2021.12.05.

Idén elmarad a Mikulás

A norvég posta szerint a Mikulás elvesztette az ártatlanságát.
2021.11.29.

Folyik a jelképháború, avagy mi is ez a kézmozdulat?

A választások közeledtével egyre élesebb formát vesz az ideológiai-történetpolitikai polémia. Ennek része a jelképek háborúja is, vagy a különböző politikai irányzatokhoz tartozó politikusok, az újságírók, az ellenfelek egyes mozdulatait elemző, vagy kijelentéseit szemantikai értelemben (jelentéstanilag) kicsavaró és félreértelmező megnyilvánulásai.
2021.11.27.

Milyen advent meg karácsony? Tél van, azt’ kész

Ahogy a kommunizmus rátelepedett a Télapóra a Mikulás (Szent Miklós) vallástalanítása érdekében, a liberalizmus pedig egy másik keresztény szimbólumra, a szivárványra, úgy próbálják most tovább vinni ezt a hagyományt a szélliberális LMBTQ-fanok. Volt már ugyan próbálkozás Róth Manó és utódai idejében is a kilúgozásra, hagyott is mély nyomokat, de kiirtani a hitet minden ember életéből nem tudták.
2021.11.25.

Márki-Zay, a keresztény, aki engedélyezné az azonos neműek házasságát

Márki-Zay Péter a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy ő engedélyezné az azonos neműek házasságát, s ez nem ellenkezne hitével, „ugyanis a polgári házasság egy polgári jogi aktus”. […]
2021.11.19.

Az a társadalom, amelyik nem tudja kezelni a szexualitást, halálra van ítélve

Perintfalvi Rita „teológusnő” dörgedelmes posztot tett ki Facebook-oldalára ezzel a címmel: „Semjén Zsoltnak üzenem: nincsen fájdalmasabb dolog a vágyak elfojtásánál!”.
2021.11.17.

Amikor Márki-Zay kiszabadítja az egyházakat a „politika fogságából”

Egy magát pártpolitikától függetlennek beállító egyházias hátterű lap nettó pártpolitikai kampány-interjút készített egy kormányfői szerepre készülő politikussal az egyházak politikai „kiszabadításáról”.
2021.11.14.

Visszhang variációk…

A félreértéseknek millió lehetséges oka lehet.
2021.11.05.

Alternatívák

És akkor Mark Zuckerberg megteremté a metaverzumot, végérvényesen elválasztva egymástól az igazat és a hamist.
2021.11.03.

Miért hal meg az ember?

Amikor a keresztyénség az ember halálát nem a természetből vezeti le, akkor nagyon is racionálisan jár el, mert az ember nem csak természeti lény. Sőt elsősorban nem az. Az ember szellemi lény, amit az mutat meg a leginkább, hogy képes kilépni önmaga végességéből.
2021.10.26.

Összeegyeztethetetlen világnézetek

Márki-Zay is lehet a liberalizmus által ünnepelt jó keresztény, jó konzervatív. Főleg, ha nem az.
2021.10.23.

Kamaszoknak, fiataloknak, meg aki esetleg gondolkodóba esik 1956 alkalmából

A rend és a szabadság, amiről most írok. Vajon Te fulladoztál-e valaha a szabadságtól való elzártságban, a dohos, avítt szagú rendszernek mondott rendszertelenségben? Tudod-e, hogy mi az a csengőfrász (AVO), az istállóban lakás, az éhezés, hogy elviszik a szülődet és nem tudod hová, hazajön-e élve, egyáltalán látod-e még valaha?
2021.10.23.

G. Kirkovits István: 1956. október 23.

Akik 1956. október 23-án kimentek az utcára, nyílt, tiszta szívvel, reménykedve és bizakodva, még nem gondolhattak akasztófára, kisfogházra, a halálra ítéltek utolsó sóhajtására, a megkínzott emberek üvöltésére és az ávós pincék dobhártyaszaggató sötét terrorjára
2021.10.19.

A globalista körök B-terve

A globális urak pedig megtalálták az új, hasznosabb bábot, akit Márki-Zay Péternek hívnak. Igaz, hogy az általa hangoztatott kereszténység semmiképpen sem egyeztethető össze a Momentum kedvenc eseményével, a szexuális devianciákat dicsőítő „pride-dal”, de ez nem számít. Ő is Amerikából jött.
2021.10.15.

A DK az egyházakat fenyegeti

A Demokratikus Koalíció szóvivője, Barkóczi Balázs – egy HVG-cikkre hivatkozva – a párt honlapján egy rövid, ám tartalmában annál súlyosabb bejegyzést tett közzé az egyházaknak juttatott tavalyi állami támogatásokkal kapcsolatban.
2021.10.11.

Márki-Zay szerint Jézus baloldali volt

Ez persze nem túl eredeti gondolat. A „progresszív kereszténység” néven ismert kísérletnek számtalan nyugati variációját ismerjük. A dolognak az a lényege, hogy a balliberális eszmevilág már […]
2021.10.11.

Olvasó: Így tette tönkre a Fidesz a közigazgatást

Volt kormánytisztviselő kereste meg a Hunhír.info szerkesztőségét, hogy elmondja, miként tette tönkre munkahelyét a politika, leírása szerint leginkább a Fidesz-kormányzás óta.
2021.10.04.

