HunHír.info

2018. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Etnikai konfliktusok 1848-ban, a zalatnai tragédia

nyiri-erdo-1848-500.jpgSzinte minden iskolás gyermek ismeri nemzeti gyászünnepünk mártír, Kazinczy ezredessel és Lenkei tábornokkal inkább 15 főre tehető aradi vértanúi nevét. Talán azt is tudják, hogy Haynau aradi, pesti, szebeni hadbíróságai 110 végrehajtott halálos ítéletet hoztak. Ismeretes az is, hogy 1848-49 közel 50.000 főnyire tehető embervesztesége mintegy fele elesett honvéd volt, azonban azt kevesen tudják, hogy e szám közel másik fele ártatlan civilként, terrorisztikus események következtében vesztette életét. Így októberben, az aktuális évfordulók kapcsán őket is meg kell említeni.

Jobbik: minden idők legnagyobb támadássorozatát éli a párt

2018. október 19. 13:33

jobbik250.jpgMirkóczki Ádám kommunikációs igazgató szerint "minden idők legnagyobb támadássorozatát" éli meg a napokban a Jobbik. Az ellenzéki politikus erről a most indított, heti rendszerességűnek ígért Rágalominfó című sajtótájékoztató-sorozatukon beszélt pénteken Budapesten. Azt mondta, a mentálisan és politikai tekintetben kiállt megpróbáltatások megerősítették a Jobbikot, "ezek után nem tudok elképzelni olyan szituációt, amit ne tudnánk túlélni".

Szimbolikus gesztus a kommunizmus áldozatainak

2018. október 19. 12:38

avo_terror_250.jpgA kommunista rendszer megyei, járási és városi pártfunkcionáriusainak karrierpályáit összesítő internetes adatbázis egy szimbolikus gesztus a kommunista diktatúra áldozatai számára – mondta Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) elnöke a Kossuth Rádióban. A Párt-Állam-Párt címmel létrehozott nyilvános internetes adatbázis, amely az 1948 és 1989 közötti időszakot öleli át, lefedi a teljes vidéki Magyarországot, és mintegy háromezer megyei, járási és városi pártfunkcionárius karrierpályáira vonatkozó adatokat tartalmaz – ismertette.


Európa több mint 140 milliárd dollárt költött a szíriai menekültekre

2018. október 19. 10:47

szir-menekult-250.jpgAz európai országok az elmúlt három évben több mint 140 milliárd dollárt költöttek el a szíriai menekültek befogadására és letelepítésére - írta Mihail Mizincev vezérezredes, a menekültek visszaköltöztetéséért felelős orosz kormányközi bizottság vezetője a Rosszijszkaja Gazeta pénteki számában megjelent cikkében. A tábornok szerint a kiadások folyamatosan nőnek: 2016-ban elérték a 43,2, tavaly a 49,5, idén pedig az 52,3 milliárd dollárt.

Halmos Béla Program-napot tartanak november 4-én az A38-on

2018. október 19. 10:30

szem.jpgIngyenes Halmos Béla Program-napot tartanak november 4-én vasárnap az újbudai A38 hajón. A délutántól estig tartó rendezvényen több fotókiállítással, filmbemutatóval, valamint koncertekkel, beszélgetésekkel, szakmai programokkal és táncházzal várják az érdeklődőket - közölte a Halmos Béla Programiroda pénteken az MTI-vel. Az esemény szervezésében részt vesz az NKA Halmos Béla Program ideiglenes kollégiuma, a Hagyományok Háza és a Táncház Egyesület is.


Ukrajnában Soros emberei szervezik a magyarok elleni kampányt

2018. október 19. 10:13

soros-ceu-250.jpgCsak keresni kell, könnyű megtalálni Soros Györgyöt Ukrajnában. A tőzsdespekuláns uralma alá hajtotta az ukrán kormányt, saját embereit ültette politikai és gazdasági kulcspozíciókba. Ahogy arról korábban is írtunk, a jelenlegi ukrán vezetést már a hatalomba is Soros György és hálózata segítette. Soros itt nem állt meg, az ukrán kormányt a hozzá közvetlenül is köthető emberekkel pakoltatta tele. De nemcsak a politikát hódította meg, hanem az üzleti szféra kulcspozícióit is igyekezett megszerezni.

Putyin szerint a globalizáció okozta póthősiesség vezet az iskolai ámokfutásokhoz

2018. október 19. 10:04

cionbolcsei250.jpgA globalizációt okolta az orosz elnök csütörtökön a 21 halálos áldozattal járó kercsi iskolai ámokfutás miatt. Az orosz vezető úgy vélekedett, hogy minden a tragikus egyesült államokbeli iskolai mészárlásokkal kezdődött. Szerdán a Krím félszigeten lévő Kercs egy műszaki szakiskolájában Vlagyiszlav Roszljakov 18 éves, negyedikes, vegyész szakos tanulója 20 embert – 15 diákot és öt felnőttet – agyonlőtt, majd magával is végzett a tanintézményben.


Friss híreink

Tö­meg­ka­ram­bol­ról: tel­jes útzár az M0-áson, töb­ben sé­rül­tek

2018. október 19. 14:47

Összeütközött egy kamion, egy furgon és öt autó az M0-ás autóút 71. kilométerénél, az M2-es autóút közelében, a Megyeri híd felé vezető oldalon.

A Jobbik népszavazást kezdeményez a lakástakarék támogatásának megtartásáért

2018. október 19. 14:02

A kormányzat arcátlan módon szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, ily módon fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül, hiszen a legtöbben nem tudják igénybe venni a CSOK még mindig szigorú rendszerét. A kabinet nem teszi lehetővé továbbá a tipikus magyar élethelyzetekre való takarékoskodás megkönnyítését sem, mint amilyen a lakás felújítása vagy éppen bővítése.

Izraelben egyenlőre kivárnak a palesztin rakétatámadások miatt

2018. október 19. 13:42

Izraelben csütörtökön az élet visszatért a régi kerékvágásba, ismét folyik például a tanítás a Gázai-övezet közelében is az iskolákban az előző napi palesztin rakétatámadások után – jelentette a helyi média. Elemzők szerint ez azt mutathatja, hogy a keményebb válaszcsapásokat egyelőre elhalasztották.

Lövöldözés Németországban

2018. október 19. 13:29

Lövöldözés volt pénteken Németország nyugati részén, egy Mannheimhez közeli településen, két ember meghalt, két rendőr megsebesült.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000142 kep000144 kep000106 kep000211

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat