Büntetőeljárást indítottak a donyecki és luhanszki szakadár ügyészség 38 munkatársa ellen

2015. január 06. 11:49

Hunhír.info

Az ukrajnai ügyészségek 38 munkatársa dolgozik az önhatalmúlag kikiáltott donyecki és luhanszki "népköztársaságok" területén, ellenük büntetőeljárást indítottak.

Ezt hétfőn jelentette be Vitalij Jarema ukrán főügyész a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség internetes oldalán olvasható jelentés szerint.

Vitalij Jarema hétfőn a kelet-ukrajnai műveleti területre utazott, hogy találkozzon a Donyeck és Luhanszk megyei ügyészségek személyi állományával, valamint a katonai ügyészekkel.

"A megszállt területen maradt ügyészségi munkatársak - 38 ember, 23 a luhanszki, 15 pedig a donyecki ügyészségtől – a terroristák oldalán álltak munkába, és az úgynevezett donyecki és luhanszki népköztársaság ügyészi feladatait látják el. Ennek megfelelően bűnvádi eljárást indítottunk ellenük" – közölte sajtótájékoztatóján Vitalij Jarema.

Az ukrán hadsereg úgynevezett "terrorellenes műveletet" indított áprilisban a szakadár kelet-ukrajnai területek ellen. A konfliktusban az ENSZ adatai szerint 4700 ember halt meg, több mint 10 ezer pedig megsebesült.

A hazafiak természetesen terroristák - az idegenek finanszírozta véres puccsal hatalomra kerültek szerint.

© HunHír.info - www.hunhir.info