2020.10.21.

Pofon a magyargyűlölőknek: Felmentették az székely városvezetőket

A Marosvásárhelyi Táblabíróság szerdán jogerősen felmentette a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) vádjai alól Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, Csíkszereda alpolgármesterét.
2020.10.05.

Romániában a magyarok megfélemlítése a cél

Bajkai István ügyvéd, magyar országgyűlési képviselő többször felemelte szavát a bebörtönzött Beke István és Szőcs Zoltán ügyében. Szerinte az ítélettel a teljes erdélyi magyarság megfélemlítését, az úzvölgyi eseményekkel pedig a múlt tagadása mellett a románok és magyarok szembeállítását célozza a román hatalom.
2020.09.28.

Nincs meglepetés: Csíkszereda és Hargita megye is pipa

Korodi Attila lett Csíkszereda polgármestere, Borboly Csaba újabb mandátumot nyert Hargita megye élén, a párhuzamos szavazatszámlálás szerint – közölte hétfőn, kevéssel nulla óra után a két jelölt.
2020.09.28.

Sepsiszentgyörgy magyar marad

Antal Árpád megszerezte negyedik mandátumát, az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlálása szerint. Tamás Sándor is bejelentette, hogy ismét ő lett a megye tanácsának elnöke.
2020.09.28.

20 év után újra magyar Marosvásárhely első embere

Fölényesen megnyerte Soós Zoltán a marosvásárhelyi polgármester-választást a párhuzamos szavazatszámlálás szerint.
2020.09.26.

A momentumos liboldó újabb magyarellenes uszítása

Pénteken jelent meg egy videó, amiben a Momentum elnöke egy román párt mellett kampányolt a vasárnapi önkormányzati választás előtt.
2020.08.11.

Újabb pofon a románoknak: Hun lakóhelyekre bukkantak Temesvárott

Temesváron Árpád-kori leleteket találtak. Meglepetésre, ugyanis arra senki nem számított, hogy az ásók magyar vonatkozású régiségeket­ forgathatnak ki a kutatóárokból. Amikor pedig a hunok itteni lakóhelyének maradványai is feltűntek, teljes lett a döbbenet.
2020.07.20.

Autonómia: Hosszú Katinkával gyűjtik az aláírásokat

Szombattól folytatódhat az aláírásgyűjtés a nemzeti régiók védelméért, miután a koronavírus-járványra való tekintettel az unió engedélyezte a határidő meghosszabbítását fél évvel. A petíciót a Székely Nemzeti Tanács indította még tavaly, és idén májusig egymillió aláírást kellett összegyűjtenie, legalább hét uniós tagállamból.
2020.07.17.

Úzvölgyében bandáztak a románok

Büntetőfeljelentést tett a csíkszentmártoni rendőrségen Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Szövetség csíkszeredai egyeztető tanácsának tagja, mert a Calea Neamului Egyesület május végén a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat megszegve tartott megemlékezést az úzvölgyi temetőben.
2020.07.10.

Magyarellenességért fizethet a román tévés

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat feljelentése alapján 5000 lejre bírságolta az Országos Diszkriminációellenes Tanács Radu Banciu műsorvezetőt, amiért magyarellenes diskurzust folytatott az úzvölgyi katonatemető kapcsán – tájékoztat a jogvédelmi szolgálat.
2020.07.07.

Újabb román provokáció Úzvölgyében

A dormánfalvi polgármester elvitte Úzvölgyébe a Le Monde újságíróit, hogy Trianonról és a román hősökről beszélgessenek.
2020.07.01.

Megint imádkozhatnak magyar nyelvű miséért a csángók

Nem tarthatták meg a június végi bákói magyar miséjüket a moldvai csángók – írta kedd délután a Maszol.ro portál.
2020.06.29.

Ujjait törték az orvosnak a cigányok

Védelmet kérnek a gyergyószentmiklósi kórház sürgősségi osztályán dolgozók, miután pénteken hajnalban egy beteg hozzátartozói bántalmaztak egy orvost és egy asszisztenst.
2020.06.26.

Mindenünk kell: Moldváé lett Székelyföld egy része

A Ploiesti-i Táblabíróság csütörtökön kimondott jogerős ítéletében a moldvai felek javára döntött a székelyföldi Gyergyószentmiklós és a moldvai Almásmező (Bicaz Chei) határperében, amely voltaképpen a Békás-szoros hovatartozásáról szól.
2020.06.19.

Wass Albert írói kultusza megengedett Erdélyben

Egy romániai ügyészségi végzés szerint Wass Albert irodalmi munkássága nem esik a háborús bűnösök kultuszát tiltó törvény hatálya alá.
2020.06.16.

Iohannis magyargyűlölő ugyan, de nem bűnös?

Gyűlöletbeszédnek minősíthető, de nem volt uszító jellegű Klaus Iohannis román államfő magyarellenesnek tartott április 29-ei televíziós beszéde a román legfelsőbb bíróság melletti ügyészség szerint.
2020.06.09.

Új vérszerződésért imádkozik Böjte Csaba (videó)

100 évvel ezelőtt elengedtük naivan, duzzogva egymás kezét, most tudatosan, bizalommal hajoljunk a tétován sodródó testvéreink felé! Nagyhatalmak gazdasági háborúkat vívnak, belső feszültségek miatt térdre kényszerülnek, e térség egyetlen esélye, ha a múlt sebeit félrerakva, közös jövőt építve összefogunk! Bizalommal engesztelődjünk ki, mielőtt gonosz erők az itt élő népeket egymásnak uszítva, egy Kelet-európai "tavaszba" taszítanak bennünket!
2020.05.31.

