját magával szemben nem követeli meg a semlegesség elvét, mi több, önmagát semlegesnek gondolja, ha viszont más meggyőződésről van szó, akkor rögtön semlegességért kiált.
2020.08.26.

CO-VIDEOZZUK a lényeget és az igazat (a pandémia és az infodémia apropóján)

Lassacskán odáig ér a tudósember: szégyelli, hogy amit tanult, ami tudást felhalmozott élete során, azt meg meri osztani másokkal abban a kemény meggyőződésében, hogy jót tesz, mert felvilágosít, mert fellebbenti a fényt esetleg a mások számára még nem ismert, egészséget-betegséget érintő titkokról.
2020.08.24.

A bizonyítás ereje

Az ember magának is, a gyerekeinek is, a környezetének, a munkahelyének, de az egész világnak mindig mindenkor bizonyítani kíván.
2020.08.22.

Niedermüller „Rémisztő Képződmény” Péter túlteljesít és masszívan provokál

Ez nála belülről jön. A legbensőbb énje. Lazán, könnyedén gondol egyet és igaza biztos tudatában elböffenti, egyben leleplezi magát.
2020.08.18.

Megértés, gyengédség, féltés… (“Csak a gőg taszít le…”)

A fentiek, nem mechanikus dolgok az életben. Ezek az átélés akkordjai egy életszimfóniában, ahol a finom hangolású lelkek a legnehezebb graveból ritenutora válthatnak, mert így érzik magukat biztonságban. Ám nem csak ők, hanem talán a nagyon kemények is. Mindenki.
2020.08.10.

Gondolatok a tökéletességről

Két dolgot egyszerűen nem lehet nem észrevenni ma. Az egyik a meleg. A másik a vita, meg annak a hogyan-mikéntje.
2020.08.07.

A fasizmus emlékmúzeuma Rómában? Budapesti áthallások

Róma közgyűlésében a többségi olasz kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (Movimento Ciquestelle) három képviselője javaslatot tett arra, hogy hozzanak létre az olasz fővárosban, egy, a fasizmus korszakával (ventennio-20 év 1922-43 között) foglalkozó múzeumot, elsősorban az oktatási igények illusztrálása, és a történelem iránt fogékonyak érdeklődése kielégítése céljából. Az ötlet sokak támogatását tudta elnyerni, azonban várható volt, hogy a javaslat éles ellenállást is kiválthat.
2020.08.07.

A Bárka és a vadlibák

Egy megszívlelendő analógia a vadlibákról, ha beszállsz ebbe a mai bárkába!
2020.07.30.

Te csak viseld, boldog agyhalott

Te csak viseld a maszkot és légy boldog felsőbbrendűséged biztos tudatától! Viseld a maszkot, mert az neked jó.
2020.07.28.

A Magvető és India

Az a világ, amelyikről most szólok, nagyon-nagyon messze van mindentől, ami európai, ami keresztény, de nagyon közel ahhoz, ami éteri, ami emberi, sőt, ami isteni.
2020.07.28.

Digitalizáljunk!

Nézem a régi képeket, mert mostanában ebben az új divathullámban egyre többen tesszük ezt... Jó játék, jól van ez így! Minden régi kép régi emléket hoz elő, amiben nem csak a külsőnk változását, hanem talán a belsőnk fejlődését, ne adj Isten a visszafejlődését is láttatja egy-egy eseményhez kötődő fénykép...
2020.07.24.

Ez is volt még Brüsszelben!

Letargikus hetem van. Valami hirtelen jött öngyilkossági hajlam alapján folyamatosan olvasom és nézem az ellenzéki médiát, főleg az ATV-t.
2020.07.23.

Az Index goebbelsi függetlensége

Értem azt, hogy az Index rettentően szeretné magát annak az egykor volt, valóban független portálnak mutatni, ami a sikereiket hozta. De valljuk be őszintén: ez rohadtul nem megy. Nem megy, mert hiába magas színvonalú a fent említett rovatokban végzett munkájuk, hiába igyekeznek kritikát megfogalmazni a politikai színtér minden szereplőjével szemben, az arányok igencsak nem a függetlenség látszatát mutatják.
2020.07.20.

A Hagia Sophia, avagy néhány szó a hagyományról

A Hagia Sophia hirtelen mecsetté alakítása világszerte kiverte a biztosítékot. Nemcsak a nyugati és keleti keresztyénség adott hangot nemtetszésének, hanem a „progresszív” világsajtó is.
2020.07.15.

Néhány szó a modortalanságról

A modortalanság a neveletlenségből fakadó hiányosság. Modortalan ember az, aki primitívségénél fogva csak sértegetni, becsmérelni és főleg ordítani tud, aki képtelen arra, hogy, tudná: mikor jobb ha ül csendben a fenekén.