2020.01.26.

Jakab Péter: Ideológiától függetlenül minden embert meg akarunk szólítani

Jakab Péter frakcióvezetőt választották a párt elnökévé a Jobbik szombati budapesti tisztújító kongresszusán. Mondjuk más jelölt nem is volt.
2020.01.26.

Trianon 100: Szabadegyetemet alapított a Mi Hazánk – Ezeket az előadásokat hallgathatjuk

A ma 120 éve született íróról elnevezve Fekete István Szabadegyetem néven új intézményt alapított a Mi Hazánk Mozgalom Trianon 100. évében, igazgatónak dr. Popély Gyula felvidéki történészt, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, a Károli Gáspár Református egyetem korábbi rektorhelyettesét kértük fel.
2020.01.26.

Toroczkai évet értékelt és irányt is mutatott

A Mi Hazánk Mozgalom több küldetését is felvázolta Toroczkai László pártelnök, aki évértékelő beszédében az elmúlt egy-másfél év elemzése mellett meghatározta pártja rövidebb és hosszabb távú teendőit is.
2020.01.25.

Göncz Árpád titkos crédója: idegen nyelven – idegen szívvel

Annak kapcsán, hogy a budapesti városvezetésben felmerült az ötlet: közterületet kellene elnevezni Göncz Árpádról, a Magyarok Világszövetsége egyfajta misszióként sorozatban foglalja össze, mi szól a balliberális oldal által futtatott 56-os Göncz dicsőítése ellen.
2020.01.25.

Az enyészeté az Ártézi gőz- és kádfürdő

A kunszentmártoni Ártézi gőz- és kádfürdőről készült képeslap 1909-ból. A képeslap egyik érdekessége, hogy a képet Sáray Szabó Albert fényképész készítette, azonban nem ő maga adta ki képeslapként (ekkoriban a fényképészek nagy része saját fényképeket használt erre a célra).
2020.01.23.

Megerőszakolt egy szomáliai oltalmazott egy fiatal lányt

Oltalmazotti státuszban Magyarországon élő 30 éves férfi a megalapozott gyanú szerint bántalmazott, majd megerőszakolt egy lányt Budapesten - közölte honlapján a rendőrség.
2020.01.22.

Borkai Zsolt utódját keresik

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Győrben, miután az október 13-án megválasztott Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-val lemondott tisztségéről - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője.
2020.01.22.

A magyar kultúra napja van

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte a magyar kultúra napját.
2020.01.21.

Gyúlékony elmeosztályok

Két éven belül másodszor gyullad ki a debreceni kórház pszichiátriai osztálya, egy ott kezelt beteg komoly sérüléseket is szenvedett a tűzben. Ritka esetnek gondolhatnánk, hogy az elmeosztály tüzet fogjon, mégis meglepően sok hasonló példa volt rá az elmúlt két évtizedben Magyarországon.
2020.01.20.

Több mint tíz éve húzódik a Budaházy–Hunnia-ügy

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) kezdete óta kiemelt figyelemmel kíséri és Budaházy György és 16 társa ellen terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt még a Gyurcsány-Bajnai rendszerben, már több mint egy évtizede indított koncepciós eljárást, illetve egyes ügyvédeik védőként is eljárnak a büntetőeljárásban.
2020.01.20.

Ilyen sok busó még sosem volt

Minden eddiginél több, 1750 maskarással űzik a telet az egy hónap múlva kezdődő mohácsi busójáráson, amelyre a szervezők kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.
2020.01.20.

750 éve halt meg Boldog Özséb

Alapítójára, Boldog Özsébre emlékezik halála 750. évfordulója alkalmából egy éven át a Magyar Pálos Rend. Az emlékévet Erdő Péter bíboros, esztergom-budaesti érsek nyitotta meg hétfőn a budapesti Szent István-bazilikában szentmise keretében.
2020.01.20.

Nemzetközi emléknapot a kommunizmus áldozatainak! – Gyöngyöspatai barátját védte a váci református püspök

A kommunista diktatúrák halálos áldozatainak száma világviszonylatban 100 millióra tehető, ezért is kötelességünk, hogy megemlékezzünk e kegyetlen diktatúrák által kioltott ártatlan életekről - mondta Rétvári Bence vasárnap a kismarosi katolikus templomban tartott ünnepi szentmise utáni beszédében.
2020.01.20.

20 szakma, ami idén tanulható utoljára

Az idén életbe lépő új Országos Képzési Jegyzékben jelentősen lecsökkent a választható szakmák száma, a korábbi 760 OKJ szakmából kevesebb, mint 200 maradt. Több népszerű szakma teljesen kikerült a jegyzékből, több pedig csak iskolarendszerű képzésben lesz majd megszerezhető. Az érettségire épülő szakképzéseket mostantól csak iskolai rendszerben lehet majd tanulni.
2020.01.19.

Vedd vissza a jövőd! – Így prájdolnak idén

A Budapest Pride Fesztiválnak idén már huszonötödszörre ad otthont a kirekesztő magyarok fővárosa. A július 4-én megrendezendő Pride egyébként egy egyhónapos fesztivál csúcspontja lesz "a szabadság és az egyenlőség jegyében".
2020.01.19.

Az apostolok cselekedeteire fókuszál az ökumenikus imahét

Az apostolok cselekedeteire összpontosít a vasárnap kezdődő ökumenikus imahét - emelte ki a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.
2020.01.17.
A kép illusztráció

A magyarok többsége betiltaná a bevándorláspárti jogvédő szervezetek tevékenységét

A megkérdezettek többsége (61 százalék) betiltaná a bevándorláspárti jogvédő szervezetek tevékenységét, és mindössze 29 százalékuk helyezkedett eltérő álláspontra - derült ki a Századvég Alapítvány felméréséből.
2020.01.17.

