2019.12.11.

Jogerős Győrkös életfogytiglanija

Jogerősen is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Győrkös Istvánt hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és lőfegyverrel visszaélés miatt szerdán a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla.
2019.12.11.

„Borsóhús” a közétkeztetésben: mennyire ízlik a gyermekeknek?

Mikulás napján 265 gyermek kapott húsmentes bolognai spagettit, melyet a hús helyett teljes egészében borsófehérjéből állítottak elő. Néhány étterem étlapján már fellelhetőek hasonló készítmények, de a szigorú minőségi követelmények okán a gyermekétkeztetésben eddig egyedülálló a kezdeményezés.
2019.12.11.

Kínában is rácsodálkoztak a magyar porcelán ékszerekre

Az elmúlt hónapokban több nemzetközi kiállításon és divatbemutatón is osztatlan sikert arattak a magyar indentitású, ZEMA Porcelán és Ékszerház darabjai. A kerámiaipar legnemesebb anyagának hazájában, Kínában is valósággal körberajongták a termékeket, de Rigában, Moszkvában és Kolozsváron is rengetegen érdeklődtek az egyedülálló ékszerek iránt.
2019.12.11.

Magyar szabadalom az ovisok új készségfejlesztő játéka

Mivel tudnánk a legkisebbeket kimozdítani a tablet és a tévé képernyője elől, hogy valóságos játékkal töltsék az idejük minél nagyobb részét? A Bind & Bery egyedi tervezésű, magyarok által szabadalmaztatott és megalkotott építményeibe van, aki be akar költözni, míg más gyerekek az építési kedvet vagy a rombolási vágyat élik ki rajtuk. A játék eközben egy sor olyan létfontosságú képességet fejleszt, ami a monitor előtt ülve elsikkadna.
2019.12.11.

Helyettes államtitkár lehet a 22 éves egyetemista

A parlament keddi ülésén a kormánypárti többség 134 szavazattal elfogadta a kormányzati igazgatásról szóló törvény módosítását, amivel lehetővé vált, hogy a Novák Katalin által kijelölt, 22 éves egyetemista, Rácz Zsófia az Emmi helyettes államtitkára lehessen.
2019.12.09.

Temesvári forradalom 30

A temesvári forradalom 30. évfordulójára emlékeznek december 21-én Mosonmagyaróváron egy pódiumbeszélgetésen.
2019.12.09.

Keresik a legszebb hímzett Házi áldásokat

A „Hímezz magyarra” program már várja a hímzett Házi áldásokról készült fotókat frissen meghirdetett tehetségkutató pályázatában. A legszebb kézimunkákat Budapesten az OTP Galériában mutatják be 2020-elején, majd a pályaművek elindulnak az elszakított területeken és külföldi országokban található kiállítótermek felé. A szervezők célja, hogy megismertessék a nagyvilággal a népi iparművészeinket, egyben szeretnék, ha a tehetségeket lelkes amatőrök követnék a hímzés szeretetében.
2019.12.09.

Elhunyt a liberális történész

Életének 90. évében meghalt Ormos Mária Széchenyi-díjas történész - közölte a Magyar Tudományos Akadémia.
2019.12.09.

Rákóczi Szövetség: idén még százötvenen érkeznek Magyarországra a diaszpóraprogram keretében

Idén decemberben százötven Ausztráliában és Dél-Amerikában élő magyar fiatal érkezik Magyarországra az adventi időszakra a Rákóczi Szövetség diaszpóraprogramjának keretében.
2019.12.09.

Kultúrdiktatúra: Ki akar bedarálni kit?

A héten négy színházvezetői pályázatról döntött a balliberális fővárosi vezetés. Karácsony Gergelyék az Örkény és a Kolibri vezetőjét meghagyták, a Bábszínházban pedig a nyugdíjba készülő eddigi vezető helyettesét nevezték ki. Viszont személyesen a főpolgármester érvénytelenítette a szabadtéri színházakat irányító szervezet igazgatói pályázatát, valami zagyva indokkal.
2019.12.09.

