2021.04.12.

Gyűlölködik a román ortodox pap

A képmutatás elkábítja Romániát” – így reagált egyebek mellett Eugen Tănăsescu ortodox pap
2021.04.04.

Ételszentelés Csíkszeredában (videó)

Több ezren vettek részt a hagyományos húsvéti ételszentelésen Csíkszeredában. A Kárpát-medence legnagyobb ilyen jellegű eseményét egy év kényszerű kihagyást követően szervezhették meg vasárnap reggel, rendkívüli körülmények között.
2021.04.04.

Pert nyert Dabis Attila a román állammal szemben

A romániai legfelsőbb bíróság jogerősen érvénytelenítette azt az iratot, amellyel 2018 március 9-én három évre kitiltották Romániából Dabis Attilát, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) külügyi megbízottját. A szerdán kimondott jogerős ítélet kivonatát a legfelsőbb bíróság közölte honlapján.
2021.03.16.

Nem tetszik a románnak a magyar zászló

A prefektúra elemzi, hogy betartották-e Sepsiszentgyörgyön a zászlótörvényt.
2021.03.14.

Ágyhoz kötözve hagyták meghalni a székely orvost

Dr. Benedek István neves orvos elkapta a koronavírust, egy marosvásárhelyi kórházban ápolták. A család szerint ágyhoz kötözve halt meg a doktor.
2021.02.21.

Magassági magyarellenesség

Van, vagy vannak természetkedvelők, akik mielőtt útra kelnek festékszórót csomagolnak hátipakkjukba, hogy kellő időben elővehessék egy kis magyarellenesség kifejezésére.
2021.02.07.

Magyargyűlölők akcióban

Ismeretlen tettesek pénteken megrongálták a marosvásárhelyi székely vértanúk emlékművét
2021.01.26.

Tőkés László: Az RMDSZ választási eredményei és kormányzati szerepvállalása

Ugyan bizony hogyan képzeli el az RMDSZ, hogy kisebbségvédelmi polgári kezdeményezésünket (MSPI) valaki is komolyan vegye az Európai Unióban, miközben a kormánybeli kétes előnyök kedvéért ő maga cinkosságot vállal a hungarofób román hatalommal?!
2021.01.15.

Hiába gyűlt össze több mint egymillió aláírás, ez EB elutasította a nemzeti kisebbségvédelmet

Döntésével a Bizottság hátat fordított az őshonos kisebbségeknek, az aláíró polgároknak, a nagy többséggel támogató határozatot elfogadó Európai Parlamentnek, több támogató nemzeti kormánynak és régiónak, értékeltek – fogalmazta meg az EB január 14-ei döntésével kapcsolatban az RMDSZ.
2021.01.14.

Bekerült a fősodrásba a magyarellenesség

A magyarellenesség változatlan Romániában, ugyanúgy jelen van, mint az elmúlt években. Ennek megfelelően egyre szerteágazóbb a jogvédelmi szolgálat tevékenysége, és ami kimondottan aggasztó, hogy a korábbi évekkel ellentétben a magyarellenesség bekerült a fősodrásba
2020.12.16.

Az EMSZ támogatja az RMDSZ-t

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) helyesnek tartja, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) részt kíván vállalni Románia kormányzásában a következő négy évben.
2020.12.15.

Újabb mementó a trianoni gyalázatra

Majd ha már lehet szabadabban mozogni a gúnyhatárok között is, a trianoni gyalázat egy újabb emlékhelyét lehet felkeresni Székelyföldön.
2020.12.14.

Az ünnepek alatt is börtönben az igaztalanul bebörtönzött hazafiak

Felemás ítélet született a kézdivásárhelyi terrorvád ügyében a két vármegyés elítélt előzetes szabadlábra helyezési perében: míg a Brassói Bíróság másodszor is jóváhagyta Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezési kérését, a Medgidiai Bíróság elutasította Beke István Attila beadványát.
2020.12.03.

Úzvölgyében ünnepelték területrablásukat a magyargyűlölők

Az úzvölgyi katonatemetőben ünnepelte december elsejét A Nép Útja egyesület, a jelenlegi Moldovai Köztársaságot is magában foglaló Nagy-Románia térképpel fogadták az érkezőket a sírkert bejáratánál.
2020.12.02.

Méretes román zászló lóg az egyik legismertebb magyar műemléken

Mivel itt van december elseje, felvonulni meg ingyen babfőzeléket enni nem lehet, ezért zászlókkal kell kifejezni, hogy mi képezi Románia részét.
2020.11.18.

Csaba testvér is koronás

"Megvolt a koronavírus teszt és sajnos pozitív lett az eredmény! Ez a pozitív teszt azt mutatja, hogy nem csak a külvilágban, de már az én szervezetemben is konfliktus, háború zajlik!" – írja közösségi oldalán Böjte Csaba ferences szerzetes.
2020.10.26.

