HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Oldtimer Show 2008

2008. október. 17. 07:53HunHír.Hu-információ

Magyarországon először 2007-ben mutatkozott be egy új típusú veteránjármű kiállítás, Oldtimer Show elnevezéssel. Akkor a rendezvénynek a budaörsi AutóExpo M1 nevű autópláza adott otthont.
A kiállított autók és motorok mind nagyon értékes és különleges darabok voltak, darabszámuk kis híján elérte a 200-at. Nem egy 100 évnél is idősebb veteránautót és veterán motort láthatott a közönség tavaly, köztük az 1897-ben gyártott Panhard Levassort is, amely egyenesen Londonból érkezett Budapestre, ahol az Oldtimer Show előtt egy héttel nyerte meg a világ legnagyobb veteránautó versenyének fődíját.

Lehet ezt felülmúlni? 2008-ban a tavalyinál sokkal frekventáltabb helyen lesz a kiállítás idén, Budapesten a SYMA rendezvényközpontban, annak is a legnagyobb, 8.000 négyzetméteres csarnokában.

Az Oldtimer Show gyakorlatilag a veterán autók és a veterán motorok világából a luxus kategóriát mutatja be, a más veterános rendezvényeken törzsvendégnek számító tömegmodellek mellőzésével. A kiállított járművek száma idén 250 fölé fog emelkedni, 150 db autó, 100 db motorkerékpár és további érdekes járművek.

Rengeteg újdonság és sok-sok kuriózum várja az érdeklődőket, pl.: Bugattik, Panhard Levassorok, Maybach Zeppelin, Hispano Suiza, UNIC, Magnat Debon, Mercedes 500K, Mercedes 300SL, stb. Igazi unikum lesz a Festetics Kastély Hintómúzeumának legszebb darabjait bemutató kiállítás.

Az Oldtimer Show az idén egészen a 17. századig viszi vissza az időben a látogatókat. A méregdrága csodajárgányokon kívül a nosztalgikus hangulatról a korhű jelmezekbe öltözött hoszteszek és korabeli zenei aláfestés fog gondoskodni. Újdonság lesz a Magyar motoros szekció is a kiállításon, természetesen tele csupa ritkasággal és kiállításon soha még be nem mutatott prototípusokkal. Lesznek 100 évnél is idősebb motorok és sok-sok fakerekű autó. Lesznek luxuslimuzinok, sportautók, versenymotorok, stabil motorok, hazai és külföldi gyűjteményekből egyaránt. A kiállított járművek összértéke meghaladja a 25 milliárd Forintot!

A kiállítás csütörtöktől vasárnapig lesz látogatható, naponta 9-19 óráig. A belépőjegy ára felnőtteknek 2500 Ft, gyerekeknek 1 500 Ft. A családi belépőjegy ára 6 000 Ft, amellyel 2 felnőtt és akár 10 gyermekük tud a kiállításra látogatni. A parkolás ingyenes.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat