2022.05.23.

Novák Katalin: „Itt leszünk ezer év múlva is”

Nekem egy ilyen mondat felér egy vérátömlesztéssel. Annyira unom már a kereszténység-siratást, azt a senki által nem igazolt jóslatot, hogy az úgynevezett történelmi haladás szükségszerűen hozza el a keresztény civilizáció lassú elhalását.
2022.05.15.

Az önazonosság bátorsága. Néhány szó Novák Katalin beiktatásáról

Novák Katalin, Magyarország új elnöke istentiszteleten mondta ki, hogy ő keresztény és magyar. Ez az önazonosság bátorsága.
2022.05.07.

Saját életének áldozata lett

A képen Radnóti Miklós. Ő az, akiről érdemes beszélni. Történt közben, hogy ma meghalt valaki, egy ismertség, akit sajnál az ember, mert minden kettétört élet tragédia. Ám az, hogy hirtelen hőssé avatják sokan, azért még sincs rendben.
2022.04.20.

Ha ez a „progresszív teológia”, akkor nincs miről párbeszédet folytatni

A hagyományos teológia közéleti nyilvánosságban megjelenő hazai képviselői megkapták már azt a vádat, hogy „fundamentalista szőnyegbombázással” reagálnak minden olyan kereszténység-értelmezési kísérletre, amelynek az a célja, hogy a kereszténységet az összefoglalóan progressziónak nevezett balliberális ideológiai mozgások támaszává tegyék.
2022.04.12.

A nagyhét elé – nem hívőknek is

Ha racionálisan magyarázatot kell adnom arra, hogy mi az, amit a kereszténység adni tud, sőt, amit csak a kereszténység tud adni, akkor azt mondanám még nem hívőknek is, hogy a kereszténység az emberi lét egészét értelmezi.
2022.04.11.

Választás, tanulságok, következmények

Lassan jogerőssé válnak az április 3-ai országgyűlési választások eredményei. Mint ismeretes, sokak félelmeivel, bizonytalanságával szemben nyertek a kormánypártok. Talán azt is mondhatjuk, hogy túlnyerték magukat. Kétségtelen, hogy ez a választási eredmény biztosítja hazánk stabilitását, azonban a további folytatás fontos kérdőjeleket vet fel.
2022.04.05.

Annyira konzervatív, hogy már forradalmi

Talán soha ennyire nem mutatkozott még meg a két politikai tömb közötti mélységes világnézeti szakadék.
2022.04.04.

Globális harc az energiaforrásokért: milyen hatással bír az ukrajnai háború a Közel-Keletre?

A Nyugatnak új energiaforrásokat kell találnia, hogy megfékezze az emelkedő olajárakat. Az OPEC azonban Oroszország oldalán áll. Ez a helyzet Izraelnek és Törökországnak „esélyt” adhat az európai földgázpiacra való bejutásra. De hogyan fog reagálni Oroszország és Irán?
2022.04.01.

Négy nem a pedofilok Európájára!

Minden bizonnyal történelmi korszakhatárhoz érkeztünk. A globális kapitalizmus erői, a nemzetközi szabadkőművesség szélsőséges csoportjai megindították a talán utolsónak tekintett támadásukat a nemzetállami civilizáció felszámolására.
2022.03.21.

Ilyen az, amikor egy lelkész nem politizál. Néhány szó Iványi Gábor szerepléséről

Mint az tudott, a március 15-ei ellenzéki kampányrendezvény egyik szónoka Iványi Gábor lelkész volt. Teljesen mindegy, hogy milyen minőségben, s mondandóm szempontjából teljesen mindegy, hogy mit mondott. Iványi Gábort a köztudat lelkipásztorként tartja számon, aki most mégis egy nettó pártpolitikai esemény aktív szereplője volt.
2022.03.15.

Wass Albert üzenete március 15-re

Nekünk magyaroknak az Úristen különösen gazdag és színes nemzeti örökséget adott. Az egész világon egyedül ez a mienk. Senki nem veheti el tőlünk, mint ahogy mi sem vehetjük át senkitől azt, ami nem illet meg minket.
2022.03.15.

Magyar vagyok

1848. március 15., a modern magyar nemzettudat megszületésének nagy eseménye azért hatol olyan mélyre, mert önazonosságom legmélyebb rétegét érinti. Azért van ez így, mert fizikai létem és magyarságtudatom nem szétválasztható, hiszen magyarként döbbentem rá létemre. Ha magyarként nem lehetek, akkor már nem is lehetek.
2022.03.14.

A ruszofóbia: rasszizmus

Megdöbbenve olvasom, hogy a „szabad világ” „haladó” képviselői, szószólói úgy kívánnak reagálni Putyin Ukrajnával szembeni tényleg elfogadhatatlan, agresszív és nyílt fizikai erőt alkalmazó fellépésére, hogy szalonképtelenné nyilvánítanak mindent, ami orosz.
2022.03.11.

Értik-e, hogy egyáltalán, miről is beszélnek?

Sajnos napjaink sokkal súlyosabb kérdéseket vetnek fel, mint bizonyos történetpolitikai problémák, polémiák, vagy fogalmak elemzése, azonban egyes viták, megnyilvánulások mellett nehéz szó nélkül elmenni.
2022.03.11.

Toroczkai: Az eltitkolt igazság az ukrajnai háború mögött

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnökének videós elemzése az orosz-ukrán háborúról.
2022.03.01.

