- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Petíció: A trianoni országrabló diktátumot felül kell vizsgálni

Petícióban kéri a magyar népet mélységesen igazságtalanul, és máig hatóan sújtó trianoni és párizsi béke felülvizsgálatát a Magyarok Világszövetsége mint az egyetemes magyar népet megtestesítő Magyarok Világkongresszusa állandó ügyvivő testülete.

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke szerdán megismételte a napokkal korábban Kiss Dénessel, a Trianon Társaság országos elnökével közösen kiadott felhívását, amelyben arra kérik a trianoni megemlékezések szervezőit, hogy rendezvényeiken olvassák fel a beadványt, de legalább annak előszavát.

A kérvényt a Magyarok Világszövetsége eljuttatja az Egyesült Nemzetek Szervezete Biztonsági Tanácsa tagjainak, valamint a trianoni és párizsi béke aláíró országainak. A Magyarok Világszövetsége bízik abban, hogy a petíció átalakítja a magyar és az európai politika viszonyulását, hiszen az Igazságot Magyarországnak! ma egyet jelent az Igazságot Európának! felhívással – közölte a szervezet.

Az MVSZ elnöke bejelentette, hogy a dokumentumhoz máris csatlakozott a Trianon Társaság, valamint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. A Magyarok Világszövetsége várja magyar szervezetek és a magyar emberek csatlakozását.

HunHír.Hu-információ