Liberális tünti dobja fel a mai napot

A színházakat érintő törvénymódosítás ellen tüntetnek ma Budapesten. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Városháza elől a Madách térre helyezték át a demonstrációt. Az esemény Facebook-oldalán hétfő reggelig 6 ezer ember jelezte részvételét a megmozduláson.
2019.12.08.

Zaklatás az Újszínházban is?

Egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész lehet az érintett, míg a vélt áldozat az intézmény nem színész alkalmazottja.
2019.12.08.

Harminc éve Grósz Karcsi nagyot álmodott

30 évvel ezelőtt, 1989. december 7-én Grósz Károly egy miskolci pártgyűlésen azt javasolja: szervezzék meg az MSZMP rendezőgárdáját Borsod megyében, mert politikai hibának tartja a munkásőrség felszámolását.
2019.12.08.

Vona Gábor a Jobbikról, Jakabról, Trianonról

Mit szól ahhoz, hogy nem lett Jobbik-elnök Jakab Péter? És miért szavazna a győriek helyében az ott elinduló budapesti vloggerre? Az újabb törvényjavaslatot kezdeményező ex-Jobbik-elnök Vona Gábor erre mind válaszolt az Azonnalinak.
2019.12.08.

Migránsalagút: Kamu vagy valóság?

Ásotthalom mezőőre elmondja az igazságot a migránsalagutakról.
2019.12.08.
A kép illusztráció

Szombaton 50 betolakodó próbálkozott

Negyven migránst Röszkénél állítottak meg a rendőrök.
2019.12.06.

Kocsis Máté: az állam nem támogathat bűncselekményeket eltussoló színházakat

Az állam nem támogathatja tovább a színházak működését úgy, hogy azok nem engednek betekintést ügyeikbe, évekig eltussolhatnak bűncselekményeket - közölte a Fidesz frakcióvezetője pénteken a Facebook-oldalán.
2019.12.06.

Régi idők kúsznak a mába

A régi idők karácsonyait élhetik át újra a látogatók az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK), ahol a 20. századi karácsonyaink - adventi körkép című kiállítás kultúr- és társadalomtörténeti szempontból mutatja be, hogyan formálódtak az ünnepi szokások a világháborúk, válságok és politikai változások idején.
2019.12.05.

Többször megszúrta tanárnőjét a diák

Késelés történt egy győri iskolában: egy diák többször megszúrt egy tanárnőt csütörtök délben.
2019.12.05.

Újra lehet buzikat nézegetni a Városházán

A nagy hírt maga Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be Facebook-oldalán. Megszüntette a Városháza azt a korábban, még Tarlós István által kezdeményezett pert, amelyet az előző városvezetés az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egyik döntése ellen indított.
2019.12.05.

Hagyd, hogy lenyomozzanak az interneten!

HR-esek minden alkalommal utánanéznek az álláshirdetésre jelentkezőknek a közösségi oldalakon, ezért érdemes úgy kialakítani a profilunkat, hogy az pozitív képet fessen rólunk. A legfontosabb az, hogy átjöjjön, az illető tényleg szenvedélyesen szereti azt, amit csinál. A személyes márkaépítést napjainkban karrierépítésre is lehet használni, ugyanis rengeteget nyom a latba, hogy a (leendő) munkaadó mit lát rólunk az interneten.
2019.12.05.

Asszonytüntetés ’56

Anyák, asszonyok, lányok 1956-ban– mint megannyi Zrinyi Ilona és Dobó Katica. Különös nap volt ezelőtt annak idején! Ahogyan Márai Sándor írja a Mennyből az angyal című versében: “...ez nagyon furcsa karácsony: A magyar nép lóg most a fákon.” Sokan tán nem is tudják (tanítják-e?), hogy 1956. november 4-én, a szovjet lerohanással, még nem ért véget az októberi magyar forradalom: eztán jöttek az üldözések, a sortüzek, a kivégzések – és volt egy különös akció: az Asszonytüntetés.
2019.12.05.