Dobrev és az egyházak

Dobrev Klárának nagyon nem tetszik, amit a miniszterelnök a Pesterzsébet-Szabótelepi Református Egyházközség új templomának átadásán mondott.
2021.09.20.

Egyenlő bánásmód

Két hírrel is sokkolta a magyar keresztyén társadalmat a közelmúltban a világsajtó. Az egyik a transznemű püspök kinevezése Amerikában, a másik pedig az, hogy egy svéd evangélikus meleg lelkész, demonstrálva saját álláspontját, nem ad össze heteroszexuális párokat.
2021.09.17.

Transznemű püspök: ez már nem a kereszténység

A magyar olvasóközönség is tudomást szerezhetett róla, hogy Amerikában beiktatták az első transznemű püspököt.
2021.09.16.

Filozófia, életsors, irodalom

Az olasz és az egyetemes irodalomtörténet fontos évfordulója érkezett el: szeptember 21-én lesz 700. évfordulója Dante Alighieri, a legnagyobb olasz költő halálának. E rövid írásban kitekintünk egy közel 700 évvel ezelőtti sorsra, egyéniségre, szellemi alkotásaira, költészetére. Művei tartalmaznak irodalmi, emberi nagyságot, filozófiai gondolatokat, iránymutatást.
2021.09.09.

Tóth Gabi hazatalálása

Tóth Gabi magyar celeb egyszer csak rádöbbent, hogy ő keresztény. Ez lehetne akár az ő magánügye is, mint ahogy az is, de úgy döntött, hogy ezt a fordulatot a nyilvánosság előtt is felvállalja. Beszélt ő korábban is hitről, de ilyen nyílt egyértelműséggel még nem.
2021.09.02.

Elhülyült-e Szikora Róbert?

Puzsér Róbert, a mai magyar társadalom szekuláris prófétája nekimegy Szikora Róbertnek, ám nem valami szakmai kérdés kapcsán, hanem súlyos teológiai állítások mentén.
2021.08.29.

Konzultálunk, konzultáltunk, konzultálni fogunk

Elméletileg a Nemzeti Konzultáció nem lenne rossz ötlet. A nemzet és kormánya közötti információáramlás és véleménycsere szempontjából fontos, megújító szempont is lehetne a kormányzás számára.
2021.08.29.

Oltásellenes pikniknek álcázott rendszerváltás

Hoztunk egy kis zömített összefoglalót a 28-ai beszédekből, pontosabban abból a részéből, amit még instant agyhalál nélkül hallgatni bírtunk.
2021.08.23.

Kereszt az égen

Minden, ami az európai szellemtörténetben lezajlott, ideértve a felvilágosodást is, keresztény talajon nőtt ki. Ezt nem látni történelmi vakság.
2021.08.20.

Áldásnyom

Unalomtól csöpögő ügybuzgóság, stendhali szenvedélytisztelet és minden más hatást közömbösítő életfolyamat dacára őseink számtalan nemzedéke számára ott volt a szentistváni kereszténység: a tudás és erkölcs, megismerés, áhítat és igaz vigasztalás forrása.
2021.08.20.

Magyarul

Magyarnak lenni annyi, mint magyarul öntudatra jutni. A magyarul tudás nem járulékos eleme annak, aki vagyok, hanem pont fordítva, a magyarul tudás hozta létre azt, aki vagyok.
2021.08.18.

Az Amerika-mítosz vége?

a világ első számú liberális demokráciája a demokrácia eszméjét arra használta fel, hogy birodalmi gyarmatosító geopolitikájának ideologikus eszközévé silányítsa.
2021.08.16.

A transzikat nem szabad kigúnyolni, Feró

Nagy Feró sok mindent elviselt már, valószínűleg a legújabb előadása utáni összliberális támadást is kibírja, azonban a túlérzékenyítő propagandisták reakciója Nagy Feró marhaság köntösébe bújtatott genderkritikájára ékes példája annak, hogy az LMBTQ eszméje szent és sérthetetlen, azt bírálni, megkérdőjelezni, célkeresztbe kerülést von maga után.
2021.08.10.

Miért kell nekik az iskola?

Most, hogy már kutatások is igazolják, hogy a magyar társadalom többsége elutasító az LMBTQI+ ideológia iskolai terjeszkedésével szemben, kiderült az, amit amúgy mindenki tud: a magyarok többsége a szó kulturális értelmében kitart a keresztény-konzervatív értékek mellett.
2021.08.02.

Bűn-e a homoszexualitás?

Igen, a homoszexualitás bűn. Az egyház a Biblia alapján nem mondhat mást.Csakhogy ez az állítás ma életveszélyes, mert igen sokakból zsigeri elutasítást, sőt tiltakozást vált ki.
2021.07.25.

Jó magyarnak lenni

amikor egy magyar nyer olimpiai aranyat, az más. Ilyenkor is van bámulat, csodálat, elismerés, de mégis, van valami több is, amit elég nehéz szavakba önteni, de annál valóságosabb: azonosulás és büszkeség.