- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Mocskos Trianon

Jean-Michel Ferrand, a Francia Nemzetgyűlés francia-magyar baráti tagozatának elnöke Budapesten kijelentette: tisztában van vele, hogy az I. világháborút lezáró trianoni békeszerződés milyen traumát okozott Magyarországon, és személy szerint nem tartja igazságosnak, ami abban szerepelt.

Románia 2007 januári EU-csatlakozásával feloldódhatnak azok a feszültségek is, amelyek Trianon miatt Magyarországon létrejöttek. Erről a Francia Nemzetgyűlés francia-magyar baráti tagozatának elnöke beszélt szerdán Budapesten.

Ezeket a feszültségeket a magyar, szlovák és román csatlakozással az Európai Unión belüli együttműködések oldhatják fel – jelentette ki Jean-Michel Ferrand.

Jean-Michel Ferrand kiemelte: tisztában van vele, hogy az I. világháborút lezáró trianoni békeszerződés milyen traumát okozott Magyarországon, és személy szerint nem tartja igazságosnak, ami abban szerepelt.

HunHír kommentár: örölünk, hogy egy francia is igaszságtalannak tartja a több ezer éves magyarság keresztre feszítését. De abban téved a derék ember, hogy az unió megoldja a problémákat. A megoldás egyedűl az 1920 előtti állapot teljes visszaállítása.

HunHír.Hu