2020.04.03.

Búcsú Chrudinák Alajostól

Hű voltál, rendíthetetlen. Jó volt sokat beszélgetni Veled, sok mindent tanultam tőled! Köszönöm Ali! Albumomból néhány képpel emlékezem most rád , a jellegzetes mozdulataidra, a közös álmodozásokra, a Téged figyelő hallgatóságra.
2020.04.01.

A koronavírus haszonélvezői

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnökének videója a koronavírus haszonélvezőiről.
2020.04.01.

Koronavírus: Telefonálhassanak ingyen a nyugdíjasok

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese arra kérte a miniszterelnököt, hogy a telefonálást tegyék ingyenessé a nyugdíjasoknak a veszélyhelyzet idején, hogy elmagányosodásukat legalább mérsékeljük, segítve ezzel is, hogy valóban otthon tudjanak maradni.
2020.03.30.

Egymilliót ad a bűnös városnak Soros

Karácsony Gergely főpolgármesterségével végre Soros György számára is támogatható irányba indult el Budapest. A normális kirekesztése, a multikultúra építése, a nemzeti eltörlése utat tört magának és már titkolni sem kell a finanszírozót.
2020.03.29.

Újra megnyílik a somoskőújfalui határátkelő

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodott Richard Sulík szlovák gazdasági miniszterrel, hogy a két ország újranyitja a - koronavírus-járvány miatt lezárt - somoskőújfalui határátkelőt, így mindazok a magyarok és szlovákok, akik a határ másik oldalán dolgoznak, ezen az átkelőn tudnak munkába járni. Szijjártó Péter ezt a Facebook-oldalán közölte vasárnap.
2020.03.29.

Legyen a lipicailó-tenyésztés a világörökség része

Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.
2020.03.27.

Nem vagy egyedül a karantén alatt sem, ingyenesen segítenek a szakemberek

A koronavírus által kialakult helyzetben az összefogás, egymás segítése, fizikális és mentális védelme váltak a legfőbb feladatokká.
2020.03.23.

A héten megkezdik a potenciálisan vírusellenes hatóanyagok tesztelését

A héten megkezdi a már rendelkezésre álló, potenciálisan vírusellenes hatóanyagok tesztelését a koronavírus-kutató akciócsoport - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn az MTI-vel.
2020.03.23.

Átírták a Varga-féle Európa-dalt: Nincs más út, az Istennel haladj! (+videó)

Számos online programot kínálnak a kulturális intézmények a koronavírus-járvány idejére.
2020.03.23.

Fenyő-gyilkosság: Vádat emeltek a volt főügyész ellen

Hivatali visszaélés bűntette miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Ihász Sándor volt fővárosi főügyész ellen, akit azzal vádolnak hogy a Fenyő-gyilkosság ügyében bizonyítékokat tárolt a hivatalában, amelyeket nem adott át a nyomozóhatóságnak.
2020.03.23.

Megérkeztek a védőfelszerelések Kínából

Hétfő reggel a behavazott ferihegyi repülőtéren leszállt az a Wizz Air gép, amely Kínából hozott védőfelszereléseket és orvosi eszközöket.
2020.03.23.

Óriási online tudásanyagot adnak ingyen a vállalkozók kezébe

Az elmúlt hetek történései a gazdaság egyetlen szegmensét sem kímélték. Nincs ez másképp a webáruházakkal sem: vannak, akik a koronavírus hatására kezelni sem tudják az óriási keresletet, míg mások eladásai visszazuhantak. Az M. I. Solution Kft. most ingyenesen elérhetővé teszi a tudásközpontját, hogy hatékonyan kezelhessék a kialakult helyzetet.
2020.03.21.

FankaDeli karanténdala: “Itt most mindenki egy fegyvertelen katona”

Az otthonmaradásra buzdít Csak együtt megy című legújabb számában FankaDeli. Az erőltetett, nyálas, vérciki dalok után üde színfolt a Kőházy Ferenc-féle legújabb karanténdal.
2020.03.21.

Rúzsa Magdival indult a Maradj otthon! fesztivál (+videó)

Rúzsa Magdolna és Szakos Krisztián feldolgozásdalával elindult a Maradj otthon! fesztivál.
2020.03.21.

Emlékezz, magyar! 61 éve gyilkolták meg Mansfeld Pétert

Ma 61 éve juttatták bitóra az akkor még csak pár napja 18. életévét betöltött Mansfeld Pétert mint a népi demokrácia javíthatatlan ellenségét.
2020.03.21.

Koronavírus: Jók és rosszak

A járvány hozta, az élet minden területére kiterjedő válságban legalább megtudtuk, ki az, aki ember tud maradni egy ilyen vészhelyzetben. Elvált a sz@r a májtól. Van egy jó, és van egy rossz oldal.
2020.03.21.

