Ülj fel a motorra

2007. február. 06. 12:25

HunHír.Hu

Harley-Davidson Sportster családot egy újabb adrenalin löket pezsdíti fel az új XL 1200N Nightster bemutatásával. A kivételes teljesítmény, az egyedi megjelenés és az alacsony építés szemet gyönyörködtető kombinációjával a Nightster igazi érdes nagyvárosi stílust képvisel, utcai motorozásra kihegyezve.

Az új Sportster modellt január 29-én mutatták be Orlando-ban a Harley-Davdison Téli Dealer Találkozón. Az alacsony ülésmagasságot és a középre helyezett lábtartókat házasítva a gumiágyazású Evolution V2-es blokk erejével, az XL 1200N Nightster újabb izgalmas választékkal bővíti ki a Sportster család kínálatát. Az európai verzió fejlesztése jelenleg is folyik, és a tervek szerint az év második felében érkezik Európába a gyár 2008-as modelljeinek tagjaként.

„AZ XL 1200N Nightster hamisítatlan városi motor, amely a Sportster modellcsalád fél évszázados hagyományát folytatja az innovatív, izgalmas és megbízható motorok területén.”- mondta Bill Davidson, a Harley-Davidson Motorkerékpár Fejlesztési Igazgatója. „A gondosan kiválasztott kiegészítők és jellemzők sokaságával, valamint az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a Nightster új, magasabb szintre emeli a Sportster családot.”

Az új Sportster lényegesen fenyegetőbb megjelenésű, melyen sok fekete alkatrész és kiegészítő kapott helyet. A felni is fekete színű -króm küllőkkel ellensúlyozva-, továbbá az első villaszárak, a lámpabúra, a kormány, a kezelőszervek, irányjelzők és a légszűrőház is mind-mind fekete fényezést kaptak.

A hátsó szíj-védő és az első sárvédő szintén feketék, de lyuggatottak. A hátsó sárvédő rövidre vágott, hogy többet mutasson a hátsó kerékből. A Nighster-nek nincs különálló hátsó lámpája, mivel közös egységet alkot a hátsó irányjelzőkkel.

Kis múltba tett kirándulásként a Nightster olyan kiegészítőkkel gazdagodott, mint az oldalra szerelt rendszámtábla tartó (csak USA modellek) és az első villa gumiharangjai. A gumiharang egy olyan retro stílusú kiegészítő, mely segít megvédeni a villa tömítését a szennyeződéstől és apró kövektől.

A Nightstert könnyedén mozgatja az 1200 cm3-is Evolution blokk, mely Medium Grey szürke fényezést kapott polírozott és fekete kiegészítő elemekkel. A váltóház és a légszűrőház szintén ebben az új színben pompázik. Az Evolution blokk gyors gázreakciókat és nagy teljesítményt biztosít, míg a motorblokkal egybeépített váltó halkan járó ferdefogazású fogaskerekekkel és könnyűsúlyú kapcsoló tárcsákkal van szerelve, a váltási erőszükséglet csökkentésének érdekében.

Mint a többi 2007-es Sportster, a Nightster is elektronikus hengerenkénti befecskendezéssel (ESPFI), könnyített kuplung-karral, módosított váltóval, nagy teljesítményű szénszálas hajtószíjjal és könnyebben behúzható első fékkarral rendelkezik.

A Harley-Davidson „hot rod”-ok családjának tagjaként a Nightster olyan kialakítású, mely tág teret hagy az egyedi építési lehetőségnek.

A Nighster Vivid Black fekete színben, valamint négy különböző kétszínű fényezéssel kapható, mindegyik különleges tankemblémával. A tanksapka, a fényszóró gyűrűje és az olajnívó pálca gombja az új Silver Satin fényezést kapta.

A Nightstert elsősorban Észak-Amerikai piacra szánják. Az európai változat jelenleg fejlesztés alatt áll, és tervek szerint az év második felében érkezik a 2008-as modellév tagjaként.

Az XL 1200N Nightster jellemzői:

Gumiágyazású 1200 cm3-es XL Evolution motorblokk
Medium Grey szürkére fényezett blokk polírozott és fekete elemekkel
Elektronikus hengerenkénti befecskendezés (ESPFI)
Nagy kompressziójú hengerfejek
Nagy teljesítményű vezérműtengelyek
Finom kapcsolású, csendes váltó
Könnyen járó kuplungkar
643 mm ülésmagasságú szóló ülés
Ültetett futómű elöl-hátul
Fekete első villa gumiharangokkal
Lyuggatott hátsó szíjvédő és első sárvédő tartó
Fekete kormány, fékkar, kuplungkar, indexkapcsolók és légszűrőbetét
Oldat elhelyezett rendszámtartó (csak US verzió)
Féklámpa és hátsó lámpa a hátsó indexekbe integrálva
Fekete, középre szerelt lábtartók
Fekete peremű küllős kerekek
Dupla, ferdén vágott rövid kipufogók
Silver Satin ezüst színű tanksapka, fényszóró gyűrű és olajnívó pálca gomb
Automatikusan működő riasztó rendszer


© HunHír.info - www.hunhir.info