2019.12.12.

Dörner György és az Újszínház zaklatása

Az a bizonyos szint, ami fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá. Azonban íróemberként luxus lenne, ha nem vetném papírra véleményemet, gondolataimat akkor, amikor annak szükségét érzem.
2019.11.25.

Felébredt a zsidó nagyfőnök

Lassan lecseng a három napig tartó csoda a Nélküled, nem nélküled, veled, vagy egyedül ülök-állok mizéria, amikor Heisler András Mazsihisz-vezér észbe kapott, ütni kéne neki is a vason egyet. Erre kapóra jött éppen a megrázó hír, hogy a magyarságot kifigurázó újságírókról plakátok készültek. Heisler ki is használta a helyzetet egy kis mártírkodásra, álrettegésre. Nézzük.
2019.11.21.

Ifj. Lomnici Zoltán: Mi a hazaárulás?

„Azok után, hogy még soha senki úgy meg nem sértette a magyar népet nemzeti önérzeté­ben és becsületében, mint a november 4-ét követő események során, lehet-e a mai vezetés méltó képviselője a nemzeti gondolatnak és méltóságnak? […] A tények ereje bizonyítja, hogy nem, mert szolgalelkűségük nem ismer határt. Senki sem mossa le róluk a hazaárulás jogos vádját. […] A magyar nemzeti tragédia Rákosival indult és Kádárral teljesedett be. Olyan bűnt követett el a nemzet ellen, amelyet ő már nem tehet jóvá soha: hazaáruló.”
2019.11.18.

Az Istvánok 1956-os amerikai összeesküvése, avagy hogyan került magyar zászló a New York-i Szabadság-szoborra 1956-ban?

E sorok írója egyik kezdeményezője és résztvevője volt egy igen különös amerikai eseménynek. Az időpont 1956 novembere, a magyar szabadságharc szovjet tankezredek általi véres legázolásának szomorú hónapja, mely irtózattal rázta meg az egész világot.
2019.11.13.

A félelem

Amikor kisgyerek voltam, nagyon féltem a sötétben. Először a „Bubustól” aki elvisz, ha rossz leszek. Ahogy azonban telnek az évek, megint félek. Már messze nem a Bubustól, a Gólyabácsitól, vagy magától a sötétségtől.
2019.11.13.

A kommün vége, a nemzeti ellenforradalom győzelme – Fehér retorziók Kecskeméten és az országban

A Hunhír.info oldalain a korábbi hónapokban felvázoltuk az 1918 októbere és 1919 augusztusa közötti eseményeket, vagyis az Osztrák-Magyar Monarchia katonai vereségétől kezdve, az őszirózsás forradalom, a Tanácsköztársaság időszakát, egészen a kommün 1919 augusztusának elején bekövetkezett bukásáig.
2019.11.12.

A magyar Habakuk próféta mesébe illő tettei – igazak voltak…

A nagy kereskedelmi llibacsinnadrattából mindenki tudhatja, hogy tegnap Márton nap volt. Ilyenkor libát eszünk, különben csak a jó ég tudja, mi lesz – tán egy évig is éhezünk meg szomjazunk. Én azonban arra emlékeztetek, hogy a sok egyéb jelesség mellett Szent Márton egyben a felderítők (kémek, hírszerzők, de még a hivatásos spionok) védőszentje is.
2019.11.12.

Hadd szálljon az ének szájrul szájra

Voltaképpen tegnap kellett volna Nimródról vagy Ménrótról mesélnem, ugyanis tegnap volt a névnapjuk, de gondolom, az alábbi, hétezer éves história esetében egy nap ide vagy oda, igazán nem számít.
2019.11.08.

Hétre ma várom a…, de hisz egy rohadt nosztalgia-óra sincs már itt

Bő százada történt (50+3 éve), jelesül 1966-ban, hogy Budapesten átadták a forgalomnak az első (vagy tán inkább a második?...) "igazi" aluljárót, az EMKE-nél, a Blaha Lujza téren.
2019.10.31.

G. Kirkovits István: Földhöz kötés

Megyünk a piacokra, útba ejtjük a virágüzleteket, hogy az ősz színeiben pompázó természeti tünemények, a virágok most ezekben a napokban ne a kedves arcára rajzoljanak mosolyt, hanem az elhunytakért illatozzanak a novemberi szélben. Holnap mindenszentek, holnapután halottak napja.
2019.10.28.

Emlékezzünk a délvidéki magyar holokausztra! Mi NEM bocsájtunk meg az ellenünk vétkezőknek!