A Pál utcai fiúktól Isonzóig – Ingyen filmek a filmintézettől

A Nemzeti Filmintézet (NFI) összesen 90 irodalmi adaptáció, történelmi film, ifjúsági, rajz-, mese- és dokumentumfilm ingyenes online hozzáférésének biztosításával járul hozzá a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatáshoz és az otthon maradni kényszerülők tartalmas szórakozásához - közölte a szervezet szombaton.
2020.03.21.

Szerencsére a kultúra is terjed a neten

A kulturális szférára épp oly csapást mér a koronavírus-világjárvány, mint az élet többi területére. A kulturális intézmények, szakemberek és művészek azon dolgoznak, hogy ha más formában, de elérhetővé tegyék az embereknek a közkincseket, a szórakozást és kikapcsolódást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) szombaton.
2020.03.21.

Kik szabadították ránk a koronavírust?

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnökének videója.
2020.03.20.

Bevásárol a Mi Hazánk

Érintésmentes bevásárlási segítséget nyújt a Mi Hazánk a koronavírus által leginkább veszélyeztetett időseknek a társadalmi szolidaritás jegyében, önkéntes mozgalmi alapon, erőforrásaikat most a szépkorúak szolgálatába állítva - közölte Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.
2020.03.20.

A veszélyhelyzetben itthon van szükség a magyar honvédekre

A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja a magyar kormányt, hogy a lehető legrövidebb időn belül hozzák haza a külföldön szolgálatot teljesítő honvédjeinket.
2020.03.20.

111 wellnesshétvégét ajánlanak fel az önkéntes orvostanhallgatóknak

Közel 10 millió forint értékben, 111 darab wellnesshétvégét ajánl fel ajándékba a visegrádi Royal Club Hotel azoknak az elhivatott orvostanhallgatóknak, akik az új koronavírus elleni küzdelemben segítenek. Az első 111 önkéntes jelentkezővel a következő napokban fogják felvenni a kapcsolatot, hogy már a munkavégzés közben is pozitív megerősítéshez, lelkierőhöz juthassanak.
2020.03.18.

Orbánék nagyot húztak – Felfüggesztik a tőke- és kamatfizetési kötelezettséget

Az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, a kormányülés szünetében a Facebook-oldalán.
2020.03.18.

Végre: Korlátozza a felvásárlást a Spar – Kézzel ne nyúlj a zsemléhez, proli!

A Spar mennyiségi korlátozásokat vezet be Magyarországon - tette közzé az üzletlánc szerdán a honlapján.
2020.03.18.

Péntektől katonák vigyázzák a rendet az utcákon

Csütörtök reggel jelennek meg az érintett vállalatoknál a honvédelmi irányító csoportok - jelentette be a honvédelmi miniszter, a koronavírus-járvánnyal összefüggésben létrehozott, létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport vezetője az M1 aktuális csatornán szerda este. Benkő Tibor arról is beszélt, hogy péntek reggeltől katonák is lesznek az utcákon.
2020.03.17.

Izolálták a koronavírust

Imádjuk a magyar szürkeállományt. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában sikeresen izolálták a koronavírust, Magyarországon először - jelentette be az országos tisztifőorvos kedden Budapesten, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.
2020.03.17.

Koronavírus: megdöbbentő számok és kilátások

Várjunk, míg többet tudunk? Vagy azonnal cselekedjünk? Mit? Tomas Pueyo számos ábrát és adatot tartalmazó elemzését az elmúlt héten több mint 28 millióan tekintették meg.
2020.03.17.

Nem zár be a ferihegyi reptér

Nem zár be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, továbbra is indít és fogad járatokat, de az országba útlevél-ellenőrzés után csak magyarok léphetnek be, és csak a 2B Terminál fogad járatokat - közölte a Budapest Airport kedden.
2020.03.16.

Lezárják Magyarország határait

Lezárják Magyarország határait a személyforgalom elől, az erről szóló nemzetközi egyeztetések folyamatban vannak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt. Magyarország területére a jövőben csak a magyar állampolgárok léphetnek be.
2020.03.16.

Óriási sor a Honvédkórháznál

Hétfőtől - a koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel - elővizsgálati pontot működtet a budapesti Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén. Hétfő reggelre óriási sor alakult ki a kórház bejárata előtt.
2020.03.16.

Kossuth-díjat kapott Dörner György

Március 15-e alkalmából Kossuth-díjat kapott Dörner György színművész, kiváló és érdemes művész, az Újszínház ügyvezető igazgatója.
2020.03.16.

Sorra állnak le a légitársaságok

A kormányok által a koronavírus miatt bevezetett kényszerintézkedések miatt egyre több légitársaság függeszti fel üzemelését, a még járatokat teljesítő cégek pedig jelentős kapacitás-csökkentést hajtottak végre. Az érdekükben felszólaló Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség csődhullám lehetőségére figyelmeztet.