Kinek a háborúja? Láss tisztán!

Bogár László közgazdász tűpontos elemzése után talán a nagy oroszellenes ukránbarátok szeméről is lehullna a lepel. Amerika kitolta a háborút az EU és Oroszország közé, ő […]
2022.02.25.

A borzalom elutasítja a megbékélést

Az asztalnál ül valaki, s elétaszítanak. A vörös terrorlegény nagyot lök rajtam, arcommal érintem a rozsdabarna foltokkal teli asztallapot. A lámpa a szemembe világít, és az a valaki csak kérdez, kérdez. Hol volt? Mit tett? Kinek szolgált?
2022.02.16.

Hatás és következmény nélkül – Gondolatok a pedagógussztrájkról

Mint ismeretes, január 30-án reggel, az első két órában számos iskolában került sor figyelmeztető munkabeszüntetésre a PSZ és a PDSZ szervezésében.
2022.02.15.

Gyurcsány és a kereszténység

Gyurcsány Ferenc, ahogy tőle várható volt, évértékelő beszédében megint felhozta azt az ismerős érvet, hogy az Orbán-kormány nem keresztény, csak a „kereszténység szent ügyébe” burkolja magát.
2022.02.06.

A német egyházi alkalmazottak coming out-ja

Ez a coming out nyilván provokáció, hiszen az egyes ember szexualitása nem tartozik a nyilvánosságra
2022.01.31.

Képződményes kesergő

A heteroszexuális, fehér, keresztény, "aberrált, trágyával táplált, debil, fogyatékos képződmény", egyébként mindössze egy értelmiségi nőnemű keserve.
2022.01.29.

Kanadai egyházak: illegalitás vagy behódolás?

Történt, hogy a kanadai parlament elfogadta azt a törvényt miszerint az úgynevezett conversion therapy börtönnel büntethető.
2022.01.20.

Államfő, kvalitások, lehetőségek

A vezető kormánypárt jelöltje, Novák Katalin eddigi politikai tevékenysége számos kérdést hagy nyitva.
2022.01.18.

A liberalizmus bizonyos kérdésekben összehozza a muszlimokat és a keresztényeket?

Különös módon, szinte visszhangtalan maradt az a tény, hogy a magyarországi muszlimok csatlakoztak a magyarországi egyházaknak a családról és a házasságról közölt nyilatkozatához.
2021.12.29.

A férfi férfi, a nő pedig nő

Komolyan mondom, nem célom az, hogy kötözködjem Gundel Takács Gáborral, s ezzel magam is hozzájáruljak ahhoz, ami ellen ő maga is küzd, a közbeszéd eldurvulásához. S ha immár másodszor szállok vitába vele, az éppen azért van, mert ő egy nagyon sokak által, így általam is tisztelt, keresztényként számontartott közéleti személyiség,
2021.12.25.

Teljesült Dobrev Klára álma: Női köztársasági elnöke lesz Magyarországnak

Kár, hogy nem ő fogja betölteni a tisztséget. Orbán Viktor ugyanis zseniálisat húzott, és nem kis meglepetésre Novák Katalint jelölte a feladatra.
2021.12.20.

Az Amerikai Népszava ledobta a hazai kereszténységre és a zsidóság egy részére az erkölcsi ítélet atombombáját

Az Amerikai Népszava tiltakozó cikket jelentetett meg a magyarországi egyházak és zsidó közösségek (azóta a Mazsihisz visszalépett) házasságról és családról közölt nyilatkozata ellen. A cikk címe: „Tiltakozás: az emberi méltóság alapja nem a férfi-nő házassága”.
2021.12.17.

Macron a Kozma utcai temetőben

A francia államfő budapesti látogatása, annak értékelése számos ellentmondó álláspontot alakított, vitát váltott ki. E kérdésekre itt nem szeretnénk kitérni, csak a látogatás egyetlen mozzanatát szeretnénk körbejárni.
2021.12.16.

Pártpropagandát folytatnak-e az egyházak? Néhány mondat Niedermüller Péter kirohanására

Niedermüller Péter polgármester, az LMBTQ ideológiát immár nyíltan felvállaló EU egyik hazai ágense, azzal állt elő, hogy a magyarországi egyházak nyilatkozata a házasságról és a családról nyílt pártpropaganda, amelyet a Fidesz rendelt meg
2021.12.14.

A Hűség Napja, Sopron s a hazaszeretet ünnepe

Az erkölcsi értékekhez való hűséges ragaszkodást a modernként ismert liberális világszemlélet nemcsak elutasítja, hanem a hozzá tartozó romantikus gondolkodással együtt gyakorta gúny tárgyává teszi, s nem is tekinti követendő emberi értéknek.
2021.12.05.

Idén elmarad a Mikulás

A norvég posta szerint a Mikulás elvesztette az ártatlanságát.
2021.11.29.

Folyik a jelképháború, avagy mi is ez a kézmozdulat?

A választások közeledtével egyre élesebb formát vesz az ideológiai-történetpolitikai polémia. Ennek része a jelképek háborúja is, vagy a különböző politikai irányzatokhoz tartozó politikusok, az újságírók, az ellenfelek egyes mozdulatait elemző, vagy kijelentéseit szemantikai értelemben (jelentéstanilag) kicsavaró és félreértelmező megnyilvánulásai.