2020.04.04.

Magyarország totális vörös megszállására emlékezünk

1945. április 4-én a Magyarországot megszálló vörös hordák egy kis Vas megyei falunál, Nemesmedvesnél átlépték a határt, és benyomultak az osztrák területekre. A XX. század Magyarországának második nagy tragédiája ebben az akcióban öltött testet, hiszen a trianoni területrablás után most az évtizedekig tartó szovjet megszállás előkészítésének utolsó aktusa zajlott le.
2020.04.01.

Gondolatok a koronavírus tragédiájáról

Pár hete még el sem tudtuk képzelni, hogy Európába, hazánkba is elérkezhet az eddig ismeretlen, főként az idősebb generációra, vagy a legyengült immunrendszerű, esetleg valamely alapbetegségben szenvedő embertársainkra halálos veszélyt hordozó vírus. Az európai gócpontokból rendkívüli gyorsasággal továbbterjedő betegség sajnos hazánkban is megjelent, a többi európai országhoz hasonlóan az egészségügy dolgozói, az orvosok hősies küzdelmet vívnak ellene.
2020.03.31.

Álmodozás, realitás, vírus

Álmodozó gyerekek voltunk, mert a gyerekek mindig és mindenütt a világon álmodoznak. Akár békében, akár nehézségben, nyomorban vagy gazdagságban, a gyermekek bizony álmodoznak. Aztán ahogy telnek az évek, egyre több ismeret és még több emberismeret rakódik belénk és ránk és a csendes képzelgést felváltja a mind tudatosabb szemlélődés. A világra nyíló szemet és fület megcsapja, majd birtokba veszi a realitás.
2020.03.29.

Egyirányú közlekedés a zárt jelenben

Ha hátrafelé nézel, az ott mind emlék, mert magad után hagytál mindent. Pedig most felettébb hasznos dolog, ha hátrafelé is tekintgetünk, kigyomláljuk a szép emlékeket, s bár az idő halad, de egy pillanatra mégis elidőzünk a színeken, eseményeken, illatokon, képeken, hiszen annyira, MOST annyira zárt a jelen.
2020.03.25.

Polgárság a romokon? Kérdések 1990 után…

Magyar szempontból és a volt csatlósok értelmiségi rétegeiben meghatározó baj, hogy a vegyes összetételű középosztálybeli társadalom amnéziája, illetve történetírásunk és még inkább médiánk mulasztásai következtében az emberek többsége nem tudja, hogy mi volt a kommunizmus. De azt sem, hogy mi a polgár.
2020.03.25.

Irigység? Volt, van és lesz!

Iskarioti Júdásról jut ma eszembe, hogy a modern Júdások is hamisan csókolnak, elárulnak, eladnak, kiárusítanak és irigykednek.
2020.03.20.

Tanuljuk a mértéktartás fogalmát

Röhej. Ülök a vécén, és az előttem levő vécépapírcsomagot bámulom. 24 db. Ennyi van benne. Négyen vagyunk rá. És nem parázok. Pedig eszembe jut, hogy összesen három, félig telt flakon kézfertőtlenítőnk van. Még 2015-ből maradt meg...
2020.03.20.

Úgy kinyitottad a tulipántos lózungos ládát, hogy mindjárt fejbe is vágtad magad a fedelével – Tomcat válasza Ember Attilának

Külföldön dolgozó, onnan a koronavírus miatt hazaérkező magyaroknak címzett üzenetet Ember Attila, írása a Hunhír.infón is megjelent. Nekem ne akard bemagyarázni, hogy igenis semmi baj sincsen Magyarországgal. Tomcat neki válaszolt felháborodásában, szerinte ugyanis "a mi drága szülőföldünk olyan, mint egy alkoholista szülő, aki bottal veri a gyerekeit".
2020.03.18.

Kemény üzenet a koronavírus miatt hazamenekülő honfitársainknak: “Bezzeg eddig szidtátok ezt a sz@r országot”

Kedves, hazaözönlő honfitársaink! Az elmúlt napokban olyan mértékű felelőtlenséget és képmutatást tanúsítottatok, amilyennel ritkán találkozik az egyszerű ember. Eddig valahányszor hazalátogattatok, itthon töltött szabadságaitok közben ha […]
2020.03.17.