Tito rendeletére 1944 október 17-étől a bánsági, bácskai és a drávaszögi részeken katonai közigazgatást vezettek be, amely 1945 februárjáig tartott. Ez idő alatt folyt le a véres magyarirtás zöme az Ivan Rukavina tábornok felügyelete alatti területen. Csurog település egész magyar lakosságát –a csecsemőtől az aggastyánig– 1945. január 23-án indították el a járeki haláltáborba.
2019.10.26.

Lalika, 1956. október 25.

A napokban megint kimegyek a Rákoskeresztúriba. 5 éve már az Édesanyának is viszek virágot. Fehér holland krizantémot, mert azt nagyon szerette. Lalika mellett kis barátnőjük sírja: „Mókuskánk”. Mókuskánkhoz már évek óta senki nem jár. Utána mentek a Szülei is. Mókuskánknak is viszek virágot. És az összesért, aki ott van velük együtt, imádkozni fogok.
2019.10.23.

Azon a napon

1956 október 23-án ilyen meleg volt, mint most! Ezt a fényképet egy ismerősünk készítette, aki nem tudott hazautazni Budapestre vonattal, mert több órás késések és átszállások miatt nem érte el a csatlakozását.
2019.10.22.

1956 emlékezete: az ÁVO-sok feltartóztatták és a fiatal katonákat agyonlőtték

1956 októberében a nemrég még ellenforradalminak tanított időkben járunk. Magyarország megpróbálta a függetlenség útját járni. Ezekben a napokban a rádió egyfolytában tájékoztatta az ország népét, hogy mi történik az országban, de főleg Budapesten.
2019.10.22.

1956 – gondolatok a háttér és az utóélet kapcsán

A történelem bizonyította, a magyar ember általában béketűrő, türelmes, képes és hajlandó a megegyezésre, azonban ha megalázás, méltánytalanság, igazságtalanság éri, vagy bőszítik, vadítják, akkor elveszíti önuralmát, […]
2019.10.18.

És akkor Karácsony Gergely intésére a Gyurcsány-szoborpark életre kelt vala

Híre kélt, hogy meggyötört tekintetű Demszky Gábor, az adriai partvidék közismert olajbogyó-dunsztolója lehet Karácsony Gergely új főtanácsadója. Főjegyzőnek Gurmai Zita eltitkolt ikertestvére, Lamperth Mónika érkezik. A sublót mögül pedig előbújtak a Böszme egykori szóvivői, Gál J. Zoltán és Batiz András, akik az új főpolgi kampányát építgették. Már így is lenyűgöző a tabló, ám nekem még hiányzik róla néhány pofa – mondom is, kik. Remélem, őket is reaktiválják hamarosan!
2019.10.16.

Süd-Tirol vagy Alto Adige?

Kisebb politikai vihart váltott ki Olaszországban a Bolzanói Provincia Tanácsa (Consiglio di Provincia di Bolzano) pár nappal ezelőtt meghozott döntése.
2019.10.14.

A kurdok amerikai cserbenhagyása és a magyar diplomácia

Ismét gyakorolta vétójogát Magyarország az Európai Unió döntéshozatalában. Ezúttal Törökország figyelmeztetését akadályozta meg, még mielőtt a NATO második legnagyobb hadseregével rendelkező állam elindította volna hadigépezetét az Iszlám Állam (IÁ) legyőzésében fő szerepet játszó szíriai kurd felkelők ellen, egyedül szegülve szembe ezáltal 26 európai uniós tagállam akaratával.
2019.10.13.

Karácsony Gergely és a „nemzetrontók”

Hetekkel ezelőtt üzenetet kaptam Messengeren Karácsony Gergelytől, az ellenzék főpolgármester-jelöltjétől. Az üzenetek aztán folyamatosan jöttek, s leginkább az zavart, hogy a számomra ismeretlen politikai krakéler nemes egyszerűséggel - tegez. Hiába, más kultúrkörben nevelődtünk.
2019.10.13.

Böjte Csaba: Jó, irgalmas, béketűrő, szeretetet árasztó vezetőkre vágyunk

"Boldogok azok, akik Isten szavát hallgatják és meg is tartják!” Boldogok, mert az emberek bízhatnak bennük és ezért hiszem, hogy a választásokkor rájuk is szavaznak! A társadalmunkban felelős pozíciókat betölteni akaró erőknek tudniuk kell, hogy mindannyian jó, irgalmas, béketűrő, szeretetet árasztó vezetőkre vágyunk!
2019.10.12.

Hazát kell nekünk is teremtenünk

Hiába keresnénk, a nemzeti régiók fogalma annyira friss, hogy sem a közelmúlt szakirodalmában, sem a sajtóban nem találjuk.
2019.10.02.

