- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Borjúgerinc zöld spárgával

Hozzávalók:
4 személyre: 1,2 kg borjú, 20 dkg libamáj, 20 dkg vaj, 10 dkg hagyma, 1 dl édes vörösbor, 5 dkg liszt, só, bors, 80 dkg zöld spárga

Elkészítés:
A borjúgerincet megtisztítjuk fölösleges inaitól, faggyúitól, és alaposan megsózzuk, mivel ez vastag hús: hogy a só jól átjárhassa a sütés közben. A vesével együtt egy tepsibe tesszük, és 100 g vajat, kevés vizet téve hozzá 150 fokon, gyakori locsolgatás mellett puhára sütjük. Közben egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, rátesszük a 100 g finomra vágott hagymát, megpirítjuk. Hozzátesszük a kockára vágott libamájat, és erős tűzön addig pirítjuk, míg a máj véres leve eltűnik. Közben sózzuk, borsozzuk.

Ezután hozzáadjuk a lisztet, és felöntjük vörösborral, majd jól átforraljuk. A tűzről levéve egy fakanál segítségével még egy kicsit összetörjük a májat, hogy pépes állományú legyen. Amikor a gerinc már megsült lefejtjük a csontról a húst és alulról a vesét. A gerinccsontot megkenjük az imént elkészített libamájpürével, majd erre tesszük a felszeletelt vesét és húst. A spárgát megtisztítjuk, és forrásban lévő sós vízben puhára főzzük, majd kevés vajon a vízből kivett spárgát átforrósítjuk. A tálon lévő gerincet betakarjuk a spárgával és meglocsoljuk a szaftjával. A tálat színesebbé tehetjük néhány szem körberakott sült paradicsommal.