Hunhír.info – az első nemzeti radikális hírportál

Alapító-főszerkesztő:
G. Németh Éva

Munkatársak:
Ifj. Tompó László (publicisztika, irodalomtörténet)
Dr. Károlyfalvi József (publicisztika, történelem, külföld)
Mészáros Sunyó Sándor (publicisztika, múltkutatás) † 2020. december 1.
Molotov (fotó, aktuálpolitika)
Varga Moncsi (fotó, riport)
Horacsek Róbert (élő közvetítések)

E-mail: info@hunhir.info, szerk@hunhir

A HunHír.Hu, majd később Hunhír.info az egykori Pannon Rádió legnépszerűbb és leghallgatottabb adásnapja, a Rockszerda internetes változatából alakult át hírportállá 2002-ben. Addig a Pannon Rádió Rockszerdája legfontosabb műsorainak ajánlóját és összefoglalóját tartalmazta, és központja lett a nemzeti rock elnevezésű zenei irányzatnak. Maga az elnevezés is a Hunhír.info egyik alapítójához, a Rockszerda egykori főszerkesztőjéhez, G. Kirkovits Istvánhoz (1953-2019) köthető.

A Hunhír átvette, továbbfejlesztette a Rockszerda azon hírszerkesztési gyakorlatát, amelyet elsőként alkalmazott a magyar médiában, miszerint csak a nemzeti oldalt érdeklő hírek, illetve a politikai irányulással szemben álló erőkkel kapcsolatos markáns vélemények és kritikák jelenjenek meg. A tágabb értelemben vett hírszolgáltatás így speciálisan a nemzeti oldal mellett elkötelezett emberek hírforrása lehetett, hiszen ebből a megközelítésből történt az információk osztályozása is.

Jellemző, hogy míg a Pannon Rádió többi adásnapját rengeteg bírálat és elmarasztalás érte, addig a Rockszerdával kapcsolatosan csak “a rafinált hírszolgáltatását” tudták megemlíteni, ami jelen szituációban akár dicséretnek is vehető. A Pannon Rádió vezetése anyagi okokból megszüntette a Rockszerdát, így a szerkesztők továbbvíve az ott megkezdetteket, a nemzetirock-központúság mellett szolgáltató hírportállá alakították át.

Időközben a belpolitikai és egyéb helyzet alakulása, illetve a nemzeti radikális médiát ért szüntelen támadások miatt technikai székhelyét az Amerikai Egyesült Államokba helyezte át.

A Hunhír.info amellett, hogy saját tudósításokat közöl – és szakmai gyakorlatának köszönhetően általában elsőként – a nemzeti radikalizmussal kapcsolatos rendezvényekről és a másutt elhallgatott és tabunak számított információkat is megosztja az érdeklődőkkel, fontos szerepet szán a magyar hiteles történelemnek, az őstörténetnek, a magyar néprajznak, gasztronómiának, hagyományőrzésnek és természetesen továbbra is a magyar nemzeti rocknak.

A Hunhír folytatta a pannonrádiós azon gyakorlatát, hogy az első motoros életmódmagazint közvetítette az éter hullámain, Szabadnak Születtem rovatában továbbra is szól a vasparipásokhoz, akik közül nagyon sokat “vitt át” a hagyományok tisztelete, a nemzeti gondolkodás kifejezése és a magyar identitástudat, illetve az egyén vállalásának irányába.

A Hunhír szerkesztőségének tagjai önerőből építették fel és tartják fenn a hírportált. Kérjük, amennyiben anyagi helyzete megengedi, támogassa a hírportál munkáját. Adományait megteheti Paypal segítségével.

A Hunír.info szerkesztősége