- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Gombával és tojással rakott burgonya

Hozzávalók :
80 dkg burgonya, 4-5 tojás, 25 dkg friss vagy 3 dkg szárított gomba, 2 dkg zsemlemorzsa, 1 fej kis vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál olaj a hagymapirításhoz, törött bors és só ízlés szerint.

Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A gombát megmossuk, és egészen kevés vízben megfőzzük, majd összevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és világossárgára sütjük. A tojást megfőzzük és darabokra vágjuk.

Alacsony lábast kizsírozunk, morzsával meghintjük. Egy réteg burgonyát teszünk bele, megsózzuk. Megszórjuk hagymával és gomábal. A tetejére egy réteg tojást teszünk, megint sózzük és borsozzuk. Ismét egy réteg burgonyát teszünk és így tovább (két három réteget rakunk). Legutolsónak burgonya kerüljön.

Az egészet a gomba főzőlevével összekevert, megsózott tejföllel leöntjük, meleg sütőbe tesszük, és megsütjük. Amikor a felfújt megpirult, kivesszük a sütőből. Késsel elválasztjuk a lábas falától, tetejére kerek tálat teszünk, és kiborítjuk rá. Fejes salátával tálaljuk.