Elrettentő, helyzetet tisztán láttató képeket, megnyugtató maszkokat!

Számomra érthetetlen, hogy a koronavírusról a felvilágosítás miért nem olyan erővel folyik, amivel kellene. Mire gondolok? Senkit nem bántva, de nem értik az emberek többsége (!) […]
2020.03.17.

Igazi velünk élő Trianon

Az emberre rátelepszik valami fátyolos, régi érzés, mint amikor még betonsorompó volt Hegyeshalomnál és megemelkedett az ember pulzusa, ha közelített a határ felé. Kárpáti Iván esszéje a Neokohnról. (Akárha egy nemzeti radikális írta volna.)
2020.03.15.

Ünnepi köszöntő – ugyancsak keserűen

Szeretnék valami ünnepit írni március 15-ére, de valahogy nem megy. Elmaradt az ünnepet előkészítő hangulat. Sőt! Váratlanul betoppant közénk a halálfélelem. Hogy Te nem félsz? Majd fogsz... De az biztos, hogy túl lehet élni!
2020.03.15.

A parvenü

Mostanában egyre gyakoribbak találkozásaink a mindennapi életben, a médiafelületeken, a politikában, a hétköznapi és éppen csak futólagos ismeretségekben, vagy akár a munkahelyi együttélésekben, vagy a kórházakban, rendelőkben egy egyre növekvő létszámú újfajta embertípussal.
2020.03.08.

Hová pisálnak a migránsok?

Bocsánat, ha a címmel meghökkentek bárkit is, de erősen ide kívántam irányítani a figyelmet, mert nagyon kíváncsi vagyok a válaszra.
2020.03.03.

A dicséret dicsérete

Az első angol nyelvű olvasmányom egy kis agyongyötört töredezett, szamárfüles könyvecske volt, amit egy barátomtól kaptam, és ahogy mondani szokták ő is ronggyá olvasta, mert ő is úgy kapta valakitől.
2020.02.29.

Miért történelmietlen Horthyt fasisztázni?

Valljuk be, van annak valami bája, amikor a tornából felmentettek társasága mellé csatlakoznak a történelemből felmentettek, és egy gigamega utcai demonstráció keretében akarják megmagyarázni saját bénaságukat és tudatlanságukat.
2020.02.27.

A fehér ember eredendő bűne

Az identitáspolitika hívei szerint az értékek hierarchiájában legalul a heteroszexuális fehér férfi foglal helyet. De vajon valóban az etnikum és a nemi jelleg határozná meg egyedül, hogy milyen emberek vagyunk? Réti János írása.
2020.02.25.

Kérjenek bocsánatot a hazai zsidóság vezetői a kommunizmus bűneinek emléknapján!

Magyarország szovjet megszállását követően következett be Magyarország igazi vészkorszaka, amikor a jobbára zsidó származású országveszítők és ÁVO-s vezérek kegyetlen és embertelen közé kényszerítették a korábbi rendszer közép-, és felsőbb osztályának tagjait, de a szavát felemelő kisember is a kínzókamrák mélyén találta magát.
2020.02.25.

A kommunizmus történelmi eszköz volt a keresztény és nemzeti társadalmak felszámolásában

Bemesélik nekünk és mi sokan bambán, zombi módra el is hisszük, hogy a kommunizmus bár – 100 millió halottal -, de mégis csupán egy félresikerült történelmi ábránd volt. Pedig a kommunizmus nem csak egy igazságos társadalom ábrándja, hanem egy történelmi eszköz is volt a keresztény és nemzeti társadalmak felszámolásában.
2020.02.16.

Puskin, a szabadság költője

Puskin, Nagy Péter cár szerecsen testőrének leszármazottja, szabadkőműves szabadsághős, aki egy szerelmi párbaj áldozata lett. Herczeg Ferenc méltán híres, bár sokig tiltott lapja, az Új Idők cikke került a kezembe, mert kíváncsi voltam, vajon miről is írt Herczeg Ferenc vezércikkírója több évtizede, azaz 1937 februárjában. Látom: a szerző Márai Sándor. A téma: Puskin halálának kerek századik évfordulója. Jéééé, Puskin!
2020.02.15.

Károlyfalvi József: Beérett az extrém liberalizmus

Bár még soha nem jártam Gyöngyöspatán, azonban a másutt is előforduló analóg történések, viselkedésformák figyelembevételével az ember kísérletet tesz, megpróbálja elemezni, mérlegre tenni az eseményeket, folyamatokat.
2020.02.13.

