- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Borjúrolád rucolával

Hozzávalók:
4 személyre: 4 szelet borjúkaraj (egyenként kb. 150 g), 40 g gorgonzola (esetleg márványsajt), 2 kisebb cs. Rucola, só, frissen őrölt fekete bors, 4 ek. Olivaolaj, 400 g penne rigate, 1 fej hagyma, 50 ml fehérbor, 350 ml leves, 350 ml tejszín

Elkészítés:
A borjúhúst konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Nagyon éles késsel vízszintesen bevágjuk, de ne vágjuk teljesen szét. A hús széléről leszedjük a zsíros részt, és a húst szétterítjük. Végül kissé laposra verjük. Apró darabokra morzsoljuk a gorgonzolát. A rucolát leöblítjük, nagyon szárazra rázzuk (közben még ne szedjük szét a csokrot). A szár alsó harmadát levágjuk, az esetleg hervadt leveleket lecsípjük. Körülbelül 20 szép levelet félreteszünk díszítésnek. A sütőt 90 fokosra melegítjük. A húst sóval és borssal fűszerezzük. Minden szeletre egy csokor rucolát fektetünk. A húst szorosan feltekerjük, és a hústűvel összetűzzük.

Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a roládokat körülbelül 8 perc alatt pirosra sütjük benne, majd kiszedjük és alufóliába csavarva betesszük a meleg sütőbe. A csomagoláson lévő utasítás szerint sós, forró vízben ropogósra főzzük a tésztát. Közben megtisztítjuk, felaprítjuk és 2 evőkanál forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Felöntjük a fehérborral és felforraljuk. Hozzáadjuk a levest, és a mártást forralással a negyedére sűrítjük. Belekeverjük a tejszint, sóval és borssal ízesítjük. Még egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A szétmorzsolt gorgonzolát a még forró mártásban kevergetve felolvasztjuk. A mártást ismét visszatesszük a tűzre, felforrósítjuk , és ízlés szerint borsozzuk. A tésztát mártással leöntve tányérokra osztjuk. A tekercseket felszeletelve a tésztára sorakoztatjuk, és a félretett rucolával díszítve tálaljuk.