- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Aszalt szilvával töltött dagadó

Hozzávalók:
4 személyre: 800 g setés dagadó 600 g savanyú káposzta 1 doboz körszeletes ananász 3 savanykás alma 250 g aszalt szilva 2 fej vöröshagyma 2 evőkanál tejföl 4 dl húsleves 3 evőkanál zsemlemorzsa 1 evőkanál étkezési búzakeményítő 1 evőkanál olaj 1 teáskanál vaj, margarin só, őrölt bors 4 szem egész bors 1 babérlevél 1 teáskanál őrölt fahéj 1 tojás

Elkészítés:
A dagadót felszúrjuk, megmossuk, majd megtöröljük. Sóval és borssal kívül-belül bedörzsöljük. A töltelékhez a megtisztított almát kockára vágjuk. A beáztatott aszalt szilvát lecsöpögtetjük, kimagozzuk és félbevágjuk. A alma- és a szilvadarabokat összekeverjük a zsemlemorzsával, tojással, majd sóval őrölt borssal és fahéjjal fűszerezzük. A masszát a felszúrt dagadóba töltjük. A nyílást hústűvel betűzzük.

A töltött dagadót tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. A vöröshagymát négyfelé vágjuk és a babérlevéllel együtt a hús mellé dobjuk. Felöntjük a levessel és kb. 1 órát sütjük. Az ananászkonzervet lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. Az ananászt 4 karika kivételével felaprítjuk és kevés vajon vagy margarinon megpirítjuk. A felhevített olajon néhány percig pároljuk a kimosott savanyú káposztát, majd hozzáadjuk a szemes borsot és felöntjük az ananászlé felével.

Kb. 20 perc párolás után hozzáadjuk az ananászdarabokat is. Ha kell megsózzuk! A húst kivesszük a tepsiből, és melegen tartjuk. A mártáshoz a pecsenyelevet átszűrjük, majd besűrítjük a tejfölben csomómentesre kevert étkezési keményítővel. A töltött dagadót a gyümölcsös savanyú káposztával körítjük, és a félretett ananászkarikákkal, esetleg citromfűvel díszítve tálaljuk.