Igazságot Magyarországnak! A trianoni békediktátum hatályon kívül helyezését kezdeményezik Toroczkaiék

A trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából a gyalázat hatályon kívül helyezését kezdeményezi. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a párt hétpontos akciótervének bemutatásakor nem csupán erkölcsi jóvátételről beszél, hosszú távon elképzelhetőnek tartja a törvény felülbírálatát is.
2020.01.16.

Ostromkalauz: Sétáló történelemóra a Várban

Idén második alkalommal szervezi meg Ostromkalauz címmel sétáló történelemóráját a Légió Hungária.
2020.01.16.

Ezeken a településeken lesznek időközi választások

Nyolc településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Inárcson, Gyulajon, Szakonyban és Döröskén polgármestert, a főváros XXII. kerületében, Törökszentmiklóson és Sajószentpéteren egyéni választókerületi képviselőket választanak, Nagybudméron pedig nemzetiségi képviselőket. Az időközi polgármester- és egyéni képviselői választásokra azért kerül sor, mert októberben szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végző jelöltek között.
2020.01.14.

Nagyapáról unokára? Pokorni elrítta magát nyilas nagyapja miatt

Annyira jól sikerül ez a kollektív bűntudatosdi, hogy (még ha rendben van, Pokorni Zoltánról is beszélünk, aki a Fidesz liberális szárnyának politikusait erősíti) kicsit elgondolkozunk: tényleg ez a cél? A merkeli Németország mintájára agyonsulykolt, betegre agymosott és lelkifurdalásban élő újmagyarokra van szükségünk?
2020.01.14.

Már óbégatnak az antifák a kitörés túra miatt

1997-től évente egyszer, februárban teljesítménytúrával megemlékeznek a budai Várból való kitörésre, de nem sok olyan esztendő volt eddig, amikor ne kísérte volna valami botrány az eseményt. Természetesen nem a kitörés túra résztvevői vagy szervezői oldaláról hallatszik soha a hangulatkeltés, a még mindig hangos kisebbség zajong. Most is.
2020.01.14.

Online filmlexion indult

Magyar filmek a kezdetektől napjainkig címmel online filmlexikont indított a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI).
2020.01.13.

Magyar színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentőinek

Előadásának nyereségéről mond le a Budapesti Showszínház. Január 24-én a RAM Colosseumban lesz egyetlen előadás erejéig újra látható az Édes Anna musical, ám most különleges és nemes szándék vezérelte a Budapesti Showszínház vezetőségét: az előadás bevételének egy részét Ausztráliába küldik, helyi állatmentő szervezetnek felajánlva.
2020.01.13.

Hunvald megússza a börtönt

Hunvald Györgyöt egy év szabadságvesztésre ítélte mintegy másfél évtizede Erzsébetváros szocialista polgármestereként elkövetett több tízmilliós hűtlen kezelés miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével.
2020.01.12.

A doni katasztrófa kezdete. Dicsőség a hősöknek!

1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, melynek következtében a 207 ezer fős 2. magyar hadsereg mintegy százezer katonája vesztette életét.
2020.01.10.

Szivárványcsaládokat hirdet a Nők Lapja – petíció indult ellene

A Nők Lapja karácsonyi számában egész oldalas hirdetés jelent meg, amely a magyar szivárványcsaládok létezésének elfogadását hangsúlyozza. Az anyag ellen tiltakoznak a citizengo.org oldalon, s élükön Schittl Eszterrel petíciót is indítottak a hagyományos családba vetett hitet gyűlölködő szemléletmódnak beállító megbélyegzés ellen.
2020.01.10.

Dúró Dóra: A kormány politikája kevés. Családtámogatásokat, biztonságot és béremelést követel a Mi Hazánk

Hiába zeng ódákat a magyar kormányfő a béremelésekről, azok gyakran értéküket vesztették vagy csak látszólagosak voltak, a részben ebből fakadó szakemberhiány pedig magáért beszél számos kulcságazatban, amilyen az egészségügy és az oktatás is.
2020.01.10.

CSOK: banánhéjon lehet megcsúszni a NAV ellenőrzésén

Sajtóértesülések szerint 2020-ban a NAV visszamenőleg is ellenőrizni fogja a CSOK jogosultságot. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy aki jogosulatlanul vette fel a támogatást, annak azt a jegybanki alapkamat ötszörösével terhelve egy összegben vissza kell fizetnie.
2020.01.09.

Így változik az OKJ 2020-ban – A legfontosabb információk egy helyen

A 2020-as év a szakképzésben és a felnőttképzésben is rengeteg változást hoz majd. Már tavaly megkezdődött az OKJ átalakítása, de a tényleges változásokat csak az idei évtől érzékelik majd a tanulni vágyók.
2020.01.08.

Wass Albert: A magyar nemzet hét parancsolata

A 112 éve született gróf czegei Wass Albertre emlékezünk a száműzött erdélyi író és költő nemzeti identitást erősítő hétparancsolatával.
2020.01.06.

Igazságot Gyöngyöspatának!

Rasszizmussal és szegregációval vádolták a gyöngyöspatai iskolát, és a jelenlegi kormánynak és igazságszolgáltatásnak köszönhetően meg is nyerték a pert.