2020.09.21.

Ferenc pápa és az LMBTQ-lobbi

LMBTQ gyerekek szüleit fogadta a Vatikánban szeptember 16-án, szerdán Ferenc pápa. A 40 vendég mind az olasz Tenda di Gionata szervezet tagja, amely olyan vallásos szülőket tömörít, akik LMBTQ gyermeket nevelnek.
2020.09.16.

Lemond az amerikai nagykövet

David Cornstein már Donald Trumppal is közölte döntését – írja a hvg.hu.
2020.09.16.

Újra kiverte a biztosítékot liberáliséknál J. K. Rowling

Az NBC News beszámolója szerint Rowling ismét a másvédők ingergüszöbét feszegeti. Legújabb regényében ugyanis a Harry Potter írónője azt találta ki, hogy a főszereplő egy olyan sorozatgyilkos után nyomoz, aki férfi létére női ruhákba bújva cserkészte be áldozatait.
2020.09.10.

Ha jó, ha rossz, csak kisebbségi közreműködésért jár az Oscar

Sarkítva, de ez a feltétele az Oscar-díjak elnyerésének ezentúl. 2024-től vezeti be a új rendszert az amerikai filmakadémia.
2020.09.09.

Leégett a balhés menekülttábor

Több tűz is kiütött szerdára virradóra a Leszbosz szigetén található Moria menekülttáborban Görögországban. Sajtójelentések szerint több lakókonténer kigyulladt, emiatt a hatóságok elrendelték a létesítmény kiürítését.
2020.09.04.

Átnevelő klinikákra küldenék a másokat a lengyel püspökök

A lengyel katolikus püspöki konferencia 27 oldalas dokumentumban úgynevezett átnevelő klinikák felállítását javasolja a közép-kelet-európai országban. A klinikák az LMBTQ-embereknek segítenének rájönni, hogy szexualitásuk a személyiségükön […]
2020.09.03.

Már templomban is házasodhatnak az azonos nemű párok

Észak-Írország a "haladás útján" jár. Szeptember elsejétől már templomi keretek között is kimondhatják a boldogító igent a meleg párok.
2020.08.26.

Kizárták a pedofil zsidót az Amerikai Filmakadémiáról

A bíróság szerint indokolt volt kizárni a szexuális bűncselekményt elkövető rendezőt.
2020.08.26.

Száműzik a négereket Agatha Christie regényéből

Agyament megfeleléskényszer jelenét éljük. Búcsút mondhatunk a Tíz kicsi négertől. Sértő lehet a túlérzékeny agresszorok számára, ezért törlik a regényből a "néger" szót.
2020.08.25.
Tüntetés a lövöldözés után

Bevetették a Nemzeti Gárdát

Bevetették a Nemzeti Gárdát hétfőn a wisconsini Kenosha városában, ahol erőszakba torkolló tüntetések kezdődtek, miután előző nap rendőrök többször hátba lőttek egy afroamerikai férfit.
2020.08.22.

Putyin szivárványos zászlót kapott az ablakába

A nyíltan meleg orosz politikus és aktivista, Alekszandr Donszkoj tucatnyi héliumos léggömb segítségével egy hatalmas szivárványzászlót engedett fel a moszkvai Manyezsnaja téren, és indított útnak Putyin hivatala, a Kreml felé.
2020.08.18.

F-16-osok cirkáltak Dachau felett

Német és izraeli katonai gépek közösen tettek tisztelgő repülést az egykori dachaui lágernél, valamint az 1972-es müncheni olimpián kivégzett izraeli sportolóknak állított emlékhely felett.
2020.08.14.

Biszex szerelmekkel fertőzi a gyerekek fejét a Disney

Nem bízzák a véletlenre, hogy a kisgyerekek időben találkozzanak az abnormalitással és idomuljanak az új idők szeléhez. Időben kezdik a nevelést, rajzfilmeken keresztül. Míg a klasszikus történetek lényege az ilyen avítt tulajdonságok tudatba ültetése, mint becsületesség, bátorság, önzetlenség, tisztaság, ma már ezek háttérbe szorulnak, sokkal fontosabb a másság erőltetése, az érdeklődés felkeltése az azonos neműek felé.
2020.08.11.

Letartóztatott lengyel társuk mellett tüntetnek az LMBTQ-tesók

Szolidaritási tüntetést szervez a Budapest Pride és az Amnesty International Magyarország a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen.
2020.08.10.

Ekkora volt a szerelem a máspár között

Szivárványos körökben a kortalan, határtalan homoszerelem szimbólumává emelt pár tragédiájáról kellett beszámolnia a hazai melegsajtónak. Persze, nem lennénk igazságosak, ha elhallgatnánk, hogy azért bennük is kérdőjeleket vetett fel az ifjú román özvegy hirtelen jött boldogsága.
2020.08.09.

Testükkel védték társukat a melegek a hatóságtól

Előállította a rendőrség azt a lengyel LMBTQ-aktivistát, akit a bíróság két hónapnyi börtönbüntetésre ítélt.
2020.08.08.