A szégyen napja

Emlékezzünk arra a rémségre, hogy tizenöt esztendeje ekkor tagadta meg az anyaország lakosainak egy jelentős része egy népszavazáson a Trianon által kirekesztett testvéreinket: 2004. december 5-én zajlott le a dicstelen voksolás a kettős állampolgárságról.
2019.12.03.

Budapest legpatinásabb bisztrójába érkezik a Mikulás

December 6-án, pénteken a Mikulás a 117 éves Szabadság Bisztróba, az V. Kerületi Aulich utca 8. alatt lévő patinás vendéglátóhelyre látogat. Ez alkalomból a gyereksarokban és a hozzá kapcsolódó galérián lehet találkozni a nagyszakállúval. A kicsik számára a program ingyenes, és amíg a gyerekek játszanak, szüleik a város egyik legfinomabb forralt borát, fűszeres, forró almaitalát vagy a bisztró cukrászatának szezonális süteményeit kóstolva szusszanhatnak egyet.
2019.12.02.

Annyian vannak a határnál, mint 2015-ben?

A 2015-ös válsághelyzethez hasonló a mostani illegális migrációs helyzet a magyar határon - jelentette ki a fidesz bevándorlás ellenes kabinetjének hétfői ülése után a testület elnöke.
2019.12.02.

Novák Előd: Folytatódó keresztállítási missziónk a teológia tükrében

A kereszténység ünnepei közül a karácsony az, melynek lényege a mai világban a leginkább torzult. A keresztállítási misszió tehát egyfajta tüntetés is népünk fogyasztói társadalommá való züllesztése ellen.
2019.12.02.

Mi legyek, ha nagy vagyok? Ezek a felkapott szakmák

A pénzügyi és a gépkezelő szakmák vezetik a népszerűségi listát a Centrum Oktatóközpont felmérése alapján.
2019.12.01.

“Az ellenzéket és Sorosékat csak a hatalom érdekli”

Az ellenzéket és Sorosékat csak a hatalom érdekli, nem a pedagógusok - közölte a nagyobbik kormánypárt a szombati pedagógusdemonstrációt kísérő ellenzéki pártok nyilatkozataira reagálva az MTI-vel.
2019.11.30.

STOP PEDOFÍLIA! – Elég volt a gyermekek elleni erőszakból!

Egy pedofilnak ne legyenek ugyanolyan jogai, mint egy törvénytisztelő, becsületes magyar embernek - jelentette ki Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom azon a tüntetésen, melyet a Betyársereggel közösen tartottak egy tápiósági pedofil háza előtt.
2019.11.29.

Pedofil háza előtt tüntetnek szombaton

A Mi Hazánk Mozgalom a Betyársereggel közösen demonstrál szombaton a Pest megyei Tápióságon, egy pedofíliával vádolt férfi házánál – jelentette be a párt elnöke.
2019.11.28.

Mennyit ér most 20 millió forint a budapesti ingatlanpiacon?

Húszmillió forint ma egyáltalán nem számít jelentős összegnek a fővárosi ingatlanpiacon, de némi kockázatvállalással, akár nagyon jó üzletet is lehet realizálni. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, az egy-két éven belül elkészülő ingatlanberuházásoknál ennyi pénzért akár még lehet is harminc négyzetméter alatti lakást venni. A belvárosban ugyanakkor más a helyzet, ott csak kompromisszumos megoldással tudunk ekkora összegből ingatlanhoz jutni.
2019.11.27.

118 betolakodóra 3 nő jutott

Huszonöt esetben összesen 121 illegális bevándorlót tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgáló rendőrök és honvédek kedden - közölte a megyei főkapitányság a rendőrség honlapján.