- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Miniriporter: Csalódás

Ha a riporternek nem jelenhet meg a cikke: nagy csalódás. Ha valaki nem kapja meg, amit akar: csalódás. Ha valami nem sikerül, amit terveztünk: csalódás. Az ember körül mindenütt csalódás várható.

Mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy ne érjen csalódás? Hát legyünk optimisták, mint Pollyanna. Eleanor H. Porter Az élet játéka című művében megtanít minket az örömjátékra. Bárki játszhatja! Gondolom, mindenki csalódott lenne, ha valami olyan helyett, amit ígértek, egy pár mankó érkezne a missziós hordóban (a könyvben a szegényeknek szánt missziós hordóban Pollyanna, a 11 éves kislány baba helyett mankót kapott).

Akkor annak kell örülni, hogy nincs rá szüksége. Vagy ha mégis valamikor lenne, nem kell messzire mennie. Mindenki figyelmébe ajánlom Az élet játéka című könyvet.

A Hüllő vagy tojás [1] című cikkben feltett feladványunk nyertese dr. Kollár Lajos, akinek ez úton nagyon köszönöm válaszát, amelyet alább olvasóink is megismerhetnek.

“Kizárásos alapon állíthatom, hogy állat volt előbb, mint a tojás. A logikai levezetés az alábbi:

– Biztosan állíthatjuk – ideológiától függetlenül – hogy törzsfejlődés létezik, most mindegy, hogy a világ keletkezésére ateista, vagy vallási alapon felelünk!
– Biztos, hogy a törzsfejlődés során nem a “tojásos szaporodás” volt a legelemibb szaporodási forma!
– Biztosan állíthatjuk, hogy a “tojásos szaporodás” előtt, más formában, de már állatnak mondható élőlény szaporodott, tehát nem növény alakította ki rögtön, közvetlenül a “tojásos szaporodást”!
– Mindezekből kizárásos alapon, logikailag következően állíthatjuk, hogy “az” állat volt előbb – még ha akkoriban nem is vált még el a hüllő a madártól a törzsfejlődés során, hiszen mindkét osztály tojással szaporodik!

Ismételten hangoztatom, hogy fenti levezetés független a Darwin-i elmélet elfogadásától, ami a világ keletkezését illeti, ezt ki-ki hite szerint döntse el! De a keletkezés után törzsfejlődés bizonyossággal létezett, tehát érdeklődve várom az esetleges cáfolatokat a fent leírtakkal szemben!”

A témához kapcsolódó levezetéseket továbbra is szívesen várjuk a szerk@hunhir.info e-mail címen.

– Miniriporter –

Villő miniriporter – Hunhír.info