Nemzetbiztonsági kockázat miatt ignoráltatja Trump a TikTokot

Az amerikai elnök betiltott mindenfajta ügyletet a TikTok videomegosztó kínai anyavállalatával, a ByteDance vállalatcsoporttal, valamint a WeChat közösségi platformot működtető Tencent kínai internetes óriással és mindkét cég leányvállalataival.
2020.07.21.

Eu-csúcs, megegyezés, reagálások

EU-csúcs - Charles Michel: a tagállamok elfogadták az uniós keretköltségvetést és a helyreállítási csomagot.
2020.07.20.

Megrongáltak egy SS-emlékművet

A kanadai rendőrség gyűlöletbűncselekmény gyanújával nyomoz, miután ismeretlenek megrongáltak egy emlékművet, amit az SS-ben szolgált ukrán katonáknak emeltek.
2020.07.20.

Eddig ezer azonos nemű pár kelt egybe

2019 januárjától házasodhatnak a szomszédos Ausztriában az azonos nemű párok, sőt, tavaly márciusban az osztrák evangélikus egyház a templomi esküvőket is lehetővé tette számukra.
2020.07.17.

Egy szlovák evangélikus lelkész is bekattant: Jézus mint meleg férfi tér vissza

Hatalmas botrányt kavart egyházi körökben Anna Polcková szlovák evangélikus lelkész, aki az Aktuality hírportálnak nyilatkozva többek között az LMBTQ-közösség támogatásáról és Jézus második eljöveteléről beszélt.
2020.07.15.

Magyar köszönet a trianoni gyalázatra emlékezésért

Bencsik János (év elején a Jobbikból kilépett, azóta) független képviselő levelet írt Rep. Andy Harris, M.D. magyar származású amerikai képviselőnek, aki Trianon századik évfordulójának témáját az Amerikai Kongresszus Képviselőháza elé vitte. A levél alább olvasható.
2020.07.13.

Bekattantak a németországi katolikusok

Június végén tartották a helyi pride fesztivált az ausztriai Linzben. A helyi katolikus gyülekezet ifjúsági csoportja pedig ennek apropóján a Biblia üzenetével ellentétesen egyházi engedéllyel fellobogózta a Szent József-templomot egy szivárványzászlóval.
2020.07.13.

Vonyít a genderkórus. Konzervatív elnöke maradt Lengyelországnak

Nyert a lengyel elnökválasztáson a jelenlegi köztársasági elnök, az konzervatív és a hagyományos családi értékek mellett álló kormány támogatását élvező Andrzej Duda.
2020.07.13.

Norvégia homoszexuális menekültekre vágyik

A norvég kormány most bejelentette, hogy a következő három éves periódusban az olyan sérülékeny csoportok mellett, mint a nők és a gyerekek, prioritásként kezelik a hazájukban szexuális orientációjuk vagy nemi identitásuk miatt üldözöttek befogadását is.
2020.07.10.

Magyarellenességért fizethet a román tévés

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat feljelentése alapján 5000 lejre bírságolta az Országos Diszkriminációellenes Tanács Radu Banciu műsorvezetőt, amiért magyarellenes diskurzust folytatott az úzvölgyi katonatemető kapcsán – tájékoztat a jogvédelmi szolgálat.
2020.07.10.

A román államfő taníttatná a genderelméletet

Megtámadta Klaus Iohannis államfő az alkotmánybíróságon a tanügyi törvény azon módosítását, amely megtiltja a genderelmélet oktatását az iskolákban.
2020.07.07.

Szivárványos zászlóba törlik lábukat az oroszok

Oroszországban az államilag is támogatott hagyományos családmodell mellett kiállva férfiak egy csoportja akciózott. A moszkvai amerikai nagykövetség épülete előtt kiterített egy szivárványzászlót majd sorra lábukat törölték benne.
2020.07.06.

A lengyel elnök alkotmányban rögzíti az egynemű párok örökbefogadásának tilalmát

Andrzej Duda előterjeszti azt az alkotmánymódosító javaslatot, amely megtiltja az örökbefogadást az azonos nemű párok esetében. Lépése nem független attól, hogy jövő vasárnap tartják az elnökválasztást második fordulóját, ahol a varsói polgármesterrel ketten maradtak versenyben.
2020.07.06.

Putyin reakciója az amcsik szivárványos zászlajára

Oroszország több mint 200 ponton módosított alkotmányába bekerült, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő köteléke, így az egyenlő házasság intézményét ezentúl tiltott.
2020.07.03.

A fehér Jézus-ábrázolások is rasszisták

Az Alapjogokért Központ legújabb KözpontInfó kisvideója, amelyben a jogi elemző- és kutatóintézet munkatársai az Egyesült Államokbeli zavargások hátterét mutatják be.
2020.07.03.

Becsípődött a rasszizmus a hollandoknak

Eljárást indít az ügyészség, öt holland rendőr ellen, akik a WhatsApp telefonos alkalmazáson keresztül rasszista üzeneteket osztottak meg egymással - írja pénteken a helyi sajtó.