Csíksomlyói Máriához

Babba Maria, Gratia plena!Hozzád menetel ma Transylvania!Teremtő Anya, Boldog Szűz Mária!Beregtől Kökösig szól a székely ima! Kérve kérünk Anyánk, hallgassad meg az imánk,Ne hagyd eltűnni a […]
2020.05.23.

Táncold körbe Magyarországot online! – Szék

Széken a nyolcvanas évek végéig minden héten és minden falurészen külön táncházat rendeztek. A fiatalság szívesen ment a táncba, hiszen ez volt az egyedüli alkalom a találkozásra, párkeresésre.
2020.05.20.

Meg akarják tiltani magyargyűlölők, hogy az autonómiáról beszéljenek Erdélyben

Nagyon ingoványos talajra, veszélyes ösvényre léptek a román politikai osztály képviselői, amikor azt kezdték pedzegetni: még azt is meg akarják tiltani az erdélyi magyaroknak, hogy a szájukra vegyék az autonómia kifejezést. Ennek az eszement ötletnek a hátterében Klaus Iohannis virtigli magyarellenes kirohanása lapul, ami a jelek szerint táptalajként szolgál a román pártok többsége számára, hogy megpróbálják elhallgattatni a legnagyobb romániai nemzeti kisebbséget, ledorongolni a közösség törekvéseit.
2020.05.15.

Trianon: Kemény lépéseket vár a román provokációval szemben a Mi Hazánk

A Mi Hazánk Mozgalom kemény és határozott lépéseket vár el a magyar kormánytól az újabb román provokáció miatt, ugyanis a bukaresti parlament ünnepnappá nyilvánította a világtörténelem legigazságtalanabb békediktátumának, a trianoni szerződés aláírásának napját.
2020.05.08.

Sikerült! Összejött az egymillió az önállóságért

A Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezéséhez egy nappal a határidő lejárta előtt összegyűlt a szükséges egymillió támogató aláírás, így várhatóan a korábbi, Minority Safepack kezdeményezés támogatói számát tudják majd az autonómiatörekvések sikerre vitele érdekében indított mozgósítás eredményeként felmutatni. Az Erdélyi Magyar Szövetség reakcióját alább közöljük.
2020.05.06.

Tőkésék feljelentették a magyargyűlölő államfőt

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács a román Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéken jelentette fel Klaus Iohannis román államfőt a 2020. április 29-én tett televíziós nyilatkozata miatt.
2020.05.06.

“Magyar veszély” – 2004-es autonómiatervezetet utasítottak el a románok

A 2004 júniusában benyújtott tervezeteket a képviselőházban még abban az évben leszavazták, de a végső döntés meghozatalára hivatott szenátusban azóta sem tűzték napirendre.
2020.04.29.

Magyarellenes kirohanás a román elnöktől

A Mi Hazánk Mozgalom durva, a Nagy-Románia Párt egykori soviniszta, magyargyűlölő elnökét is megszégyenítő magyarellenes kirohanásnak tekinti és teljesen elfogadhatatlannak tartja Klaus Iohannis román államfő mai nyilatkozatát, amelyben azzal riogatott, hogy amíg ő és a kormány a koronavírus-járvány ellen küzd, addig a magyarellenességéről egyébként jól ismert Szociáldemokrata Párt (PSD) titokban megegyezett az RMDSZ-szel és odaadta Erdélyt a magyaroknak.
2020.03.21.

Koronavírus ide vagy oda, azért a románok utálják a magyarokat

Székelyudvarhely polgármesterét is megbírságolta a megye prefektusa a március 15-én kihelyezett magyar jelképek miatt.
2020.03.08.

Hun férfi arcrekonstrukciója Marosvásárhelyen

Egy hun előkelő férfi koponyája alapján készült arcrekonstrukciót lepleztek le Marosvásárhelyen a Kultúrpalotában - közölte a Magyar-Turán Alapítvány.
2020.02.18.

Forradalmi per: Ceausescu sértve érzi magát

Sértett félként lépett be az 1989-es forradalom perébe Valentin Ceausescu, az egykori román kommunista diktátor fia - írta keddi számában az Adevarul című lap.
2020.02.04.

Tudtuk, hogy a románok “állatok”, de most már ők is tudják

A hatóságok szerint állati eredetűek azok a csontok, amelyeket román nacionalista szervezetek az Úzvölgyében eltemetett 150. román katona földi maradványainak tekintettek.
2020.01.25.

Üdvözli az erdélyi MPP és EMNP egyesülését a Mi Hazánk

Üdvözli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) egyesülését, értékelvű nemzeti összefogását a Mi Hazánk Mozgalom.
2020.01.25.

RMDSZ-esek egymást közt: Magyar büntetett magyart Erdélyben

Magyar nyelvű facebook-bejegyzés miatt büntette meg a Országos Diszkriminációellenes Tanács a kézdivásárhelyi polgármestert.
2020.01.23.

Gyűlöletbeszédért megbüntették Marosvásárhely polgármesterét

Súlyos, 10 ezer lejes bírságot kapott Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere gyűlöletbeszéd miatt a román Országos Diszkriminációellenes Tanácstól, miután a városi elöljáró egy közösségi oldalon tett bejegyzésben javasolta, hogy az állam szabályozza a gyereknemzést a roma közösség körében.