HunHír.info

2019. Ígéret hava 19. nap, Oguz napja.

Perbenyik 2009.

...Az alapra falak, a falakra őrzők...

2009. augusztus. 12. 10:56HunHír.Hu-információ

Azt gondolom, hogy a 2005.-ben történt valami. Valami, amit ha akarnak, ha nem a hatalmasok, bekerült a történelembe. Na, nem írva - talán ott is-, hanem mesélve, eldugott fotókon, klubházak falán, motorszerelő műhelyekben, baráti sörözéseken. Dévára indult el akkor egy csoport motorral - nem is voltak kevesen, nem is túl sokan, de Zrínyiek is páran tudtak már csak kitörni a falak mögül, s Csaba királyfi el is jött értük csodás fényességgel.
Megtettek valamit, amire sokan gondoltak, de nem merték, nem vállalták, pedig akarták. Nem vádolható az, aki érezte, de nem tette, gondolta, de nem mondta ki nyíltan. Sokunknak, sokszor félre kell állni, mert félünk, mert elfogyott az erőnk, vagy, mert azt gondoljuk, egyedül vagyunk. Sarokba szorít a világ és rákényszerít olyan döntésekre, ahol nincs is igazán választásunk. De az a 130 motor, s az azt követő négy évben csatlakozó, több mint ezer ember válaszolt a kihívásra, a történelemre, az emberség szavára, a közös akaratra. Mára, ezek az emberek, szerte az országban szervezkednek, teszik a dolgukat, ellenállnak és én hihetetlen örömmel látom, hogy mindig felgyullad egy kialudt, vagy kioltott őrláng helyén egy másik. Van, aki meggyújtja, van, aki tartja a falon, erején túl is. Mesélhetnék nektek karitatív túrákról, a szolnoki Veréb és motoros csapatának gyerektáborairól, arról a rengetek dévai, azóta indult motorosok által szervezett segélyszállítmányról, határon belüli megmozdulásokról, amik az óta születtek. Mesélhetnék nektek arról a csodálatos napról, amit 2008. szeptember elején éltünk át közel négyszázan Perbenyikben.

Ide azért indultunk, mert hívtak minket, mert kérték a segítségünket, mert határon túli magyarok, a Felvidéki Farkasok kiáltottak. Ember kell az alaphoz, őr kell a kapukhoz. Az öt éve stagnáló, gátolt, magyar gyermekotthon, mely őrizné nyelvünket, történetünket, egy református lelkésznő vezetésével, képtelen megszületni, elindulni. Akik tehették, ott voltak, segítettek, csodát kaptak. Idén, ki kell mennünk újra! Még nem állnak a falak, pedig jól haladunk. Azokat hívják, akik meg tudják tenni, azokat kérik, akiket nem béklyóz gazdasági válság, félelem, vagy kétely. De azok, készüljenek! Várják az érkezőket, várják a megerősítést, várják a segítséget. Az a másik kormány nem akarja, azok a másikak nem örülnének neki. Pedig mi akarjuk és hisszük, mi látjuk és nem engedjük. Bármit tesznek is, ha ledöntik, lesznek, akik hittel a szívükben építik újjá.

Őr kell a falakra, segítség kell a Felvidéki magyarságnak!

A világ változik körülöttünk, földre vethet a válság, de akiben az erő még pislákol, tegye meg, amit a szíve diktál. Az a szív, melyben 2004 decemberétől sajogva ott bujkál az a tüske még mindig szúrón, minden magyar ember szívében, határon innen és túl.

Bujdosó Janó

Perbenyiki segélytúra a magyar gyermekotthon létrehozásáért II. alkalommal.
2009. szeptember 5-6.
Találkozás: 2009. szeptember 5. szombat 14.00
Magyarország Sátoraljaújhely, magyar oldali volt határátkelő, a határtól 200 méterre
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat