Eltűnőben az LMP, felfelé tart a lejtőn a DK és a Momentum

2019. július 11. 08:42

Hunhír.info

A HVG megbízásából a Medián készített friss felmérést a hazai pártok erőviszonyairól - az eredmény jól tükrözi a májusi EP-választások eredményét: Vagyis a választáson meglepően jól szereplő DK és Momentum támogatottsága erősödött. A teljes népességet tekintve a DK 7-ről 11 százalékra jött fel, ezzel pedig lehagyták az MSZP-t és a Jobbikot - a két párt a friss mérés szerint több százalékpontot veszítve 6-6 százalékon áll.

Ezzel az eredménnyel Gyurcsány Ferenc pártja a második legerősebb párt a honban, előtte csak a Fidesz van, igaz a kormánypárt támogatottsága mit sem változott: jelenleg 40 százalékra mérik őket. Ám hiába a DK erősödése, a felmérés szerint mindez Gyurcsány Ferenc személyes népszerűségében vajmi kevés változást hozott, ellenben felesége, az EP-listavezető Dobrev Klára népszerűsége megugrott, 24-ről 30 százalékra nőtt.

Az ellenzéki pártok közül a Momentum volt a májusi EP-választás nagy nyertese és ez a Medián friss méréséből is jól látszik: a teljes népességben 5 százalékra erősödtek, a választani tudó „biztos” szavazók körében pedig már 6 százalékon állnak.

A legdrámaibb változás az LMP szavazótáborában állt be: a felmérés szerint a párt szavazótábora nagyjából megfeleződött - a teljes népességben 5-ről 3 százalékra, a választani tudó „biztos” szavazók körében 6-ról 2 százalékra zuhant.

© HunHír.info - www.hunhir.info