Gundy Sarolta: Értelem- és érzelemtorpanásaim mostanában

Ha nincs értelem, ki fog őrködni, ki teszi hitelessé a nemzet szeretetét? Vagy ez egy avítt, meg- és kicsúfolandó tulajdonság a globalizmus korában?
2020.02.11.

Kitörés becsülettel

Tisztelet azon katonák, civilek, ártatlan áldozatok és megbecstelenített nők, gyermekek emlékének, akik példát mutattak egész Európának. A II. világháború egyik leghősiesebb eseményére emlékezünk.
2020.02.07.

Legyünk só!

Gyerekkoromban nagy divat volt emlékkönyvet kapni-adni. Akkor, amikor még az emlékkönyv volt az egyetlen ajándék, az akkori fizetésekhez képest ez drága karácsonyi ajándéknak számított, Szüleim engem is emlékkönyvvel leptek meg, nyolcadikos koromban. Világoskék műbőr borítású könyvecske volt, igazi lakattal, amihez 2 darab kulcs is járt.
2020.02.06.

Tökös magyar NAT-ot tessék!

A balliberális magyartanárok balliberális érdekszervezetükön, a PDSZ-en keresztül üzengetnek, hogy nem kérnek az új NAT-ból. A Nemzeti Alaptanterv ugyanis elég magyar. Ezt a magyarközpontúságot, a nemzeti identitás erősítését célzó oktatást és a mindezeket meghatározó alapszemléletet a globalista világpolgárok egyszerűen képtelenek feldolgozni.
2020.02.05.

BFK és Vitézy: mi lehet ebből?

Mostanság sűrűn lehetett olvasni és hallani a médiában, hogy Fürjes Balázs fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos tiszteli és kedveli Vitézy Dávidot, aki iránt hasonlóan érez Karácsony Gergely főpolgármester is. Némi felületességgel úgy is mondhatnánk, hogy ők hárman kedvelik és tisztelik egymást, ami önmagában természetesen magánügy.
2020.02.01.

Eldurrant Moncsi agya

Már jó ideje nem írtam, mert elegem lett abból, hogy egyre nagyobb divat öltözködni. Mindenki magára húzgál minden koszos göncöt, magára vesz mindent, szóval hiába szabad a vélemény, ha nem akarsz minden sarkon pofonládába szaladni, jobb, ha meg sem szólalsz. Meghúztam a vállam a Borkai-ügy, meg az összes többi szex(is) botrányon. Már nem láttam értelmét posztolni a karácsonyi elmebajról a plázákban.
2020.01.30.

A képződmény keserve

Miért van az, hogy az igazságkeresés olyan nagyon gyakran, nem nemes emberi célokért folyik, normális eszközökkel, hanem attól függ, hogy ki ordít hangosabban, ki köp nagyobbat, ki árulkodik jobban, kit lehet meg- és lefizetni, és a cél tulajdonképpen nem más, mint talán egy parányi és pillanatnyi önnön ütközet nyeresége az orrhosszon belül?
2020.01.27.

Februárban újra Cziffra-fesztivál

Ötödik alkalommal várja a közönséget 2020 februárjában a Cziffra György Fesztivál, amelyet a világhírű zongoraművész emlékének ápolására hozott létre Balázs János zongoraművész 2016-ban.
2020.01.24.

Nyájak, csordák, szellemek

Úgy aggatjuk a sztereotip jelzőket, mintha kötelező lenne. Nincs átmenet, nincs gondolkodás, csak rekedt, unalmas, egyhangú bégetés.
2020.01.22.

Historikus párhuzamok

Krisztus után 220-ban a kínai Han-dinasztia császárai megépítették az első Kínai Nagy Falat, mert a mongolok – gazdasági menekültként- szerettek volna átjutni Kínába, egy magasabb életszínvonal […]
2020.01.22.

Mi erősebb: az ellenség szava, vagy a barát hallgatása?

Vajon egy vélt sérelem útjába állhat-e a több éves barátságoknak? Irányíthatja-e egy buta sértettség az emberek kapcsolatát? Irányíthatja-e egy harmadik (hivatalos) féltől való félelem a barátságokat?