Vona Gábor: Két hónapja tudom, hogy a Fidesz a MIÉP feltámasztására készül

2013. január 18. 09:33

Hunhír.info

Bizonyára sokan értesültek már róla, hogy a Jobbikból a mandátumuk visszaadása nélkül távozott Endrésik Zsolt és Rozgonyi Ernő a MIÉP politikusaiként folytatják pályafutásukat. A MIÉP célja, hogy 2014-ben bejussanak a Parlamentbe, és akár Pősze Lajossal is leülnének tárgyalni. Tegnapi sajtótájékoztatójukon Rozgonyitól megtudhattuk, hogy miért nem érdemes támogatni a kommunista nyugdíjak elvételének parlamenti napirendre vételét, ma reggel pedig a közrádióban hallhattuk Endrésik aggodalmát az antiszemita kijelentések miatt. Ki érti ezt?

Én igen.

Körülbelül két hónapja egy Jobbikhoz pozitívan álló fideszes országgyűlési képviselő jelezte a számomra, hogy a Fidesz úgy próbál majd nekünk ártani, hogy infúzióra teszi a MIÉP-et. Ad majd mögéjük pénzt, médiát, embert, nekik pedig az lesz a dolguk, hogy elmondják, ők az igazi radikálisak, akik a Fidesszel is jó viszonyra törekednek, a Jobbik viszont szélsőséges, a háttérben pedig a baloldallal szövetkezik Orbán Viktor ellen. Ezzel a szándék egyértelmű, gyengíteni, hitelteleníteni, megosztani a Jobbik táborát. A teljesen lezüllött MIÉP sajnos már jó ideje a Fidesz kiszolgálója, elegendő csak megnézni a kormányt dicsőítő cikkeket a Magyar Fórumban.

A fenti hírek miatt óriási a felháborodás a táborunkon belül, amit persze megértek, de én inkább örülök. Egyrészt ez az egész olyan nevetséges, mondhatni tragikomikus. Rozgonyi kijelenti, hogy csalódott a Jobbikban, ezért segíti a MIÉP újraindítását, amit meg annak idején a Csurka elleni lázadás vezetőjeként hagyott ott. Endrésik Zsolt, aki a zsidó származású Szegedi Csanád elleni küzdelmével lett országosan ismert, majd elmondta azt is, hogy a pártpolitikának vége, most elítéli az ország imázsának ártalmas antiszemita kijelentéseket és belép egy pártba. Másrészt pedig jól látható, hogy azok, akik nagy csinnadrattával elhagyták a Jobbikot, hogy mi ilyen árulók, meg olyan szemetek vagyunk, hol és hogyan végzik az esetek többségében.

Aki még ebből sem érti, mi folyt és mi folyik itt a Jobbik körül, az semmiből sem fogja. Vagy nem is akarja...

Vona Gábor, Facebook

© HunHír.info - www.hunhir.info