Üzenet az EU-nak: Ezt tegye a globalizmus erőinek kiszolgálása helyett

Több tucat székelyföldi településen gyújtottak őrtüzeket vasárnap este Székelyföld autonómiája napján.
2020.10.21.

Pofon a magyargyűlölőknek: Felmentették az székely városvezetőket

A Marosvásárhelyi Táblabíróság szerdán jogerősen felmentette a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) vádjai alól Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, Csíkszereda alpolgármesterét.
2020.10.05.

Romániában a magyarok megfélemlítése a cél

Bajkai István ügyvéd, magyar országgyűlési képviselő többször felemelte szavát a bebörtönzött Beke István és Szőcs Zoltán ügyében. Szerinte az ítélettel a teljes erdélyi magyarság megfélemlítését, az úzvölgyi eseményekkel pedig a múlt tagadása mellett a románok és magyarok szembeállítását célozza a román hatalom.
2020.09.28.

Nincs meglepetés: Csíkszereda és Hargita megye is pipa

Korodi Attila lett Csíkszereda polgármestere, Borboly Csaba újabb mandátumot nyert Hargita megye élén, a párhuzamos szavazatszámlálás szerint – közölte hétfőn, kevéssel nulla óra után a két jelölt.
2020.09.28.

Sepsiszentgyörgy magyar marad

Antal Árpád megszerezte negyedik mandátumát, az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlálása szerint. Tamás Sándor is bejelentette, hogy ismét ő lett a megye tanácsának elnöke.
2020.09.28.

20 év után újra magyar Marosvásárhely első embere

Fölényesen megnyerte Soós Zoltán a marosvásárhelyi polgármester-választást a párhuzamos szavazatszámlálás szerint.
2020.09.26.

A momentumos liboldó újabb magyarellenes uszítása

Pénteken jelent meg egy videó, amiben a Momentum elnöke egy román párt mellett kampányolt a vasárnapi önkormányzati választás előtt.
2020.08.11.

Újabb pofon a románoknak: Hun lakóhelyekre bukkantak Temesvárott

Temesváron Árpád-kori leleteket találtak. Meglepetésre, ugyanis arra senki nem számított, hogy az ásók magyar vonatkozású régiségeket­ forgathatnak ki a kutatóárokból. Amikor pedig a hunok itteni lakóhelyének maradványai is feltűntek, teljes lett a döbbenet.
2020.07.20.

Autonómia: Hosszú Katinkával gyűjtik az aláírásokat

Szombattól folytatódhat az aláírásgyűjtés a nemzeti régiók védelméért, miután a koronavírus-járványra való tekintettel az unió engedélyezte a határidő meghosszabbítását fél évvel. A petíciót a Székely Nemzeti Tanács indította még tavaly, és idén májusig egymillió aláírást kellett összegyűjtenie, legalább hét uniós tagállamból.
2020.07.17.

Úzvölgyében bandáztak a románok

Büntetőfeljelentést tett a csíkszentmártoni rendőrségen Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Szövetség csíkszeredai egyeztető tanácsának tagja, mert a Calea Neamului Egyesület május végén a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat megszegve tartott megemlékezést az úzvölgyi temetőben.
2020.07.10.

Magyarellenességért fizethet a román tévés

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat feljelentése alapján 5000 lejre bírságolta az Országos Diszkriminációellenes Tanács Radu Banciu műsorvezetőt, amiért magyarellenes diskurzust folytatott az úzvölgyi katonatemető kapcsán – tájékoztat a jogvédelmi szolgálat.
2020.07.07.

Újabb román provokáció Úzvölgyében

A dormánfalvi polgármester elvitte Úzvölgyébe a Le Monde újságíróit, hogy Trianonról és a román hősökről beszélgessenek.
2020.07.01.

Megint imádkozhatnak magyar nyelvű miséért a csángók

Nem tarthatták meg a június végi bákói magyar miséjüket a moldvai csángók – írta kedd délután a Maszol.ro portál.
2020.06.29.

Ujjait törték az orvosnak a cigányok

Védelmet kérnek a gyergyószentmiklósi kórház sürgősségi osztályán dolgozók, miután pénteken hajnalban egy beteg hozzátartozói bántalmaztak egy orvost és egy asszisztenst.
2020.06.26.

Mindenünk kell: Moldváé lett Székelyföld egy része

A Ploiesti-i Táblabíróság csütörtökön kimondott jogerős ítéletében a moldvai felek javára döntött a székelyföldi Gyergyószentmiklós és a moldvai Almásmező (Bicaz Chei) határperében, amely voltaképpen a Békás-szoros hovatartozásáról szól.
2020.06.19.

Wass Albert írói kultusza megengedett Erdélyben

Egy romániai ügyészségi végzés szerint Wass Albert irodalmi munkássága nem esik a háborús bűnösök kultuszát tiltó törvény hatálya alá.