Jogosulatlanul vett fel költségtérítést a Soros-ügynök EP-képviselő, a kis libsi leszbika

2019. május 09. 18:49

Hunhír.info

Több mint 27 ezer eurónyi (9 millió forint) szállásköltség-térítést vett fel 2018-ban Sophie in t Veld, a 66-os Demokraták elnevezésű holland szociáldemokrata párt EP-képviselője, miközben 15 éve Brüsszelben él. A politikus szerepel Soros György amerikai milliárdos megbízható szövetségeseinek listáján – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.


A hírügynökség azt írja, hogy élesen bírálta Sophie in t Veld EP-képviselőt hazájában Dion Graus, a Holland Szabadságpárt és Theo Hiddema, a Fórum a Demokráciáért nevű párt képviselője.

Ennek oka, hogy a szociáldemokrata párti politikus nem vehette volna igénybe az EP-képviselőknek járó szállásköltség-térítést,
miután 15 éve életvitelszerűen Brüsszelben él.

Az EP-képviselők a parlamenti ülésnapokra naponta 320 eurós szállásköltség megtérítését kérhetik, mert a belga fővárosban az átlagos szállodai szobaárak meghaladják a 300 eurót. Sophie in t Veld a tavalyi évben saját bevallása szerint 134 ülésnapon vett részt, ebből 47-et töltött Strasbourgban, vagyis 87 napra úgy igényelt szállodai költségtérítést, hogy mindeközben az éjszakákat saját brüsszeli ingatlanában töltötte.

A HP/De Tijd kérdéseire válaszolva a képviselőnő nem is tagadta ezt, ugyanakkor szerinte ez egy átalánytérítés, vagyis saját jogértelmezése szerint erre akkor is jogosult, ha van hol laknia a belga fővárosban.

Ugyanakkor a holland lap kiszámolta, hogy Sophie in t Veld, aki 15 éve az Európai Parlament tagja,
mind ez idő alatt összesen több mint 417 ezer 600 euró (135 millió forint) támogatáshoz juthatott úgy,
hogy brüsszeli tartózkodásának valós költségei ennek töredékét sem érhették el.

Mint emlékezetes, a melegjogi aktivistaként is tevékenykedő kis leszbikus politikus korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy élesen támadta a magyar kormányt, mert – szerinte – csorbítják a homoszexuálisok jogait.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy Sophie in t Veld szerepel azon a listán, amelyet az amerikai milliárdos, Soros György vezetett olyan politikusokról, akik „megbízható szövetségesei” az Európai Parlamentben.

origo

© HunHír.info - www.hunhir.info