2019.11.17.

Isten éltessen, magyarok fővárosa!

Pest, Buda és Óbuda egyesítésével 1873. november 17-én jött létre a világ legszebb nagyvárosa, Budapest.
2019.11.17.

Roppant elmék a Horthy-ellenes tüntetők

Az alábbiakban az elemi.hu összeállításán lehet borzadni. A megszólalók a november 16-ai, Gellért téri ellentüntetés résztvevői.
2019.11.17.

Lázár János nem félt kiállni Horthy mellett

A kormány tavaly lefokozott embere, Lázár János fideszes körökben merész tettre vetemedett. Lázár szombaton Kenderesre látogatott, és virágot vitt Horthy Miklós sírjára.
2019.11.17.

Wass Albert után már csak egy ugrás volt Horthy

Karácsony Gergely, mindannyiunk Karácsonya, mindenki Budapestjének első embere nem tarthatta magában újabb kiközösítő erejű, kettős mércés hozzáállását. Komoly kutatómunka után arról számolt be a szombat esti Horthy-emlékmenet kapcsán, hogy undorodik és megveti a megemlékezőket.
2019.11.16.

Vonyarcvashegyen tüntettek a Balatonért

Míg délelőtt faültetésen szorgoskodtak, délután a Szent Mihály kápolnánál több mint ezer ember tiltakozott egy újabb, most Balatongyörökre tervezett tájseb ellen.
2019.11.16.

Horthy 100 – Fáklyás vonulás a Gellért térre (videó)

Horthy Miklós kormányzó 100 évvel ezelőtti bevonulására emlékeztek a Mi Hazánk mozgalom szervezésében megrendezett lovas, fáklyás menettel Budapesten. A Gellért térre érkezőket a Hunhír.info a Gellért téren várta, ahonnan élőben közvetítette a méltóságteljes múltidézést némi aktuálpolitikai felhanggal fűszerezve.
2019.11.16.

Máért: Jár az autonómia

Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár bejelentette: 2020-ban a kormány által meghirdetett tematikus év az erős magyar nemzeti közösségek éve lesz.
2019.11.16.

Segítsünk a veterán Pumának!

A 96 esztendős Frankó Endre "Puma" veterán repülő főhadnagy rövidtávú memóriája és hallása már nem az igazi. "Pártfogója", Hochstein András szerette volna ezt a folyamatot lelassítani, ezért elvitte őt hallásvizsgálatra. Mint kiderült, Bandi bácsi egyik fülére már szinte teljesen elveszítette hallását, de a másik még használható.
2019.11.15.

Horthy ellen tüntetnek szombaton a drága szép testvérek

Szervezkednek a drága szép testvérek a rettentő hírre, hogy Horthy Miklós 100 évvel ezelőtti bevonulására emlékezik fáklyás menettel szombat délután 16 óra 30 perctől a Mi Hazánk a Gellért téren. A cigányok 16 órára jönnek össze a Zsinagógánál, hogy tüntessenek és vonuljanak a "náci eszmék" ellen.
2019.11.15.

Osszad őket, András!

A Momentum EP-képviselője azt kérte az amerikai kongresszustól, hogy a NATO vállaljon szerepet a magyar jogállamiság normáinak kikényszerítésében. Schiffer András, az LMP egykori társelnöke egészen másképp látja, és szerencsére nem is tartotta magában. Schifferek kellenének az ellenzékbe.
2019.11.15.

Így örül Viktor

Hajrá magyarok! - köszönti a Puskás Arénát videóbejegyzésével Orbán Viktor.
2019.11.15.

Átadják a Puskás Arénát – Forgalomkorlátozások

Forgalomkorlátozásra kell számítani ma Budapesten, a Puskás Aréna környékén. A stadion megnyitójára, a Magyarország-Uruguay mérkőzésre mintegy hetvenezer szurkolót várnak. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a metró és az 1-es villamos igénybevételét javasolja.
2019.11.14.

Szobrot állít a Mi Hazánk Horthy Miklósnak

Horthy Miklós budapesti bevonulásának 100. évfordulóján fáklyás, lovas felvonulással tiszteleg a kormányzó emléke előtt a Mi Hazánk. Az eseményen szobrot is avatnak.
2019.11.14.

Légiósoknál razziázott a rendőrség

A Légió Hungária több vezetőségi tagjánál tartott házkutatást a rendőrség november 13-án, a hajnali órákban. Az összehangolt akció után gyanúsítottként hallgatták ki a légiósokat. A hatóságok szerint a kihallgatottaknak közük lehet az október 23-ai, Auróra Klubnál történt zászlóégetéshez és graffitizéshez, mely cselekményeket csoportosan elkövetett garázdaságként minősítettek.
2019.11.13.

Hadházyékra már ki kellett találni valamit

Kitiltás és akár egyéves fizetésmegvonás járhat a renitens parlamenti képviselőknek – írta az Index cikkére hivatkozva a Mandiner, Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő Facebook-posztja alapján. Szabó azt […]
2019.11.13.