“A gyermeket vállaló nők anyagi mellőzöttségét legkésőbb a nyugdíjba vonuláskor kellene korrigálni”

Manapság kevés tíz év körüli gyermek van, aki korrekt módon fel tudja sorolni szülein kívül apai és anyai nagyszüleit, nem is beszélve azok személyes adatairól, nevéről, életkoráról, vagy lakhelyéről (néha még apa- és anyaügyben is el vannak bizonytalanodva). Ritkák a bővebb körű családi találkozások is.
2019.10.01.

Gyurcsány magyargyűlölő szarember

Gyurcsánynál lelketlenebb, romlottabb és kártékonyabb figurát nem nagyon hord a hátán jelenleg a Kárpát-medence. Legújabb magyarellenes kirohanása ismét egy mérföldkő, mely azt jelzi: Magyarországon büntetlenül lehet gyalázni a magyarokat, következmények nélkül lehet bennünket sértegetni.
2019.09.25.

A világvége-kufárok legkelendőbb portékája a kisded Greta

Ránézésre, ekkora távolságból nehéz eldönteni, hogy Greta Thunbergnek odafigyelésre és gondoskodásra van-e nagyobb szüksége, vagy ördögűzőre. Ami biztos, hogy sem egyik, sem másik szakma nem képviselteti […]
2019.09.19.

Kossuth Lajos születésnapjára

Ma van az újkori idők egyik legnépszerűbb politikusa, Kossuth Lajos (1802-1894) kormányzó születésnapja. Élete csupa ellentmondás, de a legkritikusabb, forrongó pillanatokban mégis bő száz éve azt énekli mindenki, hogy “Kossuth Lajos azt üzente…”
2019.09.18.

A píszí leváltása a józan paraszti észre

A régebbi kalendáriumok szerint Magyarországon ma lenne a rokkantak napja: közel negyven éve, 1981-ben a rokkantak nemzetközi éve magyar eseménysorozatának nemzeti szervező bizottság szeptember 18-án a tárgykör jeles napjává nyilvánította.
2019.09.15.

Vályi Péter halála: tudjuk, hogy hány fokon izzik a vas, de hogy kerül bele a miniszterelnök?

Egykor ezen a napon szörnyű tragédia történt Miskolcon (Diósgyőrben) a Lenin Kohászati Művekben: Vályi Páter akkori miniszterelnök-helyettes üzemi balesetet szenvedett, midőn gyárlátogatása során beleesett a forró, folyékony acélba.
2019.08.31.

Gazdag István: Klímaautizmus ad acta

Pótcselekvésként addig is feláldozhatnánk házi kedvenceinket a klímaautizmus oltárán, amint azt egy német baldefektes hárpia javasolja, nem máshol, mint az egykori NDK Népszabadságában, mert szerinte a kutyák és a macskák csak „fölösleges terhet” (unnötige Belastung) jelentenek a környezetre nézve, és az etetésük hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátáshoz (Lasst uns die Köter abschaffen, neues-deutschland.de, 2019. július 17.).
2019.08.31.

Rab Irén: A demokrácia abszurditásai

„Miért számítok radikális jobboldalinak, ha a merkeli politikától eltérő a véleményem?” – tette fel a kérdést Alexander Gauland az AfD társelnöke egy interjúban. Gauland negyven éven át volt tagja a CDU-nak, mígnem 2013-ban új pártot alapított, az AfD-t, jobboldali kereszténydemokrata alternatívát kínálva Németországnak. Nem tett mást, csak rácuppant arra a vákuumra, ami a politikai palettán Merkel regnálása alatt keletkezett.
2019.08.28.

A most tomboló tüzeket megelőzte egyetlen, hatalmas, újra meg újra fellobbanó tűz, ami emberségünket égette hamuvá

...A liberalizmus és korcs mutációi öltek ki belőlünk mindent, ami ahhoz kell, hogy szellemi, vagy akár genetikai örökségünket megőrizzük és továbbadjuk. Jó ideje már, hogy az újabb és újabb ismeretek megszületését nem azzal a felismeréssel fogadjuk, hogy megtartjuk a régi, ránk hagyományozott tapasztalásokat, hanem úgy, hogy a régit teljesen kitörölve magunkból, a kiüresedett helyre töltjük be a legtöbbször teljesen haszontalan újfajta tudást. Ez a liberális metodika alfája és ómegája...
2019.08.08.

Frusztrált nagyrománok

2019.08.04.

Reális vagy elfogult megközelítés? Kérdések a roma holokauszt kapcsán