Még 2 nap van az EP-választásig

2019. május 24. 07:38

Hunhír.info

Míg az Egyesült Királyságban és Hollandiában már megkezdődött az Európai Parlamenti választás, Magyarországon még javában zajlik a kampány. A pártok 26 ezer delegáltat jelentettek be a szavazatszámláló bizottságokba, a szavazókörök negyedében nem lesz ellenzéki delegált.

„Ez nonszensz” - így értékelte a Brexit párti Nigel Farage azt, hogy noha 3 évvel ezelőtt az unió elhagyása mellett döntöttek, ma mégis európai parlamenti képviselőket választanak a brit szavazók, akik a holland választópolgárok mellett ma járultak az urnákhoz.

Magyarországon viszont még javában folyik a kampány. A Fidesz szórólapokat küld, valamint telefonon és személyesen is felkeresi a választókat.

A Jobbik anyagi lehetőségeihez mérten csak visszafogottan kampányol. „Az egészen biztos, hogy Orbán Viktor és kormánya tudatos lakosságcseréjéhez a Jobbik semmilyen szinten nem járul hozzá. A 26-i választás tétje pedig ez is” – mondta Híradónknak Z. Kárpát Dániel, a párt EP-képviselőjelöltje.

„Mi nem csak hirdetjük, hanem meg is valósítjuk a Szociális Európa programját” – erről már Tóth Bertalan beszélt, az MSZP listavezetője.

Eközben az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Momentum is vidéken győzködi a választókat. Csak úgy, mint a DK, amelynek EP-képviselőjelöltjei 36 órán át tartó országjárásba kezdtek.


© HunHír.info - www.hunhir.info