Terrorista a bíróság előtt

Haszan F. ellen terrorizmus és emberiesség elleni bűncselekmények miatt indult büntetőper.
2019.11.13.

A kassai vértanúk emlékére mutat be misét Erdő

A négyszáz éve mártírhalált halt kassai vértanúkra emlékezik a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a magyar szentek és boldogok emléknapján. Tiszteletükre Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét szerda este hat órakor Budapesten, a Magyar Szentek templomában.
2019.11.13.

A magyar nyelv titka

Ma van a magyar nyelv napja annak emlékére, hogy 1844-ben e napon fogadták el a magyart hivatalos nyelvvé tevő törvényt. Olvassuk el ez alkalomból a néhai Kiss Dénes költő egyik különös írását.
2019.11.13.

Lélekmelegítés, fűzők, szeretet és a martfűi rém

Hogy a címben említettek hogy jönnek össze? Idén ősszel is sokszínű és figyelemfelkeltő újdonságokat kínál az Álomgyár Kiadó: a kínálatból a történelmet kedvelők, a novellák szerelmesei, de akár a bűnügyek rajongói is találnak kedvükre valót – derült ki azon a könyvbemutatón, ahol öt szerző legfrissebb munkái mutatkoztak be.
2019.11.11.

Kálmán Olga hivatalosan is gyurcsányista lesz

Kálmán Olga belép a Demokratikus Koalícióba, és főtanácsadóként segíti Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes munkáját – jelentették be sajtótájékoztatón.
2019.11.10.

Fáklyás felvonulással emlékeznek Horthy 100 évvel ezelőtti bevonulására

Budapest újra vörös rongyokba öltözött!
2019.11.10.

Gaudi: Mikor omlik le a trianoni fal?

A 30 éve felszámolt berlini fal után mikor omlik már le végre a hazánkat csonkoló trianoni fal? - teszi fel a kérdést Facebook-oldalán Gaudi-Nagy Tamás.
2019.11.10.

Gyurcsány a legalja

Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik - jelentette ki az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
2019.11.09.

Országos rajzfilmünnep Mézgáékkal

A Mézga család bemutatásának 50. évfordulóját ünnepelve a 85 éve született Nepp Józsefre emlékezik a hetedik Országos Rajzfilmünnep. A fesztivált november 15-től 17-ig rendezik meg, az ország legkülönbözőbb pontjain lesznek vetítések és egyéb programok Lövőtől Nyíregyházáig, Budapesttől Felpécig.
2019.11.09.

Gálával ünneplik a magyar nyelvet

Gálaműsorral ünnepel idén is a magyar nyelv napja alkalmából az Anyanyelvápolók Szövetsége november 13-án, kedden a fővárosi Pesti Vigadóban.
2019.11.08.

Gyilkosság Tárnokon

A rendőrséget hajnalban maga a férfi hívta azzal, hogy Tárnokon megölte az élettársát. A rendőrök elfogták, és eljárást indítottak ellene.
2019.11.08.
A kép illusztráció

Orbán: Törökország nélkül nem lehet megállítani a migránsáradatot

Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó milliós migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem tudja felfogni, nem akarja megérteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap Budapesten tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.
2019.11.08.

Módosul az OKJ – Ezeket feltétlenül tudni kell, ha szakmát tanulna

Szeptember 30-án a Magyar Közlönyben megjelent az Országos Képzési Jegyzék módosításáról szóló kormányrendelet a 2020. szeptember 1-jétől oktatható szakképesítések listájával. A választható szakmák száma jelentősen lecsökkent, de nem ez az egyetlen változás, amire oda kell figyelniük a tanulni vágyóknak.
2019.11.07.

Hányinger: Amíg Erdogan ellen tüntetnek, a feleségével pózolnak

Erdogan feleségével látogattak meg a szocialisták egy kispesti óvodát.
2019.11.07.

Hableány-katasztrófa: Százmilliós kártérítés a magyar áldozatok családjainak

Akár százmillió forintos összeget is fizethet a Hableányt üzemeltető cég a dunai hajóbalesetben elhunyt két magyar munkavállaló hozzátartozóinak - tudta meg a 168 Óra.
2019.11.07.

Tüntetés Erdogan török elnök ellen – 2019. 11. 07.

Rojava- Észak-Kelet Szíria, vegyes népességgel, közöttük kurd, azeri, örmény, szír. Területi autonómiáért küzd. Ordítozó honfitársaink pedig Orbán Viktor miniszterelnök elleni gyilkosságra és a regnáló kormány ellen buzdítanak.
2019.11.07.

Jobbikos belharcról ír a Magyar Nemzet

Az ellenzéki pártban a napilap szerint azt sem nézik jó szemmel, hogy nyíltan mutatkozik a Gyurcsány-Dobrev házaspárral a párt frakcióvezetője.